Duben
ohodnotit

Univerzální voják

Universal Soldier

Další název:
Univerzálny voljak (SK)
Žánr:
Rok:
1992
Délka:
104 minut
Premiéra v ČR:
6.11.1992
„Víc než RoboCop, víc než Terminátor - Univerzální voják. Jean-Claude Van Damme a Dolph Lundgren v hlavních rolích amerického akčního filmu.“

Komentáře k filmu Univerzální voják

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 28
SvoKar
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 2.6.2011
Ačkoli je to asi jediný van   Dammeův A-čkový film,   rozhodně není můj jeho   nejoblíbenější. Zejména   trapnost znovuobjevení se   záporáka po téměř jisté   smrti je ujetá...
hvezdyn
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 8.2.2006
Pokud půjde o styl akčních   filmů, budu hodně   náročný. Tento se mi   nelíbil.
hledaseniki
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.8.2010
Universal Soldier
Před nějakým časem jsem se   k této akční podívané   vrátila, abych si vylepšila   názor na tento film a přece   jen jsem názor změnila.
Ačkoliv Van Damme   nepatří k mým oblíbeným   akčním hrdinům v tomto   snímku mi příliš nevadil a   to samé mohu říct o jeho   parťákovi Lundgrenovi.   Začátek je trochu slabšího   rázu a i několik minut   poté, ale jakmile se na   scéně objevuje krásná   reportérka Veronica začíná   akční jízda, která končí   až na samotném konci. Že se   jedná o originální námět   o tom není pochyb   obzvláště v době, kdy jsem   něco takového příliš   často neviděli.
Univerzální voják má   své pro a proti ostatně jako   asi každý film a mohu   říct, že se jedná o jeden   z nejlepších akčních   filmů své doby.
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.1.2015
Ohromnou reklamu tomuto   snímku už dělal fakt, že   se tu před kamerou sešli   dvě věhlasné ikony   akčního filmu. To se do   této doby ještě nestalo.   Příběh se staromódně   zabývá umělou bytostí, i   když v tomto případě   jinak. Nejedná se o androidy,   kyborgy, či jiná robotická   stvoření. A pochopitelně   dle zavedené šablony o   zbouření některých z nich.   Obou protagonistům to tu   šlape dobře a výborně se   doplňují. Při první jejich   akci na přehradě se mi sice   zdá, že vzpomínkové   procitnutí Van Dammeovi   postavy je po dějové   stránce hodně brzy, ale   jinak není co vytknout. Vše   se odehrává podle   zavedeného standartu 90. let.   Je to akční, zábavné a pro   fanoušky Van Damma a   Lundgrena dvojnásobně   potěšující.
M.A.G.
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.9.2009
Na svou dobu to bylo dobre   natocene.
Chvalim uz   jenom za ten napad.
Me   se to v te dobe libilo.Dnes uz   zase tak ne, ze jo.Dnes uz   jsme z tech vsech filmu trochu   zmlsani)))
Presto davam   8.
Agostino
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 17.4.2009
Pri pozeraní tohto filmu som   sa len chytal za hlavu, na   tože aká reklama bola tento   film bol to dosť veľký   prepadak.
Tento film   nemal vôbec žiadny dej a   navyše bol aj prehnaný   akčnými scénami, ktoré   letia v Amerike.
Duri86
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.12.2011
prvni a jasne nejlepsi   Univerzalni vojak. ma   hodnoceni u filmu s Van Dammem   ,Schwarzeneggerem, Stallonem   jsou ovlivneny mym detstvim   kdy to byli moji hlavni tri   hrdinove. ale na jejich filmy   se rad podivam i ted,ty nove i   ty z uplne nejstarsich
LenC2
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.2.2009
Van Damme a Lundgren super   kombinace a ještě na   začátku filmu oba hlavní   představitelé se navzájem   zabijí ! Pak se rozjíždí   akce v podání takzvaných   Univerzálních vojáků.
PORTER
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.2.2013
První díl Universálního   vojáka byl ještě docela   dobrý akční sci-fi.Docela   slušný efekty,dobrý akční   scény.
BinLADIN
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.7.2009
ve své době jednoznačně   jednička vynikající   obsazení o tom ale nemohu   rozhodnout jen já a otom   převážně je někomu se to   hold líbí někomu ne já   dává m dobré ohodnocení je   to vskutku dobréů.
enejčel
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 19.10.2013
Béčko
Emmerich to teda pěkně   zpackal. Stereotypní   příběh, Terminátor   podání v podobě Dolpha   Lundgrena. John Connor v   podání Van Dammea. Přitom   začátek vypadal slibně, pak   ale se z děje stávalo   trapné a velké B. Herecké   výkony jsou hrozný, Lundgren   mě opravdu nepřekvapil, ale   Van Dammeův děsný výkon   mě dostal. Nechápu, jak na   tenhle film mohly vzniknout   pokračování, které podle   hodnocení jsou ještě   blbější, než tohle. To   byla ztráta času. Rozhodně   jsem čekal víc.
Chrustyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 1.11.2007
Jeden z těch lepších filmů   s Van Dammem. Není to sice   žádná bomba a akčních   scén klidně mohlo být více   ale i tak je to vcelku   slušná akční podívaná.
Karius
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.7.2011
Když řeknu,že byl film   dobrej,tak je to průměr,ale   průměr to podle mě   nebyl...Universal Soldier je   kultovní snímek a   nápadem,obsazením a   scénářem podle mého   velmi nadprůměrný!Van   Damme jako slušnej voják   se smyslem pro spravedlnost   a Lundgren jako pošahanec   co si dělá náhrdelníky z   lidských uší,mě   výborně pobavili, už když   jsem to viděl před x   lety...dobrej   scénář,nápad,obsazení,vti   p,final fight a Lucovo   bezednej žaludek = 80%

P.S. Chtěl bych   jen podotknout,že chyba   uživatele Seagal je   nesmysl!!TEn voják nebyl   mrtvej,chvíli na to tam   hryže do syrovýho masa a na   konci řídí ten   náklaďák,takže nechápu   uživatelův argument ohledně   otevření očí!
Mackaku
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 29.1.2013
Svět chce být klamán
Jakoby si tvůrci chtěli   léčit komplexy   méněcennosti. Na   polomrtvého Bin Ládina   nasadí komando a přitom tady   mrhají takovými geroji.
goranchorvat
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 9.1.2010
Normálně bych dal z   dnešního pohledu za 5 ale ve   své době to byl kult v   kombinaci s dvojicí Super   Hero drsňáků.Jinak   obsahově milionkrát omleté   téma ale dělal to Roland   E.tak musím přidat bod   navíc::))
rankinfitch
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 23.3.2009
V době svýho vzniku, kdy   jsem pracovával ve   videopůjčovně a   video-byznys jen vzkvétal, to   byl hit jako prase. Efekty   vynikající, akční   příběh, sci-fi nádeh,   utíkající vojáci do   přehrady...ale hlavně tam   hrál Van Damme. A kde tehdy   hrál Van Damnme, to si lidi   půjčovali jak vzteklí a   bylo jim úplně fuk, jaký to   je. Univerzální voják byl   tehdy pravda jeden z těch   nejlepších. Dneska s   odstupem času a s již   mírnou nostalgií hodnotím   střízlivěji, tudíž za 6,   přičemž je fakt, že   minimálně o bod tomu ubral   CZ dabing vyrobený CET21.   Původní z VHS byl sice taky   strašnej, ale přesto o dost   lepší.
seagal
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.2.2011
Výborný film od van Dammeho,   ktorý ma baví stále, v   ktorom je samá akčná   akcia.
Výborný herec   Dolph Lundgren ako GR 13.
mildaaxe
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 25.6.2009
Univerzální voják je pro   některý lidi pojem, což   osobně nechápu, podle mně   je to jenom lehce   nadprůměrnej akční film,   bez jakýkoliv invence, i   když na druhou   stranu...jednoduchej příběh   lehce béčkovýho ražení   poměrně slušně odsejpá a   řemeslně je to zvládnutý   na jedničku, navíc Van Damme   je docela sympaťák,   narozdíl od Lundgrena se mu   daji držet palce...Ale proč   vlastně, když je stejně od   začátku jasný jak to   dopadne:-)Rozhodně to neni   špatnej film a zklamanej z   toho, že sem si ho pustil sem   taky nebyl...
Deviant_Girl
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.7.2022
Van Damme vs. Lundgren
Kultovní akční film s Van   Dammem a Lundgrenem v akci   říznuté sci-fi o   oživování mrtvých vojáků   v tajné operaci. Povedený   snímek s dvěma akčními   hvězdami proti sobě a   nejlepší díl v sérii.
CyberMageFroll.LF
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.8.2007
Klasika akčního žánru,   která zaujme i pobaví.   Přímí a trochu   jednodušší příběh,   Jean-Claude Van Damme a Dolph   Lundgren, jsou zárukou dobře   stráveného času. Pokud   máte rádi tenhle žánr, je   to pro Vás jasná volba.
Rocky4
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.7.2009
