Duben
ohodnotit

Umučení Krista

The Passion of the Christ

Rok:
2004
Délka:
127 minut
Premiéra v ČR:
8.4.2004

Komentáře k filmu Umučení Krista

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 68
klasifikátor
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.3.2024
Co se týče počátků   křesťanství a   náboženství vůbec, jsem   víceméně analfabet, ale z   mého pohledu je tohle   zatraceně přesvědčivá a   působivá podívaná s   výbornými hereckými výkony   a Mel Gibson zaslouží   uznání, že našel odvahu   tenhle biják vůbec natočit,   protože si umím představit,   že tohle se na řadě míst   asi moc (nebo spíš vůbec)   nelíbilo. Za mne zcela   určitě palec nahoru,   protože je to film "O   NĚČEM" i když to něco   je mi hodně cizí a   vzdálené.
jmenuji.se.libor
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 31.3.2018
Pitomý film plný krve
Gibson chtěl kázat   věřícím jak kristus trpěl   na kříži, asi se mu to   pevedlo. Gibson je pašák,   film mu vyděal balík a   věřící mu to proplatili.   Kdo nevěří ať tam běží   a tak běželi do kina   podívat se na příběh   stvořený podle bible. bibli   napsali lidé dávných   dobách, tehdy mysleli že   přírodní úkazy způsobuje   bůh,podle bible byl natočen   tenhle film a podle bible   svět vzdnikl před pár   tisíci lety nebo tak nějak a   dinosauři žili spolu s lidma   a země je placatá a zlo bude   potrestánoa dobro zvítězí   a bůh je věčný. Jenže kdo   stvořil boha??? To jsou   otázky na zamyšlení.
hlavsa5
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 4.1.2015
Zatraceně realistické   pojetí posledních chvil   Ježíše. Nevím jestli se   Gibson chtěl přiblížit   skutečnosti, nebo si libuje v   takových detailech krve....   Ale jako film docela dobré
PORTER
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.2.2013
Tak tohle je brilantnost od   M.Gibsona že se odvážil ten   film vůbec natočit.Výborné   a hlavně poučné drama o   historii.Pro někoho   odpuzující a brutální a   pro někoho pravdivé,plné   emocí a dobře natočené   drama.Scéna bičování je   úchvatná v představě že   by to mohl někdo přežít je   nepředstavitelná.Hlavní   role J.Caviezel skvělý   výkon.
SvoKar
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 13.3.2012
Film jsem zhlédl spíš ze   zvědavosti kvůli popularitě   v obou smyslech tohoto slova   než vyloženě ze zájmu o   dílo nebo téma. Chvílemi je   opravdu hodně drsný a divák   váhá, kdy je to herec a kdy   figurína.
Jestli   tohle všechno opravdu   podstoupil, pak mi ho je   líto, ale ty řeči, že   svým utrpením vykoupil nás   všechny nikdy nepochopím.
maciii
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.11.2011
Žádný jiný film mě nikdy   tak hluboce citově nezasáhl.   Jsem přesvědčená ateistka   a násilí ve filmech mi   obvykle nedělá žádné   větší problémy, ale tohle   bylo tak neskutečně   realistické a pravdivé, že   z pomyšlení na to, že se to   mohlo skutečně stát (a   věřím že se takové věci   děly/dějí), se mi zvedá   žaludek. Rozhodně si tehle   film už nikdy znovu   nepustím.
UplneZlo
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.4.2011
zaujmavo spracovane, skvela   kamera...

na   niektore sceny som sa mala   fakt problem kukat, co bolo   tazke sklbit s tym, ze som   nahlas citala titulky, ze nech   s toho nieco ma aj babka aj   maly brasko :D

no myslim, ze ktrutost tu   nebola zbytocna a   samoucelna...

skvele priblizenie toho,   co dialo pocas velkonocnych   sviatkov pred dvoma tisickami   rokov, co bol jezis ochotny   spravit, aby dokazal, ze nas   ma rad...
ale aj   celkove priblizenie toho, co   sa v tej dobe dialo,   realisticke vyobrazenie   krutosti, ktora vtedy bola,   nahlad do vtedajsej   politiky...

u   mna desat :)
Joker93
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.8.2010
Dovolím si hned ze začátku   oponovat proti komentáři od   Mariep: "Natočení   tohoto filmu mi připadá   stejně   "smysluplné", jako   kdyby se natočil film o   druhé světové válce a bylo   v něm dopodrobna ukazováno   mučení vězňů v   koncentračních táborech.   Film je vhodný pro sadisty a   uchylné jedince, ale ne pro   normálního diváka.   Nedoporučuji, aby se na   něj lidé dívali."   ...nevím co je špatného na   zobrazování brutality,   vždyť bičování nebo   ukřižování takhle   skutečně probíhalo a nejsem   sadista ani úchylný jedinec   a přece se mi film velice   líbil. Mel Gibson jen   přišel s neobvyklým   nápadem zobrazit poslední   hodiny Ježíše   Nazaretského, což se mu   podle mě velmi realisticky   podařilo. Film mě plně   pohltil svou tuhou   atmosférou, při které si   každý musí uvědomit, co   museli prožívat lidé při   ukřižování za   muka...Rozhodně film   doporučuji, takto skvělý   kousek nesmí zůstat bez   povšimnutí.
Mariep
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 21.8.2010
"Film "
Hrozný film, který má za   cíl jediné - získání   peněz pro Mel Gibsona, který   sám po dotazech novinářů   řekl " ten film jsem   natočil proto, aby lidi   viděli jaký jsem špatný   chlap",. Nyní se pan   Gibson ve svém luxusním   sídle směje tomu, jak lidé   chodí na jeho spektákl plný   krve a sadistických scén a   ještě zaplatí za to, aby se   na ten jeho film mohli   podívat, z čehož mu plynou   tučné zisky.
Paradox   který je smutný u filmu,   který má být o muži,   který se obětoval. Nevím   proč se na tenhle film lidé   dívají - já jsem ho v   průběhu sledování   vypla(když se tam začly   objevovat brutální scény).   Sledování filmu je ztráta   času, raději si o Kristu   přečtu knihu. Natočení   tohoto filmu mi připadá   stejně   "smysluplné", jako   kdyby se natočil film o   druhé světové válce a bylo   v něm dopodrobna ukazováno   mučení vězňů v   koncentračních táborech.   Film je vhodný pro sadisty a   uchylné jedince, ale ne pro   normálního diváka.   Nedoporučuji, aby se na něj   lidé dívali.
Lordbob
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.8.2010
Tenhle film jsem viděl jenom   jednou a i když vlastní DVD   originál tak už bych se na   něj nepodíval.Ne že by se   mě film nelíbyl ale je tam   tolik utrpení že místama   jsem se nemohl ani   dívat.Obdivuju že někdo   dokáže natočit tak suroví   film.Mel Gipson je vážně   třída.
orlro
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 17.8.2010
Prvních 5 minut filmu bylo   zajímavých (scéna se   Satanem). Zbylé 2 hodiny jsem   nějak postrádal logiku   lidí, kteří do toho dali   tolik peněz a námahy.   Myslím, že lidé, kteří po   shlédnutí toho filmu   spáchali sebevraždu,   něvěděli o náboženství   vůbec nic, jenom měli   slabší nervy a nešla jim   vypnout televize.
enejčel
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.4.2010
opravdu pěkně sfilmovaný   konec Ježíše Krista. Velké   plus za jazyk palestinců,   který ve filmu uslyšíte až   do konec.
Jenom je z   toho hrozná představa jak   Ježíš trpěl, krvácel a   byl mučen. Neměl hezký   konec, ale film je opravdu   pěkně natočený. Pro   katolíky jako pro mě je   tento film natočen opravdu   skvěle!
Tomasakr
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.2.2010
Tento film nebyl natočený,   aby "nadchnul".   Nebyl natočený proto, aby   divák viděl co nejvíce krve   a masakru, jak si spousta   lidí myslí. Když se jedná   o umučení Krista, tak tu   logicky, vypracovaný děj   očekávat nelze. Děj je   každému již předem jasný.   Umučení Krista má hlubší   význam. Chce ukázat, kolik   by toho normální osoba   vydržela a kolik toho snést   ani nemůže.
Dominikzneporadze
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.12.2009
Skvelý film o tom ako Kristus   trpel. Mel Gibson sa vďaka   tomuto filmu stal katolíkom.   A tie komentáre, že tam   chýba zábava nechápe. Kde   má byť na utrpení Krista   zábava?
Jersey
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.12.2009
No, musím říct, že takový   film se nehodnotí zrovna   snadno. Mě, jakožto   nenáročného konzumenta   téměř jakýchkoliv   filmových žánrů, film   dokáže uspokojit, ale   "pravé" katolíky a   poněkud serióznější   filmové nadšence zrovna   nepotěší. Budu to tedy   hodnotit ze svého pohledu.   Jednoznačné plus dávám   technickému zpracování.   Ladná a plynulá kamera vás   pevně chytne a pustí až o   závěrečných titulcích   (alespoň při prvním   zhlédnutí). Zvukaři odvedli   opravdu vynikající práci -   zvuk biče zarývajícího se   hluboko do masa příliš   neutlumí ani klapky na   uších. Snaha o co   nejautentičtěji vyobrazené   brutální mučení Krista   kape z každé krví nasáklé   scény (a není jich tu   málo). Jasné mínus ale   patří hereckým výkonům.   Šílený Mel dokáže skvěle   zachytit syrovou brutalitu,   ovšem zde přítomné výkony   se (s prominutím) za herecké   dají označit jen stěží.   Obdivuji Caviezela, jak se   vláčel s tím   "autenticky"   80tikilovým křížem a   následně se vypořádal s   vykloubeným ramenem, ale   těch pár uhrančivých   pohledů a chvil postávání   ... To samé většina   dalších postav. Navzdory   tomuto faktu jsem si film   celkem (opět s prominutím)   "užil".
M.A.G.
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.9.2009
Velmi pekne natocena   historicka podivana.Libili se   mi hlavne do detailu   propracovane sceny.
Ale   musim uznat,ze nektere sceny   byly az dost brutalni,hlavne   to muceni Krista (to by   normalni clovek nemohl   prezit).Ani se nedivim,ze to   nektere slabsi povahy nemohli   vydrzet a prchali z kin.
Muzu jenom doporocutit.
gabikazavacka
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.6.2009
gibsonove efekty
další dobrý film z   produkcie mela gibsona. pre   niektorých je príliš   drastický. taká bola   realita. dosiaľ nebol ani   jeden film o kristovi, ktorý   by sa venoval len poslednému   dnu jeho života. aj v iných   filmoch bol ukrižovaný, ale   nebolo tam toľko krvi.   režizéri vedeli, že to   nemôžu divákovi podať v   takejto forme. A mel gibson to   zobrazil síce realistický.   Len sú tam niekoľko vecí   ktoré mi vadia.
Konktétne tam ide o to,   ked krista odnašajú z   getsemanskej záhrady. Ze ho   prehodia cez mestske hradby,   okolo krku mu visí reťaz. V   skutočnosti by si polámal   väzy. a dalšie detajly,   ktoré sú prehnané.
Alukim
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.5.2009
Umučenie Krista, alebo Caviezela
Na tento film som sa nevedel   dočkať. Mal som veľké   očakávania a napodiv   sklamaný som nebol.
Zo   začiatku mi vadil zvuk, nie   kvalita - tá je super, ale   jazyk ktorým sa hovorilo. Po   niekoľkých minútach, keď   som sa vžil do deja, prestalo   mi to vadiť. Myslím si, že   Jimi Caviezel podal nadľudsky   herecký výkon, ktorý asi   tak skoro nezopakuje.   Chvíľami som si myslel, že   to nehraje, ale skutočne   prežíva. Klobúk dole nad   takým výkonom.
Film   bol režijne, extérierovo a   po každej stránke veľmi   dôkladne pripravený.   Brutalitu a krutosť nemám v   obľube, ale v tomto   unikátnom diele je skutočne   na mieste.
Jednou   vetou: Tento film odporúčam   každému človeku, aby si   pozrel. Samozrejme je   potrebné upozorniť   slabších jedincov - jen na   vlastné riziko.
mildaaxe
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.2.2009
ne že bych byl nějak extra   útlocitnej ale...u tohodle   filmu sem slzel...výbornej   nápad natočit film v   původnim jazyce jen umocňuje   už tak silne   dojem...Rozhodně nic   optimistickýho:-)
jakuza29
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.1.2009
Mel Gibson natocil   neuveritelny film o biblickej   postave.Som katolik,ale   nebudem ho hodnotit v role   katolika.Film ma zaujal   autentickostou aj ked je velmi   brutalny!Titulky sa mi moc   pacia!Herecke vykony   skvele.Neberte tento film,ako   nabozenstvo,ale ako film.
Akana
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.12.2008
Určitě to není nuda ani o   ničem. Film dokáže   strhnout, jsou tu velmi   sugestivní scény a záběry.   Souhlasím s tím, že té   brutality se mohlo ubrat, ale   ne zase moc, syrovost a   naturalismus beru v tomhle   případě jako klad. Ale jako   přesvědčený ateista mám s   tímhle filmem jiný problém   (i když z výše uvedených   důvodů ho nemůžu a nechci   odmávnout jako jiné   biblické agitky). Napadá mě   asi trochu nečekané   srovnání: Takový Křižník   Potěmkin je bez diskuse   milník v dějinách   kinematografie. A přece to je   zároveň ryzí komunistická   propaganda. Podobně Umučení   Krista pro mě představuje   vyjímečně zdařilé   filmové dílo, ale ideově mi   jde proti srsti. A jelikož   tyhle dva pohledy nedokážu   úplně oddělit, i moje   hodnocení není   jednoznačné.
Charlie35
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.12.2008
Mnohými kritiky neprávem   zavrhovaný film. Mel Gibson   měl odvahu ztvárnit tuto   historickou a duchovní   událost tímto způsobem. To   znamená nanejvýš   realisticky a brutálně. Ano,   brutálně, a jestli si někdo   myslí, že ukřižování   jako takové byla procházka   růžovým sadem, tak se   ukrutně mýlí. Skutečnost   byla možná ještě horší.   Ale o ukřižování jde až v   druhé řadě. Hlavně jde o   poselství, které nám   dává. Ježíš z Nazarethu,   položil život symbolicky za   nás všechny, za naše   hříchy, aby nám ukázal   Cestu, neboť svůj kříž si   každý z náz dříve či   později prožije. Myslím si,   že právě tím, že tento   film byl natočen nanejvýš   realisticky, mnohým lidem   otevře oči. Hodnotím vysoce   a doporučuji úplně   každému.
arciking
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 4.11.2008
Film nepřináší nic.   Zábava....nikde. Nějaké   poselství....nikde. Nějaké   umění....nikde. Nikde nic.  

