Duben
ohodnotit

Tři dny kondora

Three Days of the Condor

Žánr:
Rok:
1974
Délka:
117 minut
„Agentovi ze zvláštního oddělení CIA jde o život. Kdo může mít zájem na likvidaci jeho kolegů?“

Komentáře k filmu Tři dny kondora

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 23
Pitryx
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 8.3.2014
No, kdysi mne ten film bavil.   V současné době však   nesplňuje trendy moderního   thrilleru. Schází mu totiž   tempo. Což je ovšem na   závadu. Thriller, byť   politicky zaměřený, by měl   mít prudší děj. Takto jde   jen o slabě průměrný film.   dvě hvězdy,   2011082110134/11215
FLA
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.12.2011
Mrazivý thriller, který ani   po tolika letech nezestárnul   a jeho dění je stále   soudobé. Max von Sydow v roli   zlého tajemného muže je   brilantní i díky dobrému   dabingu a přesto že je na   plátně méně o to více to   funguje. Jinak ostatní herci   také slušný výkon.
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.9.2021
Atmosféra po aféře   Watergate je plná nejistot a   podezírání, čímž mnohé   události jakoby postrádali   smysl v daném systému. A tak   se stávají činy, nad   kterými, vlivem pohybů v   pozadí, zůstává rozum   stát. Jeden vražedný čin   rozjede řetězec událostí,   ve kterých si hrdina   příběhu nemůže být v   režii CIA nikým a ničím   jist. Odvaha a   přesvědčení,   zneužívání tajných   agentů do služeb ideologie   studené války a svým   způsobem archaická etuda   nesmiřitelných hrdinů   odhodlaných zemřít za svou   vlast. Stejně jako u jiných   podobných snímků, obsahuje   zápletka dostatek detailů,   abychom se ponořili do   plynule se vyvíjejícího   dějového odvětví. V   jistém smyslu je příběh   až moc podezřele   jednoduchý, avšak napětí   si buduje krásně a   shovívavě. V hlavní roli   Robert Redford a na režijní   stoličce Sydney Pollack. To   muselo dopadnout jedině   dobře. Zub času se sice   snaží narušit kvalitu   snímku, ale vlivem pevných   základů se stále drží ve   své zajímavosti a divácké   přitažlivosti.
Justik66
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.3.2009
V oddělení CIA, krytém jako   historická literární   společnost, pracuje mladý   literární vědec Joe Turner.   On a jeho spolupracovníci se   zaobírají čtením brakové   literatury, aby odhalili, zda   se někde neobjevují náznaky   úniku informací ze CIA,   hledají nové informace a   nápady. Joe jednoho dne po   návratu z oběda najde   všechny své spolupracovníky   zavražděné. Pod svým   krycím jménem Kondor   informuje o události   centrálu, ale potom mu   přijde na rozum, že v   ohrození života může být   i on... (oficiální text   distributora)
petrusmev
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 30.3.2024
Super kamera, celkové   napětí a nádherní Redford   s Dunawayovou. Příběh   pitomoučký a v   jednotlivostech nesmyslný na   to, jak reálně se to chtělo   tvářit. Styl "dáme do   filmu všechno, co tam má   být, a ono to bude   fungovat" zde nefunguje -   vraždy jsou nadbytečné,   postelová scéna mimo děj,   tajná služba ve spojení se   zabijáky nepřesvědčivá,   hlavní hrdina používá   dokonale všechny   scénaristické berličky, a   nakonec se divák doví, že   jde o potenciální hru o   ropná pole v Libyi. Pro   našince byla k vidění   alespoň jedna aktuální   věc, typická pro tajné   služby - jak je užitečné a   zároveň hloupé vést si na   někoho složku.
prvosenka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.3.2012
3 DNY KONDORA

Docela dobrý akční   film, umocněný výkonem   charismatického Roberta   Redforda. Jako jediný   přežil útok na svou   pracovní skupinu. Díky tomu,   že odešel pro oběd, se   vyhnul masakru. Po návratu   nachází svých šest kolegů   mrtvých. Nic nechápe, co se   vlastně stalo, proč se to   stalo. Informuje své   nadřízené, ale stejně   nechápe o co jde. Nedostane   se mu žádného vysvětlení,   naopak v něm sílí   přesvědčení, že jeho   život je stále v ohrožení.   Proč po něm někdo dál   pátrá, kdo má potřebu   ublížit někomu, kdo jenom   čte knížky. Nezbývá, než   se pustit do pátrání na   vlastní pěst a zjistit, komu   jeho skupina tolik   překážela. Film je o pocitu   moci, o tom jak někdo ve   snaze být důležitý,   dokáže vytvořit svou   vlastní skupinu uprostřed   jiné skupiny jenom pro své   uspokojení. Film inspiruje k   zamyšlení a přestože byl   natočen v roce 1975, myslím   že i dnes ukazuje aktuální   politické a mocenské   problémy. Rozhodně je to   zajímavý film. A ani po   těch letech mi nepřipadal   nijak zastaralý.
BinLADIN
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.7.2009
skvělí film který nemá   konkurenci  
špičkové   obsazení skvěle zahrané   prostě jednička
collen
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.10.2016
Po prvním shlédnutí tohoto   filmu jsem měla stejné   pocity, jako po každém   dalším, protože tohle je   opravdu hodně dobrý thriller   - a to jsem už předeslala   dříve, že tento druh   filmové zábavy často   nevyhledávám.Tady se   podařilo připravit pro   diváka všechno, co v dobrém   snímku nemůže chybět a i   po letech je na co se dívat.
topipig
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.12.2017
Film jsem poprvé viděl snad   ještě za Bolševika, když   každou sobotu dávali film na   přání a Kondor aspoň   dvakrát zvítězil. Už   tenkrát jsem byl napnutej   jako struna a i teď po letech   jsem se nemohl odtrhnout od   obrazovky. Jedná se o   špičkovej špionážní   thriller, kdy se situace   kolikrát hodně mění, aby   vrcholila perfektním   finálem! Výbornej Robert   Redford, nádherná, ale   opravdu nádherná Faye   Dunaway a charismatický   vrahoun Max von Sydow. I po   letech jsem to viděl v   původním českým dabingu z   osmdesátých let a opět   neskutečná paráda!! Redford   - Soukup, Dunaway -   Hudečková, Sydow - Munzar.   Pecka!
mildaaxe
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 1.10.2012
Vzhledem k tomu, že jsem   právě včera dočetl   knížku, budu docela zlý.   Nezdá se mi to jako adaptace   knihy jako spíše „volně   na motivy knihy“. A to je   hlavní problém. Gradyho   tenoučká knížečka   rozhodně poskytovala šanci   na téměř přesné   převedení knižní předlohy   do filmové řeči, jenže   páni scénáristé se   povýšili nad autora románu   a rozhodli se tu jeho novelu   trošku poupravit. Tu něco   odebrali, tu přidali,   některou postavu   přejmenovali, některé   pozměnili chování,   některé „nedůležité“   vypustili a jednu ze   zajímavých linek dokonce   naprosto vynechali a tak   vznikly Tři dny Kondora.   Film, který by u mě mohl   jakžtakž uspět, kdybych   neznal předlohu, ani tak by   se nejednalo o žádnou bombu,   ale rozhodně bych nebyl tolik   zklamaný. Přestože Redford,   Fawcett i von Sydow dělají,   co můžou a občas se snímek   zableskne i povedenou hudbou,   jako celek na mě však vůbec   nezafungoval. Vždyť všechny   scény, na které jsem se   těšil, vyzněly buď úplně   nezajímavě, nebo se vůbec   nekonaly (Kondor,   zjišťující po návratu s   obědem, že něco není v   pořádku, náhodné setkání   Kondora s dívkou a Maronicka   (pardon, Jouberta) s Atwoodem,   propojení telefonních budek,   závěrečná konfrontace a   tak dále). Nemůžu si   pomoct, ale snímek i přes   vlastní nápady (většinou   špatné, snad s výjimkou   trochu neočekávaného   závěru) vůbec nepůsobí   soudržně, často jsem nebyl   schopen vůbec udržet   pozornost, milostná linka   chvílemi vyloženě otravuje   (a nudí), Redfordův Kondor   má mnohem blíže k   opravdovému agentovi CIA než   knižní Malcolm, ale zase se   nezdá inteligencí tolik   zdatný (i když ke konci   začne dokonce i číst   myšlenky a z téměř   nepostřehnutelných náznaků   dokáže odhalit celou pravdu)   a sledovat jeho počínání   je zábavné jen velmi, velmi   zřídka (telefonát do hotelu   například). Taky jsem za   celou dobu trvání vůbec   nepochopil, co to on vlastně   poslal na ústředí za   zprávu a jakou roli v tomhle   případě hrál v knize velmi   důležitý Heidegger (v   podstatě celý ten příběh   rozpoutal). Navíc – když   jsem tenhle film pouštěl,   vůbec se mi nechtělo spát,   po půl hodině sledování   jsem téměř neudržel oči   otevřené a musel se jít   projít na čerstvý vzduch.   Pak to bylo lepší. Zážitek   s filmem ale stále stejný.   Velké zklamání.
Akana
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.5.2009
Politický thriller ze staré   školy. Děj je napínavý i   bez kaskadérských kousků,   výbuchů a zběsilých   stříleček. Je obdivuhodné,   že i když se za těch víc   jak třicet let tenhle žánr   hodně změnil, Tři dny   kondora vůbec nezestárly.   Zásluhu na tom má   propracovaný scénář,   excelující Robert Redford i   mrazivé vyústění, které   neztratilo nic ze své   naléhavosti.
Charlie35
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.4.2009
Knížku od Jamese Gradyho   jsem četl, není špatná,   ale film se mi kupodivu (což   je naprostá vyjímka) líbil   víc. Vynikající thriller.
Pardal
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.9.2007
Sive klasicka detektivka ktera   si ponechava prijemny raz   [zadna preplacanost plna   kulek, vybuchu...], ale obcas   trochu prechazi do patosu. Je   videt od z knizni predlohy   byla vinata velka cast deje,   diky cemuz je pribehova linie   hodne nesrovnala a dej bez   vysveteleni skace...
JVSoolen
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.10.2007
Sydney Pollack holt thrillery   umi a tenhle film patri k jeho   nejlepsim. I kdyz bez Redforda   by to nebylo ono.
kali.4
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.7.2009
Co všechno se člověk dozví   z knih, to by jeden zíral. A   jak všechno působí logicky!   Chytrý, uvěřitelný a   nekompromisní film se   skvělými hereckými výkony   Roberta Redforda a Maxe von   Sydowa, škoda jen naivního a   s předchozím děním ostře   kontrastujícího finále.   Film měl skončit o několik   minut dříve a líbila by se   mi tam odpověď hlavního   představitele, která by   zněla asi takto: „Evropa   bude dobrá.“ ;-))
rimmerova-motorka
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 9.12.2017
Politické propletence mě   nudily už v době svého   vzniku. S přibývajícími   lety film nudí ještě víc.   Je pravda, že dnešní   "akčňáky" jsou na   jedno kopyto, ale tenhle film   je hodně rozvláčný.
huron
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.5.2006
Klasický špionážní film   se skvělým Redfordem v jeho   životní formě. Na dnešní   dobu se může zdát, že   filmu chybí trocha více   akce, ale scénář i   filmařina jsou natolik   dobré, že to snímku   neškodí.
Manučao
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.7.2020
Prvky trileru sú iba   minimálne, ale svoje kvality   film určite má. Hlavne   začiatok je suprový, škoda,   že postupom času to stráca   potrebné napätie i tempo a   skĺzava viacmenej do   priemeru, v ktorom sa riešia   "iba"   špionážno-konšpiračné   témy. Samozrejme, nad vodou   ho držia aj hviezdne herecké   mená, aj keď škoda, že   Robertson nedostalo viac   priestoru.
AcidBurn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 27.10.2005
Od Tří dnů Kondora ( v   originále bylo dnů šest )   jsem očekával propracovaný   a kvalitní film s Redfordem   zamlada. Někteří ho   považují za klasiku svého   žánru. Bohužel, jde o   přeceněné hodnocení.   Chápů, že některým lidem   se může líbit proměna   hlavní hrdinky, ale to je   právě největší slabina   jinak poměrně realistického   filmu. jde o starší, lehce   nadprůměrný film -   nečekejte zázraky a pokud to   musíte vidět, půjčte si   ho. Ale nevrátíte se k   němu.
trampnet
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.8.2012
Nájemný zabiják
Nájemný zabiják...Nikdy se   neptám,proč,jen kdy,někdy   kde,ale vždycky za   kolik.Pravda je,že to co   dělám není špatné   zaměstnání,vždycky je   někdo ochoten zaplatit.Nic na   tom není,klidná   práce,nemusíte věřit   nikomu a ničemu na světě,za   nic nebojujete,jen   vyděláváte,ale musíte si   vždy umět sám poradit...
mrejca
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.7.2015
Na dnešní dobu poněkud   rozvleklé, ale stále   zajímavé. Strašně mě   točí dabing od paní   Trejtnarové, ale to vždy a   všude.
moodoy
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.3.2019
Špionážní pecka. Kdo má   tenhle žánr rád, tak je to   "povinná četba" a   extra zábavná. Jediným   mínusem je rychlost vývoje   vztahu á la švédský   syndrom.
Jana1952
Hodnocení:
Přidáno: 5.1.2014
Videla som film asi tri krát,   práve ide na ČT 2 a som   nadšená aký je to skvelý   film aj po toľkých rokoch   nič ma zaujal, aj to   strieľanie mi nevadí

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih155886minih155886Zabít Gunthera (2017) 
Killing Gunther n
minih19014minih19014Slavnosti sněženek (1983) 
Slavnosti sněženek n
minih75870minih75870Tanec ohnivých draků (2010) 
For Lung n
minih24523minih24523Útěk (1967) 
n
minih40535minih40535Experti (2006) 
Experti n
minih123502minih123502Star Trek: Do neznáma (2016) 
Star Trek Beyond n
minih21754minih21754Uprchlík (1993) 
The Fugitive n
minih71300minih71300Vyměřený čas (2011) 
In Time n
minih17913minih17913Rocky 5 (1990) 
Rocky V n
minih35799minih35799Přežít vánoce (2004) 
Surviving Christmas n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Hrabě Monte Christo (1980) [TV...

15:05 - 16:30

3 minut již uběhlo
82 minut zbývá do konce

ČT2 - Zázračná planeta: Serengeti

14:20 - 15:15

48 minut již uběhlo
7 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Miami (2002) [TV se...

14:35 - 15:30

33 minut již uběhlo
22 minut zbývá do konce

Prima - Policie v akci (2017) [TV pořa...

14:30 - 15:35

38 minut již uběhlo
27 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697849
Fotografií: 763986
Plakátů: 376598
Obsahů a biografií: 178285

Poslední komentáře

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani