Uhoď ji, je to Francouzka! (2002)

Uhoď ji, je to Francouzka! (Slap her… She's French)
58.6 %
 
 

Slap her… She's French

Další název: Udri ju, je to Francúzka! (SK)

    Žánr: komedie
    Země: Spolková republika Německo / Velká Británie / Spojené státy americké
    Délka: 90 min.
„Když americká slečna „Dokonalá“ potká svou francouzskou kopii, může se na texaském maloměstě strhnout vichřice… Středoškolská komedie o rivalkách na život a na smrt.“
Starla je hezká dívka v texaském městečku a jejím velkým snem je stát se televizní hlasatelkou. Aby uspěla v soutěži krásy, souhlasí s návrhem ubytovat u sebe studentku z Francie. Genevieve nejdřív vypadá jako puťka, ale Starla má najednou samou smůlu – přijde o místo roztleskávačky, dostává špatné známky a ztratí i svého kluka. Naopak Genevieve se vetře do přízně jejích rodičů a stane se na škole populární a obdivovanou hvězdou. Starla začne mít podezření, že Genevieve ji svými intrikami připravila o její místo na slunci. Rozhodne se proto připravit nemilosrdnou pomstu. Genevieve však přesně na to čeká…

Lehce ironizující komedie, těžící nejen z obvyklých teenagerovských témat, jako je žárlivost, touha po úspěchu v partě a napodobování slavných idolů, ale i z odlišnosti americké a francouzské mentality, nás zavede do světa užívající si „zlaté“ studentské mládeže a jejich každodenních drobných zábav.

V hlavních rolích dvou přítelkyň a rivalek na život a na smrt se představí vycházející mladé hvězdy Jane McGregor a Piper Perabo.

Zdroj: ČT

režie:
Melanie Mayron
 
 
hraje:
Piper Perabo (Genevieve LePlouffová), Jane McGregor (Starla Gradyová), Trent Ford (Ed Mitchell), Julie White (Bootsie Gradyová), Brandon Smith (Arnie Grady), Jesse James (Randolph Grady), Alexandra Adi (Ashley Lopezová), Matt Czuchry (Kyle Fuller), Cristen Coppen (Doreen Gilmoreová), Michael McKean (Monsieur Duke), Mary Portser (Kimmy Sue Sprinkleová), Cynthia Dorn (policejní matróna), Jerry Cotton (šerif Flinkman), Katherine Cortez (Lurlene Haskellová), Lisa Carnahan (dívka z kláštera), Richard Dillard (Sam Fuller), Brent Smiga (Larry)
 
 
scénář:
Lamar Damon, Robert Lee King
 
 
kamera:
Charles Minsky
 
 
hudba:
Christophe Beck, David Michael Frank
 
 
střih:
Marshall Harvey
 
 
koproducent:
Steven Brown
 
 
asistent režie:
Courtney Wulfe
 
 
výkonný producent:
Thomas Augsberger, Matthias Deyle, Bernd Eichinger, Volker Schauz, Stefan Simchowitz
 
 
producent:
Jonathan King, Beau Flynn, Matthias Emcke
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.