Duben
ohodnotit

Tři oříšky pro Popelku

Další název:
Drei Haselnüsse für Aschenbrödel; Drei Nüsse für Aschenbrödel; Three Nuts for Cinderella; Three Wishes for Cinderella
Žánr:
Rok:
1973
Délka:
75 minut
Premiéra v ČR:
16.11.1973
„Pohádkový příběh o krásné a vtipné dívce na motivy pohádek O Popelce a O třech sestrách Boženy Němcové“

Komentáře k filmu Tři oříšky pro Popelku

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 62
jarda53
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.7.2010
Časy se rychle mění, když   jsem film viděl poprvé v   kině, byl jsem s té novoty   zklamán ale V. Vorlíček má   tolik zkušeností, že film   zraje a je dnes filmovým   pokladem...
Pitryx
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 30.12.2021
Je to krásná pohádka, ale   zas tak nic zvláštního nebo   extra na ni nevidím.   Nekoukám každý rok, ale po   asi deseti letech jsem   neodolal a pustil. Jo,   potěšilo, pobavilo, ale zase   dalších deset let nemusím.   Nejvíce pobavily chyby. Tedy   hlavně zápisy o nich.   Doporučuji k přečtení.
green-tea
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.11.2011
Příjemná a milá   pohádka,(dneska už prakticky   klasika) které v podstatě   není vůbec co vytknout.   Milovala jsem ji jako holka a   ani dnes si ji nechám ujít.   Svého času jsem ji dokonce   měla možnost vidět i v   dalekém Ázerbajdžánu. Oči   z obrazovky nespustila ani   místní děžurná a nás   potěšilo, že hlavní   písnička zněla v   originále.
veverka-zrzka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.1.2008
Mno jo, Popelka, která nesmí   chybět o Vánocích na   televizních programech! Je to   klasika! Kdo jí ještě   neviděl, jako by nebyl Čech!   Skvěle obsazené hlavní   postavy! Prostě skvělé!   Hudba božského Káji Gotta   tomu dodala tu pravou   šťávu! Určitě se k této   pohádce každý rád vrátí   a podívá se na ní klidně i   po sté! tak jako já
efCZa
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.12.2006
Toto je opravdu pohádka,   která patří do zlatého   fondu a můžeme se s ní   kdekoliv chlubit. Ta výprava!   úžasné propracování do   nejmenších detailů - od   výběru herců, přes   kostýmy, hudbu až k   exteriérům. Není co   vytknout. Nikdy se neomrzí.
hledaseniki
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.3.2011
Tři oříšky pro Popelku
Klasická pohádka, která   nikdy nechybí o Vánocích,   je sice pravda, že pokaždé   se na ní už nekoukám, ale i   tak tahle pohádka měla   kouzlo a má ho pořád.
MARi0
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.12.2011
Tři oříšky pro Popelku
1. shlédnutí - 9/10
Vánoce jsou časem   tradic. A kromě stromečku,   bramborového salátu a koled   je pro mě neodmyslitelnou   kulisou i Popelka. Příběh s   těmito svátky sice nemá   vůbec nic společného, ale   je zde sníh a už to prostě   k této době nějak tak   patří (podobně jako   "Mrazík" k oslavám   Nového roku).
I letos   jsme se na to po roce znovu   podívali. Tentokrát na   Vánoční party, a kupodivu,   i když všichni znají tuto   pohádku zpaměti, přestali   cokoliv dělat a začli se   věnovat Popelce. Krásná   Libuše Šafránková prostě   dokáže okouzlit všechny.   Pavel Trávníček sice   nepatří k mým favoritům,   ale občas se mu nějaká ta   role vydaří (jako   například právě zde) a k   chudé poslužné se náramně   hodil. Další netřeba   zmiňovat, svého oblíbeného   herce si zde najde snad   každý (pro mě je jasným   výhercem Menšík s   Růžičkovou).
Ještě   takovou třešničkou (nebo   spíš oříškem?) je   oblíbenost naší pohádky v   zahraničí, v Německu   (samozřejmě, když už nic,   tak aspoň kvůli jejich   oblíbenému Gottovi), ale i v   Rusku a třeba i ve Francii.   Tak mi nezbývá než popřát   Veselé Vánoce...

2. shlédnutí - 9/10
Letos jsem zažil Popelku   tak nějak netradičně, a to   jako překladatel pro mojí   zahraniční přítelkyni. I   když ona zná Cindrelu, tedy   jak se jmenuje Popelka v   anglicky mluvících zemích,   toto podání pro ní bylo   zcela nové a musím říci,   že se u ní setkalo s   úspěchem...
FLA
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 25.12.2016
Národní klenot...
Ano vím, je známá,   oblíbená, je kultovní,   krásná. Znají tuto pohádku   i v mnoha státech Evropy a   možná nejen tam, ale mně   nidky neučarovala tolik. Má   své kouzlo a kvality, které   i po letech fungují, ale   nikdy jsem nebyl jejím   velkým fanouškem, takže   dávám 60%.
gabikazavacka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.8.2009
tu sa mi veľmi páči Libuše   Safranková, ktorá ju zahrala   veľmi dobre. Páčila sa mi   aj príroda, i biely sneh. i   Karel Gott, ako spieval.
pataamat
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.4.2009
Klasika , ktorú pozná asi   každý , jeden z najlepších   českých filmov 70. rokov   ,výborné herecké výkony aj   dej .
jmenuji.se.libor
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.7.2011
POHÁDKA NEJPOHÁDKOVITĚJŠÍ
Snad vše podstatné o této   krásné pohádce bylo již v   komentářích napsáno a tak   bych rád poděkoval   tvůrcům, hlavně Václavu   Vorlíčkovi za natočení   Popelky, filmu, který   přináší radost a pohodu k   nám domů i do většiny   českých domácností.

Možná že   Václav Vorlíček někdy   zabloudí na Fdb a snad si   přečte komentáře k Popelce   - (možné to je) - proto mu   píšu:
Pane   Vorlíčku DĚKUJU Vám za   Popelku, za to že jsem s ní   v dětství prožil mnoho   krásných Vánoc. Děkuju za   všechny děti i dospěláky,   kterým tenhle Vámi   natočený filmový,   kouzelný, pohádkový   příběh přinášel,   přináší a bude přinášet   radost - DĚKUJU !!! :-)
Petra.Barbie
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.5.2008
Je to naše nejkrásnější pohádka.
Krásná, milá, ale i   veselá, plná vtipných   momentů: "Urození   pánové, za chvíli začíná   hodina dějepravy..."   "Hm, pěkný dárek, jak   pro veverku..." Nemám   jedinou připomínku a   myslím, že slovo KLASIKA   plně a ve všem vystihuje,   čím tato pohádka pro stále   nové a nové dětské   generace (a pochopitelně i   pro již odrostlé) je. Bez   ní by vážně Vánoce   Vánocemi ani nebyly.
petrusmev
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.12.2016
Je podivuhodné, jak si   všechno v jedné pohádce   pěkně sedne a vznikne   dokonalý film. Porovnávám s   ostatními pohádkami a   zjišťuji, jak krásné emoce   dokáže tento film vyvolat -   žádné strašení nebo   umělé veselí, ale lidský   příběh o nespravedlnosti a   odvaze.
Duri86
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.2.2013
Naše nejznámější Popelka,   krásná pohádka, která je   ale bohužel už tak ohraná   až ji to škodí. Na vánoce   ji dávají několik let   pořád na štědrý večer,   ale na to už snad ani nikdo   nemůže koukat.
261972
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.11.2011
Moje nejoblíběnější   česká pohádka. Na Vánoce   se na ní vždycky ráda   podívám, protože je   nezapomenutelná. Krásný   příběh je dnes klasikou a   nesmí chybět na Štědrý   večer v televizi
volam.sa.pistik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.4.2012
Tri prekvapenia
Spomínam sa na tie krásne   časy kedysi, keď to dávali   na jarné prázdniny denne.   Tuším okolo 90teho roku. Ako   decko denne som to aj pozeral.   A neomrzelo. Prenádherná   rozprávka s humornými   prvkami a troškou fantázie.   Všetko do seba pekne zapadá.   No, láska s vami vie riadne   zamávať, keď na vás sadne,   to aj uličníctvo a zábava   prejdú. Totálny klenot   kinematografie. Dobré   dialógy kráľa a princa   (Lenže ty si si bral maminku   a mne ponúkaš samé cudzie   ženy), skvelá hudba, krásna   zimná príroda. No úžas
PORTER
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.2.2013
Česká pohádka která   patří mezi klenoty české   filmografie.Bohužel tím   stálým opakováním už mě   to omrzelo.
Kuvik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.12.2009
Skvelá rozprávka o   Popoluške, ktorá už   tradične akosi patrí k   vianočnému času. Výborné   scenérie pri natáčaní,   skvelí herci a krásna hudba   s nezabudnuteľným K.Gottom v   piesni Kde pak ty ptáčku   hnízdo máš, ktorá skvele   dopĺňa tento vydarený   filmový snímok.
Karius
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.9.2012
Na otázku,jaká pohádka je   největší klasikou v   dějinách československa,   asi všichni známe odpověď.   Paradoxně ani herci z   Německa, pohádce kvalitu   neubíraj. Pavel Trávníček   a Libuše Šafránková   nemají chybu a nejlepší je   asi Helenka Růžičků a ten   její výsměch :) určitě   ikona československé   kinematografie, ale máme   lepší pohádky--->80%
thejduk
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.9.2013
Vánoce
Nelze si představit Vánoce   bez Popelky. To všichni ví a   opravdu tomu tak je.   L.Šafránková nerozlučně k   nim patři stejně jako   Mrazík. Všechny televize   bojují o to, kdo je bude   vysílat a jsou také   nejdražším zbožím.
Pecik
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.1.2015
Klasická česká pohádka -   promě jedna z   nejoblíbenějších. Libuška   Šafránková ve své (pro   mě) životní roli a spolu s   Pavlem Trávníčkem mi   rozveselí každé Vánoce.
moldovan
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.12.2007
Film byl po zásluze   vyhodnocen jako   nejkrásnější česká   pohádka. Literární   předloha Boženy Němcové je   zpracovaná vynikajícím   způsobem, kvalitu přináší   i vynikající herecké   obsazení našich i   koprodučních německých   osobností.
payo1555
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.6.2015
Kdo by nemiloval Popelku a   Libušku Šafránkovou!!   Popelka je chytrá dívka, má   své trápení , jak žít s   macechou, přesto se dočká   zaslouženého štěstí a   prince. Film je prostě   dokonalým propojením   pohádkového příběhu,   romance a hudebního filmu.   Hudba celému filmu dodává   tu správnou něžnost. A   všechny postavy jsou jako v   pohádce.V mém případě jde   o závislost.
Cash89
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.1.2008
Já miluju český pohádky   zvlášť Hrátky s čertem, S   čerty nejsou žerty a nakonec   ůplně nejvíc zbožňuju   právě Popelku.Ale tu českou   naší, né žádnou   americkou.Na popelku se   vždycky moc těším celý   rok do Vánoc,je to moc hezká   a milá pohádka která nikdy   nesmí nikoho urazit.
Nasudr
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.12.2008
Jedna z najkrajších   rozprávok v histórii   česko-slovenskej filmovej   tvorby. Videl som ju už   100-krát, ale napriek tomu sa   vždy teším, ak ju dávajú   v televízii.
mildaaxe
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.1.2011
Tuhle věc opravdu netřeba   představovat. Mám rád pár   pohádek, převážně těch   českých a Oříšky patří   k těm úplně   nejpovedenějším. Nejen   díky obsazení, kde asi   nepřekvapivě nejvíce zaujme   nekrásnější princezna (a   zřejmě i česká herečka   vůbec) Libuška Šafránková   stejně jako mladý Pavel   Trávníček, jenž má pro   mě asi nejvděčnější roli   – jeho zastydlá puberta a   hlášky jako „povídám ti   pojď dolů!“ mě dokážou   pobavit dodnes. Povedené je i   samotné dění, kdy Popelka   nesedí jenom doma a nečeká   na svoje štěstí, ale jde mu   trošku naproti. A i když   nepříjemnou macechu docela   poslouchá, stejně je to v   hloubi duše anarchistka:-).   Pohádce svědčí i mírně   komediální tón, jenž   občas vystupuje velmi do   popředí – a většinou   právě za přítomnosti   prince.Nemůžu taky nezmínit   výbornou Helenu Růžičkovou   která ač má jenom malinkou   roličku, tak je úplně   dokonalá. Za pozornost   rozhodně stojí také   klasicky výborná hudební   kulisa od Karla Svobody.   Zkrátka tahle pohádka je   skvělá.
Ostrovan
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.12.2011
Pohádka jak má být.   Příběh Popelky je v toliko   adaptací, že do tolika mě   nanaučili počítat, ale na   případy, kdy vypadá   přirozeně stačí prsty na   rukou a jeden z nich si   rezervovala i Libuška   Šafránková. V tomto   případě byl výběr postavy   naprosto dokonalý. A i princ   v podání Trávníčka ušel.   Vždy si rád skouknu znovu!
Rocky4
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.3.2008
Nejkrásnější pohádka? Asi   to tak bude, není asi nikdo   kdo by ji neznal, některým   členům naší rodiny už   leze i na nervy, ale mně tedy   rozhodně ne. Je to další z   těch pohádek bez které bych   si Vánoce neuměl   představit, bez ní by něco   na Štědrý večer prostě   chybělo. Libuše   Šafránková je prostě v   této pohádce kouzelná, i   Trávníček je tady ještě   snesitelný, k tomu si   přidejte nádhernou hudbu.   Musím dát 10.
wena
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.2.2009
Klasická pohádka.Pěkné   zpracování podle předlohy   Boženy Němcové.K této   pohádce se doma vracíme   několikrát do roka.
Papaja73
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.7.2008
Určitě nejkrásnější   česká filmová   pohádka.Režisér Vorlíček   děj pohádky netradičně   zasadil do romanticky   zasněžených bílých   plání,čímž dostala   zvláštní kouzlo.Také humor   a skvělé herecké   výkony,jsou odpovědí na to   proč tato pohádka oslovuje   neustále nové generace   malých diváků,kteří se k   ní i v dospělosti rádi   vracejí.
hlavsa5
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.6.2011
No prostě klasika - vypadá   to, že rychle natočený film   je lepší než dlouhodobé   přípravy - a také přežije   déle.
kockak1
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.12.2011
Nepřekonatelná a   nepřekonaná Pohádka, kde je   všechno jak má být. Tak má   pohádka vypadat. Jediné, co   bych vytkla produkci jsou   kostýmy - jsou poplatné   německé koprodukci a tak   šaty nejsou dle mého   slovanského vkusu, ale to je   věc názoru. Škoda, že   tolik let nebyl nikdo schopen   natočit pohádku, která by   jí mohla konkurovat.
diamant
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.1.2011
To není ta Popelka....
Film Tří oříšky pro   popelku je pro mne hudebním   filmem s pěknou muzikou a   dobrými herci ale nikdy jsem   si ho nespojil s pohádkou O   Popelce. Té je na hony   vzdálen a chybí mu vše co   dělá Popelku Popelkou. Tím   nechci říct, že se na něj   rád nepodívám.
Pro   mne bude vždy tou Popelkou z   nemilejších ta neněmecká   černobílá televizní z roku   1969 s písničkami Angelo   Michajlova a Ivo Fischera:   "jedno zrnko popela,   jedno zrnko   máááku...." Bohužel   ji už v televizi nedávali   asi 50 let... :o)
smíšek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.4.2007
Nejlepší Vorlíčkova pohádka
Nejlepší z pohádek Václava   Vorlíčka a jedna z   nejlepších v ČR vůbec.   Libuše Šafránková je   prostě kouzelná a hudba   Karla Svobody tvoří   nezapomenutelnou atmosféru   této pohádky. K tomu   nesmrtelná píseň Kdepak ty   ptáčku hnízdo máš? Mě se   také líbila malá rolička   Heleny Růžičkové v roli   princezny :-)
sylwikk
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.3.2009
Hezká pohádka, taková   česká klasika. Libuše   Šafránková jako Popelka a   Pavel Trávníček v roli   prince sou prostě   nezapomenutelný. Nejvíc se   mě tam ale stejně líbila   Helena Růžičková a její   Droběna :)))
phorsky1
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.8.2007
nedovedu si vánoce   představit bez ní,dovedete   si vy představit že by se   parta lidí nesešla a ten   film nevznikl?,
ani   zdobení stromečku mě   nezabrání v tom podívat se   na tuto dokonalou pohádku
100000052556420
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.12.2019
Kralovna pohadek.Asi   nejkrasnejsi ceska pohadka s   Libusi Safrankovou coby   Popelkou a princem coby Pavlem   Travnickem.Tato pohadka je   krasna a zalozena na dobrych   hereckych vykonech.Popelka je   ve filmu moc hezka.Dnes jiz   Vanocni klasika.Sova Rozarka a   kun Jurasek k tomuto filmu   take neodmysltelne patri.3   orisky jsou 3 odevami skrytymi   v oriscich kouzlem pro   Popelku.Cvrnknou do nosu sluhu   jeji macechy Vincka coby   Vladimira   Mensika.Dobrodruzstvi muze   zacit...
Luky
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.7.2005
Tomu se říká VRCHOL VŠECH   POHÁDEK - takto lze nazvat   tato supermega pohádka.   Mimochodem Libuščina jedna z   prvních rolí se opravdu   vyvedla. A Trávníček -   nezapomenutelný.
AlbertPeta
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.12.2005
Jedna povedená pohádka,   která se řadí na roveň s   pohádkami padesátých let   (Pyšná princezna a Princezna   se zlatou hvězdou). Dá se   vidět každý rok a patří k   Vánocům. Výborné herecké   výkony především Libušky   Šafránkové a Pavla   Trávníčka.
Didinka
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.9.2007
Je to nejkrásnější   zpracování Popelky, které   jsem viděla. Velmi poetické   a taky dost akční, aby se   film líbil i dnes. Naposledy   jsem ho zhlídla před   měsícem v autobuse z Prahy   do Brna, což je až   absurdní, protože se už to   kouzlo vánočních svátků,   co si pamatuji z dětství,   nemůže nikdy opakovat. Po   letech taky vidím různé   chyby, které by si dnes   filmaři nemohli dovolit.   Dnešní děti si jich totiž   všimnou hned.
K.I.T.T
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.9.2010
Nejkrásnější česká   pohádka! Libuše   Šafránková v roli Popelky   je kouzelná. Nádherná   zimní krajina dělá pohádku   ještě pohádkovější.   Pohádka, která se líbí   celému světu! A takové   umíme jen my!!!
JanaOss
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.12.2008
Další z řady nádherných   českých pohádek. Naše   stálá filmová princezna   Libuška Šafránková se   svým milým obličejem. Před   našimi zraky ožívá Anuška   z pohádky B. Němcové - Tři   sestry nebo jinak známá   také jako Popelka. Tři   oříšky pomůžou Popelce   poznat prince a dají jim   šanci se zamilovat až   nakonec jejich láska dojde   zaslouženého štěstí.   Utlačovaná Popelka se stane   zámeckou paní a ti, jež jí   ubližovali, musí jen   přihlížet, což jim každý   přeje.
jarapara
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.5.2011
10 z 10
Tady u této pohádky už   není moc co kometovat. Vše   už bylo napsáno. Tři   oříšky pro Popelku je jedna   z nejlepších pohádek kterou   kdy natočili.
Lucka-V.
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.7.2009
Tradiční a velmi oblíbená   pohádka na kterou se podívá   rád snad každý a bude se u   toho určitě hodně bavit.
Ziidgaa
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.10.2004
Neznám krásnější   zpracování Popelky než s   Trávníčkem a Šafránkovou.   Nevadí mi ani každoroční   vánoční opakování,   protože tato pohádka je   opravdu českým skvostem a   neexistuje snad nikdo, kdo by   neznal jak film, tak krásnou   píseň Karla Gotta, která   doprovází celou Popelku a   dodává jí ten úžasný   nádech kouzelnosti.
DejnaDee
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.11.2010
Nejkrásnější Popelka
Jedna z nejhezcích filmových   pohádek, která byla kdy u   nás natočena. A nádherná   Libuška Šafránková v roli   Popelky byla naprosto   okouzlicící a úchvatná.
Brcko.GOS
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.4.2007
Paráda
Prostě skvost české   kinematografie. Parádní   pohádka, která opravdu   omrzí málokoho. Bod dolů   ode mě je snad jen proto, že   jí doma vídám často.   Skvělý Trávníček,   Menšík, skvělá   Šafránková... prostě   skvělý český film...
ivospetr
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.9.2009
Pokud se řekne filmová   pohádka, snad každého   napadne Tři oříšky pro   Popelku. Klasika klasiky,   jednoznačně to nejlepší,   co kdy bylo v tomto žánru   natočeno. Dokonalá profesní   práce režiséra, skvělé   výkony všech herců včetně   těch německých, perfektní   dabing (málokdo ví, že P.   Trávníčka v roli prince   daboval J. Svojtka). Výborně   vybrané exteriéry - z hradu   Švihova u Plzně se tak stal   statek Popelčiny nevlastní   matky, lesní lovecké scény   a následná honička se   natáčely na Šumavě a ples   se konal kousek od Drážďan   se spoustou umělého sněhu   (interiérové záběry z   plesu se ale na zámku   netočily, je to ateliér   studia DEFA). Je to film,   který se neomrzí a který   stále potěší a pobaví.
Svarcneger
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.12.2018
Bezkonkurence nejkrasnejsi ceska pohadka, sice teda za nemecky prachy
Hlavne diky Safrankove, rezii,   predloze a hudbe Karla Svobody   je tohle skvost. Neni divu, ze   je to doslova modla nemecke   kinematografie, protoze, kdo   videl aspon jednu nemeckou   pohadku, tak vi, o cem   mluvim... Dneska uz nic   takoveho nikdo neumi, darmo   mluvit.
Anilvap6
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.12.2010
I když ji sice dávají   každý rok, tak sa ni možu   dívat pořád. Je to moc a   moc nádherná a kouzelná   pohádka:-) Dokonce chvílema   aj srandovní. Taky sa mi moc   líbí stará černobílá   popelka, která má taky své   kouzlo a mám ji taky moc   ráda :-D
Ajanka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.4.2009
Oříšky
Jedna moje z   nejzamilovanějších   pohádek. Úžasná kouzelná.   Každý rok na vánoce sleduju   je to skoro jako tradice, ale   můžu ji vidět pořád.
Elí
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.4.2006
Libuška Šafránková,Kdepak   ti ptáčku hnízdo   máš.Václav Vorlíček je   jeden z těch kdo umí   natočit krásnou pohádku.
Vlastovka89
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.3.2016
O Gottovi si můžeme myslet   co chceme, ale "Kdepak ty   ptáčku hnízdo máš"   krásně podporuje   zasněženou krajinu.
yerzi
Hodnocení:
Přidáno: 25.10.2015
v tomhle filmu všechno do   sebe dokonale zapadá -   hudba,dekorace,dialogy,herci,p   říběh. tahle pohádka má   většinou kouzlo pro dnešní   generaci 40cátníků a více   protože se vždy vysílala na   štědrý den a v té době 80   let vlastnil video málokdo,   naše všechny dva televizní   programy ji opravdu vysílali   jen o vánocích tzn. jednou   za rok. v dnešní době je   určitá romantika filmu   zdegradována tím že ji   spousta tv stanic zařadí do   vysílání a tím se vlastně   očumí. dnešní generace má   neomezený přístup k filmům   kdykoliv a kdekoliv tím je   ale ochuzena o jakousi   vzácnost okamžiku.
marecek.7
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 2.7.2009
i kdyby to byla nnejhežčí   česká pohádka 70. let nebo   třeba nej. pohádka 20.   století, tak si myslim že si   rozhodně nezaslouží takový   hodnocení....každý kdo se   vložil komentář hodnotil   10/10
i když pohádky   nesou zrovna moje parketa:D
Eisenhammer
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.6.2007
Jedna z nejkrásnějších   pohádek mého dětství. Moc   rád jsem se na ni díval a i   v dnešní době se na ni rád   podívám, jen to nesmí být   tak často.
Vše je v   krásnm prosředí s žasnými   herci.
Člověk se   uvolní, zasměje a   pobaví.
Krásná   pohádka o splnění přání.
Nik.144
Hodnocení:
Přidáno: 4.7.2014
Tři oříšky pro popelku
Samozřejmě klasická   nádherná česká   pohádka,jako dítě sem jí   miloval a miluju jí pořád   za mě nejlepší česká   pohádka nemá prostě   chybu,Libuše Šafránková je   moje nejoblíbenější   česká herečka akorád mě   mrzí že na pohádku nějak   zanevřela,jako kdyby v ní   ani nehrála dávám 95%
pavca35
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.5.2007
Nejkrásnější pohádka co   znám. Neodmyslitelně patří   k období Vánoc a ikdyž jsem   ji viděla několikrát, nikdy   mě neomrzí. Děti   netrpělivě čekají na větu   Libušky Šafránkové
"až naprší a   uschne pitomci", na její   podařenou trefu sněhovou   koulí a nebo na okamžik, kdy   preceptor honí svého koně.   Myslím, že tato pohádka je   oblíbená hlavně pro svoji   vtipnost.
Martička
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.3.2004
Pohádka Tři oříšky pro   Popelku je asi nejlepší   pohádkou vůbec. Je natočena   s vtipem i citem. A člověk   je pohlazen po duši. Herecké   výkony jsou taky velmi dobré   a libuška Šafránková i   Pavel Trávníček jsou   nezapomenutelní. A   neobvyklost tomuto filmu   dodávají němečtí   herci..:) prostě je to   pohádka Vánoc, kterou musí   každý vidět:)
Ardony
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.4.2007
Geniálně natočená   pohádka, dílo, kterému   není absolutně co vytknout!   Vrcholné dílo V. Vorlíčka.   Bezchybné a perfektní   výkony všech herců včetně   dabingu. Skvělá výprava -   hrad Švihov u Plzně/Klatov   coby filmový statek pozná   jen skutečný místní   znalec. Zasazení děje do   zimního období přímo   předurčuje tuto pohádku ke   sledování v čase Vánoc.
Frimo
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.3.2009
Aká krásna, klasická,   romantická rozprávka.   Milujem ju, a moje deti tiež,   a pevne verím, že osloví a   j ich deti a deti ich detí.   Je to jednoducho nikdy   nehynúca a nestárnúca   snímka. Nepoznám vo svojom   okolí človeka ktorému by sa   nepáčila a je mi ľúto   každého dieťaťa na svete   ktoré ju nevidelo.
Ps:   Šafránková tu bola tá   najkrajšia princezná zo   všetkých rozprávok a   miloval som ju až do svojich   14-tich. Klamem, až doteraz.
Miguela
Hodnocení:
Přidáno: 25.2.2010
známá i v cizině
Ano, kdo z nás by neznal Tři   oříšky pro Popelku a v ní   hrající nesmrtelnou Libušku   Šafránkovou. Myslím, že   díky TV Nova moc takových   lidí není. Každý rok na   Štědrý večer to pouští.   Myslím, že to má své klady   i zápory. Rozhodně se radši   kouknu po 500 na Popelku, než   na trapného Mrazíka, ale   kdyby Popelku dávali jednou   za dva roky, vůbec by ničemu   a nikomu neublížili. Tuto   pohádku mám moc ráda, ale   znám ji už nazpaměť a   tudíž mě už nebaví.   Tudlevá jsem se koukala na   youtube a tam byla naše   popelka i ve francouzštině.   To je důkaz, že je naše   Popelka světoznámá. Jen si   přečtěte ty komentáře   tam.:-)

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih122086minih122086Anomálie (2014) 
The Anomaly n
minih35304minih35304V plném slunci (1960) 
Plein soleil n
minih35885minih35885Kdo s koho (1990) [TV film] 
Kdo s koho n
minih24600minih24600Tchán (1979) 
Tchán n
minih43240minih43240Předtucha (2004/1) 
Yogen n
minih14467minih14467Noční vlak (2009) 
Night Train n
minih139157minih139157Zvláštní schopnosti (1993) [TV film] 
Zvláštní schopnosti n
minih38424minih38424Resident Evil: Apokalypsa (2004) 
Resident Evil: Apocalypse n
minih7653minih7653Firma (1993) 
The Firm n
minih9329minih9329Jako štvaná zvěř (1995) 
Fair Game n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Popelka (2011) [TV film]

 Popelka (2011) [TV film]
Popelka n
Aschenputtel
Žánr: pohádka / fantasy / rodinný
Země: Spolková republika Německo
Režie: Uwe Janson

(remake)

Popelka (1969) [TV inscenace]

 Popelka (1969) [TV inscenace]
Popelka n
 
Žánr: pohádka / hudební
Země: Československo
Režie: Vlasta Janečková

(pokračování)

Popelka (1947)

 Popelka (1947)
Popelka n
Золушка
Žánr: pohádka
Země: SSSR
Režie: Naděžda Koševerova, Michail Šapiro

(remake)

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697862
Fotografií: 763989
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178296

Poslední komentáře

Piňero (2001)

Piňero
Pro mne byl tohle velmi   solidní a zajímavě   natočený životopisný film   s vynikajícím výkonem   Benjamina Bratra v titulní   roli i když více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Mizerná neděle (1998) [TV epizod...

Mizerná neděle
K Formanům přijede babička   a moc se na ni nikdo   netěší. Red porád utíká   do dílny a sklepa, Kitty je z   ní taky hotová, Eric musí   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10