Připomíná   mi to pornofilmy. Tam se také   nic neděje, pouze souloží.   Jediným cílem těchto   snímků je dokonale vykreslit   nějaké sexuální praktiky a   názorně je podat divákovi,   který se následně pohledem   na ně nezřídka   vzruší.....Kdopak se asi   vzrušuje u Umučení Krista??
Amthauer
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 24.10.2008
Tento film je prostě jako   katolická Bible sama. Uvádí   jen symboly, zprofanované   scény a to vše s určitou   strnulostí a dogmatičností.   Ježí přijde tam, řekne   nějakou hlášku, přijde   nějaký jiný a řekne jinou   hlášku atd. atd. Rovněž se   snaží ukázat co nejsilněji   utrpení, prostě zapůsobit.   Jenže to je těžké, když   si divák nedokáže vyvinout   k postavám určitý stav jako   k živým lidem - jsou mu   strašně odcizeni, nebere je   jako lidi, ale jako řvoucí   kusy masa. Jediná v tomto   ohledu vydařená scéna   ukazující Ježíše jako   živého člověka je ta se   stolem a Marií - jenže ta je   jediná, ani ne   tříminutová. Být zde   takových scén víc, má film   mnohem větší sílu,   nehledě na to, že Ježíš,   tj. symbol všeho dobra, zde   je ukázán spíše jako   tvrdohlavý anarchistický   maniakální egoistický   masochista, kterému jde jen o   to, všechny pořádně nasrat   - takže asi jedinou jakž   takž sympatickou osobou je   zde Pilát Pontský, který   užívá rozum a působí jako   pilíř řádu v celém tom   chaosu okolo. No, a ono,   zmasakrované lidi jsme už   viděli v tolika filmech, že   to prostě nezapůsobí bez   silného a silně natočeného   příběhu...

Ve zkratce: Jedna jediná   scéna Royova vykoupení z   Blade Runnera má větší   sílu než celý tenhle   film.

Nicméně, kladně   hodnotím natočení v   původním jazyce.
Tink
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 2.9.2008
Zdá se to jen mě, nebo je   Mel Gibson lehce zvrácený a   libuje si v krvavých   scénách? Já jsem totiž   toho názoru, že asi   dostává na filmovou krev   slevu, tak jí v žádném   svém snímku nešetří:)Co k   Umučení Krista říct?...Byl   to hezký pokus. Sice je tam   hezkých momentů jen pár,   ale najdou se. Jinak režisér   Gibson má i své lepší   dny:) No a když tento snímek   viděla na Velikonoce moje   babička prohlásila, že ve   slunce seno byly teda ty   náboženský příběhy   lepší. Vždyť to všichni   znáte:" Pojď dítě,   pojď pojď, neboj   se"...:-D
Papaja73
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 3.8.2008
Není to tak dávno,co se   název tohoto filmu sklonoval   ve všech pádech a mluvili o   něm i ti,co se jinak o   kinematografii nebo   náboženství   nezajímají.Myslím,že   vyvolat takový humbuk se   podaří málokterému   snímku,proto je tento film   už navždy zapsán do   historie světové   kinematografie.Stokrát   zpracované téma je   tentokrát podané opravdu   netradičně.Sází na   brutalitu a krev,což se   každému nemusí zamlouvat.
Prasoid
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 6.7.2008
Exkurze do mučírny,
nic víc. I když se objevují   snahy o propracovanou   psychologii, spíše vše   vrcholí v zaměření na   prožívanou bolest. Hádám,   že Gibsonovi šlo hlavně o   tohle a to se mu podařilo na   výbornou, bohužel to   postrádá chutnější   šťávu.
Lienocka22
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.6.2008
Uf, dobry film,aj ked ja moc   biblicke filmy nemusim. Cast,   kedy Krista bicuju a maso   lieta na vsetky strany je   strasna :) No ale keby tu   neboli taketo drasticke casti,   tak by z toho Mel Gibson   urcite nemal taky uspech ...   :o)
TILL.87
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.6.2008
Umučení Krista, jak tady   jiní podotkli film o ničem,   souhlasim s nimi, ale co se   taky dalo čekat, když bylo   řečeno film nese poslední   hodiny ježíše krista. Je to   už v tom názvu, že to   nebude mít žádný   příběh, ale aspoň bylo   vidět spoustu krve a jak to   asi přibližně bylo.   Určitě se s nim jenom   nemazlili, každopádně i tak   se mi ten film líbil i když   byl jak sem říkal o ničem
Mary.Elwood
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.6.2008
Příběh Ježíše Krista a   jeho cesta utpením.Reálně   zpracované scény a   přesvědčivý výkon   hlavního   představitele.Odvážný a   působivý nápad   originálního jazyka se   hodně odrazil na atmosféře   celého filmu.Jediné co mi   atmosféru rušilo byla Monica   Belluci,která se podle mě do   tohoto snímků nehodí a už   vůbec ne v roli Máří   Magdalény,její plačtivé   scény pro mě nebyly   uvěřitelné jelikož její   role bývají ve většině   případech prostitutky nebo   manželky mafiánů nebo   jiných ostřílenců   :-).Další nevýhodou je ,že   pro laika jako jsem já,tedy   neznalce bible či evangelií   hodně přicházím a myslím   si že i spousta jiných   diváků natom bude podobně.   Jinak režie Mela Gibsona na   výbornou a celkově film   rozhodně stojí zato   shlédnout (a to i víckrát).
Snape
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 25.5.2008
Mela mam sice rad, ale tenhle   vil mi pres povedenou   stylizaci k srdci neprirostl.   Vlastne je o nicem, ac ma byt   o nejvetsi udalosti v dejinach   krestanskeho sveta.
K3
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 16.5.2008
Hlavní role je ztvárněna   fakt dobře, ale jinak je to   nuda od začátku do konce.   Věří film spíše pobouří   a ostatním nic nepřinese,   tak nevim komu je určen..
moldovan
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.4.2008
Drastičnost až brutalita   filmu je jen pro otrlé   diváky. Dramatický děj   posledních hodin Kristova   života se z biblického   příběhu mění na drsný   horor. Neopomenutelné je   ztvárnění hlavní role v   podání Mela Gibsona.
Issabellkaa
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.4.2008
Tento film mě uchvátil,   hodně realistických scén,   což je u mě veliký plus.   Ohromná hudba a herecké   výkony. Opravdu to ve mě   hrozně moc zanechalo něco,   co ani nedokáži popsat. Ale   co musím hrozně moc   pochválit a za co si tento   film odemne vykoledoval 10   bodů je ta poslední scéna.   Po takovémto filmu taková   čistá scéna,která   nepotřebuje žádná slova...
green-tea
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.4.2008
Tenhle film mě,přiznám se,   kapku zklamal. Slyšela   jsem,že po jeho shlédnutí   davy lidí propadaly depresím   a chtěli se zabít. Mě se   nic takového nedělo,asi   proto,že nejsem věřící.   Jinak je to teda natočený   mistrně,na citlivější   povahy to asi zapůsobit   může. Mě ale víc mrazilo   třeba z PIANISTY. Oni to   vlastně oba byli Židé...
callaghan
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.4.2008
Pokusil bych se odhlédnout od   faktu, že jsem věřící, a   ohodnotit film co možná   nejobjektivněji. V prvé   řadě bych chtěl vyzdvihnout   čtyři věci: 1) Obsazení a   herecký výkon Caviezela (to   prostě nemá konkurenci),   2)perfektní kostýmy, 3)   naprosto věrohodně podaný   příběh bez žádných   úprav z režisérovy hlavy a   4) fantastickou myšlenku   ponechat originální jazyk.   Na druhou stranu se mi ale   při nekončících scénách   z mučení kolikrát skoro až   zvedal žaludek. A trochu mě   i zarazilo, proč se katolík   Gibson tak extra věnuje   právě mučení a bolesti a   vzkříšení na konci   proběhne v jedné minutě. Z   Umučení Krista mám tak   víceméně smíšené pocity,   ale rozhodně ho považuju za   kvalitní film, který na mě   dost silně zapůsobil.
michal33
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.3.2008
Velice zajímavě   natočeno.Originální   použití jazyka dodává   filmu na větší působivosti   a atmosféře.Brutální a   krvavé scény převažují a   dodávají filmu dosti   děsivou a morbidní   atmosféru,ale nelze jim   upřít snahu o co největší   faktografické zachycení   starověkých reálií a   věřme tomu,že tehdejší   společnost drsná opravdu   byla...Rozhodně velice   zajímavé ztvárnění   posledních dnů Ježíše   Krista a jeho   ukřižování...
wena
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.3.2008
Ať nejsem nábožensky   založenej a o ukřižování   jsem toho moc nevěděl ten   film na mě zapůsobil.Scény   bičování na to hned   nezapomenu.Opravdu kvalitně   zpracováno.
havlicek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.3.2008
Tento film na mě zanechal   skutečně mnoho pozitivních   dojmů. Jeho vypracované   scény, hudba, zvuk jsou   opravdu fantastické. I když   nejsem věřící, tento film   je skutečným unikátem   ztvárněním posledních   hodin Krista. Doporučuji   všem, aby tento film   shlédli, aby věděli co je   bolest a utrpení. Děkuji   jeho tvůrcům.
Cardigan
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.3.2008
Tak tohle byla hodne drsná   podívaná. Myslím, ze film   by mel bejt vekove omezenej,   ale od 70 nahoru!!! Protoze ty   starý babicky v kostelech, ty   z toho byly paf.
vorenus
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 28.11.2007
Mel po Statečném srdci opět   dokazuje,že je mistr nejen   před kamerou,ale i za ní.Má   vše natočeno velice   bravurdně,ale tento příběh   zná snad každý.Proto mám   radši Statečné srdce nebo   Apocalypto.
blest
Hodnocení:
Přidáno: 24.11.2007
Klidně bych tento snímek   nazval   "křesťanským"   hororem. Natočení filmu   ukazuje, nakolik zasáhl   Ježíš do života milionů   lidí na světě.Snímek   ukazuje jak "již staří   římané" uplatńovali   právo.
Strength
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.11.2007
Podle mne se jedná o velmi   kvalitní snímek, kterému   bych vytkla snad jen to, že   byl zbytečně dlouhý.   Některé scény ze života   Ježíše Krista se klidně   mohli zkrátit, možná by i   celkový dojem byl lepší.   Musí se ale nechat, že   tvůrci se opravdu snažili,   ale scény byli popsány co   "nejrealističtěji"   , pokud se to tak dá nazvat.   Povedl se, opravdu ano.
caligari
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.11.2007
I přesto, že jsem ateista a   osobnost "svatého"   anarchisty Ježíše Krista je   mi celkem lhostejná, jisté   kvality tomuto snímku nelze v   žádném případě upřít.   Myšlenku zde nehledejte,   náboženskému fanatikovi   Gibsonovi šlo jen o co   nejvíc brutality a gore, toť   vše. Díky moc pěkné   výpravě a skvělému   soundtracku se to dá   shlédnout i vícekrát.
insomniac
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 12.9.2007
O Ježišovi sa tu toho veľa   nedozviete. Krvi a brutality   sa Vám dostane, dej nič moc   a toľko krvi z jedného   človeka - to je aj na mňa   moc - a krvavé scény mi,   podotýkam, vôbec nevadia...   Len by človek musel mať tak   aspoň 20 litrov krvi a kožu   ako hroch aby to, čo je   prezentované vo filme   vydržal... (hlavne pri tom   bičovaní) Gibson chcel   naozaj navodiť len súcit s   Ježišom a ukázať, ako   trpel "za naše   hriechy". Ináč tu nie   je nič prelomové ani nové.
stajk
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.8.2007
Kdo přemýšlí o životě,   tomu tento film jistě mnoho   dal. Kdo přemýšlí pouze o   sobě, ať jej raději ani   nezakládá do přehrávače   "kdo chce pochopit,   pochopí". Doporučuji   přečíst komentáře, je zde   vidět, že přečíst Bibli,   je skutečně málo.   Nezáleží na tom, zda   věříte, či nikoliv.   Záleží na tom zda   přemýšlíte. Prosím za   celé lidstvo, přemýšlejte,   moudrosti není nikdy dost.   Děkuji...
Faye
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 15.6.2007
Tak tenhle film mi ležel doma   hodně dlouho, vůbec se mi do   něj nechtělo a potom jsem se   nadechla a statečně   (vážně nevím, proč mám   pořád pocit, že bych mohla   prošvihnout něco   úžasného) zhlédla, i když   mnohdy se značným   přemáháním. Nejsem   žádný náboženský   blouznivec, bibli jsem sice   kdysi dávno přečetla   (spíš ze zvědavosti a tak   nějak jsem si myslela, že to   patří k všeobecnému   vzdělání). Ale tenhle   morbidní film v podstatě   není ( podle mě) ničím   jiným než nekonečnou   ukázkou sadistického   mučení se všemi detaily.
Vašulda
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.6.2007
Já jako věřící křesťan   jsem se na film díval   nedávno a vzhledem k   odlišným názorům,ať už   věřících, či   nevěřících lídí si   myslím,že filmu nelze nic   vytknout a to říkám čistě   z pohledu na to,jak je ten   film provedený.Možná to tam   je trochu přehnané s tím   bičováním,ale když si   někdy přečtete jak bylo   zacházeno ve starověkém   Egyptě s otroky, co všechno   museli vydržet a nakonec   stejně podlehli,tak na tomuto   bych něco zas až tak   nevytýkal.Film je natočen   zcela podle evangelií,tak jak   to tam běží a leží.Filmu   přidává hodně na kvalitě   hudba a jazyk,kterým je   vedený celý film.Zkrátka   mně jako křestanovi v tomto   filmu nic nechybělo,spíše   mi to hodně dalo.Ale to už   záleží na každém,jak se   dívá na křestanskou   víru,člověk,který vidí na   křestanství jenom minulost a   negativní věci, tak mu ten   film nemůže nic   dát,protože podstata   křesťanství spočívá v   Kristovi a v evangeliích a ne   v lidech,kteří viru   zneužívali a zneužívají   ve svůj prospěch.Taky   bývám někdy znechucen tím,   jak se církev chová,ale   říkám podstata je někde   jinde a tu člověk musí   cítit.....
georginaa
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.6.2007
Mel Gibson se svojí   myšlenkou se dostal až za   hranice jiných režisérů,   jeho film je úctyhodný a   nevšední, pln autentičních   scén, prostě skouknete   jedním dechem.
CyberMageFroll.LF
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 25.5.2007
Samoúčelná brutalita,   spousty krve a nuda. Ne že by   mi brutalita ve filmu vadila ,   ale zde to postrádalo   jakýkoliv smysl a mohlo to   snad působit jen na věrné   ovečky. To ostatně byl   zřejmě záměr a tak   křesťané si možná mnou   ruce, ale mi ostatní   normální lidi můžeme   konstatovat, že úplně   každý film natočený na   toto téma, byl lepší.
dandysek
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.5.2007
Umučení Krista je soudržný   a velmi dobře udělaný film.   je to podívaná! člověku je   sice z několika brutálních   scén dost slabo, ale opravdu   vás chytí a citlivě   zasáhne, což bylo asi   Gibsonovým záměrem. konec   novozákonního příběhu,   který poznamenal naše   umění na celé věky, se tu   staví na roveň děl   (výtvarného umění) s touž   tematikou
JVSoolen
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 7.4.2007
Namluvilo se o tom hodne a   vzhledem k tomu, ze se   nepovazuju za sadistu, tak je   to opravdu bida. Gibson   natocil lepsi veci a tady   jenom mrhal talentem na krvi a   brutalite. Uplne zbytecny   film.
Koimisto
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.9.2006
Páni, ačkoliv jsem   absolutní ateista, tak toto   mě hodně opravdu hodně   dostalo.Asi 20minut jsem   zasekaně seděl v křesle a   nevěděl co si myslet a jak   se tvářit.Je to perfektní   film, MEL GIBSON se nebál   prosadit si svou.Zvolil   naprosto perfektního   zástupce Ježíše (JIM   CAVIEZEL).A myslím si, že   nemohl udělat lépe, než   všechny dialogy vést s   původním jazyce.Smekám nad   jeho počinem a už se nemohu   dočkat jeho nového   režijního snímku   APOCALYPTO.
sluníčko
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.9.2006
Film je sice krutý, ale je   podle bible i když mohla být   krutost té doby taková, ale   to nevíme s jistotou. Myslím   si, že Gibson tím chtěl   lidstvu ukázat jak Ježíš   Kristus za nás a naše   hříchy trpěl! Je spousta   filmů kde je daleko větší   brutalita a nechutnost a to   jsou filmy vymyšlené. Já   nejsem zastánce odporností !   Ale pravdou ,že Gibson   nemusel až takovou brutalitu   ukazovat ! A tento film je   podle zkutečnosti !!! Ať se   tomu někomu líbí či ne.
Hellish_Satanica
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 5.8.2006
Mel Gibson se totálně zbláznil!
A to fakt. Tento film je   prostě ubohý. Neříkám to   proto, že jsem odpůrkyně   křesťanství, což   skutečně jsem, říkám to   čistě objektivně. Podívala   jsem se na něj, přiznám se,   čistě ze zvědavosti, neboť   o jeho kontroverznosti se   vedly sáhodlouhé debaty v   tisku i na internetu. V tomto   smyslu opravdu nezklamal.   Bohužel, jak se říká,   méně je někdy více.
Film není špatný kvůli   obsahu (pro mě sice žádný   hluboký význam nemá, ale   jsem člověk tolerantní a na   film s touto tématikou se   klidně podívám, proč ne).   Tento film je špatný pro   své podání. Brutalita ve   filmech mi nevadí, jsem dost   otrlý divák. K některým   žánrům to vyloženě   patří. U béčkových   hororů je to dokonce sranda   (u filmů typu "had žere   lidi a podobně se dobře   bavím a nejsem sama :-)).   Jenže v tomto případě   vyznívá film velmi   nerealisticky, což zde   určitě nebylo záměrem,   protože toto zjevně neměl   být béčkový horor,   ostatně tohle by nebyl snad   ani "déčkový".   Kdyby například nebohého   Ježíše takto bičovali, jak   to v tom filmu předvedli, tak   by se žádného křižování   vůbec nedožil. Bohužel,   nelze to brát ani jako   parodii, protože sranda to   také není, spíš   nebetyčná nuda. A řekla   bych, že ani většina   věřících z tohoto filmu   nadšená není a dá   přednost spíše jinému   filmu se stejným námětem.   Mel Gibson prostě ztratil   veškerou soudnost..
Elí
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 17.4.2006
Mohlo to být lepší.
Saara77
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 25.12.2005
Tak nevím,
pominu-li,   že jsem film nebyla schopna   dokoukat - a to nikoli kvůli   zbytečné brutalitě (   ačkoli jsem musela stírat z   brýlí části Kristovy   zkrvavené kůže ), nevidím   nic, co bych měla   chválit.
Snad jen   vizuální stránku, ta mi   přišla dokonalá. No a   dobře, na to, že je Gibson v   podstatě herec, nerežíruje   tak špatně.
A ten   zbytek ? Škoda slov a   drahého času přítomného   štábu.
legenda
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 6.7.2005
U mňa si skončil!!!
V tomto filme sa naplno   prejavili sadomasochistické   chúťky Gibsona. V tomto   filme sa vyžíval, no ja som   sa pri ňom dosť nudil.   Môžem povedať, že to bolo   najhoršie spracovanie života   (resp. jeho konca) Ježiša   Krista, aké som kedy videl.   Brutalita, násilie, krv.   Tento film rozdelil svet na   dva tábory: obdivovateľov   (čiže katolíkov) a ľudí,   ktorým sa film nepáčil   (židom, moslimom...).
Okrem kontroverzie tento   film nič nepriniesol, nič mi   nedal a Gibsona, ktorého som   mal ako herca rád, ma   výrazne sklamal a reputáciu   si bude musieť ešte dlho   naprávať.
Tento film   neodporúčam sledovať   ľuďom, ktorí ešte nemajú   "vymité" mozgy   svojou katolíckou vierou.   Katolíkom už asi   nepomôžem, im sa páči   každý film (aj keď brak),   ktorý oslavuje Krista...
artcrime
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 18.2.2005
poslednich dvanact hodin   krista ale proc to muselo bejt   zrovna vecer..nelibilo se mi   to
nash
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.2.2005
Po tom, co jsem četl vesměs   lehce negativní recenze na   Umučení Krista, jsem velmi   příjemně překvapen. Ať si   říká kdo chce co chce,   Gibson se stává velkým   režisérem, ne-li přímo   umělcem. Vizuálně dokonalý   snímek, kterému na   působivosti přidává   skvělá hudba a také dialogy   v aramejštině a latině.   Každý kritizuje, že herci   nemusí hrát, že nejsou   propracované postavy atd. ,   ale účel tohohle filmu je   přece úplně někde jinde.   Každý kdo má srdce, musí   vyjít s kina úplně   ochromen. Jo jasně, chápu   že to není ve všech   směrech dokonalý film, ale   jako celek přece funguje   skvěle.
hejtman
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 10.2.2005
odvaha
Najdi odvahu a koukni se na   to,stojí to   zato,rozšíříš si   obzory,pochopíš   nepochopitelné a stále se   budeš ptát co tím chtěl   tvůrce říci.Nějak tak to   jistě bylo,ježíš jistě   trpěl,to nikomu nebudem   brát,ale vše založené na   utpení jednoho člověka a   spoustě krve a vše tak   nádherně přehnané až to   bije do očí.Herecké výkony   jsou na velmi dobré   úrovni,kamera a vše ostatní   ujde.Nevím kdy najdu chuť   vidět to jěště jednou.
hvezdyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 11.1.2005
kruté
Tak jsem přemýšlel proč   vlastně tento film byl   natočen. Ztvárnění   příběhů a osudů Ježíše   Krista už bylo mnoho. Šlo   snad skutečně o komerci a co   předvedení, co možná   největší míry brutality?   Film už podruhé vidět   nemusím.
Bouvard
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.11.2004
Extrém. Maximálně detailní   filmové ztvárnění utrpení   z týrání. Hrůzu   vzbuzující realistické   scény. Herecky velmi dobře   sehrané. Hudba zbytečně   nezveličuje záběry. Jediné   co si dvolím vytknout je   zpomalování záběrů v   nepravých okamžicích, ale   to je velmi subjektivní.
Film je základním   důkazem toho, jak omezenost a   fundamentalizmus potírá   veškeré odlišnosti. A   potírá je způsobem tak   hrůzným.
Kristi
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.9.2004
Je to pro mě poněkud   obtížné psát k tomuto   filmu komentář. Byl tento   film natočen jen pro   věřící nebo i pro   nevěřící jako jsem já?
Nechápu, jak mohl   měsíčník Premiere dát   tomuto filmu 2 hvězdičky z   pěti.
Bibli jsem   nečetla (a je mi tak trochu   stydno) a vidět mnoho krve,   utrpení a bolesti, to není   nic pro mě...
Radši   tedy nebudu o tomto filmu nic   říkat, podívejte se na   tento film raději sami a já   si ráda přečtu vaše   názory...
dravgunov
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.6.2004
První film kde jsem doopravdy   někoho litoval.
mmartina
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.5.2004
Hlavní je si uvědomit, že   film zobrazuje posledních   pár hodin Ježíšova   života, které opravdu   probíhaly, jak probíhaly, i   když se to mnohým nelíbí!
jpia
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 26.5.2004
Myslím, že téma vykoupení   člověka je dostatečně   silné, které asi vdycky   "zachytí" (proto   tak veliké ospěvování   některých věřících). Ale   film sám o sobě je plochý a   slabý.
Emzak
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.5.2004
Tohle je prostě typický   příklad americké komerce.   Chápu, že se film jistě   snažili udělat co   nejvěrnější. Krutost a   násilí vůči Kristu jsou   tam všudypřítomné a docela   bych se divil, kdyby to co v   tom filmu musel absolvovat   Ježíš, někdo přežil.   Samozřejmě s výjimkou   ukřižování, to ne :). Je   vidět, že se Mel Gibson za   svoji hereckou kariéru něco   naučil a musím přiznat, že   je to silný snímek,   nicméně je to americký   pohled, nikoli celosvětový a   kromě mučení film nemá co   nabídnout. Věřící tím   určitě nadšení nebudou.   Těžko si lze jen domýšlet,   jak moc se mučení podobá   realitě. Asi bych to shrnul   slovy:"Dejte jim co   chtějí!". Dokonce jsem   i slyšel, že kvůli tomuto   filmu spáchalo několik lidí   sebevraždu.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih42334minih42334Útěk ze seriálu (1989) [TV hra] 
Útěk ze seriálu n
minih15262minih15262Pád Berlína I (1949) 
Paděnije Berlina n
minih39387minih39387Všichni do jednoho (2007) [DVD] 
Všichni do jednoho n
minih6419minih6419Divoká planeta (1973) 
Divoká planeta n
minih155781minih155781Kdo je vinen? (1973) [TV film] 
Kdo je vinen? n
minih13076minih13076Mumie (1932) 
The Mummy n
minih37880minih37880Gobseck (1985) [TV inscenace] 
Gobseck n
minih73997minih73997Zrezivělá krása (2011) [TV seriál] 
Zrezivělá krása n
minih47251minih47251Sněženky a machři po 25 letech (2008) 
Sněženky a machři po 25 letech n
minih148172minih148172Hořký život komika (2016) 
The Comedian n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Kde domov můj? (2016) [TV pořa...

18:25 - 18:55

28 minut již uběhlo
2 minut zbývá do konce

ČT2 - Království divočiny (2008) [TV...

18:50 - 19:15

3 minut již uběhlo
22 minut zbývá do konce

NOVA - Ulice (2005) [TV seriál]

18:30 - 19:30

23 minut již uběhlo
37 minut zbývá do konce

Prima - Počasí

18:52 - 18:55

1 minut již uběhlo
2 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190568
Osobností: 697849
Fotografií: 763986
Plakátů: 376598
Obsahů a biografií: 178287

Poslední komentáře

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10