Duben
ohodnotit

Účastníci zájezdu

Další název:
Účastníci zájazdu; Holiday Makers
Žánr:
Rok:
2006
Délka:
113 minut
Premiéra v ČR:
20.4.2006
„Prázdninová komedie o typicky českém zájezdu na Jadran.“

Komentáře k filmu Účastníci zájezdu

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 111
beneva
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.10.2017
Film jsem viděla už   mnohokrát a čím jsem   starší, tím víc se mi   líbí. Miluju postelovou   scénu s Polívkovou a   Pechlátem, která je esenci   něžného a citlivého   porozumení. Baví mě   rebelské Noskovy hlášky,   Kleplovy výrazy a podšálky   Karla a Karla. Rezonuje ve   mně nádherná hudba Oskara   Petra. Tohle dílko je plné   člověčí nedokonalosti a   krásy. Pokaždé tam najdu   něco nového, s čím se mohu   ztotožnit. A když na konci   zmizí střecha autobusu za   horizontem a David Kraus   spustí:"Nevinnááá   ..." jen se usmívám a   je mi krásně.
261972
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.8.2011
Film mě mile překvapil.   Četla jsem i knížku, ale ta   se ani trochu nepodobala   filmu. Tady je dobrý   příběh a herci
teta.Essie
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.11.2010
Vieweghovy náměty jsou   většině skvěle vymyšlené   avšak jeho literatura mi   přijde velmi jednoduchá bez   žádné pořádné zápletky   či důvodu přemýšlet nad   dějem.Na Účastnících se   mi líbí to že je to   ostatně jako všechno od   Michala ze života,komunikace   a reakce lidí je napsána   životem nikoli rukou.film je   to bezpochyby skvělej,ale   obávám se že ne všichni   Vieweghovy vtípky   pochopí.Jako film u mě za   10bodů.
monchu
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.11.2007
Toto je moje bezkonkurenčně   nejoblíbenější česká   komedie. Je ironická,   svěží a perfektně   dokreslená hudbou. Mám ji   už dlouho a řekla bych, že   je neokoukatelná. Tím, že   je tam rozmanitost postav,   vždycky někým zaujme.   Mimochodem v každé postavě   poznávám nějakého svého   známého. Komedii můžu   vřele doporučit každému,   kdo potřebuje zvednout   náladu.
Angelitos
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.1.2008
Paráda!
Jak se tak dívám, tak   účastníci tady moc velké   známky nenachytali. Opravdu   nevím, co na tomto filmu   vidíte špatného. Pro mě je   to za dlouhou dobu opravdu   vynikající česká komedie,   na kterou se dá konečně   dívat! Skvělé hlášky,   písně, Karel a Karel ,   slečna Pamela, Jolana,   Jakub......role výtečné.   Jsem z filmíku nadšená, a   opravdu bych jej mohla vidět   pořád. Doporučuji   stoprocentně, snad budete   naladěni na stejnou vlnu,   jako já.
Anilvap6
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.7.2011
Natož že je to český film,   tak se jim velmi povedl.   Líbí se mi zábavné scénky   a vtípky. Rozhodně   doporučuju, stojí to za   podívání :-)
Nikitka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.4.2007
Nechápu jak může někdo   říct, že se mu tento film   nelíbil. Podle mého názoru   musí pobavit všechny   věkové kategorie. Neřadil   bych ho mezi špičy české   filmografie ale každému bych   doporučil zajít do kina či   půjčit si DVD. Nudit se   nebudete ;)
Hídinka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.12.2009
tato komedie se mi velmi   zalibyla uz tim ze je tocena u   more a more ja miluju a tim si   me ta komedie ziskala...ja   osobne ji muzu jen doporucit   je to takova rodinna   oddechovka..:-)
hvezdyn
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.5.2006
Film pobaví humorem někdy   laskavým a někdy trošku   drsným způsobem. Sám jsem   absolvoval několik zájezdů   autokarem a v úvodní části   filmu jsem se téměř přímo   viděl.
Justik66
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.10.2007
Zábavný a chytlavý film.   Jako kdyby to natáčely podle   skutečné události, protože   tak se skutečně češi   chovají když jedou na výlet   :). Doporučuji všem
Karius
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.11.2011
Tak u tohohle jsem se smál   furt,protože takový trapný   scény ať už rozhovory mezi   buzíkama nebo sex s   potapěčskýma brejlema mě   bavily výborně :)Byly k   vidění pěkný kozy,bylo to   zatraceně vtipný,herci   dobří a mělo to šmrnc :) A   to,že o sobě Polívková ve   filmu říká,že je   hnusná,to je svatá   pravda,ale jako herečka   dobrý a co se týče Jitky   Kocurový,tak ta tu blbku taky   zahrála slušně,otázka je   jestli to fakt hrála :D Pro   mě 9z10
Rene1
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.6.2007
Výborný film. Jedna z   českých komedií, které se   drží nejlepších českých   komických tradic. film, u   kterého se doopravdy   zasmějete. Vynikající jsou   Miroslav Krobot a Pavel Liška   jako řidiči, kteří řeší   závažný existenciální   problém ztrácejících se   podšálků. Tahle dějová   linie nemá chybu. Pak je   fantastický i ten asi   třináctiletý kluk, který   si od staršího   "kamaráda" nechá   vsugerovat, že je   homosexuál. To je fakt   bombastická zápletka, které   se člověk musí smát snad   ještě týdny po odchodu z   kina. Mimochodem tenhle kluk   je i v souladu s pravdou   života správně umístěn i   pokud jde o rodinné zázemí.   Člověk může věřit, že   právě tak úzkoprsí a   vnitřně nejistí rodiče   mohou mít podobně nejistého   a manipulovatelného synka.   Hoch svou na svůj věk velmi   těžkou roli i prvotřídně   zvládl a jeho výkon se   rovněž zařadil ke kladům   tohoto malého, ale hezkého a   vtipného filmu. Režisér   prokázal velký talent. Nikdo   z diváků, kteří se na   prázdninovou komedii valili v   davech by neřekl, že tvůrci   je pouhých 25 let a je to   jeho první celovečerák.   Bude zajímavé sledovat   Roming jakož i jeho další   počiny.
Obivan
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.7.2010
Na to,že to je český film,   tak se velice povedl. Film byl   plný skvělých hlášek a   zábavných scének. Řidiči   Karel & Karel jsou prostě   kouzelní! Při druhém   shlédnutí se mi film líbil   víc než poprvé, vřele   doporučuji.
sylwikk
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.3.2009
Docela nechápu, jak se někdo   moh u tohohle filmu nudit...   Mě přišel jako fajn   oddychovka. Film ukazuje   takovej klasickej českej   zájezd k moři. Jinak se mě   taky líbí dobrý herecký   obsazení a hlavně bezva   hlody :)
Abu
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.4.2008
Kdo se chce uvolnit a zasmát   se tak se na tento snímek   musí podívat. Film rozhodně   nemá strhující děj ale   pobaví vystihnutím ruzných   povah lidí. Uplně jsem se   vžil do děje a uvědomil   jsem si ze přesně takoví   lidé mě denně obklopují.   Komické situace neberou konce   a to hlavně díky super   výkonum hercu.
MikeCool
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.12.2012
Účastníci zájezdu
Film o dovolené u Jadranu.   Česká komediální klasika,   která určitě hodně   pobaví, ale také nutí   člověka zamyslet se nad   některými věcmi.
akina1
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.5.2009
dneska se na něj určitě   zase podívám...četla jsem   knihu a trošku mi něco   opravdu ve filmu chybělo, ale   když jsem se na to podívala   podruhé, přišlo mi to zas o   něco lepší...a hlášky   typu : Ty hnědé   podšálky....používáme   doma stále :D
Lucifer15
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.12.2007
Super kecy, skvělá   dovolená, kterou bych taky   klíďo chtěla zažít!!   Taková typická česká   dovolenka.. A typický český   rodinky..
Frolíček
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.3.2015
Komedie, která se už stala   téměř klasikou a nedělám   si iluze, že by se něco na   dovolených změnilo, akorát   teď se více lítá.   Chvílemi pár slabších   míst, trochu ponatahované,   ale celkově vysoce   nadstandardní a na tehdejší   dobu ne moc obsazované   herecké tváře, což je   plusem.
PROCESOR
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.9.2017
PROCESOR!
Jasně, že na knižní   předlohu to nemá, ale i tak   hezká sonda do turismu kdy se   otevřely hranice. Ještě,   že se i naše společnost   vyvíjí a doby, kdy jsme si   brali na dovču řízky a   smažily je na pokoji je už   pryč. Témat kterých se film   dotýká je mnoho- puberta,   homosexualita, víra,   sebeironie, manželství,   přátelství, láska,   "Čecháčství",   úchylky, důstojnost,   trapnost, vyhazov, sexuální   fantazie a mnohé další.   Věřím, že každý si najde   to své.
petrusmev
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.10.2017
Známý knižní námět spolu   s Vejdělkovou inscenační   zručností dal vzniknout asi   nejlepší satiře na naši   současnost. A velký podíl   na tom má i skvělá Anna   Polívková.
LenC2
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.5.2009
Účastníci mají zajimavé   kouzlo rád si u filmu   zavzpomínám na cesty na   dovolenou je to taková   jednoduchá oddychovka, která   má i pár zajimavých a   vtipných momentů a hlášek.
Bara.40
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.5.2008
Příjemná prázdninová komedie
Když jsem viděl film   poprvé, tak jsem u něj   usnul.To bylo ale
kvůli únavě a své   hodnocení musím poopravit.   Po revoluci jsem
také   absolvoval pár autokarových   zájezdů, takže postavy ve   filmu mi leccsos připomněly.
hejtman
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.10.2006
Karel Krobot is good !
Nikdy jsem nebyl učastník   podobného zájezdu,ale tento   film se mi   líbil.Nezapomenutelný pan   Krobot alias Karel st.,milé   překvapení Anna Polívková   i ta miss,Bohumil Klepl i   někteří další.Na druhou   stranu vůbec mi neseděl   Max,to byl velký omyl zdá se   mi,takováhle popstar to tedy   ne.
Příběh byl   místy kostrbatý,místy   trapné i skřípající   dialogy, vše je však   slušně vyváženo komickými   hláškami,vtípky a gagy.Dle   mého názoru bezva   relaxační film pro večery v   TV,český národ tohle   většinou bere.
red.mann
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.11.2019
Jedna z parádních českých   komedií. Bavil jsem se   náramně při prvním   shlédnutí v kině a bavím   se stejně i po těch létech.   Dobrá komedie se pozná,   když hlášky z filmu   zlidoví. A že jich opravdu   několik zlidovělo. Nemám-li   pravdu Karle?
Rocky4
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.1.2008
Mě se ten film prostě   líbil. Pohodová letní   komedie, dobrý hlášky.   Škoda ale že tam neměli   větší prostor řidiči   autobusu. Pavel LIška i M.   Krobot neměli chybu.
FDbJakub
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.10.2008
Hlášky, hlášky, hlášky
Myslim, že je to slešně   udělanej film podle titulu od   Viewegha, kterej i docela   přijemně navodí atmosféru   pravýho zájezdu k moři.   Nicméně film udržují nad   vodou především dobré   herecké výkony a zas a   znovu, jak to tak u českých   filmů bývá výborné   hlášky, a to nejen u pánů   řidičů Karla a Karla, ale i   u jiných.
standa.kasna
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.3.2008
Dalši ze skvělých komedii z   dilny českých   režiseru,nejvic na celem   filmu se mi libili scény s   Pavlem Liškou. Ale podivejte   se sami a udělejte jsi   vlastní názor.
pusinkadenniska
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.11.2009
je to taková přiblbá   komedie, ale prostě uplně   přesně vystihuje skupinové   zájezdy. Jitka Kocurová ta   nejlépe vystihuje hloupé   blondýny, no můžu říct,   že tento film se mi líbil
Madam_Horatio
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.10.2006
Teploušci
Taky sem byla mile   překvapena. Ale co vynáší   produkce z čech je vždycky   maso. Román pro ženy byl   skvělý a už tu máme nový   film. Moc se mi líbila   klasicky česká rodinka,   která si na pokoji   rozdělává a bombě jídlo,   ačkoliv má dole v hotelu   večeři. Nebo ti teploušek v   podání Adriana Jastrabana,   který se v tom opravdu si   myslím vyžíval.
Jo,   to se může stát každému,   že potká hvězdu, ale ne zas   tak často. Někdo jezdí s   Gottem někdo sám. Je to na   náhodě života. A tady tomu   ten osud chtěl. Skvělá   komedie, kterou doporučuji k   sychravým podzimním   večerům.
DeWitte
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 31.10.2007
Komedie z CR
Tento filmecek se libil nejvic   moji manzelce:-) me uz tolik   ne ale musim rict ze na czech   komedy je to velmi dobry a   nenudny fil.Ma muj bod :-)
jaromir.sasinka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.11.2007
Dobra česká komedie od   skvělého spisovatele Michala   Viewegha. Spoustu skvělých   herců. Prostě česká   komedie jak má být!
laddob
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.6.2013
laddob
Vážený pane režisére,
stávám se účastníkem   různých zájezdů,   poznávacích po Evropě i   těch pobytových, naší   nejnavštěvovanější   destinací pro letní   dovolenou je většinou   Chorvatsko.Jsme manželé   středního věku a věřte   ,že jsme nikdy nenavštívili   v kině
jeden film   čtyřikrát jako Účastníky   zájezdu a pokud jej
zařadí nějaká televize   do svého večerního programu   rádi si jej zhlédneme   znovu,protože když   přepínáme programy tak
český film vždy   většinou zvítězí nad   americkými   kriminálkami,horory nebo   akčními krváky. Omlouvám   se ,že
nesplňuji   formu hodnocení a kritiku   filmu ale myslím ,že je pro   tvůrce komedií stále   složitější nalézat nové   a nové komediální situace,   dialogy,monology,scénáře.   Myslím ,že se prostě film   povedl pro ty vděčné   diváky ,které
  možná svůj příběh ze   svých zájezdů oslovil.V   letním dovolenkovém a   prázdninovém čase prostě   nehledáme náročné filmy   ale produkci pro odpočinek a   pobavení a to film a herecké   výkony aktérů pro nás   jednoduše splnil.
Děkuji
Laddob
green-tea
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 26.9.2012
vyvržený vorvaň
Místy vtipné, místy   trapné, místy shovívavě   dojemné - v každém   případě však zatraceně   reálné zrcado našich   mravů. Někým lomcují   hormony, jiný experimentuje s   tygří mastí a další   nevracejí hnědé   podšálky... prostě taková   typicky česká dovolenka za   hranicemi všedních dnů, kde   se leckdo z nás možná   pozná.
veverka-zrzka
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 17.1.2008
Prosíme, vracejte podšálky,   kelímky si klidně nechte a   vrátí se jim jen kelímek.   Podle mě se to dalo natočit   i líp!!!
efCZa
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.11.2006
nečetla jsem knihu, takže se   nemůžu vyjádřit k tomu,   nakolik je film předloze   věrný. Na druhou stranu   nejsem zatížená žádnou   představou - a bohužel jsem   čekala, že to bude lepší.   Neříkám, že není zábava,   vtip...ale když to srovnám s   Románem pro ženy nebo   Výchovou dívek v   Čechách...Ve filmu je   spousta hluchých míst, a   někde až hraničí s   trapností. Přesto ale, se   najdou místa, kde se my   češi poznáme...Velice se mi   líbí, že jsou všichni v   podstatě nenormální...jak   se několikrá tve filmu   říká. KAŽDÝ MÁ NĚCO...a   už proto stojí za to to   vidět
.
FLA
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.12.2011
Dobrá komedie co odsejpá,   má humor a hlášky a dobré   obsazení. Čím víc jsem   tuto komedii viděl tak jsem   šel s bodováním víš.   Když už nic tak tady   narozdíl od jiných komedií   sranda je.
martin.stusak.9
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.11.2013
Na nic si nehrající snímek   s jednoduchým dějem a   jemným humorem, který plyne   jak jemná voda a o nic   nenaráží. Charaktery postav   jsou výstižné a vcelku   dokonalé. Různé projevy   rozdílných povah vede k   trapasům i zábavným   situacím, jaké se na   takovém zájezdu můžou   stát. Hlavně nám Čechům.   Ano, češství je tu velmi   znatelné. Všichni herci své   postavy a jejich povahy   zahráli na výbornou. Místy   se zdá, že příběh   pokulhává a začíná se   táhnou. Přidat na tempu,   zkrátila by se krapet   přijatelněji stopáž, což   by nebylo vůbec na škodu.   Snímek údajně navazuje na   typicky   "homolkovskou"   člověčinu a mě nezbývá   než souhlasit. Jen by to   chtělo ještě trochu   vyladit.
Serpentina
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.10.2006
Samotný film mě moc   nenadchl, ale ty hlášky jsou   skvělé. Už proto stojí za   shlédnutí.
thejduk
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 24.10.2013
Komedie podle románu a   scénáře M. Viewegha. Na   zájezdu k Jadranu se   setkává opravdu různorodá   skupina turistů – zpěvák   Max, stárnoucí dámy Helga a   Šarlota a další.   Průvodkyně Pamela z nich   chce vytvořit správnou   partu, ale na všechny čeká   řada komických, ale i   absurdních situací, která   je opravdu   "odhalí".
Omnibus
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.2.2013
Lva nebo pár facek?
Velmi dobrá Polívková jako   ošklivka ze života,   stojící oběma nohama na   zemi, a to i při památném   plavání na válendě s   voyaerem za zadkem. A dojemně   vypomáhající klučinovi s   vyřešením kardinální   otázky, jestli je teplej. Už   jen za tohle bych filmu dal   rád absolutorium. Ale i já   zůstanu nohama na zemi a   zohledním i to množství   slabých, kýčovitě   skladkobolných scén a   postav, kterým bych nejradši   po vzoru Jakuba taky namazal   pinďoura tygří mastí.   Květu Fialovou nevyjímaje   :-) A ohledně geniálně   protivné Kocurové, ze které   mi ještě teď, po letech,   vstávají hrůzou chlupy   (nejen) na zádech: dal bych   nevím co za to, kdybych   získal odpověď na otázku,   jestli tu kravičku fakt jen   hraje... Pokud ne, tak   proboha, co s ní? Snad jen   slovy Maxe: lež! A já   dodávám: a hlavně drž   hubu! Ale pokud tu slepici na   zabití opravdu jen hraje,   tak... Českého lva!
Ostrovan
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 24.10.2011
Poctivejch 7/10 za poctivou   českou komedii. Účastníci   jsou již klasikou a   opakování 3x ročně jim   ubližuje, ale oni asi vědí   proč je opakují. Snaha o   obyčejnost nepadla na   neúrodnou půdu a Vejdělek   si do CV připsal křížek do   kolonky kasovní trhák.   Novodobí (a trochu umělí)   Homolkovic vyrážejí na   cestu do světa...
Ondrej_pribehar
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.9.2008
Myslím, že Michal Viewegh by   se bez problémů uživil jako   autor amerických komedií;   film se mi sledoval docela   dobře, pravda, hodně mu   přidává skvělé herecké   obsazení; ale nedovedu si   představit, že bych něco   takového četl jako knihu;   nebo dokonce napsal; rozhodně   se nehodlám poučit čtením   předlohy.
wena
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.10.2010
Dovolená
Nápíšu jen toto Karel a   Karel , podšálky ,   masturbace , tygří mast a   zase ty podšálky . Jinak   není co dodat.
Papaja73
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 24.7.2008
Tento film jsem poprvé   viděla krátce po mém   návratu z autokarového   zájezdu.Zřejmě pod vlivem   ještě čerstvých zážitků   ze zájezdu se mi tento film   zdál úžasný.Když jsem ho   však po čase zhlédla   znovu,už mi tak báječný   nepřipadal.Kouzlo filmu se   nějak vytratilo a některé   scénky z filmu mi přišly   poněkud   zvláštní.Například   řidiči Karel a Karel   ,kteří neustále lamentují   kvůli ztraceným   podšálkům.Scénka,která   asi měla být vtipná ale do   vtipnosti měla daleko.
hlavsa5
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 22.9.2012
Příjemná komedie, na kterou   se dá koukat víckrát a   pokaždé člověk sem tam   objeví něco, co člověk   dříve přehlédl. Dobrá   směsice lidských jedinců.
Clockwork
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.8.2007
O cem jinem by se dal natocit   film nez o zajezdu Ceskych   turistu do Chorvatska ! Namet   je docela dobrej,zpracovani   celkem taky a herecke obsazeni   bylo taky celkem uchazejici.   Jedine co me na tomhle filmu   mrzelo ze ve finale se cil   ubiral jednim smerem zaprcat   si ! Skoro cela druha polovina   filmu byla o tom kdo koho   ulovi a uzije si snim. Jinak   par hlasek nebylo vubec   spatnejch.
huron
