Tři uprchlíci (1989)

Tři uprchlíci (Three Fugitives)
74.3 %
 
 

Three Fugitives

    Žánr: akční / komedie
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 90 min.
„Nedávno propuštěný lupič se stane rukojmím zloděje při bankovní loupeži...“
Daniel Lucas, který byl nedávno propuštěn z vězení, kde si odpykával trest za čtrnáct bankovních loupeží, si přišel do banky založit účet. Za ním však vchází i Ned Perry, který se pokusí banku vyloupit a Lucase si bere jako rukojmího. Není divu, že detektiv Dugan, jenž dobře zná Lucasovu minulost, považuje bývalého zloděje za Nedova komplice. Lucasovi tak nezbývá nic jiného, než vymyslet únikový plán. Situaci ještě více komplikuje Nedova šestiletá dcera Meg, která je od smrti své matky němá. Ned, jehož bankovní konto zeje prázdnotou, miluje Meg natolik, že se ze zoufalství rozhodne vyloupit banku. Je to totiž jediný způsob, jak získat peníze na psychiatrickou péči, kterou dívka potřebuje a zároveň si zajistit dostatek financí na to, aby si ji mohl ponechat ve svém opatrovnictví. Meg Neda miluje, avšak k Lucasovi ji taky cosi přitahuje. Zatímco všichni tři prchají před policií, začnou k sobě tíhnout jako provizorní rodina.

Zdroj: HBO Europe
Vysílání: dabing
Premiéra: 03.03.1999 HBO

režie:
Francis Veber
 
 
hraje:
Nick Nolte (Lucas), Martin Short (Ned Perry), Sarah Rowland Doroff (Meg Perryová), James Earl Jones (Dugan), Alan Ruck (Tener), Kenneth McMillan (Horvath)
 
 
scénář:
Francis Veber
 
 
výtvarník:
Margie Stone McShirley, Bob Riggs
 
 
dabing:
Josef Vrtal (Lucas), Jan Kolařík (Ned Perry), Karel Mišurec (Šéf policie), Oldřich Slavík, Maxmilián Hornyš, Monika Kobrová, Jan Grygar, Ladislav Běhůnek, Jiří Balcárek, Přemysl Přichystal
 
 
kaskadér:
Donna Evans
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.