Tři starty (1955)

Tři starty (Trzy starty)
80 %
 
 

Trzy starty

Další název: Three Starts

    Žánr: drama / sportovní
    Země: Polsko
    Délka: 102 min., 3 příběhy
„Polské filmové novely ze sportovního života.“
Tento snímek tří režisérů je tvořen třemi krátkými příběhy ze sportovního prostředí. V první povídce se setkáváme s mladou plavkyní Hankou, která se připravuje na mistrovství Polska. Smutek z nešťastné lásky ale zhatí její plány. Hrdina druhého příběhu je nadějný boxer Josef, který je před rozhodujícím zápasem diskvalifikován, protože se krátce předtím náhodou zapletl do rvačky s bandou chuligánů. A třetí novela vypráví o cyklistovi, který v průběhu závodu zradí a opustí přítele, potřebujícího pomoc. Díky tomu sice vyhrává, sám se však jako vítěz necítí...  Autor: green-tea

režie:
Ewa Petelska (příběh "Nowela pływacka"), Czesław Petelski (příběh "Nowela bokserska"), Stanisław Lenartowicz (příběh "Nowela kolarska")
 
 
hraje:
Elżbieta Polkowska (Hanka), Jerzy Antczak (Józef), Zbigniew Cybulski (Lesniak), Zdzisław Karczewski (Karramba), Janusz Kłosiński (Balcerzak), Bogumil Kobiela (Stefan), Ryszard Ostalowski (Tadeusz), Józef Łodyński (Gienek), Katarzyna Łaniewska (Basia), Józef Pieracki, Witold Skaruch, Barbara Rachwalska, Bogdan Baer, Ryszard Filipski, Stanislaw Jaworski, Jerzy Kaczmarek, Maria Kaniewska, Ryszard Kotys, Wacław Kowalski, Feliks Żukowski, Jarema Stępowski, Adam Brodzisz (Kałużny)
 
 
scénář:
Ewa Petelska, Czesław Petelski, Stanisław Lenartowicz
 
 
hudba:
Jerzy Harald
 
 
střih:
Felicja Rogowska
 
 
zvuk:
Mikołaj Kompan-Altman
 
 
výprava:
Jan Grandys, Zdzisław Kielanowski
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.