Duben
ohodnotit

Upíři

I vampiri

Žánr:
Země:
Rok:
1956
Délka:
78 minut

Obsah filmu Upíři

 
Upíři útočí na Paříž! Takové jsou novinové titulky, zdobící titulní stránky všech periodik vycházejících v hlavním městě Francie. Může za ně série nevyjasněných úmrtí mladých dívek, které všechny mají stejnou krevní skupinu. Už čtyři byly nalezeny bez jediné kapky krve v těle. Reportér Pierre Lantin se spolu s potenciální pátou obětí, tanečnicí Norou, vydávají pátrat po pravé totožnosti zabijáka. Zdá se, že stopa vede k výstřední šlechtičně. Jde o pouhou náhodu, nebo hraběnka opravdu potřebuje k životu krev mladých dívek?

 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.7.2021
Název snímku láká na tradiční upírský   film, ale netrvá dlouho a zjišťujeme, že se   jedná o inspiraci známého příběhu o   Alžbětě Báthory, přezdívané Čachtická   paní. Je to dáno tím, že jsou nacházeny   oběti mladých dívek, ze kterých byla vysáta   krev. Počáteční podezření na přítomnost   upírů je tedy pochopitelné. Zvrat v pátrání   nastane ve chvíli, kdy se zjistí, že všechny   oběti měli stejnou krevní skupinu. Snímek   začal natáčet Alfredo Freda s přísným   úkolem natočení díla za dvanáct dní. To se   mu zřejmě nedařilo a tak po sporu s producenty   po deseti dnech odstoupil. Režisérské žezlo   tak převzal guru italského hororu Mario Brava,   který příběh a postavy mírně pozměnil, aby   odpovídaly časovému rámci. Je na diskuzi,   jestli učinil dobře, každopádně vznikl   atmosférický film obsahující krásně děsivé   kuly. Scény zámku či hřbitova jsou doslova   pastvou pro oči. Potenciál černobílého filmu   byl využit snad na dvě stě procent. Noir film   by mohl puknout závistí. Pochvalu zaslouží   také kamera, za kterou samozřejmě stál sám   Mario Brava. Trefný soundtrack už vše jen   podtrhuje. Není od věci také zmínit, že v USA   byl film zkrácen a doplněn novým materiálem. A   tak věřme, že je nám distribuční firmou   Řitka video nabídnuta originální italská   verze. Stejně jako u Hitchcockových snímků už   v dnešní době moc hrůzy a děsu nenabídne,   ale to na věci nic nemění. Pevný scénář,   impozantní vývoj událostí a vynikající   triková stránka věci. V rámci hororového   žánru se jedná o zbytečně přehlíženou   klasiku.
marci22
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 3.3.2010
Zajímavý černobílý film...sice tu žádní   upíři nejsou,ale o sání krve se tu   jedná...tento film mě zaujal pro svojí   atmosféru nybrž já staré horory zbožnuji.
řepešínský
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 11.12.2009
velice zajímavý se zcela zavádějícím názvem   je italský film s distribučním názvem upíři.   zajímavě řešený námět má neméně   zajímavou dějovou stránku díla a nebýt místy   citelné ztráty rytmu a dramatického spádu,   dostali by se upíři ještě o nějakou příčku   výše než je slabší nadprůměr zlatého   středu v dějinách světové kinematografie; i   když i toto místo může být s odstupem více   než šesti desítek let od vzniku pro upíry   více než uspokojivé.


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697849
Fotografií: 763986
Plakátů: 376598
Obsahů a biografií: 178286

Poslední komentáře

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani