Duben
ohodnotit

Transylvania

Země:
Rok:
2006
Délka:
101 minut
Premiéra v ČR:
30.11.2006
„Hudební road movie o tom, že každý máme uvnitř svou zemi.“

Komentáře k filmu Transylvania

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 2
Akana
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.12.2010
Tony Gatlif se pokouší   sdělit nesdělitelné: duši   země a lidí, kteří v ní   žijí. A i když je to   nemožné, těžko se k tomu   někdo přiblíží víc, než   on. Transylvania je   surreálně ponurá, plná   syrových emocí, depresí i   radosti ze života. Ve   srovnání s Exilem, který se   mi líbíl moc, je možná až   příliš bezútěšná, ale   to bude asi samotným   prostředím. S nelogičností   jednání postav bych si hlavu   nelámal. Vím o planetě   Transylvania moc málo na to   abych si troufal podsouvat jí   logiku na jakou jsem já   zvyklý.
Plivník
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.6.2008
Na snímky tohoto typu je   zřejmě potřeba být nějak   zvlášť vyladěn, znát   předchozí režisérovy opusy   nebo tak něco, protože jinak   zíráte na cosi, co nedává   valného smyslu. Základní   zápletka je samozřejmě   srozumitelná - mladá žena   hledá svého milého, ale   psychedelické kulisy, v   nichž se příběh   odehrává, nejsou   stravitelné pro každého. V   nepoučených západních   divácích určitě budí film   dojem, že Rumunsko je   tajemná, pohansky zaostalá   země, kde je všechno   možné. Trochu to   připomíná Jakubiskovy   "podivnosti" -   symboliku, kterou místy   chápe jen sám autor a   mystično divokého Východu.   Takže vlastně neodsuzuji   něco, čemu nerozumím.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190499
Osobností: 697748
Fotografií: 763807
Plakátů: 376379
Obsahů a biografií: 178209

Poslední komentáře

Město v obkličení (2010)

Město v obkličení
Tentokrát si hongkongská   ikona akčních filmů v   podobě Bennyho Chana vzala na   paškál americké superhrdiny   a superpadouchy s   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Na nože (2019)

Na nože
Chyba. Omylem napsaný   komnet.***********************   ******************************   ******************************   ******************************   ************

Autor: red.mann

Teorie všeho (2014)

Teorie všeho
Hnus! Dělá se mi z toho   špatně. Leda tak k zeblití.   Další snímek, který nám   předhazuje něco co vůbec   vidět nemusíme.

Autor: kruhyyy | Hodnocení: 1 / 10