Duben
ohodnotit

Tři veteráni

Další název:
Traja veteráni
Žánr:
Rok:
1983
Délka:
93 minut
Premiéra v ČR:
1.7.1984
„Komediálně laděný příběh, natočený na motivy stejnojmenné pohádky z knihy Jana Werich Fimfárum“

Komentáře k filmu Tři veteráni

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 41
klasifikátor
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.4.2020
Kafíčko s rumíčkem
Opravdu krásně zfilmovaná   pohádka Jana Wericha.   Špičkovė výkony našich (a   slovenských) předních   herců, nádherná přesně   padnoucí hudba perfektně   vybrané lokace. K dokonalosti   chybí jen detaily které lze   přehlédnout. Základní   slogan "Není nutno"   je dneska aktuálnější než   kdykoliv dříve!
curil
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.12.2010
Čím častěji se dívám,   tím více se bavím.   Geniální scénář Zdeňka   Svěráka podle Jana Wericha   je nádherně výtvarně   zpracován. Hláška   následuje hlášku: "já   vám to říkal, kdybychom se   váleli", "vyženem   zlo zlem, oženíme ho",   "pustíme na něj   německý myši",   "máme líný   pavouky", a další a   další. Není čas na oddech.
Pitryx
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 21.6.2022
Nějak téhle pohádce nemohu   přijít na chuť. Není   špatná, ale některé jiné   si občas pustím znovu. Tuhle   nějak ne. Fakt nevím proč.
green-tea
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.10.2009
Moderní,typicky Werichovská   pohádka,kterou asi ocení   spíše ti větší. Režisér   pan Lipský měl (jako   obvykle) šťastnou ruku při   výběru herců - a to nejenom   ústřední trojky hrdinů.   Např. J. Satinský je jako   král Pikola opravdu "k   sežrání".
veverka-zrzka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.6.2008
Tři poutníci potkají tři   skřítky, kteří každého z   nich něčím obdarují! Jeden   kloboukem, který vyčaruje   nač si vzpomenete, druhý   malou lirou, která vyčaruje   hmotné věci a třetí kabelu   s vojáky. Přijíždí do   království, kde je okradou.   Všichni se snaží dostat   své věci zpět. Najdou strom   Frňákovník. Prodávají   jablka králi, který je dá   své dceři, které naroste   dlooouhý nos. Poté se tři   okradení poutníci vydávají   za doktory, kteří žádají   za její uzdravení své   věci. Pohádka se snaží   poukázat na skutečnost, že   závist a síla zbohatnout   jsou mocné čarodějky.
Angelika2808
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 27.12.2009
Upřímně Tři veteráni   není můj šálek čaje, ale   pochopitelně máme každý   jiné gusto. Vůbec Werichovy   pohádky a filmy mě   neoslovily (tedy kromě   Císařova pekaře a Byl   jednou jeden král), nicméně   pobavil mě   frňákovník-dokonce se nám   ujal na zahradě.   Česko-slovenské herecké   obsazení je ale perfektní,   dávám 6.
Frolíček
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.5.2022
Spíše než pohádka poučný   příběh o životě, nakonec   s dobrým koncem, i když   veteránům ponaučení došlo   až na poněkolikáté.   Výborné hlášky a epizodní   role - prostý pobíječ much   se vžil do našich rodinných   hlášek. Ústřední trojice   k sobě sedí, občas   sarkastický humor, dnes už   klasika včetně konečné   písničky.
FLA
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.11.2011
Chytrá a vtipná pohádka   zlatá 80.léta to dle mého   vzniklo několik dobrých   pohádek.Z pohádky sálá   příjemná atmosféra,chytrý   humor a fajn herci.
pataamat
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.10.2012
Stará dobrá klasika,   podarený je hlavne rastúci   princeznin noc cestujúci až   za hranice. Keď jej dajú   čierne korenie a pri   kýchnutí rani ako z kanónu.
PROCESOR
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.9.2017
PROCESOR!
Nádherná pohádka, která   začíná být stále víc   aktuální......Nesmrtelný   hlášky a písnička.   Moudrost, kterou chápeme až   později.........
M.A.G.
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.9.2009
Tak tohle jim vyslo teda.......
.....fakt, ze jo.To se snad   musi libit temer vsem,jak   detem,tak i dospelym.
Me osobne se to libilo od   malicka a dnes jsem rad,ze se   to libi i mym detem.
Ja   tohle filmove dilko musim   jenom chvalit.Je to jeden z   mych velmi oblibenych   filmu.
Uz jenom ten   scenar je napsany velmi   dobre.Vlastne uz jenom ta   myslenka od pana   Wericha........klobouk   dolu.
A o realizaci a   natoceni celeho   pribehu........skoda   mluvit.Proste na   jednicku.Schvalne jsem se   nedavno na to dival(rekl   bych,spis takovym kritickym   okem) a nemuzu si pomoct.Ja   jsem tam nevidel chybu.
O hereckych vykonech take   netreba mluvit.Je tu plejada   nasich skvelych hercu.I   Slovaku samozrejme.Julo   Satinsky treba.


A forky a hlasky z   filmu,no dodnes se   pouzivaji.Treba......"Sal   zburg.......tak tam jsem take   nebyl"-vyborna.
Nebo take postava Edy   Flajboje))))to taky stoji za   to.
No proste pro   absolutni parada.
A kdo   to snad nevidel.DOPORUCENI ode   me je tutove.

Po precteni komentaru.

Velice me tesi,ze   se toto dilko libi i   ostatnim.Nemam ten vkus tak   spatny.
A jeste jsem   chtel pochvalit Ladu Gerendase   za roli toho   hoteliera........perfektni.
Petra.Barbie
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.6.2008
"Dezavírat, mám tam dos,"
nene, vážení, to opravdu   není překlep, ale snaha   napodobit huhňání lakomé   princezny, když její pyšný   nosíček udělal výlet do   cizích krajů a ona se bála,   aby jí náhodou   nepřiskříply dveře.   Krásná pohádka s vtipným   dialogy, kde určitě vedou   cigarety s velbloudem,   kategorie bez štěnic a s   ramínkama, celník u kozy   konstatující "Když   dojim, tak dojim...",   srandovní král, co si v   naléhavé situaci musí   držet ručník, podlézavý   rádce - generál, co hlásí,   že..."to bylo Německo,   prý jestli k nim   nepřestaneme strkat rypák,   okamžitě nám vyhlásejí   válku..." a spousta   dalších krásných momentů   spolu s bezvadnými hereckými   výkony a nezapomenutelnou i   poučnou písničkou, co není   nutno:-)))
Agostino
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.4.2009
Traja veteráni, stará dobra   klasika z 80-tých rokov.   Táto rozprávka dokázala, aj   stále dokáže pobaviť   rôzne vekové kategórie. Je   tu zaujímave herecké   obsadenie, deju nechýba   myšlienka a nádych.
Duri86
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 30.1.2013
Byla by to výborná pohádka,   kdyby bohužel nebyla tolik   ohraná, dávají ji snad 3x   do roka a to jí, alespoň u   mě už dost ublížilo
volam.sa.pistik
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.2.2012
Najlepšie sú tie s velbloudem
Pekná (klasická a istotne   už legendárna) rozprávka s   mnohými morálnymi   posolstvami a príjemnou   pesničkou, ktorej text bude   asi aktuálny vždy. A hlavne,   z kradnutých vecí nikdy nič   dobrého nevzíde
PORTER
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.7.2014
Stará klasika o třech   vysloužilých veteránech   kteří v lese potkají   skřítky kteří jim věnují   dary které ji mdlouho   nevydrží.Skvělé herecké   legendy kteří si pohádkový   příběh určitě užívaly   soudě podle jejich hereckých   výkonů,sice po těch   reprízách co jsem to viděl   už to působí otravně tak   se na to občas podívám.Nej   byl asi frňákovník.
Karius
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.11.2011
Pan Werich byl prostě   jedinečný a dokazoval to i   po své smrti :) Jsem rád,že   se rozhodli natočit podle   jeho námětu tuhle pohádku   páč je to jedna z mých   nejoblíbenějších :)Naši   stárnoucí váleční   hrdinové dostali věcné dary   a proč jim skřítkové dali   dary?No,aby měli radost,ale   oni se nechali zaslepit   ,,andělskou mrchou´´a   přišli o své dary   :)Množství vtipných   scén,hlášek a bezchybní   představitelé válečných   hrdinů pobaví snad každého   človíčka různého   věku...pro mě naprosto   dokonalá pohádka a nemám   jí co vytknout:)10z10
Mackaku
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.5.2012
Německo, abys tomu rozumělo
Velice příjemná pohádka s   laskavým humorem a moudrostí   Jana Wericha, ve skvělém   hereckém obsazení a   dokonalou hudbou. Takové se   dnes už nenatočí.
moldovan
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.12.2007
Pohádková komedie na motivy   Werichovy knihy Fimfárum
s vynikajícím hereckým   obsazením je filmem, který   zaujme nejen malé, ale i   dospělé diváky.
Máša13
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 26.12.2021
Víc
než pohádku jsem vnímal   herecký koncert hlavních   tří postav. Jinak výborně   natočeno, pěkná výprava,   vtipné a za mě nejlepší   pasáž s cestujícím nosem.
Nasudr
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 20.11.2011
Mne osobne sa zdá, že táto   rozprávka má lepšie meno,   aká je v skutočnosti. Tým   nechcem povedať, že nie je   dobrá. Má svoje čaro.   Obsahuje množstvo humorných   situácií a vtipných   hlášok. O tom niet pochýb.   Výmysel s dlhým nosom je   jedinečný. Taktiež má   vynikajúce obsadenie. Mám   pocit, akoby ju skôr mala   rada staršia generácia.   Mladší ju veľmi nepoznajú   a to tiež o niečom svedčí.
JVSoolen
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.12.2007
Pohádka-nepohádka s hvezdami   hereckeho nebe v hlavních   rolích a nejen v nich.   Dokonale, pokazde kdyz jde v   televizi - podivam se.
Ostrovan
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.11.2011
Myslím, že by byl i Werich s   výsledkem poměrně spokojen.   Asi se to dalo natočit i   lépe, ale postavit vedle sebe   Hrušinského, Somra a Čepeka   propůjčuje filmu punc   kvality. Krásná česká   chytrá pohádka!
Rocky4
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.6.2008
Klasika, pohádková komedie o   třech vysloužilých   vojácích, kteří nevědí   co s časem, osud jim snese   tři moudré trpaslíky a ti   jim dají kouzelné dary,   harfu pro Bimbáce, klobouk   pro Pankráce a bezedný   měšec pro Serváce. Ti si   užívájí luxusu,   dopřávají si co chtějí.   Ale o dary je obere,   královská rodina a hlavním   hrdinům dá hodně práce   dary získat zpět, aby o ně   nakonec zase přišli.   Trpaslíci je stále   sledovali, jak s dary   nakládají, jestli dávají   chudým, nebo jestli si   užívají luxusu sami. Film   je docela plný moudrosti,   ustřední píseň se jmenuje   Není nutno. Těžko říct   jestli se najde někdo, kdo by   to neznal. Patří do top 10   českých pohádek.
nick4
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.11.2007
Hezká pohádka,nepohádka pro   celou rodinu,v době svého   vzniku se daly některé   dialogy vnímat i   dvojsmyslně"rakousko   Rakousko,tak tam jsem taky   nebyl"
Skvělé   herecké obsazení, trpaslíci   připomínají bratry Marxovy
fred.appl
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.4.2009
Tři veterány můžu i po   letech vždycky, a vždycky   mne potěší, v té   přehršli báječných   nápadů a fórů pokaždé   ještě objevuju nové a nové   (akorát možná, že je   neobjevuju, ale znovuobjevuju   - za to ale já nemůžu, to   ten Němec...). ;)
Out-Of-Way
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.1.2010
Typická pohádka od Wericha -   v dobrém i špatném.   Nemůžu si pomoci, ale to   Werichovo moralizování   nesnáším. Ale i přesto se   podařilo natočit velice   povedenou pohádku, která ale   asi není pro ty nejmenší.
Ela
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.3.2008
Víc než jen pohádka
Jedna z nejlepších českých   pohádek vůbec (kam se na ni   nějaké zběsilé Troškoviny   hrabou).Bez jakékoliv   nadsázky film pro celou   rodinu.Děti zaujme   originální pohádkový   příběh a dospělí se zase   můžou bavit skvělým   Svěrákovským   humorem,kterým je tato   pohádka nenápadně   proložena.Každá scéna je   gagem svého druhu,ať už jde   o jemnou narážku nebo   nepokraté vtipkování.Trio   Hrušínský-Somr-Čepek ani   nemohlo být obsazeno   lépe,stejně tak Satinský v   roli krále.A když tři   veteráni zpívají v   závěrečné scéně není   nutno,aby bylo přímo   veselo,hlavně nesmí býti   smutno,máte chuť se k nim   přidat.
BlackElvis
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.12.2008
Jedna z našich klasik.   Bohužel jedna z těch, co mě   moc neoslovily. Ale i tak je   to jedna z   nejpříjemnějších   pohádek.
Medousek
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 19.6.2008
Jedna z mála českých   pohádek,která mě příliš   nenadchla a ke které se   nerada vracím.Už jako malá   jsem měla "dost" z   toho   "mnohakilometrového"   ; nosu a nějak mi to nesedí   ani teď.Znám pár   dětí,kteří se toho nosu   dokonce bojí!:-)Až tak   daleko to u mě nebylo a   není,ale i přesto mě tato   klasická pohádka příliš k   srdci nepřilnula.Snad jen ta   písnička "Není   nutno..." stojí za   poslech.
leva2
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.1.2008
Krásná pohádka s puncem   originality a naprosto   skvělým hereckým obsazením   . Tento film musí milovat   hlavně ve firmě JT Int.   /oficální distributor   cigaret značky Camel / .
K.I.T.T
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.12.2010
Naše klasika! Co k tomu   dodat? Krásně zpracované   podle skvělého scénáře   Zdeňka Svěráka, krásná   hudba, vynikající herecké   obsazení. A spousta vtipných   situací, hlášek... prostě   pohádka jak má být!
WaM
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.4.2005
Výborná pohádka pro celou   rodinu o tom co je a není v   životě důležité. Navíc s   notoricky známou písničkou.
aurora45
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.2.2011
Skvělej, povedenej biják.   Moderní pohádka - ač   moralitka - ale zcela v duchu   "starých" pohádek   (dobro vítězí...). A   právě moderní zpracování   a špičkové herecké výkony   dělají z tohoto filmu dílko   nadčasové.
jarapara
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.11.2011
Tuhle filmovou pohádku mám   moc rád. Úžasné herecké   obsazení, kvalitní humor i   hudba. Ale kdo by neznal, že.
jaja77
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.12.2007
Pohádka,která patří ke   zlatým střípkům naší   kinematografie.
Herecké obsazení je   přího hvězdně ukázkové.
geojezek
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.4.2015
Wericha tedy nemusim,
ale tahle pohadka se, diky   citlive uprave, fakt povedla.   Hodne hlasek zlidovelo. Jen ta   bozska mrcha kdyby nebyla   skareda jako psi rit :-)
Endre-silentname
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.1.2009
Oldřich Lipský - najlepší český režisér
Keď si spätne pozerám   všetky Lipského filmy tak   musím zhodnotiť, že vždy   som ich mal úplne zo   všetkých najradšej. Najviac   som sa pri nich odreagoval...   výborný je takisto aj   Václav Vorlíček, ale   myslím, že skutočne   najlepším českým   režisérom bol Oldřich   Lipský a som smutný, že   odišiel už roku 1986 a ja   som sa narodil až roku   1988... moc by som si doteraz   prial sa s ním stretnúť   osobne a zájsť na kávu. Je   to škoda.
Anilvap6
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.7.2011
Velmi dobře natočená   pohádka s humornými prvky.   Tuto pohádku řadím mezi mé   oblíbené a s chutí se na ni   vždycky ráda podívám :)
Soused89
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.1.2008
Dnes již legendární   pohádka na motivy díla Jana   Wericha o třech válečných   vysloužilcích (mimořádně   dobře obsazených- Josef   Somr, Petr Čepek, Rudolf   Hrušínský nejst.), kteří   od trpaslíků dostanou tři   kouzelné dary-kouzelný   klobouk,harfičku a   nevyčerpatelný měšec. Do   cesty se jim postaví taktéž   hvězdně obsazený   královský dvůr jisté   polomohamedánské země   (alespon to tak tedy vypadá),   kde se přemnožily mouchy   kvůli líným pavoukům. A   třešničkou na dortu je zde   přítomnost krásné nosaté   princezny Vidy Skalské,   která jak je z bonusových   materiálů DVD zřejmé, je   dost pěkná i v současnosti.   Tento film je jedním z   důkazů toho, že český   dětský film kdysi patřil ke   světové špičce.
ČerŽanet
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.10.2020
Úžasně zpracovaná   pohádka, kde se pojí   perfektní hlášky s   chytlavým humorem   nezapomenutelných herců.   Skvělý neotřelý námět   jež Vás i po několikátém   shlédnutí neomrzí.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih20828minih20828Tetovaný (1968) 
Le tatoue n
minih50792minih50792Ráj na západě (2009) 
Eden à l'Ouest n
minih9112minih9112Indiánské léto (1995) 
n
minih74488minih74488Dubové palice (1938) 
Block-Heads n
minih102676minih102676Godzilla (2014) [2k digital] 
Godzilla n
minih49456minih49456Výchovný tábor (2007) 
Boot Camp n
minih140489minih140489Les chatouilleuses (1975) 
Les chatouilleuses n
minih37437minih37437Větrná setba (1983) [TV inscenace] 
Větrná setba n
minih62840minih62840Děvče za všechny peníze (1987) [TV inscenace] 
Děvče za všechny peníze n
minih118586minih118586Dopisy ze sousedství (2011) 
Next Door Letters n


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190534
Osobností: 697813
Fotografií: 763956
Plakátů: 376532
Obsahů a biografií: 178260

Poslední komentáře

Příšerná chvíle (1927)

Příšerná chvíle
Jedná se o strhující   filmové dílo, které   obstálo ve zkoušce časem a   i v dnešní době dokáže   přinést mrazivé napětí a   strhující příběh. více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Studené štěstí (1992)

Studené štěstí
Nečekejte žádný filmový   skvost, ale když na tenhle   titul narazíte, uvidíte   docela zajímavý film,   natočený podle velmi   solidní více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Dračí princ (2015)

70%? To jako vážně? :-D

Dračí princ
Po dlouhé době bude mé   hodnocení úplně jinde, než   u zbytku uživatelů. Cca 70%,   tedy nadprůměr, je opravdu   velký přestřel. Ruská   verze více >

Autor: Karius | Hodnocení: 2 / 10

Nesvatbovi (2005)

Nesvatbovi
Já mám tuhle komedii fakt   rád. V mém věku už na   takové velké lásky moc   nevěřím, ale ve filmu mě   to baví. Owen Wilson je   sympoš a více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10

Erikovy narozeniny (1998) [TV ep...

Erikovy narozeniny
Lehounce přihodím směrem   nahoru, ale díl se povedl,   skvělej byl Fez ačkoliv toho   moc neřekl, ale i Erikova   maminka, opět několik   silných hlášek a scének:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10