Duben
ohodnotit

Tři životy [TV film]

Další název:
Tri životy
Žánr:
Rok:
2007
Délka:
77 minut
„Tři vojenští zběhové se ukryjí ve zřícenině kdysi mocného hradu...“

Komentáře k filmu Tři životy

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 15
tedickove
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.7.2008
Pastva pro oči
Je to sice už půl roku, kdy   pohádka šla v televizi, ale   když jsme si přečetli   názor "cynika",   rozhodli jsme se reagovat. Kdo   chce "Tři životy"   srovnávat s "Andělem   páně", dělá -   slušně řečeno -hloupost.   Tyto dvě pohádky totiž   srovnat nejdou a jistě nebylo   ani režisérovým záměrem   natočit dalšího   "Anděla".   Baladický a poetický   příběh "Tři   životy" především   vyniká krásnou kamerou a   úžasně poetickými, přitom   nekýčovitými záběry   krajin. Navíc kromě   perfektních výkonů pana   Dvořáka, Švehlíka i paní   Hlaváčové, jsme ocenili   přirozené herectví všech   mladých představitelů - V.   Dyka, dvojčat Molnárových i   F. Cíla. Z celé pohádky na   nás dýchala velká pohoda,   která nám ke Štědrému   večeru náramě pasovala. Pan   režisér Strach je, ač   mladý, velmi citlivý a   vnímavý tvůrce a je moc   dobře, že ve "Třech   životech" uchopil   předlohu jinak, než tomu   bylo v   "Andělovi".Obě   pohádky jsou krásné,   každá jinak. Takže my   "Tři životy"   doporučujeme všem, kteří   nehledají humornou pohádku   typu "Anděla   páně", ale nechají se   okouzlit baladickým   příběhem s neokoukanými   mladými herci. Už se   těšíme, až se "Tři   životy budou v televizi   opakovat nebo až vyjdou na   DVD.
lucienamoriena
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.12.2007
Hezký příběh, natočený v   krásné přírodě, navíc se   v pohádce objevuje jedna   zápletka za druhou. I   obsazení mě potešilo.   Doporučuji.
aneta.raimova
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.11.2013
Náhodou podle mně pěkná i   vydařená pohádka, kterou   nehyzdí žádní   uvřískaní, nebo ušišlaní   čerti a ostatní strašidla   ani pokusy o muzikál(takhle   bylo pokaženo docela dost   nadějných pohádek z   poslední doby)-.bohužel   děckám se tento nevkus   líbí a spoustu frází   odposlouchají :-/ . Mám   ráda pohádky s napínavým a   tajemným   dějem(3.princ,Nebojsa, Pták   Ohnivák,Princ a   Večernice,...)což u této se   také myslím povedlo, navíc   krásná krajina,...také   díky lehce erotickému   nádechu může být   zajímavá i pro dospěláky   ;-)Jediné co bych jí snad   trochu vytkla-nepříliš   nápaditý střih a hlavně   neslušivá délka šatů 3   zakletých princezen. Tuto   pohádku uvidím ráda   kdykoliv znovu. Bohužel   televize vysílají   osvědčené klasické   pohádky stále dokola   několikrát ročně, takže   pro mě(i spoustu dalších)   už jsou dost okoukané a jsem   tak vděčná za každou   novinku a změnu.
New
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.12.2021
Ten film uzrál. Hodnotil jsem   ho 5 ... byl divnej ... když   jsem ho viděl po letech,   hodnocení jsem změnil,   zvýšil ...
Izzy8635
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.2.2019
Pohádkou bych to úplně   nenazvala, možná   romantickým pohádkovým   příběhem pro větší. Děj   plyne a plyne trochu pomalu,   ale je dobře vymyšlen a   dotažen. herci se na role   hodí a mně nic ani nijak   zvlášť nevadilo. Film mě   baví a koukám se na něj   každé Vánoce.
Frolíček
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.1.2016
Více než pohádka spíše   baladický příběh pro   větší děti s krásnými   záběry na krajinu a s pomalu   plynoucím příběhem. Vtip   žádný, příběh trošku   děsivý – tři mrtvoly,   jedna poprava a vražda v   přímém přenosu, to by   mohlo citlivější děti   trochu rozhodit. Mladičký   Dyk, hnusný Dvořák,   dvojčata Molnárových, ať   světlá nebo tmavá, hezké   holky, které se nebojí   ukázat. V polovině pohádky   jsem si říkala, že mi něco   vyloženě vadí a po chvíli   jsem přišla na to, že je to   hudba. Hudební motiv nebyl   vůbec pestrý, stále se   opakoval a na poklidný   příběh byl docela   brutální.
wena
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 26.12.2018
Vojta Dyk v roli zamilovaného   zběha. Strasti na útěku se   svojí láskou se mu snaží   zkomplikovat poručík co je   křivej jak luk. Vše dobře   dopadne a pantáta taky   vyměkne.
martas_v
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 26.12.2007
Pohádkový příběh, který   nikoho neurazí. Nenudil jsem   se, ale příběhu by slušel   lepší spád. Bohužel doba   klasických pohádkových   příběhů je asi pryč.
klasifikátor
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 18.3.2024
Dobrá výprava, kvalitní   obsazení a tomu plně   odpovídající herecké   výkony, ale i když je to   určitě solidní práce,   režisér Jiří Strach   bezesporu natočil celou řadu   lepších věcí, než je   tenhle televizní pohádkový   film.
Pitryx
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 12.8.2019
Hezky uděláno. Na to, že je   to televizní film velmi   dobré. Asi je to tím, že   odpadly kulisy a točilo se v   exteriérech. Líbilo se mi   to. Mimochodem, ten úkol bych   nedal také.
green-tea
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 23.6.2012
Nemůžu si pomoct, ale ani po   druhém zkouknutí mě tahle   pohádka - nepohádka s lehce   erotickými motivy nějak   nevzala u srdíčka. Co se mi   opravdu líbilo byla výprava   a krásné šumavské lokace,   naproti tomu děj,   řiďoučký jako kanava na   vyšívání, sráží snahu   hereckého ansáblu někam k   hranici (téměř) nudného   průměru. Škoda, Jirka   Strach má na víc.
kali.4
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 9.9.2009
Dějově naprosto děsivě   stupidní a jednoduchý film,   v němž se charaktery   předhánějí v pitomosti a   protivnosti.
weitinger
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 28.12.2007
Tři životy - štědrovečerní pohádka
Tenhle žánr nesleduji a   mělo tomu tak být i   tentokrát, ale dcera mě   nabádala, zda bych ji film   nahrál, když se nechci   koukat. A poté byl jen   krůček k tomu, že mě   ukecala druhý den k jejímu   sledování.
To jsem   si dal.
Moje   představa o pohádce, tady   mám na mysli pohádku   filmovou, skončila u Hrátky   s čertem podle Jana Drdy, O   medvědu Ondřejovi, ruského   Mrazíka.... vždy s   famózním hereckým   obsazením, malebnými   exteriéry a pohádkovým   příběhem. Nemůžu tedy   vynechat Vlastu Buriana a Jana   Wericha s jejich trampotami   kolem soli. Rovněž princezny   byly jaksi krásnější   /Maruška Mileny Dvorské,   pyšná Aleny Vránové, Lada   Marie Kyselkové...zase je   jich požehnaně/, princové   důstojnější a padouši -   to je kapitola sama pro sebe,   protože v pohádce nemají   děti děsit. Špatní mají   být po zásluze potrestaní,   to ano. Ale to je tak vše, co   se od pohádkových   záporných postav očekává.   Král Kazisvět byl JEN   vyhnán ze země, nemusel se   válet v krvi. Králi Já I.   se dostalo pouze ponaučení,   nepotřeboval roztít šavlí   vejpůl. Pohádkový příběh   má být prostý,   nekomplikovaný, vedený   pěkně v klidu od začátku k   zdárnému vyvrcholení.   Menší ponaučení není na   závadu. Vystupující postavy   jasně charakterově   vykreslené, bez možnosti   dvojího výkladu. Pěkné   obrázky, kultivující   malého diváka, nevtíravá   hudba....To jsou ta   nejzákladnější pravidla a   kdo se pustí do filmování,   měl by je respektovat.
Ovšem k naší pohádce.   Napsal V. Šašek, scénář   V. Šašková, režie J.   Strach. Jména tu nic   neznamenají? Omyl. Aspoň u   téhle slátaniny určitě.   Tak se pojďte podívat na   vybrané skvosty:
Na   samém začátku jsou tři   dezertéři podrobeni docela   zajímavé zkoušce. Přes noc   se nesmí dotknout svých   zakletých spolunocležnic,   pěkných krasavic /námět   vhodný tak pro Penthaus/.   Hrdina se nedotkl ani   prstíkem, dostal nádavkem   pírko s třemi životy.   Naopak jeho společníci se se   zlou potáceli. Neodolali,   NĚKDO je proměnil v psy.   Což o to, moje dcera je   osmnáctiletá. ale jak asi   rodiče vysvětlovali   všetečným dětem, co   špatného chasníci provedli   v noci těm dvěma   děvčatům? A kupodivu touto   epizodkou téma zakletých   přátel a zakletých   princezen skončilo. I   vysvobozená “Žlutá” se   jaksi vypařila. Vysvětlovat   dětem bych to nechtěl, sám   nechápu proč tahle   vsuvka.
Podobných   nelogičností a zmateností   byla pohádka prošpikována   od začátku do konce. Třeba   ty životy, co mu daroval,   kdo? Ta Růžová? Nějaká   vyšší moc? Tvůrci se asi   chtěli přiblížit k   dnešnímu mladému diváku, v   počítačových hrách se   podobně fasují fúry   životů. Odtud   pravděpodobně zdroj   inspirace. Ale je třeba jít   s dobou a podbízet se za   každou cenu? Není to styl   Novy?
Naprostý   nesmysl bylo rovněž   angažování dvojčat   Molnárových do role hlavní   hrdinky /o dvojroli se nedá   mluvit ani omylem/, možná   mohl někdo poradit v   maskérně barvu na vlasy.   Herecké “výkony” v   tomhle filmu byly pěkná   trapárna, spoléhat na to,   že si děti nevšimnou, je   naivní a ubohé. S jedinou   světlou vyjímkou - Jiří   Štěpnička zůstal věrný   svému vysokému standartu.
Shrnu krátce.   Nepovedený film, pro děti   nuda, o dospělých ani   nemluvím. Česká pohádka je   v krizi.
3333
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 27.12.2007
Tři životy ???
Točíte pohádky které   nemají duši.K pohádkám   také patří vtip,humor a   spousta dalších emocí,je to   ploché a bezbarvé.Vyhazovat   peníze se dá i jiným   způsobem,myslím ,že by   potěšili děti z dětských   domovů víc než bezduchá   pohádka. Soňa
cynik
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 26.5.2008
Tak tahle pohádka se fakt   nepovedla. Po výtečném   Andělu Páně natočil Jiří   Strach neskutečný blábol s   pitomým a zbytečně   komplikovaným dějem s   příšernými hereckými   výkony, které nezachránil   ani Jiří Dvořák v hlavní   záporné roli.
Divák   může jen doufat, že Česká   televize tuhle křeč nebude   často opakovat.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih12298minih12298Měsíční hory (1989) 
Mountains of the Moon n
minih41836minih41836Transamerika (2005) 
Transamerica n
minih58700minih58700Agora (2009) 
Agora n
minih21347minih21347Třetí princ (1982) 
Třetí princ n
minih34908minih34908Proud času (2003) 
Timeline n
minih78299minih78299Sněžný drak (2012) [TV film] 
Sněžný drak n
minih47461minih47461Máj (2008) 
n
minih2853minih2853Amadeus (1984) 
Amadeus n
minih30978minih30978Královský slib (2001) [TV film] 
n
minih45550minih45550Tři životy (2007) [TV film] 
Tři životy n


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190547
Osobností: 697845
Fotografií: 763969
Plakátů: 376572
Obsahů a biografií: 178276

Poslední komentáře

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Bitva pohlaví (1998) [TV epizoda...

Bitva pohlaví
Bitva pohlaví je podle mně   spíš "obyčejněší" díl,   ale pár hlášek a scének   zabaví. Nejlepší je závěr   s telefonováním a se stolem   u Formanů:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Nesnáším chlupy (1998) [TV epizo...

Nesnáším chlupy
Blíží se příjezd   prezidenta a každej se na   něj chystá po svém. Někdo   ho chce vřele uvítat, někdo   kuje klukoviny, Bob Pinciotti   s více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Příšerná chvíle (1927)

Příšerná chvíle
Jedná se o strhující   filmové dílo, které   obstálo ve zkoušce časem a   i v dnešní době dokáže   přinést mrazivé napětí a   strhující příběh. více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10