Béčko jak vyšité. Ale   celkem se dá říct že   zábavné. Dva vojáci,   kteří se navzájem zabijí   ve válce ve Vietnamu. O   čtvrtstoletí později jsou z   nich vytvořeni univerzální   vojáci, roboti, dá se říct   dokonalý vojáci, ale to jen   zdánlivě. Lucovi se vrací   vzpomínky z jeho života a co   se mu stalo, stejně tak   vojáku Scottovi. Začíná   opět souboj na ostří nože.   Tady musím pochválit Dolpha   Lundgrena. Ten se do role   chladnokrevného vojáka   perfektně hodí. Ten jeho   pohled tady, docela budí   respekt.
netopir55
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.5.2009
Zajimavé sci-fi natočené   Rolandem Emmerichem.V hlavní   roli se objeví Jean-Claude   Vam Dame a Dolph Lungren jako   elitní vojáci,který po   nešťastné události ve   Vietnamu zemřou a tajný   projekt Universal Soldiers   oživí těla několika   mrtvých mužů,včetně těch   hore zmíněných.Stanou se   vojákmi bez citu,bez   milosti.Vam Dam si,ale začne   uvědomovat co je Lungren   zač,co mu udělal a vzpouří   se proti systému.Začína tak   akční sci-fi řezba,s kterou   dvojka a trojka nemá nic   společného a jsou to   naprosté propadáky.
Ivett
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 6.12.2007
Je to hrozná ptákovina, ale   když si váš mozek vezme   dovolenou, tak se to přečkat   dá. Pár scén je do tohhohle   filmu docela škoda.
AcidBurn
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.10.2005
Jeden ze skvělých filmů pro   mladší lidi - viděl sem ho   poprvé ve čtvrté třídě a   udělal na mě dojem - který   se ovšem s přibývajícím   věkem poněkud zmenšil. Ale   ve své době šlo o poměrně   originální nápad, film si   nehraje na kdovíjak   duchaplnou podívanou a   kombinace VanDamma a Lungrena   se zde osvědčila. Pár   dobrých hlášek a   především hodně akce spolu   s nutností neklást si řadu   logických otázek - to jsou   hlavní klady tohoto akčního   filmu.
leva2
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.1.2008
Jeden z nejlepších filmů s   Van Dammem a nejlepší film s   Lundgrenem. Van Damme tam   dělá podobný ksichty jak   Švarcik v Terminátorovi ale   rozhodně neni ani z poloviny   tak cool. Dále tam Van Damme   běhá s holou prdelí (což   je docela prdel). Dolph   Lundgren si roli užívá   (dělá držky a tak) a neni   to zas takovej loser jako v   jeho jinejch filmech. Celkem   pohodovej film.
mirhasik
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 8.11.2007
Komerční vrchol Jeanovi   kariéry. Vietnamský voják   je po smrtelném zranění   opět oživen, jsou mu   vymazány vzpomínky, má   nadlidskou sílu...blblblbla.
frankleone
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.3.2011
Universal Soldier
Tak tohle byla kdysi pecka jak   hrom. Má to kvalitní   příběh, skvělé akční   scény a třešničkou na   dortu je souboj Van Damme vs   Lundgren. Ode mě to má   zasloužený plný počet.
Lordbob
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.8.2010
V dnešní době si myslím   že by asi moc neuspěl ale ve   své době to byla hitovka.Dva   super herci proti sobě co si   mužeme víc přát?

