Duben
ohodnotit

Třetí princ

Další název:
The Third Prince; Der dritte Prinz
Žánr:
Rok:
1982
Délka:
84 minut
Premiéra v ČR:
1.7.1983
„Pohádkový příběh o věrné bratrské lásce na motivy pohádky K. J. Erbena O dvou bratřích“

Komentáře k filmu Třetí princ

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 25
martin.stusak.9
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.11.2013
Poutavý a stále   přitažlivý pohádkový   příběh, přinášející   nejslavnější představitele   princezen a princů. Ano,   Libuši Šafránkovou a Pavla   Trávníčka. Oba rozehráli   téměř brutální   erbenovskou poetiku, jaká tu   ještě nebyla. Atmosféra   snímku je netradičně temná   a místy si zahrává až s   hororovou tématikou. Boj se   zlem se odehrává i zde a tak   jako každá jiná pohádka   končící svatbou, se i tato   stala nepostradatelnou a   stále vyhledávanou. A že je   krapet depresivní, jak se o   ní říká? Inu, vyčnívá   od ostatních, ale aspoň je v   něčem originální. Nakonec   Erbenova tvorba je každému   známa, a kdyby se   ztvárnění jeho příběhu   trochu umírnilo, znamenalo by   to zprasení jeho díla, což   by bylo jedině na škodu.
topipig
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.12.2020
Třetí princ patří k těm   ponuřejším pohádkám,   které mě v dětství   naháněly hrůzu. Dramatické   scény ve skalách za   doprovodu hromující hudby   mě vždycky fascinovaly.   Antonín Moskalyk mohl   šáhnout na jakékoliv téma   a vždycky z toho vykřesal   bezvadnej výsledek. Třetího   prince mám rád od malička a   pokaždé když ho vidím,   cítím temnotu a mrazivou   atmosféru. Hudba Ivana Kurze   je opravdu hrůzostrašná a   hodně tomu dodává to zlo.   Na Herzovu Pannu a netvora to   sice nedosáhne, avšak svým   obsahem a kvalitou zapůsobí   rovněž.
killy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.1.2008
Velice dobrá pohádka s   perfektním námětem a   kvalitním scénářem. Velmi   dobře obsazená kvalitními   herci.
JanaOss
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.12.2008
Třetí princ je další z   našich nádherných pohádek.   Opět Libuška Šafránková   jako princezna.
Král   s královnou zachovávají   tajemství o ztraceném synu,   když se pak kouzlem   královně narodí dvojčata -   chlapci a rostou také jako   kouzlem, přijdou na to   tajemství a chtějí svého   bratra najít. Jeden z nich   díky tomu najde štěstí,   ale jen proto, že každý z   bratrů je jiný. Jen   statečnost a láska je zde   opět vítězstvím.
Cocacolazero
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.8.2013
Krásná pohádka. Filmy   režiséra Moskalyka mám moc   ráda a tenhle považuji za   jeden z nejlepších. A   Libušku jako princeznu jsem v   pohádkách vždycky   zbožňovala.
aneta.raimova
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.12.2013
Jedna z nejlepších(možná i nejlepší)
Perfektní námět,   tajemno,chvílemi až   naskakuje husí   kůže(splašený koník v   jeskyni s vodopádem,   točící se skály),   úchvatné prostředí našich   skal(jezero), slušivé a   esteticky hodnotné kostýmy,   famózní Libuška i Pavel   Trávníček-tahle pohádka   má podle mně všechny trumfy   a pozitiva a proto je moje   nejoblíbenější a   vyhledávám ji, kdykoliv jen   můžu :-)
M.A.G.
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.9.2009
Driv jsme byli na toceni   pohadek mistri,dneska uz to   nejak nejde nebo ja nevim.
Treti princ patri mezi ty   starsi a velmi pekne natocene   pohadky.
Travnicek tady   zahral skvelou dvojroli,libil   se mi tu asi nejvic.
BinLADIN
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.2.2010
Dnes již také klasika a   skvěle na poměry v   Československu natočeno a   zahráno.Jeto sice již pro   pamětniky ale skvělé.
collen
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.10.2016
Krásná pohádka se spoustou   skvěle ozvučených   tajemných scén a hádanek   kdo je kdo.Navíc musím   ocenit i práci filmového   štábu se zvířaty - znám   například tvrdohlavou povahu   temperamentních dalmatinů,   tak si umím představit, jak   bylo těžké dostat je do   správného záběru.A to   nemluvím o ostatních   čtyřnohých   hercích.Překrásné   prostředí hradu Křivoklát,   Prachovské skály, výborné   herecké obsazení a kostýmy,   zkrátka pohádka se vším,   co k dobré pohádce patří.
AcidBurn
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.1.2008
Takhle má vypadat pohádka -   a hororová atmosféra je   cool. Nemyslím, že by v   dnešní době měla TAK   zničující efekt, jak zde   někteří lidé tvrdí.
Ramilie
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.3.2020
Už od malinka mě tahle   pohádka nesmírně   fascinovala, byla tak jiná   než ostatní... Možná to je   tou tajemnou atmosférou a   melancholií, při níž jsem   cítila takové jemné   mrazení. Líbily se mi ty   skály, při té skoro   "psychedelické"   scéně, kdy se vše zběsile   hýbalo a točilo se i má   hlava točila, což mi zas tak   příjemné nebylo. :D Ale ve   výsledku prostě... wow.   Nejvíc se mi líbil princ   Jaroslav díky své veselé   povaze, která krásně   kontrastovala s   pochmurnějším laděním   pohádky.
green-tea
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.9.2012
Hezky romantická pohádka s   krásnými exteriéry   Adršpašsko - Démantových   skal a skvělým nádechem   tajuplné mystiky. Sice je v   ní trošku   "přetrávníčkováno&qu   ot;, ale to nevadí, protože   tu pořád ještě jde o   prince jako malinu. Jedna z   mých oblíbených pohádek (i   v pokročile dospěláckém   věku).
moldovan
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.1.2008
Klasická česká filmová   pohádka na motivy pohádky  
K. J. Erbena. Herecké   obsazení včetně režie   Antonína Moskalyka jsou   zárukou kvality filmu.
Papaja73
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.8.2008
Pohádka s trochu ponurou   atmosférou,dramatickou hudbou   a zajímavým dějem.Nápad   natočit pohádku v   Adršpašských skalách byl   dobrý,protože tyto   přírodní scenérie   dodávají filmu   zvláštní,dramatickou   atmosféru.Osvědčená   dvojice   Šafránková-Trávníček   zafungovala i v tomto snímku.
Luky
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.7.2005
Na to, že na pohádky nejsem,   tahle mě přesvědčila, že   je jedna z nejlepších. To   jsem nečekal. Trávníček a   Šafránková jsou super   dvojka, ale v Tři oříšky   pro Popelku dokázali víc.   Celkem přesvědčivá   pohádka.
leva2
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.1.2008
Jedna z mých   nejoblíbenějších pohádek.   Trochu ponurý příběh bez   jakéhokoli humorného   odlehčení však vyzdvihuje   romantické tajemno a konec   působí jako balzám na   duši. Libuše Šafránková s   Pavlem Trávníčkem se po   devíti letech sešli opět v   pohádce a dokázali, že jsou   pořád skvělí. Dále jsou   také hodně dobří Luděk   Munzar s Janou Hlaváčovou.   Krásné.
albany
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.12.2007
Tuto pohádku mám ráda už   od dětství. Má zajímavý   děj i hudbu a Trávníček se   Šafránkovou hrají dobře.
gabber
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.12.2017
Tato "pohádka" se   nese depresivním tempem až   do chvíle, kdy je třetí   princ oživen - vše se   najednou v mžiku obrátí v   nemastné neslané dobro - až   je to škoda, protože ten   tajemný příběh - je   opravdu diváku   říkající" sleduj   dál"!!! Pro mně za   herecké obsazení "i   když 2 dvojrole " Munzar   jako drsný král vůči svým   synům, půvabná mladá   věštkyně a napínavý děj   kromě již zmiňovaného   konce 75%... Dobrá česká   klasika.
FLA
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.12.2011
Temněji laděná pohádka,   kterou si po čase vždy rád   shlédnu. 80. léta byla na   pohádky celkem silná a   chválím i za lokace a že se   odehrává převážně venku   né jen ve studijích.
thejduk
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 24.12.2013
Pohádka z klasického archivu   českých pohádek - dle   K.J.Erbena. Klasické téma,   klasičtí představitelé -   P.Travníček a   L.Šafránková pravidelně o   Vánocích zvyšuje počet   diváků. kteří pohádku   viděli. Někomu se nelíbí   její stylizace do   Adršpašských skal, ale já   patřím mezi ty, co ji řadí   mezi kousky, na které se   opakovaně podívám.
mikee007
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.6.2018
Klasika
Tradiční česká   pohádka.
Pokud bych   chtěl něco vyčítat, tak   naprostou absenci humoru.   Myslím, že to, co dělá   českou pohádku ve světě   tak populární, je právě   humor.
V této pohádce   zoufale chybí.
Na   druhou stranu, dvojice   Šafránková-Trávníček to   je už na věky věků   prototyp dokonalého,   pohádkového, zamilovaného   páru.
Frolíček
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.5.2015
Už jako dítě jsem měla s   touto pohádkou problém.   Temné ladění mě děsilo,   stylizace divná, pamatuji jak   jsem se už v dětství   divila, že princezna snese v   zámku listí na podlaze. Ani   v dospělosti jsem nepřišla   pohádce na chuť, byť jsou   herecké výkony slušné a   hudební složka velmi dobrá.   Ten pocit temna a chladu ve   mě pořád zůstává.
Duri86
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 9.2.2013
Tahle pohádka mě nikdy nijak   neuchvátila, na vánoce ji   sice dávají pořád ale že   by zrovna tohle byla jedna z   našich nejlepších to   určitě, ne.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 27.2.2012
Dualita
Klasická rozprávka s   osvedčenými hercami. Námet   zaujímavý, princovia   dvojičky hľadajú tretieho,   dávno strateného brata.   Samotný dej a samotná   rozprávka mi príde taký   priemer. Čo zaujalo,   zaujímavé natočenie oboch   bratoch, pretože herec na to   bol jeden a vtedy takých   trikov ako dnes veru nebolo
efCZa
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 31.12.2006
Tato pohádka se opravdu   řadí k mým nejméně   oblíbeným. Je děsná a   děsivá...nejenže obsazení   je pro mne nepřitažlivé,   tak i atmosféra diamantových   skal je úděsná -jako malou   mne vždycky vyděsila - ta   strohost,   klaustrofobičnost...pohádky   mají být poučné a tak, ale   nemají děsit! Z mého   pohledu pohádka, kterou z   mého každoročního   vánočního programu   vypouštím.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih43729minih43729Inkvizitor (2005) 
The Mechanik n
minih11325minih11325Lepší zítřek (1986) 
Ying huang boon sik n
minih8562minih8562Hořký měsíc (1992) 
Bitter Moon n
minih28978minih28978Red Force 2 (1985) 
Huang jia shi jie n
minih22792minih22792Vrať se do hrobu! (1989) 
n
minih131765minih131765Piráti (2014) 
Haejeok: badaro gan sanjeok n
minih3184minih3184Apokalypsa (1979) 
Apocalypse Now n
minih39950minih39950Krvavé stopy (2004) 
Shallow Ground n
minih15184minih15184Ošklivá slečna (1959) 
n
minih48428minih48428X-Men Origins: Wolverine (2009) 
X-Men Origins: Wolverine n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Předpověď počasí, Sportovní zp...

12:20 - 12:30

7 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

ČT2 - Středomoří - soužití člověka a...

12:00 - 12:50

27 minut již uběhlo
23 minut zbývá do konce

NOVA - Ordinace v růžové zahradě (200...

12:20 - 13:35

7 minut již uběhlo
68 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

11:30 - 12:30

57 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190556
Osobností: 697848
Fotografií: 763975
Plakátů: 376583
Obsahů a biografií: 178280

Poslední komentáře

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Bitva pohlaví (1998) [TV epizoda...

Bitva pohlaví
Bitva pohlaví je podle mně   spíš "obyčejněší" díl,   ale pár hlášek a scének   zabaví. Nejlepší je závěr   s telefonováním a se stolem   u Formanů:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10