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.12.2006
Po dlouhé době česká   komedie, která se jako   komedie nejen tváří, ale   také jí je. Humor spíše   jemný, místy černý, pár   skvělých hlášek. Ne vždy   mi sedělo obsazení, ale   hlavní postavy ušly. Hlavně   Kocurová, na kterou nedám od   dob učinkování s Izerem   dopustit. Filmu vyčítám jen   chybějící pointu nebo   aspoň nějakou gradaci.   Vyloženě odpočinkový film,   u kterého se nebudete trhat   smíchy, ale pobavíte se.
michal33
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.1.2008
Skupina českých turistů na   Jadranu,situace tu   vtipnější,jindy zase   méně,každopádně   odpočinková komedie,která   diváka neurazí a hýří i   pár slovními   perličkami...dnes už   klasicky :,ležel tam na   pláži, jak vyvrhnutej   vorvaň..."
aurora45
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 14.10.2010
Nemusím číst Wievegha,
ale filmová zpracování jeho   děl mě většinou potěší.   Pokud je slušný režisér a   scénárista, pochopí a   napíše karikaturu osob a pak   už jen záleží na výběru   herců. Nevidíme kolem sebe   frustrované singlgirls &   boys, konzervověknedlíkové   rodinky, určitý kult   telebrit (to není překlep!),   ale taky hledání - lásky,   pochopení atd.? Je to   slušnej biják a já si ho   občas znovu pouštím.
mirhasik
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.11.2007
Celkem kvalitní komedie,   která hodně těží z   výborné knižní předlohy.   Vztahy mezi jednotlivými   postavami fungují na   výbornou, herci, zejména   (překvapivě) Eva Holubová,   jsou poměrně prkenní a   dávají této, jinak svižné   komedii, trošku   těžkopádný nádech.
suil
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.4.2009
Vzhledm k tomu, že jsem   četla knihu, tak mi pár   věcí ve filmu chybělo, ale   celkový dojem byl pořád   nadprůměrný. Tento snímek   se totiž řadí mezi takové   ty nenáročné komedie u   kterých člověk nemusí moc   přemýšlet a těch je na   českém trhu ztraceně   málo(těch kvalitních).   Největší zážitek z filmu   je pro mě ten, jak si ta   typická česká rodinka   vaří na propanbutanový   lahvi lečo, vážně   výstižné.
arciking
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.10.2008
Předlohu neznám, ale film   celkem ujde. Takhle nějak si   představuji, že by měl   vypadat nenáročný   oddychový film. Prostě jenom   seďte a čumte....nad ničím   nepřemejšlějte a vejrejte.   Z filmu si nic neodnesete, ale   odpočinete si....
Rumenka
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.9.2008
Účastníci zájezdu jsou   filmem, který s literární   předlohou nemá nic moc   společného avšak je   koukatelný a v případě že   jedete busem do vzdálené,   přímořské destinace je   výborný :)
pavpouk
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.7.2014
Pobavilo
Místy docela kýčovité a   nesmyslné, ale Karel a Karel   rozhodně se svými podšálky   pobavili. Buranská česká   rodinka se svým vařičem a   řízky byla úžasně   autentická. Zažil jsem na   dovolených spoustu takových.
jedlickaj
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.5.2007
psotupem času se mi zdá že   film ztrácí spád i vtip.   Škoda že celý film není o   cestě autobusem, protože   jakmile se učastníci   dostanou do Itálie začne   film nudit a být laciný.   Postava Květy Fialové mě   doháněla k amoku, celý film   strašně bzdila a házela   uplně nikam jinam.
zuzcaj
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.5.2007
No děj celkem o ničem,   přesto bylo se čemu v kině   smát. Mrzí mě, že Liška   si v něm zahral tak malou   roli a na scéně se objevil   jen zřídka, neboť jen   kvůli tomuto herci jsem na   film šla a zaplatila 140 kč   v cinestaru. Dá se říct,   že koukáním na tento film   ztrácíte více méně čas.
Heger_Vladimir
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.12.2011
Celkom dobry film. Mam rad   filmy z ceskej tvorby. Je v   nich viac zabavy ako v   slovenskych. A tento film to   zase potvrdzuje.
ak_im
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.5.2006
Nečekejte žádný herecký   koncert kohokoliv z herců.   Ale kdo z vás absolvoval   nějaký podobný zájezd,   určitě se pobaví. A časem   se určitě některé výroky   z filmu stanou velmi   populární.
DarthM
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.9.2016
Je to takový hezký   odpočinkový jenom škoda,   že čím víc na to koukám   tak se mi líbí už jenom   určité části
Agostino
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 16.5.2009
Táto komédia má vôbec   ničím nezaujala. Dej tohto   filmu je totálne   rozhádzaný, nezaujímavý a   nudný, nemá hlavy a ani   päty.
Snura
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 3.11.2007
Filmové adaptace románů   Michala Viewegha se mi moc   nelíbily. Na rozdíl od   knížek. Ale Účastníci   zájezdu je docela povedený   film, určitě povedenější   a zábavnější než byl   Renčův Romám pro ženy.   Velkou zásluhu na tom mají   samozřejmě herci, ať už   úžasné duo Fialová -   Štěpánková, manželská   dvojice Holubová - Klepl, či   sice epizodní, ale   neopominutelní šoféři   Karel a Karel, ovšem hvězdou   filmu zcela po zásluze je   Anna Polívková.
mildaaxe
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 1.6.2009
Solidní, lehce nadprůměrná   česká komedie o jednom   (ne)obyčejnom zájezdu plná   zajímavejch postav, který   provádí pro mně často   nepochopitelný vjeci.Je tu   pár scének, který sou ale   fakt výborný - například   shánění kondomů bylo fakt   povedený.Na druhou stranu,   napodruhý už to nemá co   nabídnout, nemá smysl se k   tomu ještě někdy vracet...
Ela
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 21.1.2008
no,žádný zázrak,prostě   dobrý český   průměr.Nepotěší   neurazí.Už je dost dlouho,   co jsem to viděla, ale   pamatuju si,že story s   plastikovými šálky v   autobusu stála za to,ale   jinak se nějaké velké   nadšení nekonalo.
Mary.Elwood
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 31.8.2008
I přes špatné ohlasy,mě se   film líbil. Myslím,že   dobře zachycuje trapnost a   demenci některých českých   autobusových zájezdů (mám   vlastní zkušenost).Že to v   podstatě nemá děj? Mě to   nevadilo,jen jsem se bavila   sledováním rozličných   pohledů na věc,způsobených   třeba věkem (dvě šarmatní   dámy Květa Fialová a Jana   Štěpánková) nebo   čtyřprocentní menšinou   (mimochodem ti dva geyové mi   byli myšlením ze všech   postav asi nejblíž).Dále   dvě mladé   kámošky,klasická česká   famílie a sebeironická   Jolana v podání Anny   Polívkové (která opravdu   často připomíná svého   otce,i vzhedově :-) a její   trhlí rodiče -Eva Holubová   a Bob Klepl. Nejlepším   kameňákem však byli Karel a   Karel dva tupí   řidiči,kteří svým   privitimismem rozesmějou i   kdyby nechtěli (,,dáme jim   15? ne to nestihnou,tak 20?   )Hlavně Pavel Liška,kterého   mám prostě ráda ať už to   je tím,že fakt dobře   hraje,nebo jenom předvádí   sám sebe.
