Zari
ohodnotit

Tvár v okne

Další název:
Obloky; Tri obloky
Žánr:
Rok:
1963
Délka:
105 minut
Premiéra v ČR:
24.1.1964
Popis / Obsah / Info k filmu Tvár v okne
Prvá poviedka rozpráva o ľúbostnom vzťahu mladého prokurátora a miestnej učiteľky. Nie sú zosobášení, ale netaja sa svojím intímnym vzťahom, čo sa stáva obyvateľom malého mesta tŕňom v oku. Dvojica sa však svojej lásky nemieni vzdať. Druhá poviedka sa odohráva v nemocničnom prostredí. Na konci nočnej služby privážajú advokáta s diagnózou infarktu. Advokát pohŕda mladým lekárom pre jeho pokrokové zmýšľanie, no práve mladý lekár ho liečebnou metódou zachráni. V tretej poviedke rieši starý sudca svoj posledný prípad - rozvod mladého manželstva. Svoje manželstvo, ktoré tiež nie je šťastné dáva za príklad. Od toho, ako vyrieši svoj posledný prípad však zdá sa závisí aj osud jeho vlastného manželstva.

Zdroj: RTVS


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Tvár v okne
POZOR SPOILER

1. Žalobce
Lidé se svíjejí na tanečním parketu, na což se dívá Rajčáni a s číšníkem haní kapelu. V ní hraje na trumpetu místní prokurátor. Ten má další den soudit mladé kluky, kteří vyvolali incident na fotbalovém zápase. Jeho výrok není rozhodující, důležité je to, že se schází s místní učitelkou, a to veřejně. Ale svatba se nekoná, což místní obyvatele hněte a zasypávají úřady stížnostmi. Nakonec je prokurátor přeložen, ale jak to vypadá, mladé učitelky Barborky se vzdát nemíní.

2. Obhájce
Po službě se lékaři baví na pokoji. Jednomu z nich přezdívají Bosambo, ale jinak je to doktor Januška, a je to právě on, kdo má na starosti zvláštního pacienta. Je to také doktor, ale práv a jmenuje se Sadloň. Ten je převezen na pokoj, kde je sám. A i v noci si nechává zavolat právě Janušku. Ti dva se dost spřátelí. Starý advokát odchází z nemocnice, s čímž již vůbec nepočítal.

3. Soudce
Soudce začíná svůj další den dalším rozvodem. Je před ním mladý pár a rozvod chtějí oba po roce manželství. Soudce je nerozvede. Oni jej vyhledají doma a na rozvodu trvají. On s manželkou jim ukazují fotky celého svého života. Mladí odejdou a manželka dělá scény. Soudce se s tím mladým párem setká ještě jednou a zavede je na návštěvu. Pak se vrací domů, kde je opět sám se svou ženou.


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Tvár v okne
Povídkový film ukazuje život rnešních slovenských lidí na malém městě. Povídky ŽALOBCE (prokurátor okresního soudu je sólistou džezového orchestru, což dráždí maloměšťáky), OBHÁJCE (vztah mladého lékaře k pacientovi, který se netají svými reakčními názory), SOUDCE (starý soudce teprve po letech pochopí, jakou krizí prochází jeho vlastní manželství) jsou odrazem skutečnosti tak, jako se odráží tvář člověka v okenním skle.

Autor/Zdroj: Bartošková Šárka/Československé filmy


Poviedkový film o živote l'udí v malom slovenskom meste. Prokurátor okresného súdu je sólistom džezového orchestra, čo sa stretáva s nevolou miestnych malomeštiakoh (Žalobca); zobrazrnie vzťahu mladého lekára k pacientovi, ktorý sa netají svojimi reakčnými názormi (Obhajca); príbeh starého sudcu, ktorý až po rokoch zisťuje, akou krízou prechádza jeho vlastné manželstvo (Sudca).
Renáta Šmatláková Katalóg slovenských celovečerných filmov

Autor/Zdroj: Šmatláková Renáta/Katalóg slovenských celovečerných filmov


Povídkový film o životě lidí na malém městě. Prokurátor okresního soudu je sólistou džezového orchestru, což se setkává s nevolí místních maloměšťáků (Žalobce), zobrazení vztahu mladého lékaře k pacientovi, který se netají svými reakčními názory (Obhájce) a příběh starého soudce, který až po letech zjišťuje, v jaké krizi je jeho manželství (Soudce).

Autor/Zdroj: /Febiofest


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Místo činu: Drážďany - Parasom...

21:40 - 23:09

80 minut již uběhlo
9 minut zbývá do konce

ČT2 - Návrat Casanovy

22:25 - 00:00

35 minut již uběhlo
60 minut zbývá do konce

NOVA - Výměna manželek (2004) [TV poř...

21:45 - 23:10

75 minut již uběhlo
10 minut zbývá do konce

Prima - Honeymoon - líbánky k nepřežit...

22:40 - 23:30

20 minut již uběhlo
30 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Kupec benátský (The Merchant of Venice)

Kupec benátský
The Merchant of Venice

Naposled navštívené:
Kupec benátský (The Merchant of Venice)

Kupec benátský
The Merchant of Venice