Tři Amigos! (1986)

Tři Amigos! (Three Amigos!)
62.1 %
 
 

Three Amigos!

Další název: Traja amigos

    Žánr: komedie / western
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 99 min.
„Trojlístek westernových hrdinů stříbrného plátna je povolán do mexického města Santa Poco, které je v obležení krvežíznivých banditů.“
Filmové hviezdy nemého filmu Lucky Star, Dusty Bottoms a Ned Nederlander prídu o prácu. Prijmú ponuku z Mexika - majú vystupovať v show s El Guapom, údajne populárnym miestnym hercom. Čoskoro zistia, že El Guapo je zákerný a krutý vodca gangu, ktorý stláča a zneužíva svojich ľudí.

Unesie dcéru miestneho starostu Carmen, ktorá sa má stať jeho ženou - v odplate za protesty ľudí. Dedinčania vkladajú všetku svoju nádej do troch málo talentovaných hercov, ktorí už nemôžu iba tak odísť z "pľacu".

Lucky Day (Steve Martin), Dusty Bottoms (Chevy Chase) a Ned Nederlander (Martin Short)sú hollywoodskými filmovými hviezdami v nemom filme. Jedného dňa ich vyhodia z práce a tak sa musia poobzerať po niečom inom. Naskytne sa im ideálna príležitosť, keď dostanú ponuku vystupovať v Mexiku v televíznej show s El Guapom (Alfonso Arau), miestnym populárnym hercom. Spoločne sa teda vyberú sa do Mexika, no čoskoro zistia, že dostali skreslené informácie o El Guapovi. Ten totiž nie je žiadnym hercom, ale je zákernym a krutým vodcom miestnej bandy, ktorá terorizuje miestnych obyvateľov malej dediny.
Pri prvej konfrontácii s El Guapom sa traja amigos zachovajú zbabelo a namiesto pomoci rýchlo odídu z dediny a ponechajú miestnych ľudí napospas El Guapovej bande. El Guapo dokonca unesie starostovu dcéru Carmen (Patrice Martinez) a chce, aby sa stala jeho ženou. Traja amigos sa nakoniec predsa len odhodlajú vrátiť naspäť do dediny a pomôcť miestnym obyvateľom zbaviť sa El Guapa a jeho bandy a zároveň vyslobodiť Carmen ...  Autor: Kuvik

režie:
John Landis
 
 
hraje:
Steve Martin (Lucky Day), Chevy Chase (Dusty Bottoms), Martin Short (Ned Nederlander), Alfonso Arau (El Guapo), Tony Plana (Jefe), Patrice Martinez (Carmen), Joe Mantegna (Harry Flugleman), Gene Hartline (bandita, němý film), Phil Hartman (Sam), Jon Lovitz (Morty), Kai Wulff (Němec), Norbert Weisser (Němcův přítel), Brian Thompson (další Němcův přítel), Hector Elias (Pedro), Abel Franco (otec Sanchez), Dyana Ortelli (Juanita), Rebecca Ferratti (dívka líbající Neda), Sam Kinison (mexický bandita), Randy Newman (zpívající křoví), Brinke Stevens (herečka), Michael Wren (kovboj), Philip Gordon (Rodrigo), Fred Asparagus (barman), William B. Kaplan (bandita, němý film), Santos Morales (telegrafista), Tino Insana (ochránce studia), Craig Berenson (chlapec doručující telegram), Joshua Gallegos (patron baru), Hector Morales (Carlos), Betty Carvalho (máma Sanchez), Benita Marti (Rosita), Humberto Ortiz (Pablo), Jorge Cervera (bandita), Candy Castillo (bandita), Jeff O'Haco (bandita), Loyda Ramos (Conchita), Carl La Fong (Šnek (Tortoise))
 
 
scénář:
Steve Martin, Lorne Michaels, Randy Newman
 
 
kamera:
Ronald W. Browne
 
 
hudba:
Elmer Bernstein
 
 
výprava-architekt:
Richard Tom Sawyer
 
 
kostýmy:
Deborah Nadoolman
 
 
střih:
Malcolm Campbell
 
 
zvuk:
Charles L. Campbell, Jeff Bushelman, Larry Carow, Samuel C. Crutcher, Louis L. Edemann, Richard C. Franklin, Colin C. Mouat, Robert Knudson
 
 
výtvarník:
Gregory Pickrell
 
 
zvláštní efekty:
Michael Burnett
 
 
masky:
Frank Griffin, Leonard Engelman, Mark Reedall, Ric Sagliani, Jean Austin (účesy), Virginia Darcy (účesy), Virginia G. Hadfield (účesy), Linda Trainoff (účesy)
 
 
asistent režie:
David Sosna
 
 
odborný poradce:
Rex Peterson (honák)
 
 
výprava:
Richard B. Goddard
 
 
nahrál:
James Thatcher (hudebník: lesní roh)
 
 
výkonný producent:
Steve Martin
 
 
producent:
Lorne Michaels, George Folsey
 
 
kaskadér:
Ben Scott, Jennifer Watson-Johnston
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.