Ukradené polibky (1968)

Ukradené polibky (Baisers volés)
74.8 %
 
 

Baisers volés

Další název: Stolen Kisses ; Ukradnuté bozky

    Žánr: drama / komedie / romantický
    Země: Francie
    Délka: 87 min.
„Třetí pokračování příběhu Francoise Truffauta o Antoine Doinelovi.“
Romantická komedie Ukradené polibky je třetím pokračováním ságy Francoise Truffauta o Antoine Doinelovi, která odstartovala snímkem Nikdo mě nemá rád v roce 1959.

V roce 1968 se Antoine vrací domů do Paříže poté, co ho vyloučili z armády. Potká se se sladkou Christine Darbonovou a společně povečeří s jejími rodiči. Otec Christine mu dohodí práci hotelového úředníka, ze které ho ale brzy vyhodí, protožě nevědomky pomůže soukromému detektivovi. Antoine startuje kariéru v detektivní kanceláři Blady a pomáhá s vyšetřováním podivného kouzelníka. Později je mu přidělen případ neurotického Geroge Tabarda, u kterého Antoine skončí jako skladník v obchodě s obuví. Překrásná Tabardova žena Fabienne se pokusí Antoina svést. Antoine se později potká v parku s Christine, se kterou nás doprovodí do dalšího pokračovaní filmu s názvem Rodinný krb.

Zdroj: HBO Europe
Vysílání: titulky
Premiéra: 10.03.2014 CX

režie:
François Truffaut
 
 
hraje:
Jean-Pierre Léaud (Antoine Doinel), Delphine Seyrig (Christine Darbon), Claude Jade (Christine Darbon), Michael Lonsdale (Georges Tabard), Harry-Max (Monsieur Henri), André Falcon (Monsieur Blady), Daniel Ceccaldi (Monsieur Darbon), Claire Duhamel (Madame Darbon), Jacques Rispal (pan Colin), Paul Pavel (Julien), François Darbon (Adjudant Picard), Albert Simono (Albani), Catherine Lutz (Catherine), Martine Ferrière (Gérante), Serge Rousseau (neznámý)
 
 
scénář:
François Truffaut, Claude de Givray, Bernard Revon
 
 
kamera:
Denys Clerval
 
 
hudba:
Léo Chauliac, Antoine Duhamel
 
 
střih:
Agnès Guillemot
 
 
zvuk:
René Levert
 
 
produkce:
François Truffaut, Marcel Berbert
 
 
výprava:
Claude Pignot
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.