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih44520minih44520Lovec krokodýlů (1996) [TV seriál] 
Crocodile Hunter n
minih21111minih21111Život je krásný (1946) 
It's a Wonderful Life n
minih21183minih21183Tootsie (1982) 
Tootsie n
minih13651minih13651Návrat muže z bažin (1989) 
Return of the Swamp Thing n
minih51314minih51314Bitva o Sinai (1969) 
Hamisha Yamin B'Sinai n
minih12557minih12557Miss Marplová: Kytice voskových květin (1963) 
Murder at the Gallop n
minih91464minih91464Ďáblova slza (2010) [TV film] 
The Devil's Teardrop n
minih27550minih27550Šestý smysl (1999) 
The Sixth Sense n
minih39095minih39095Uvnitř tančím (2004) 
Inside I'm Dancing n
minih73696minih73696Conrack (1974) 
Conrack n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Univerzální voják 4: Odplata (2012)

 Univerzální voják 4: Odplata (2012)
Univerzální voják 4: Odplata n
Universal Soldier: Day of Reckoning
Žánr: akční / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: John Hyams

(---)

Univerzální voják: Znovuzrození (2009)

 Univerzální voják: Znovuzrození (2009)
Univerzální voják: Znovuzrození n
Universal Soldier: Regeneration
Žánr: akční / drama / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: John Hyams

(---)

Univerzální voják: Zpět v akci (1999)

 Univerzální voják: Zpět v akci (1999)
Univerzální voják: Zpět v akci n
Universal Soldier: The Return
Žánr: akční / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Mic Rodgers

(---)

Univerzální voják II: Bratři ve zbrani (1998)

 Univerzální voják II: Bratři ve zbrani (1998)
Univerzální voják II: Bratři ve zbrani n
Universal Soldier II: Brothers in Arms
Žánr: akční
Země: Kanada
Režie: Jeff Woolnough

(---)

Univerzální voják III: Nedokončený obchod (1998) [TV film]

 Univerzální voják III: Nedokončený obchod (1998) [TV film]
Univerzální voják III: Nedokončený obchod n
Universal Soldier III: Unfinished Business
Žánr: akční
Země: Kanada
Režie: Jeff Woolnough

(---)

TV Program

ČT1 - Kluci v akci (2005) [TV pořad]

10:10 - 10:35

10 minut již uběhlo
15 minut zbývá do konce

ČT2 - Největší apokalypsy dějin

10:15 - 11:10

5 minut již uběhlo
50 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Anděl (2008) [TV se...

09:40 - 10:55

40 minut již uběhlo
35 minut zbývá do konce

Prima - Polda (2016) [TV seriál]

09:20 - 10:30

60 minut již uběhlo
10 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190497
Osobností: 697745
Fotografií: 763785
Plakátů: 376364
Obsahů a biografií: 178200

Poslední komentáře

Teorie všeho (2014)

Teorie všeho
Hnus! Dělá se mi z toho   špatně. Leda tak k zeblití.   Další snímek, který nám   předhazuje něco co vůbec   vidět nemusíme.

Autor: kruhyyy | Hodnocení: 1 / 10

Tomorrow (1972)

Tomorrow
Citlivě napsaný scénář   podle skvělé literární   předlohy Williama Faulknera,   výborně vybrané exteriéry,   precizně vedená kamera a   více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Čaroděj ze země Oz (1939)

Čaroděj ze země Oz
Skoukl jsem ze zvědavosti,   protože je tento snímek   často zmiňován jako   legendární počin. No na   jednu stranu hrozná   ptákovina, na druhou mě to   celkem chytlo a bavilo:-)

Autor: Máša13 | Hodnocení: 7 / 10

Lucy (2014) [2k digital]

Lucy
Koukatelné akční sci-fi.   Člověk o tom nesmí moc   přemýšlet a pak je to   rychle plynoucí sci-fi   příběh.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Patnácté léto (1994) [TV film]

Patnácté léto
Tak já mám asi zcela jiné   představy o humoru   všeobecně. A o komediích   také. Zde se hodinu a něco   koukáme na hádky a řev. To   je vše. více >

Autor: Pitryx | Hodnocení: 2 / 10