Duben
ohodnotit

Úhel pohledu

Vantage Point

Další název:
Uhol pohľadu (SK)
Rok:
2008
Délka:
90 minut
Premiéra v ČR:
10.4.2008
„8 lidí, 8 úhlů pohledu, 1 pravda“

Komentáře k filmu Úhel pohledu

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 32
martin.stusak.9
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.11.2013
Útok na prezidenta, několik   výbuchů k tomu a to všechno   vidělo spoustu lidí. Každý   tuto událost prožíval   jinak, každý ji cítil   jinak. A o tom je tento   snímek. Příběh sleduje   nejdříve Newsroom jisté   televizní zpravodajské   stanice, poté bodyguarda s   temnou minulostí, policistu   pracující pro starostu,   civilistu s videokamerou v   ruce vše kolem točící,   samotného prezidenta,   atentátníků. Každý byl u   toho, každý to viděl,   každý to prožil jinak.   Spousta pohledů, spousta   příběhů, jejichž   vyprávění vždy končí v   tom nejdramatičtějším   okamžiku. Vznikla tak   skládačka, která se   postupně dává dohromady. A   o překvapení rozhodně není   nouze. Snímek má spád,   akčnost a dramatičnost,   která nenechá vydechnout do   posledního okamžiku.   Dynamický střih a krátká   stopáž umocňuje tempo.   Vznikl skvělý thriller,   který zanechá hluboký   zážitek. A divák si řekne:   "Sakra, to byl   fofr!"
Honey0105
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.10.2010
Už dlouho jsem neviděla tak   dobrý film! Přijela jsem   domů a k jídlu jsem si   chtěla jen pustit televizi,   ale nic moc nedávali, tak   jsem tam nechala HBO, kde   právě tenhle filmík   běžel. No.. Už jsem se od   něj neodtrhla! Sice jsem   chtěla, ale nešlo to,   protože to zpracování bylo   fantastické a celé vás to   nutilo zjistit, jak se co má.   Musím říct, že jsem dlouho   neseděla před televizí tak   dlouho, aniž bych   nepostřehla, že už uplynula   taková doba. Do té doby,   než jsem tenhle snímek   viděla, tak mě vůbec   nelákal, ale byla to bomba!   Avšak musím říct, že   znovu ybch se na tento film   podívala nejdřív tak za   rok, protože teď by mě to   už asi tolik nechytlo.
T2
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.12.2018
║Rozpočet   $40miliónov║Tržby USA   $72,266,306║Tržby   Celosvetovo $151,161,491▐   Tržby za predaj DVD v USA   $25,286,264 //počet   predaných kusov 1,093,839║   Strhujúca nadupaná akcia v   detailnej príbehovej   skrumáži, kde je všetko čo   treba aby výsledok filmu bol   takmer vo svojej podstate   dokonalý. Priestor pre niečo   ako nuda tu nehrozí, takže   som si tento thriller pekne   užil. /90%/
Andy789
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.1.2009
Úchvatná podívaná, film se   rozjiždí z volna jako   ,,předehra,, a postupně se   dostává do obrátek. Druhá   polovina filmu je sekundu po   sekundě neuvěřitelně   nabyta akcí. Romantická   linie filmu je naplněna   krátkým postraním   příběhem Howarda Lewise   (Forest Whitaker), Anny a   její matky. Prostě   doporučuji, zprvu vás   možná budou štvát 3 - 4   úseky, kdy se opakují   stejné události, ale   zjistíte, že úhel pohledu   je opravdu výstižný název.
jirikpaty
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.5.2010
Ze skvělého nápadu   udělaný skvělý film. Pane   režisér, kamera, herci, Ti   všichni mě   "dostali". Jen konci   filmu těžko uvěřít. Ale   kdo by si přl mrtvou Aničku,   nebo pana presidenta.   Hodnotím 9/10
FLA
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.1.2013
Velmi solidní politický   thriller, originálně   vystavěn. Jedna událost z   několika pohledů. Dobří   herci, napětí, akce. I na   druhé shlédnutí mě film   sednul 80%.
PROCESOR
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.5.2021
PROCESOR!
Dívat se na jednu a tu samou   scénu pořád dokola může   být docela nuda si možná   řeknete, ale tady další   posouvá děj hodně velkým   tempem dál. Nechybí ani   dějový překvápka a   pořádný honičky v autech.   Jasně, že tam jsou i   přestřelený věci, ale   díky napětí jim to   odpustím.
dobes.pavel
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.9.2015
Úhel pohledu
Na filmu mě zaujala   především originální   forma, kterou je natočen.   Pohled na atentát očima   několika postav, kdy s   každým novým příběhem se   okrývají nové skutečnosti   a posouvají tím vlastně   děj dopředu, byl vskutku   neotřele zajímavý. Další   plus shledávám v tempu   filmu, jenž je strhující,   ačkoliv mi roztřepaná   kamera spíše vadila.   Určité rezervy vidím i v   závěrečném rozuzlení.
Cash89
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.4.2008
Dalo by se říct že se   vším co napsal...V tomto   akčním thrilleru jsme   viděli atentát na prezidenta   USA očima hned několika   ůčastníků...Mě právě   ten začátek celkem nudil,   viděli jsme sice slibné   scény kdy se nám odkrývá   jen nepatrné kousky   skládačky ale když to   vidíte 5x dokola tak Vás to   celkem nudí...Nevyrovnanost   scénáře kdy jste slyšeli   hlášky typu : "Musím   pomoc policii" myslel   jsem si že koukám na filmy z   Arnoldem, hlavní hrdina mi   přišel až moc posedlý svou   prací a jen těžko si umím   představit že jeden agent   zabrání vlastně náhodou   ůnosu století...Zcela   zbytečná mi příjde postava   Foresta Whitakera který jako   by přesně věděl co se   stane, splašeně tam pobíhal   s kamerou v ruce a natáčel   vše co mu přišlo pod   oko...Naštěstí děj   svižně odsýpá, vše se   odvíjí rychle ba někdy až   splašeně, a navíc film   trvá krásnou hodinku a půl,   takže na podobné námitky   které jsme slyšeli od Jima   nezbývá čas...Někteří to   spojují s Bournovým   ultimátem, toto spojení se   ukáže až ve druhé   polovině filmu, kdy   autmobilová honička v centru   města je akčně nabitá a   diváka dokonala vtáhne do   děje k tomu je to natočenou   dost povedenou kamerou...Při   podobných filmech se hudba   podle mě skoro vůbec nehodí   a musím přiznat že mi to   ani nějak nevadilo že tam   skoro nebyla...Tohle byl   režisérův první počin a   troufám si říct že né   zase až tak marný...
matej69
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.12.2010
Atentát z pohledů osmi   různejch lidí - geniální   nápad... Ze začátku sem si   řikal, že to bude nuda   vidět jeden útok osmkrát   dokola, ale na druhou stranu,   kdyby to natočili   jednorázově bez toho   opakování, dopadlo by to   jako béčkovej americkej   thriller, u kterýho už od   začátku víte, kdo je   vrah...
Povedenej film   a skvělý výkony (Quaid,   Fox, Whitaker...).
A ta   závěrečná scéna pod   mostem, kde kolem všech   prolítne kamera - umělecká   dokonalost...
ValaMalDoran
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.5.2008
Když jsem se rozhodovala   jestli se na to mám koukat,   tak jsem si pustila trailer a   říkám si - nic moc. Ale   nedalo mi to a na film jsem se   podívala a musím říct, že   dobrý. Je to hodně   napínavý, plný nečekaných   odhaleních a s dobrým   koncem. Kdo má rád   atentáty, politiku a   teroristy, tak at se na to   podívá.
mikee
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.10.2008
Velmi dynamická a od druhé   poloviny neuvěřitelným   spádem obdarovaná žánrová   chuťovka , která nejprve   diváka trochu uspí a poté   mu naservíruje non-stop akci   a několik výborných   zvratů. Až na ten závěr ,   poněkud pomalejší rozjezd a   několik nepřehlednutelných   chybiček v automobilové   honičce se snímku nedá moc   vytknout a rozhodně stojí za   shlédnutí , doporučuji!
Lateef
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.5.2008
Zajímavý, dynamický a   poutavý několikanásobný   pohled na atentát na   amerického prezidenta v   závěru zbytečně kazí   nelogická klišé.
Shugy
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.5.2009
Neočekávané...
Tak tenhle film mě   překvapil, čekal jsem od   něj o hodně méně. Opravdu   zajímavě zpracovaný pohled   osmi lidí na událost pokusu   o atentát prezidenta   spojených státu, film je   nabitý akcí, zápletka cca.   20 minut, která se opaakuje   stále dokola rozhodně   člověka nenudí, ale každý   z pohledů ho dokáže   překvapit a přivést dál k   rozuzlení příběhu. Dobře   zvládnuté...
Imazol
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.8.2008
V tomto filmu se neustále   člověk vrací zpět a zpět   až na konec se posune do   předu. Film má akci,   napětí, zábavu a navíc zde   hraje Forest Whitaker takže   ode mě pochvala.
klasifikátor
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 17.9.2020
Zdařilý a originálně   pojatý politický thriller.   Jedna situace viděná   pohledem osmi různých lidí   od amerického presidenta až   po náhodného turistu. Film   má velmi dobré obsazení a   hlavně opravdu velkou   dynamiku. Chvílemi je to ale   dost nepřehledné a leckdo se   v tom asi trochu ztrácel. Ten   správný dojem z tohoto   netradičního snímku   člověk získá asi až když   ho sleduje podruhé (alespoň   mně se to osvědčilo).
Pitryx
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.2.2014
No super. Bavil jsem se. Až   na ten konec se mi to líbilo.   Má to švih, na nudu není   kdy a herci jsou na úrovni.   Jen je to těžko   uvěřitelné (jako   příběh), ale to k těmto   snímkům jaksi patří, že   jo. 20131108   0/0+++++++++++++++++++++++++++  
Skvělé, překvápko   za překvápkem. Ani na   podruhé se to neokoukalo. Je   fakt že na konci jsem se   chviličku motal v postavách,   ale naskočilo mi to.

20180916
Erkul
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.7.2012
Složitá dějová stavba   politického akčního   thrilleru Úhel pohledu je   svým způsobem mistrné   dílo.Nezachycuje něco, co   již bylo, je to jen napětí   a hra pro nás, pro diváky.   Vše je do detailu   propracováno až mrazí, ale   od konce první poloviny filmu   už zkušenější divák   divák cosi tuší a je ve   střehu. Napadne jej, že ten   prezident nemusí být pravý.   Také, že síť teroristů   pracuje s propracovaným   plánem, za využití moderní   techniky. Dokonce se pozorný   divák může domnívat, že   mají teroristi někoho v   prezidentově ochrance.   Naposledy diváka napadne,   když je již vše jasné, že   si tenhle scénář může   nějaký terorista v praxi   vyzkoušet, bez filmových   kamer.
hledaseniki
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.5.2010
Film, který na mě celkem   zapůsobil, zvláští kamera.   Na to, že to bylo politické   tak mi to ani nepřišlo a   rozhodně mě to bavilo.   Herecké obsazení samé   známé a skvělé tváře.   Dennis Quaid, Matthew Fox a   další úžasní herci.
thejduk
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.4.2014
Dobře odvedená práce, po   krvácích, které jsem v   poslední době viděl to ve   mně zanechalo dobrý dojem -   nemusíme mít hektolitry   krve, jde o zajímavý pohled   z několika úhlů na tutéž   akci - atentát na amerického   prezidenta. Osm různých   pohledů osmi různých lidí,   co z toho je pravda? Co   atentátníky k jejich činu   vedlo?
pigal
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.8.2008
Velmi zaujimavy scenar filmu,v   ktorom su udalosti zaznamenane   z pohladu viacerych priamych   akterov incidentu.Herecke   vykony priemerne.Hlavnu chybku   vidim v tom,ze tych uhlov   pohladu bolo az prilis vela a   tym padom bol dej zbytocne   rozvlacny a rozkuskovany,a ked   sa clovek zacal vcitovat do   koze hrdinu uz ho striedal   dalsi.Ale napad to bol   vyborny,a preto film   doporucujem.
Akana
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.4.2010
Adrenalinová, strhující,   promyšlená, ale přece jen   pouze formální hříčka.   Mám rád filmové puzzle,   takže v tomto směru   spokojenost, aspoň   minimální myšlenková   nadstavba by ale neškodila.   Linie kolem Foresta Whitakera   snad měla něco takového   suplovat, ale nakonec mi   právě ona přišla tak   nějak navíc. Když už jsem   ho zmínil, je zvláštní,   že mi je tenhle herec ve   většině svých rolí (a   tahle není vyjímkou) skoro   protivný a přitom jako Ghost   Dog neměl chybu.
kali.4
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.7.2008
Svižné, chytré, nápadité   a skvěle a trefně obsazené   (William Hurt je výtečný   prezident, takového bych   chtěl ;-)). To, že je film v   mnoha scénách a dialozích   značně naivní, ani   příliš nevadí. Nicméně   náhoda zde hraje až   příliš velkou roli na to,   abych mohl film označit za   originální či bůhvíjak   propracovaný.
vampyer
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.6.2008
Vantage point... Na zaciatku   to bolo zaujimave, ale ked som   po x-ti krat videla, ako umrel   prezident, tak som sa trosku   zacala nudit. Sice s kazdou   prezidentovou smrtou sme sa   dozvedeli nieco nove, zdalo sa   mi ze mam opatovne deja vu.   Film ozivovali iba nove fakty,   o ktorych sme nevedeli, hoci   keby sme si pozreli iba   poslednu polhodinku, tak by   nam pointa neunikla, kedze v   zavere sa odhalilo vsetko   skryte, kto je hajzel a kto   fakt stoji na strane dobra.   Napriek vsetkemu mu davam   7/10.
Amthauer
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.10.2008
Velmi zajímavý film   vyprávěný netradiční   paralelní metodou, ve které   hraje prim kvalitní scénář   s akcentem i na všelijaké   detaily. Asi od půlky filmu   se záhady rozjasňují a   stává se z něj klasický,   ovšem nadprůměrně dobře   natočený, thriller, s   opravdu divokou, přesto   poměrně realistickou akcí.   Co dodat?
Dubov
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 26.4.2008
Film ne o tom, jak unést   "pravého"   amerického prezidenta, ale o   tom, že náhody se dějí a   to s měrou přímo   vrchovatou. Scénář filmu mi   přijde ne jako nemožný ale   spíše těžko uvěřitelný.   Přecejenom za vlasy mi   přijde trochu přitažené,   že terorista se může stát   členem ochranky nebo že do   hotelu s prezidentem je   možné propašovat bombu.   Každopádně film plyne   docela slušným tempem a   doporučil bych ho všem   příznivcům politických   thrilerů, kteří si ale   chtějí na čas vypnout   mozek.
Jamal
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.1.2009
Solidní rozjezd režiséra   Peta Travise, který doposud   natáčel jen filmy a seriály   určené pro TV (I když   dobré). Matthew Fox dobrý,   ale měl na víc. Stále v   něm vidím Jacka. Dennis   Quaid zahrál dobře.   Automobilová honička, která   je jak z Bonda či Bourna,   situace kolem výbuchu, která   se stále dokolečka opakuje z   různých pohledů, to vše je   dobré, ale na mě stejně   nejvíc udělal dojem situace   jak Weavrová přesvědčuje   reportérku, aby se vzchopila   a pak....
Chrustyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 10.5.2008
I když se nejedná o nějaký   diváky očekávaný trhák   já jsem se na film těšil   hodně a bohužel jsem docela   zklamán. Film to rozhodně   není špatný ale při jeho   sledování jsem si pořád   říkal, že mohl být   lepší. Na režisérovi je   poznat, že má zatím jen   "seriálové"   zkušenosti. Film není   natočen špatně ale myslím,   že by se více vyjímal na TV   obrazovkách než na velkém   plátně. Občas se i najde   nějaké to překvapení ale   určitě nic co by diváka   srazilo ze židle. Na hudbě   je hodně znát insprace   motivy z Bourneovi trilogie. A   k Bourneovi bych přirovnal i   celý styl natočení filmu   jelikož i zde se režisér   snaží o   "hektický" styl   takže o rozklepanou kameru a   rychlé střihy není nouze.   Bohužel to ale není tak   působivé jako Bourneova   dobrodružství. Nejvíce se   však film blíží seriálu   (v tomto připadě bych asi   vyzdvihl hlavně 24 hodin)   jelikož se první hodinu,   dění ukazuje z několika   pohledů a každý tenhle   pohled končí v tom   nejlepším. Je to rohodně   zajímavý nápad ale   nejspíše to nesedne úplně   každému. Režisérovi se   povedlo do filmu obsadit   slušnou řádku známých   herců ale ani ti   nepřekvapí. Dennis Quaid   hraje typického hrdinu,   kterého nic nezastaví,   William Hurt ve své roli   prezidenta také nepřekvapí   a chová se přesně tak jak   se většinou prezidentové v   tomto filmovém žánru   chovají a Matthew Fox se   Sigourney Weaver dostali   překvapivě málo prostoru.   Nejvíce mi z plejády herců   vadil Forest Whitaker, který   mi zde přišel naprosto   zbytečný a to jeho   pobíhání s kamerou s tím,   že musí být u všeho a   všem musí pomoct mi docela   vadilo. A nelogicky se zde   občas chovalo více   zúčastněných. Ale i tak se   jedná o velice slušný   thriller u kterého se divák   díky poměrně krátké   stopáži rozhodně nebude   nudit ale rychle na něj   zapomene.
Snura
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 6.9.2009
Úhlu pohledu na jednu   událost tam sice bylo   několik, bylo to rychlé,   svižné a akční. Ale o co   tam vlastně šlo? Co vedlo   jednotlivé teroristy k   útoku? Jaké byly jejich   motivy? Ano, ten jeden se   snažil zachránit svého   bratra? Ale co například   takový Matthew Fox? A jak to   bylo s tím tajným   španělským policistou?   Příliš mnoho otázek, na   které jsem nedostal žádnou   odpověď.
adam75
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 31.8.2009
Jak napsal Chrustyn,   pobíhání Foresta Whitakera   je značně otravné.   Zvláště je podivné, že   při jeho tělesných   proporcích a s kamerou v ruce   stačí doběhnout všechny   agenty a policajty a nakonec   stihne zachránit i malou   holku... Film působí velmi   nedůvěryhodně...
Prorok_Mysterionu
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 13.7.2014
Čekal jsem břitký   politický triler a dostal   jsem patetický melodrama o   prezidentovi SSA a jeho   oddaným osobním strážcovi.   Za celou dobu jsem se   nedozvěděl proč teroristi   mají na prezidenta spadeno,   ale asi tušim.. Bohužel film   neměl ani šťastnej konec.
SvoKar
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 20.1.2013
Do vystřílení ochranky   skutečného prezidenta v jeho   "kanclu" jsem se v   tom orientoval; pak se mezi   různými proti jemu i sobě   jdoucími frakcemi ztratil. A   když jsem ve výsledku film   vlastně nepochopil, kolik mu   tak dát?

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih67631minih67631Titanic II (2010) [Video] 
Titanic II n
minih20406minih20406Tchaj Pan (1986) 
Tai-Pan n
minih29757minih29757Čistá duše (2001) 
A Beautiful Mind n
minih13003minih13003Msta přichází z močálu (1982) 
Swamp Thing n
minih30999minih30999Drakula 2000 (2000) 
Dracula 2000 n
minih2329minih2329100 000 dolarů na slunci (1963) 
Cent mille dollars au soleil n
minih78914minih78914Šeptající ostrov (2007) 
Whisper Island n
minih9454minih9454Tampeko (1966) 
Per pochi dollari ancora n
minih29028minih29028Smrtelná kořist (1987) 
Deadly Prey n
minih102808minih102808Neuvěřitelná dobrodružství Tada Stonese (2012) [2k digital] 
Las aventuras de Tadeo Jones n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Sama doma (1998) [TV pořad]

12:30 - 14:00

52 minut již uběhlo
38 minut zbývá do konce

ČT2 - Perimetr

13:00 - 13:25

22 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

NOVA - Ordinace v růžové zahradě (200...

12:20 - 13:35

62 minut již uběhlo
13 minut zbývá do konce

Prima - Closer (2005) [TV seriál]

12:30 - 13:25

52 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376598
Obsahů a biografií: 178285

Poslední komentáře

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani