Duben
ohodnotit

Training Day

Žánr:
Rok:
2001
Délka:
120 minut
Premiéra v ČR:
20.12.2001
„Překročení hranice se tvrdě trestá. A pro poldy to platí dvojnásob.“

Komentáře k filmu Training Day

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 20
zuzana.shilla.novak
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.10.2015
Fantastický krmný film plný   překvapení a akce,   neskutečné charisma Denzela   a panenská čistota   nezkaženého, pomalu   koktajícího policajta -   naivního Ethana (zde mi   prvně padl do oka, abych brzy   nato začala sledovat celou   jeho hereckou kariéru).   Denzel budí respekt a   dokazuje, že to jde i bez   násilí pouhou konverzací, z   čehož by si měli brát   příklad i naši policajti (z   ničeho více si ale příklad   z této postavy neberte :-P).   Každým coulem perfektní   snímek špinavé Ameriky,   perfektní herecké výkony,   kdy máte pocit, že Denzel   vzal do hereckého učení   Ethana (ale ten to   nepotřeboval).
ivosjan
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 22.10.2014
Film jsem viděl nedávno,   tedy až třináct let po jeho   vzniku, a to jen proto, že   celé ty roky čtu o   úžasném a oscarem nakonec   oceněném výkonu Denzela   Washingtona. Výkon je to   vskutku mimořádný, jen   nevím, zda nepatří do   jiného filmu. Pokud měl film   poukazovat na korupci a   stírání rozdílů mezi   zločinci a policisty, chtělo   to poněkud herecky   civilnější výkon.   Washingtonova postava se   projevuje spíš jako   vyšinutý magor, než jako   někdo, kdo již po letech   policejní služby jenom   zapomněl, proč tu práci   vlastně dělá a jaký má   mít smysl. A krom Washingtona   ten film není zajímavý již   vůbec ničím. Naprosto   tuctová krimi.
enejčel
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.11.2013
Tenhle film je vynikající!   Ale s jedním ALE. Začátek   filmu je v poho, donutí vás   snímek sledovat, ale chvilku   nevíte o čem film vlastně   je, jestli je o policajtech,   nebo gaunerech, nebo úplně o   ničem jiném, ale nebojte se,   film vám pak poodhalí svůj   pravý potenciál a dostane   vás! Denzel Washington a   Ethan Hawke jsou vynikající   herci a toto duo v tomto filmu   náramně sedí a vyšel z   toho jeden z nejlepších   filmů co jsem v poslední   době viděl. Opravdu jsem se   hodně bavil a film jsem si   velice oblíbil. Fuquo, dobrá   práce!
prvosenka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.6.2012
TRAINIG DAY

Rozhodně velmi zajímavý   počin. Trainig day je sice   standardní krimithriller,   zato s výjimečnými   hereckými výkony. Jenže   celý film působí takovým   prázdným dojmem,   stavějícím zejména na   napjaté atmosféře, která   mnohdy zbytečně prostupuje   drtivou většinu scén. Film   má pomalý rozjezd, dobrou   střední pasáž a lehce   předvídatelný konec.   Velkým kladem a paradoxně i   záporem snímku je   skutečnost, že se odehrává   během jediného dne. Na   jedné straně neztrácí   solidní akční tempo, ale na   straně druhé nedovoluje   blíže poznat oba hrdiny.   Chvíli mi trvalo, než mě   film vtáhl do svého   tvrdého a zvráceného   světa. Snímek stojí na   hereckých výkonech obou   hlavních postav, za což byli   oba herci nominování na   Oscara. D.Washington   předvádí vskutku   excelentní výkon, byl mi   značně nesympatický již po   prvních několika minutách,   což byl, jak předpokládám,   jeho hlavní účel. Menší   prostor využil i Hawkey,   který narozdíl od   Washingtona není natolik   dobrým hercem, aby v   několika málo situacích   dokázal jasně vykreslit   povahu své postavy. Ne, že   by hrál vyloženě špatně,   avšak vedle svého parťáka,   ostrého jako břitva,   působí trošku matně a   šedivě. Film má po celou   dobu hodně nervozní   atmosféru a uměle vyhrocené   situace, ale i tak si   Training day bezesporu   zaslouží nadprůměrné   hodnocení.
smrkac
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.3.2012
Opravdová lahůdka
Tenhle film Vás prostě   dostane, dostal i mně. Viděl   jsem ho už několikrát a   pořád mne k němu něco   vrací, je to asi dokonalá   atmosféra, perfektní kamera   a hlavně skvělé herecké   výkony. Tohle je bombička,   která se netočí často a   zřejmě ji jen tak něco ani   po 11 letech nepředčí.   Alonzo je prostě záporák se   vším všudy a kladas Hoyd   táta od rodiny a slusnak se   vším všudy je na druhé   straně řeky taky super. Oba   se výborně doplńují, je to   akční herecký koncert -   vidíte jak málo stačí a   nemusí u toho létat auta 20m   vzduchem.
kockak1
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.8.2011
Výborný film, na který   nikdy nezapomenu a podívám   se znovu. Denzel Washington   podal svůj životní výkon a   silný příběh ve výborně   natočeném thrilleru nemá   chybu. Konečně si i on   zahrál záporáka a sedí mu   to náramně. Je to reálný   příběh o zkorumpovaném   poldovi, který nabírá   neuvěřitelné obrátky.   Přestože jsem žena, koukala   jsem bez dechu od začátku do   konce. Jediný film, který by   se mu mohl rovnat je Skrytá   identita.
flawi
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.5.2011
Když odhlédnu od výkonu   Denzela Washingtona, tak jde o   solidní krimi   film...Prostředí, zápletka   a scénář není nic   převratného..což je celkem   logické, filmy tohoto žánru   jsou staré téměř jako   kinematografie sama, takže   vymyslet něco nového a   převratného je tak trochu   utopie. Co ale staví Training   day o stupínek výš je   rozhodně Denzel Washington.   On si opravdu celý filmy   urval pro sebe, Ethan Hawk   spíš vypadal jako komparz.   Ale i přesto jsem si   několikrát v průběhu filmu   říkala, že scénář má   tak hluchá místa, že ani   Denzel nestačí. Training day   je film, který jsem si ráda   pustila, ale těžko se na   něj ještě mrknu...možná   jen to vygradované finále   bych si dala ještě jednou,   celý film už ne....
matej69
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.3.2011
Mam rád takovýhle americký   thillery o zkorumpovanejch   policajtech (jako Street   Kings).
Washington se   dokonale předvedl jako   záporák a Hawke jako   čestný zelenáč...
Peykka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.7.2010
Příběh o tom, jak se   nováček dostane do rukou   zkorumpovaného policajta, mmj   pěkného zmetka, který na to   nakonec dojede. Vidíme zde   násilí, ale i po zásluze   potrestaného Denzela   Washingtona. Perfektní film!
richi23
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.1.2010
SUPER FILM SUPER PŘÍBĚH   POLICISTY KTERÝ JE PRO   KAŽDOU LEVÁRNU MOC DOBRÝ   PŘÍBEH KTERÝ MUSÍ UPOUTAT   KAŽDÉHO.
DENZEL   WASHINGTON JE SKVĚLEJ   SKORUMPOVANEJ POLDA..!
Zimmy871
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.11.2009
Super film. Denzelu   Washingtonovi sedi role fakt   podlyho hajzla. Najdou se i   hiphopovvy celebrity jako je   Snopp Dogg na koleckovym   kresle - haluz.
mildaaxe
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.11.2009
Hodně silnej a hodně drsnej   příběh nováčka u   narkotickýho   oddělení.Myslim že takhle   si první den nepředstavoval   ani jeden z hlavní   dvojky.Alonzo se z nikym z   podsvětí zrovna nesere,   takže je to kolikrát opravdu   hodně drsný, až možná   trošku nefér, ale nadruhý   straně sem si uvědomil, že   s jeho jednánim, ač je   nezákonný dost často   souhlasim.Myslim že podobný   dilema měl aj nováček   Jake.Alonzo potíral zločin,   ale trochu svéráznym   způsobem, pak je těžko   soudit, esli to byl eště   ochránce zákona, nebo osoba   na druhý straně   barikády.Celou dobu sem si   přál, aby to skončilo jinak   než k čemu to celou dobu   směřovalo.Alonzo měl   opravdu něco do sebe.Věřim   že 13 let v tom nejhoršim   prostředí může smazat   rozdíly mezi policajtem a   těma nejhoršíma   šmejdama.Dost působivý   dílo s výbornym Denzelem   Washingtonem a zajímavym   Ethanem Hawkem.Rozhodně sem   to neviděl naposled.
Charlie35
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.10.2009
Výborně ztvárněná   polarita dvou odlišných   policistů. Věčný zápas   dobra se zlem skvělým   způsobem naroubovaný do   příběhu dvou mužů   zákona, kdy každý z nich   má úplně jiné měřítko   hodnot. Vynikající scéna   plánované likvidace   mladšího policisty, kdy ho   před jistou smrtí zachrání   náhoda, patří k vrcholu   tohoto snímku i díky výkonu   Ethana Hawkea.
karlosphonic
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.3.2009
zasloužený Oscar
Doporučuji všem,kdo ještě   neviděli.Už kvůli   Washingtonovi.Role záporáka   mu náramně sedí.Mohu na to   koukat ještě po   letech.Mrazivá scéna,kdy   černý policista nechá   svého bílého kolegu v bytě   černošského gangu   napospas,fakt nemá   chybu.Skvělý nápad,jak   zažít napětí,bez potoků   krve nebo příšer.
Prasoid
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.7.2008
Napínavá podívaná
v níž stupeň zmetečnosti   Denzela překvapuje čím dál   víc. Herecké výkony na   žánr překvapivě dokonalé,   takže není v případě   hodnocení co řešit. Jen   otázku, kolik poldů by   takový zkušební den   přežilo?
Cash89
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.1.2008
Training day mě opravdu   upřímně uchvátil.Výkon   Denzela Washingtona byl   skvělej.K tomuhle se budu   vždy rád vracet a myslim že   mě nikdy neomrzí.Doporučuju   všem.
Brcko.GOS
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.1.2008
Už dlouho
čtu komentáře některých   příspívajících a někdy   mám chut tomu dotyčnému   opravdu zanadávat! Kdyžuž   se takhle píše komentář,   tak ho pište za sebe a ne   tak, že to vypadá, že   mluvíte za všechny ostatní.   DLE MNĚ je to jeden z   nejlepších thrillerů všech   dob a Denzel Washington si   oscara za svou roli víc než   ZASLOUŽÍ!!
Chrustyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 1.11.2007
Aby se nováček dostal k   policii musí prožít jeden   den s drsným poldou, který   se nebojí vůbec ničeho a   nedá se říct, že hraje   zrovna podle pravidel z   policejní školy. Film je   spíše průměrný a stačí   ho vidět jednou. Denzel   Washington hraje velice dobře   ale nedá se říct, že by   předváděl Oskarový výkon.   Více mě zaujal Ethan Hawke,   který roli zelenáče zahrál   velice přesědčivě.
AcidBurn
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.10.2007
Denzel Washington a Ethan   Hawke zde předvádí velmi   dobré výkony. Realismus   filmu je na velmi vysoké   úrovni, zajímavý příběh   a fakt, že film opět   narušuje klasická schémata   tohoto žánru (krimi   thriller) - to z Training Day   dělá velmi dobrý film.   Rozhodně si jej nenechte   ujít.
arnost7
Hodnocení:
Přidáno: 10.12.2006
řemeslně udělané,realita   je tam někdy bolavá ,ale   bohužel pravdivá,herci   výborní-lze doporučit.Arny

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih148460minih148460Rozpolcený (2017) 
Split n
minih66899minih66899Válečný kůň (2011) 
War Horse n
minih127300minih127300Sedmero krkavců (2015) 
Sedmero krkavců n
minih81721minih81721Práskač (2012) [2k digital] 
Snitch n
minih94639minih94639Let (2012) 
Flight n
minih14152minih14152Neuvěřitelná cesta (1993) 
Homeward Bound: The Incredible Journey n
minih6526minih6526Dobré ráno, Vietname! (1987) 
Good Morning, Vietnam n
minih69183minih69183Jsme to, co jsme (2010) 
Somos lo que hay n
minih134427minih134427Macbeth (2015) 
Macbeth n
minih25542minih25542Zachraňte vojína Ryana (1998) 
Saving Private Ryan n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Hrabě Monte Christo (1980) [TV...

15:05 - 16:30

78 minut již uběhlo
7 minut zbývá do konce

ČT2 - Alžběta I. a Alžběta II., zlat...

15:40 - 16:30

43 minut již uběhlo
7 minut zbývá do konce

NOVA - Výměna manželek (2004) [TV poř...

15:30 - 16:57

53 minut již uběhlo
34 minut zbývá do konce

Prima - Ano, šéfe! (2009) [TV pořad]

15:35 - 16:40

48 minut již uběhlo
17 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697849
Fotografií: 763986
Plakátů: 376598
Obsahů a biografií: 178285

Poslední komentáře

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani