Tři mušketýři (1953)

Tři mušketýři (Les trois mousquetaires / Fate largo ai moschettieri)
73.2 %
 
 

Les trois mousquetaires / Fate largo ai moschettieri

    Žánr: dobrodružný
    Země: Itálie / Francie
    Délka: 116 min.
V době vlády Ludvíka XIII., mladý d'Artagnan se rozloučí se svým otcem a opouští svoji rodnou vesnici v Gaskoňsku a míří do Paříže, rozhodl se splnit přání otce a splnit si své přání, stát se mušketýrem krále. Má štěstí sehnat v Paříži pokoj, v domě lakotného pana Bonacieux, který má krásnou ženu Constance, do které se D'Artagnan zahledí a celý dychtivostí dokáže i sám způsobit takový zmatek, že jej mušketýři, Athos, Porthos a Aramis, vyzvou na souboj.

Souboje jsou v zemi zakázané, proto vše probíhá potají, k souboji nedojde, neboť jsou napadeni muži kardinála Richelieu. Mušketýři včetně d´Artagnana spojí své síly, stanou se přáteli a mnohonásobnou přesilu překonají. Vzteklý kardinál Richelieu vymyslel další spiknutí s cílem zdiskreditovat královnu, Annu Rakouskou. Kardinál se velice brzy dozví, že královna měla u sebe ctitele a tomu věnovala darem diamantové přívěsky. Pověří krásnou Milady de Winter, aby ukradla šperky vévodovi z Buckinghamu, aby mohl namluvit králi, že mu je choť nevěrná.

Když se tyto špinavé plány dozví D'Artagnan, tak se svými největšími přáteli jedou s větrem o závod do Anglie, aby dostali šperky zpět a zachránili pověst královny. Milady je pár kroků před nimi, šperk má u sebe a vévoda je proboden dýkou. Šperku se mušketýři zmocní v poslední chvíli před plesem a zachrání čest královny. Kardinál již zase osnuje nějaký ze svých nejapných žertíků....  Autor: jarda53

režie:
André Hunebelle
 
 
hraje:
Georges Marchal (d'Artagnan), Jean Martinelli (Athos), Gino Cervi (Porthos), Jacques François (Aramis), Louis Arbessier (Ludvík XIII.), Steve Barclay (Georges Villiers, vévoda z Buckinghamu), Bourvil (Planchet), Georges Chamarat (pan Bonacieux), Danielle Godet (Constance Bonacieux), Renaud Mary (kardinál Richelieu), Félix Oudart (de Tréville), Jean Parédès (De Wardes), Françoise Prévost (Ketty), Marie Sabouret (Anna Rakouská), Yvonne Sanson (Milady de Winter), Jean-Marc Tennberg (Rochefort), Paul Demange, Jean-Marie Robain, André Wasley, Nicole Gamma, Alain Bouvette (sluha Lubin), Charles Bouillaud (hostinský), Christian Bertola, Jean Poiret, Marcel Pérès, Geneviève Morel, Lucienne Legrand, Jacques Legras, Roger Saget, Anne-Marie Duverney, Bernard Musson, Janine Clairville, Louis Velle (důstojník kardinálovy gardy)
 
 
námět:
Alexandre Dumas (román)
 
 
scénář:
Michel Audiard
 
 
kamera:
Marcel Grignon, Billy Villerbue
 
 
hudba:
Costantino Ferri, Jean Marion
 
 
kostýmy:
Mireille Leydet
 
 
střih:
Jean Feyte
 
 
zvuk:
René-Christian Forget
 
 
produkce:
André Hunebelle
 
 
masky:
Hagop Arakelian
 
 
výprava:
Lucien Carré
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.