Hellish_Satanica
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 13.2.2007
Tož špatné to nebylo..
.. ale je to přesně druh   filmu, na který se člověk   podívá, zasměje se mu, ale   nejspíš se k němu nebude   vracet. Některé vtípky jsou   však dobré, filmu bych   vytkla spíš občasnou   utahanost, řekla bych že   kdyby určité zbytečné   záběry vynechali, délka   filmu by se rapidně   snížila. Ale jinak je to   docela příjemná oddechovka,   proč ne :-)
Anette
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 14.4.2007
Podle mého názoru jedna z   nemnoha povedených komedií.   Sice je pravda, že celý film   je po dějové stránce   slabšího charakteru, ale   celé to vynahrazuje lehkost,   jakou je celý film natočen.   Je v něm poměrně hodně   vtipných "hlášek"   u kterých se upřímně   zasměje snad každý. Sice   jim trochu chybí nějaká ta   hlubokomyslnost, ale zato jsou   originální. Filmu chybí   hlubší myšlenka, ale na   sobotní večer je ideální   ...
Bouvard
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 31.1.2007
Po dlouhých letech   příjemná sebeironická   komedie pro široké divácké   spektrum. Příjemně mě   překvapila pan Klepl. Paní   Fialová vynikajícím   způsobem ztvárnila senilní   babičku. A ostatní herecké   výkony byly také   povedené.
Námět   nemohl selhat, většina lidí   se v tom musí najít.
A nejlepší scéna?   Překvapivě ne komická, ale   výrazně poetická paní   Fialová v závěru na molu   tančící, jsem osobně velmi   rád, že naši tvůrci umí   takové scény.
vercounek
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.12.2007
od českéh ofilmu nelze   čekat zázraky, ale tenhle je   docela dobrej. Občas i   legrační, nejlepší jsou   řidiči autobusu
porcelain
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 28.4.2006
Vůbec si nemyslím, že by se   celý film točil okolo toho,   kdo se s kým vyspí. Z té   sexuální stránky to bylo   spíše nejvíce o masturbaci,   ale nebyla to podstata   filmu.Po té sexuálnosti se   to podle mého názoru od   knihy liší, zřejmě, aby   byl film přístupný a   přinesl více peněz. Kdo se   chce u filmu uvolnit, trochu   pobavit a nečeká nic   náročného, tak proč ne ...   Mini příběhy různých lidi   rozptýlí ...
ondey
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 8.4.2007
No...
popravdě dodnes nevim..   Líbil nebo nelíbil?? Spousta   krásných scén a   zajímavých hereckých   výkonů se střídala s   podivnou rozvleklostí nebo   co. Chválím předlohu,   Viewegha, udělal kus práce,   nevim ale, co udělali   filmaři...
klasifikátor
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 9.7.2020
Vím, že Michal Viewegh je   považován za ikonu naší   porevoluční literatury ale   já jeho knihy ani scénáře   dvakrát nemusím. Vždy mi to   přišlo hodně prvoplánové   a vykalkulované. Ani tohle   dílo není jiné a jen   výkony některých herců   drží film nad vodou. Já se   nějak nedokážu bavit u   příběhu jehož postavy jsou   tak moc   "přešvihnuté" a   jakoby mě nábadaly, že bych   se měl stydět za to že jsem   Čech. Akceptuji, že se tohle   pojetí může hodně lidem   líbit ale já mezi ně   bohužel nepatřím.
MARi0
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 20.8.2008
Účastníci zájezdu
Film jsem paradoxně viděl   jako účastník zájezdu v   autobuse při cestě do   Itálie (kam také původně v   knížce zájezd jede), ale   ani přesto se mi moc   nelíbil. Situace jsou místy   komické, to zas jo, ale s   dějem to vázne, postavy jsou   až příliš jednotvárné   (nudnější a   předvídatelnější lidi s   jednou jedinou   charakteristickou vlastností   jsem ještě neviděl) a   ještě ke všemu to stálé,   dnes už trapné, parodování   čecháškovství...
MildaX
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 6.10.2008
Od filmu jsem nic moc nečekal   a dobře jsem udělal. Kromě   řidičů autobusu a prsou   Jitky Kocurové bohužel   slabota. :-(
Faye
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 9.6.2007
Na tenhle zájezd jsem se   těšila a někdy se prostě   dovolená nevyvede. V paměti   mi utkvělo, že mám vracet   podšálky, pobavily mě   některé rady matky Evy   Holubové a abych nekřivdila   i věta ... „průvodkyně   bude pro můj organizmus   představovat obrovskou   zátěž“ a byla i pro můj.   A velmi mě potěšil   miloučký testík sexuální   orientace. Jako celek, ale   zklamání. Zdlouhavé a bez   života. Takže i nadále pro   mě zůstávají   nepřekonatelné jiné komedie   podle knih Michala Viewegha.   „Báječná léta pod   psa“(viděla jsem to   několikrát a nenechám si   ujít žádnou reprízu) a   „Román pro ženy“, který   mně svým humorem sednul do   nálady tak, jako dlouho   žádná jiná česká   komedie. Viděla jsem to   mockrát. Na účastníky   zájezdu se jistě ještě   někdy podívám, ale   vyhledávat je nebudu, zato   Simonu Stašovou v Románu pro   ženy budu mít (a mám) v   pohotovostním režimu stále.
rimmerova-motorka
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 10.9.2016
Film plyne, plyne, plyne...a   nic zvláštního se nestane.   Lidi které můžete potkat   kdekoli. Vlastně ani není   jasné, proč film vznikl.   Nicméně při každém   zájezdu se objeví aspoň   jeden "vtipálek" s   podšálky.
ZuzikD
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 26.8.2008
Na začátku filmu jsem se   bavila a doufala že to   nesjede k nějaké trapnosti,   a musím říct že se tak   bohužel stalo....tak   produkovala to Nova takže se   ani není čemu divit.   Nejvíce jsem se bavila u   hlášek Karla a Karla (...já   bych jim dal 15 ale oni to   nestihnou....).
Ivett
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 1.10.2007
Knížku jsem četla a líbila   se mi tak do půlky. A to   samé se dá říct o filmu.   Není špatný. Zvlášť   počáteční jízda autobusem   je celkem zábavná. Ale pak   se děj vleče, nic moc se   nestane a vtipných hlášek   kvapem ubývá....
Medousek
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 27.5.2008
Nic víc než průměr to pro   mě bohužel není.Některé   hlášky byly povedené,jiné   trapné.Prostě půl na půl.
ipjp
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 4.11.2007
Nuda
Na tento film jsem se docela   těšil, už kvůli dobrým   doporučením a solidní   návštěvnosti v kinech.   Bohužel jsem byl dost   zklamán a tak jediné   pozitivem byl jen výkon Anny   Polívkové, Boba Klepla a i   Evy Holubové. Ale děj filmu   byl velice nudný a bez   nápadu. Dost podprůměr.   Kniha byla o pár procent   lepší než film.
limjoe
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 31.12.2009
Je to "výborný"   film. když usnu v pulce filmu   na půl hodiny tak se nic   nestane a o nic nepříjdu,   zkrátka odpočinkový film.
Didinka
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 3.10.2018
Velmi dobře obsazený film.   Vlastně se mi líbily   všechny postavy. To je asi   ale tak všechno. Vieweghovu   stylu vyprávění určitě   nikdy nepřijdu na chuť.   Způsobuje mi stejnou bolest,   jako zvuk v tomto filmu. To   bylo schválně, abychom   trpěli co nejvíc.
tuwanakha
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 13.7.2008
Účastníci přerodu
Po shlédnutí dvd nevím, zda   se ještě někdy na tento   film podívám. Je však   ideální pustit si ho po   zájezdu autobusem do   zahraničí. To možná i pár   bodů přihodíte. Scéna s   řidiči Karly byla naprosto   trapná (počítání   podšálků???!!!)a   průvodkyně Pamela mi lezla   na nervy snad ještě víc   než Maxovi. Proto se   vykládají vtipy o   blondýnách. Pochybuji také,   že dnešní mládež je tak   dementní, jak se nám   scenárista snaží říkat. A   klady? FEnomenální Květa   Fialová a Jana Štepánková   v rolích šaramantních   starších dam, Bob Klepl v   roli stárnoucího otce a Eva   Holubová jako jeho manželka.
Rastaman33
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 4.5.2020
Nebýt příjemné Anny   Polívkové, tak se na to asi   koukat nedá. Film je   klasický Viewegh, bez   příběhu a hlubšího   smyslu. Plyne jako mořský   příboj, lidské osudy se   náhodně proplétají a v   podstatě tam pořád řeší   jen svoji sexualitu. Pár   vtípků, které   neoslní...nicméně trapné   podšálky zlidověly a ozvou   se tvrdošíjně na každém   podobném zájezdu.
Thomax
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 31.3.2008
Po prvním zhlédnutí jsem   byl dost zklamaný. Na   podruhé už to bylo krapet   lepší, ale některé   nedostatky vytknout musím.   Děj je rozvleklý, chvílemi   dost naivní a vadí mi to   věčné české parodování   sebe sama. Průměrný   snímek.
cira
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 10.11.2007
Zase jedna česká   komedie,která se nijak   nevymyká s normálu.Všechno   je tam jaksi jednoduché.Pokud   se všichni Češi chováme   takhle...?
mat.ilda
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 13.4.2013
Podle současných českých   filmů jsem to čekala ještě   horší. Nechápu zálibu   mladých tvůrců zobrazovat   české občany jako naprosté   idioty nebo úchyláky.   Jasně, všude je něco,   stačí se rozhlídnout po   svém okolí, ale v takové   koncentraci? Snaha o   přirozenost herců mně   zaváněla až amatérským   projevem a ta vlezlá hudba,   která film provázela, mně   břinká v uších dodnes.
stanko
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 25.8.2007
Tento film mě moc nezaujal i   když mám rád české   filmy,tak na komedii to bylo   ubohé čekal jsem od tohoto   filmu více srandy některé   hlášky byli dobré ,ale i   trapné.
Pauleta
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 12.11.2007
Nikdy jsem nečetl nic od   mistra Viewegha a vzhledem k   tomu, jakou dějovou úroveň   mají filmy podle něj   natočené, se tomu budu asi   ještě dlouho vyhýbat.   Jestli je tohle   "dílo" v médiích   hodnocené jako jeden z těch   lepších českých filmů,   tak už fakt nevím, kam   může naše kinematografie   ještě klesnout.
vani
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 17.12.2007
Tento film mě vůbec nezaujal   ( snad jen podšálky ). Děj,   atmosféra bohužel nic a   herci i kdyby se sebevíc   snažili už nemohou nic   zachránit. Do kina jít na   tento film by byla pro mě   ztráta času i peněz.   Stačí vidět jedenkrát na   DVD.
SvoKar
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 8.5.2011
Ne že by to byl absolutní   sh.t, ale kdovíjaká sláva   to také není. Upřímně,   když už bych se na to znova   díval, tak asi hlavně kvůli   J. Kocurové.
jarda53
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 10.7.2020
Film není žádná extra   třída, jen tak na jedno   zkouknutí, po druhé jej   vidět nemusím. Dnes se mohou   točit cokoliv, ať na něj   přijde pár lidí do kina,   nebo nikdo, přesto režisér   plánuje točit další   zhovadilost a čt. je vesele   dotuje nadále...
hledaseniki
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 22.2.2009
Účastníci zájezdu
Klasická česká kravina,   která české turisty   vyobrazuje v tom nejhorším   možném světle, nejhorší   ale je, že ho vyobrazuje   dokonale!!!
Nejlepší   herecké obsazení jaké se na   českém plátně sešlo.
Naomi21
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 20.8.2008
U tohohle filmu se potvrzuje   to, že reklama je prostě   reklama a čím je větší,   tím více lidí zajde do   kina. K této reklamě ještě   přidejte jméno velmi   oblíbeného Michala Viewegha   a máte návštěvnost filmu   vyšší než Everest.   Bohužel sebevíc rozmáchlá   reklama nemůže zajistit, že   film bude kvalitní.
Upřímně řečeno:   české filmy mi prostě pod   kůži nezalezly (teda až na   vyjímky, které vesměs   tvoří ty se starším datem   výroby) a Účastníci mi   také nepřipadali jako film,   který musím vidět, ale   budiš, stalo se. Bohužel ale   musím zůstat skeptická:   děj řídký jako kašička,   na obrazovce marně hledajíce   herce jsem nacházela jen   šablonovité a veskrze   stejné postavičky, které se   realitě ani nezkusily   přiblížit. (Z hereckého   ansáblu musím vyzvednout   paní Holubovou, která byla   jako vždy skvělá.) Pár   vtipných momentů jsem také   v průběhu děje   zaregistrovala, ale ani tyto   momenty nemohly přehlušit   celou tu nudu, která se   rozhodla nazvat se filmem.
Jak je vidět z čísel   návštěvnosti kin, většina   měla jinačí názor, ale   popravně - já nikdy na ty   statistiky moc nedala...
falm
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 11.8.2009
Jediná účastnice
Tento film je vzorovou   ukázkou současných   podprůměrných komedií, po   kterých za pár let   neštěkne ani pes. Špatná   (Vieweghova) předloha,   dramaturgicky nedodělaný   scénář, mizerné výkony. V   životě bych nevěřil, že   Květa Fialová a Jana   Štěpánková mohou zahrát   špatně. Mohou! Jen nevím   jestli je to mizerným   režijním vedením nebo   mizerným scénářem. Řekl   bych, že obojím. Film drží   nad vodou jediná účastnice   Anna Polívková, jejíž   postava nejen že dostala   potřebný prostor, ale je má   o čem hrát.
eso
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 11.6.2007
Komedie podle románu a   scénáře   nejpopulárnějšího   současného českého   spisovatele Michala Viewegha   navazuje na úspěch Románu   pro ženy, který se stal   nejúspěšnějším filmem   loňského roku. Na dovolenou   autobusem k Jadranu vyráží   náhodná skupinka   cestujících. Najdeme mezi   nimi sympatickou Jolanu, její   rodiče, jejichž partnerství   léty dospělo k stereotypu,   šarmantní stárnoucí dámy   Helgu a Šarlotu, hvězdou   zájezdu je Max, zpěvák a   sexy idol, který si chce od   erotických dobrodružství   odpočinout s kamarády -   gayi,. Průvodkyně Pamela,   blondýna s růžovými   brýlemi se rozhodla   "vytvořit z nich   správnou partu." Oni se   však vidí poprvé v   životě! Během cesty a   pobytu u moře na všechny   čeká řada komických, ale i   absurdních situací, v nichž   se lidé ukazují odhaleni, a   to nejen do plavek.   Přátelství, překvapivá   setkání, letní milostná   vzplanutí i divoké   prázdninové vášně se   odrážejí v příběhu   plném humoru a jemné   vieweghovské ironie.
dun.dee
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 24.10.2008
Nejlepší na celém filmu   jsou jednoznačně řidiči   autobusu, na které bych se   možná zvládla dívat   takovou dobu, jakou trval   tento film... Za celý film   jsem se asi třikrát   zasmála, a to nepřeháním.   Je to oničem, zbytečně   protahované scény, celou   dobu jsem čekala, že se   něco stane, a ono nic...   Není to pro mě ani   oddychovka, tenhle film mě   spíš rozčílí. Proč   utrácet peníze za propadák?
marek4687
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 1.9.2015
Učastnici Zajezdu
učastnici zajezdu hovadin dal   bych 1 hvězdičku ale 3   hvezdničky za prsa kristýny   leichtove 30% jinak blbost
Velinek
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 9.1.2008
Film jsem viděla pouze na   dvd, do kina mě na něj   lákali,ale jak jsem   předpokládala bylo by to jen   vyhození peněz a ztráta   času. Až na pár vtipů a   annu polívkovou (věrnou   kopii tatínka) to za moc   nestálo. Myslím, že chyba   byla už v knižní předloze,   ačkoli řidiči autobusu se   docela povedli, škoda, že se   děj netočil kolem nich.
Martička
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 23.4.2006
Tento film mě docela   zklamal... Měly to být dvě   hodiny humoru a spíš to byly   dvě hodiny nudy... nebo   spíš dvě hodiny rozhovorů   o tom, kdo se s kým vyspí a   kdo si to jak udělá... fakt   trapas....
volam.sa.pistik
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 27.7.2012
Nuž teda, zájazd
Tak v prvom rade by ma   zaujímalo, čo chcel básnik   týmto počinom povedať. Nie   som si istý, či sa toto   vydarilo, ale možno je chyba   vo mne, pretože stále   nemôžem prísť na to, o čo   tu vlastne išlo. Malo to byť   vtipné, zábavné,   zaujímavé, dobrodružné,   či nebodaj poučné? Ani   jedno mi nevychádza. O čo   ide? Dovolenka k moru, ideme   do autobusu, niečo niekto   povie, urobí, nejaké tie   tacky či čo sa stratí,   potom sa ide sa ubytovať,   potom sa ide k moru a potom sa   párujú páry, ktoré by sa   radi spárili. Dej žiaden.   Iba mini epizódky. Ak to mala   byť komédia, tak priznám   sa, nezasmial som sa ani raz,   ale fakt môže byť chyba vo   mne. Fakt neviem čo si mám o   tomto počine myslieť. Ešte   ako tak ušli tí autobusári   a bod pridávam za celkom   pôvabnú sprievodkyňu
Chrustyn
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 5.11.2007
Když tak poslendí dobou   koukám na české filmy   uvědomuji si, že v toto   směru nejspíše nejsem   vlastenec. Opravdu česká   produkce mi prostě nic   neříká. Trochu nechápu   úspěch tohoto filmu, který   je nejen nudný ale hlavně   netipný.
Barney94
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 11.8.2017
Nemastné, neslané,   nezábavné. Občas se najde   nějaká lepší scénka nebo   hláška, ale celkově mi film   nic nedá. Ostatně jako   většina zfilmovaných   Vieweghových knich (vyjma   Báječná léta pod psa)
Isabella116
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 11.11.2007
souhlasím, herci mizerní,   děj taktéž, vtipy na nule   prostě typicky český   nevydařený film o ničem,   bylo to strašně nezáživné   a nudné
M.A.G.
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 18.9.2009
Tohle snad nemysleli tvurci   filmu vazne.
Ti   herci,mimochodem vcelku dobra   herecka jmena,snad ten scenar   cetli po tme.
Nechapu,jak se to moji   male dceri muze vubec   libit.
Lituju toho,ze   to mam doma.
Petra.Barbie
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 16.5.2008
Ztráta času a to dokonale!
Mnozí přispivatelé mne   ukamenují, ale o tomto filmu   nedokážu napsat nic jiného,   než že jde o naprostou   hovadinu 1. třídy. Děj?   Nevím, žádný asi není,   viděla jsem cca 3/4 na DVD a   znechuceně jsem tuto snůšku   hloupých dialogů vypnula,   protože jakékoliv   proniknutí do stupidního   děje považuji za ztrátu   času. Mám - li hodnotit   celkově dílo Vieweghovo,   taktéž jeho literární   produkty jsou na   "úrovni" totální   nečtivosti. Označila bych to   slovy klasika: Mnoho povyku   pro nic!
BinLADIN
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 10.10.2009
K obsazení nemám   připomínek to je velmi   slušné
ale film jinak je dost   nepovedení.Ale to je můj   názor,své fanoušky asi má.
topipig
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 4.5.2019
Typický příklad toho, do   jakých obludných rozměrů   se přetransformoval český   komediální žánr po roce   2000. Králové těchto   sraček se jmenují Michal   Viewegh a Jiří Vejdělek.
Jarda.ftr
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 2.1.2010
Komedie???
Za svůj   život už jsem viděl   pěkných pár komedií, ale   toto se k nim nepřibližuje   ani na kilometr. Je to laciný   děj, místy zdlouhavý a   otravný, snaha o humor   vyznívá jen jako trapný   pokus udělat komedii za   každou cenu. Naše   kinematografie nabrala   konzumní komerční vítr a   výsledky tomu odpovídají.   Je to prostě jen další   podprůměrný film o tom co   se může stát na zájezdu,   který nemá šanci obstát   vedle skutečných komedií.
BlackElvis
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 6.12.2007
Tohle rozhodně není komedie.   Zasmál jsem se jen jednou a   to s panem Miroslavem   Krobotem: "Mně tady na   hlavu nikdo srát   nebude!"
Mata05
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 11.11.2007
děs
film vystihuje typické čechy   na ležingu v Chorvatsku. Akce   je tu minimální, vtipy   nestály za řeč, herci   příšerní a vlastně celý   film scénář je naprosto o   ničem..vysoké hodnocení   opravdu nedam za to abych   pozorovala ležící lidi na   dovolené a poslouchala   všední dialogy!..prostě   humoru tohohle filmu   nepochopím a rozhodně to   není můj šálek kávy..

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih29726minih29726Valentine (2001) 
Valentine n
minih20168minih20168Šest medvědů s Cibulkou (1972) 
Šest medvědů s Cibulkou n
minih32228minih32228Pátek třináctého 4: Poslední kapitola (1984) 
Friday the 13th: The Final Chapter n
minih66939minih66939Čtyřlístek ve službách krále (2013) 
Čtyřlístek ve službách krále n
minih39404minih39404Zahraniční dopisovatel (1940) 
Foreign Correspondent n
minih41877minih41877Asterix a Olympijské hry (2008) 
Astérix aux jeux Olympiques n
minih37725minih37725Bill a Ben 1 (2000) 
Bill and Ben 1 n
minih97496minih97496Chained (2012) 
Chained n
minih110792minih110792Díra u Hanušovic (2014) 
Díra u Hanušovic n
minih62138minih62138Paranormal Activity 2 (2010) 
Paranormal Activity 2 n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Jak chutná smrt (1995)

22:35 - 00:10

53 minut již uběhlo
42 minut zbývá do konce

ČT2 - Harry Palmer: Případ Ipcress

22:50 - 23:40

38 minut již uběhlo
12 minut zbývá do konce

NOVA - Survivor Česko & Slovensko (20...

21:55 - 23:50

93 minut již uběhlo
22 minut zbývá do konce

Prima - Show Jana Krause (2010) [TV po...

22:40 - 23:45

48 minut již uběhlo
17 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376597
Obsahů a biografií: 178284

Poslední komentáře

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10