Tonoucí se stébla chytá (1967)

Tonoucí se stébla chytá (Le petit baigneur)
80.3 %
 
 

Le petit baigneur

Další název: Plaváček; Topiaci sa stebla chytá; Little Bather

    Žánr: komedie
    Země: Francie / Itálie
    Délka: 96 min.
„Bláznivý vynálezce a šílený podnikatel. Louis de Funes jako muž, kterému není nic svaté.“
POZOR SPOILER!!!!

Jsou velké závody. Do cíle jako první doráží jachta „Plaváček“. Její kapitán André Castagnier se šťastně vrací domů. Zde pracuje v loděnicích pana Fourchameho. Zrovna se křtí loď. Jenže láhev se šampusem do ní udělá díru jako vrata a to pana Fourchauma naštve. Honí Castagniera a nakonec jej vyhodí. Zrovna když dále zuří, navštíví jej Ital Marcello Cacciaperotti a sděluje mu, že Plaváček obdržel Oskara sportovních plavidel. A hned míní sepsat smlouvu na koupi spoustu kusů. Jenže to musí Fournier získat Castagniera zpět a na svou stranu. Okamžitě vyjíždí s manželkou Marií Beatrice, aby jej vyhledal. Nalézají jej až v místním kostelíku. Zde dá Fournier faráři, takto rodinnému příslušníkovi rozvětvené rodiny Castagnierů, nějaké peníze. Jako dalšího poznává Scipiona. Tomu přejede autem nohu. Pak je nutno navštívit Andrého u oběda a to na majáku. Tedy ne přímo tam nahoře, kam Fourchaume i s manželkou dorazí, ale těsně vedle, dole v domečku. Následně se ocitají přímo Andrého doma. Zde se snaží pan Fourchaume všelijak pomáhat, myje nádobí a také zkouší opravit traktor, na který nasedne, ale neumí zastavit. Při tom kdekoho pohnojí, ale také zasune Scipiona na lodičku zrovna ve chvíli, kdy tento podřimuje v kadibudce. Konečně je traktor zastaven a nastává pronásledování Scipionovy lodičky s kadibudkou. Při tom se Fourchaume přiutopí a má na kahánku, když se snaží těsně před smrtí přemluvit Andrého k podepsání smlouvy…  Autor: Pitryx

režie:
Robert Dhéry
 
 
hraje:
Louis de Funès (Louis-Philippe Fourchaume), Michel Galabru (Scipio), Colette Brosset (Charlotte Castagnier), Robert Dhéry (Andre Castagnier), Andréa Parisy (Marie-Beatrice Fourchaume), Franco Fabrizi (Marcello Cacciaperotti), Jacques Legras (farář Henri Castagnier), Henri Génès (venkovan Josef), Pierre Dac (ministr), Pierre Tornade (strážce majáku), Nicole Vervil (Francisova matka), Robert Rollis (námořník), Georges Adet (hlídač v loděnici), Philippe Dumat (bubeník v kapele), Gérard Calvi, Hélène Dieudonné (závorářka), Georges Bever (majordomus), Roger Caccia (varhaník v kostele), Michéle Alexandre (ministrova žena)
 
 
scénář:
Colette Brosset, Jean Carmet, Robert Dhéry, Michel Modo, Pierre Tchernia, Albert Jurgenson
 
 
kamera:
Jean Tournier
 
 
hudba:
Gérard Calvi
 
 
střih:
Albert Jurgenson
 
 
produkce:
Bertrand Javal
 
 
titulky-česká verze:
K. M. Walló (české dialogy a režie českého znění)
 
 
dabing:
František Filipovský (Louis-Philippe Fourchaume), Consuela Morávková (Marie-Béatrice Fourchaume), Eva Jiroušková (Charlotte Castagnier), Jiří Holý (André Castagnier), Vladimír Brabec (Marcello Cacciaperotti), Soběslav Sejk (Scipio), Josef Vinklář (strážce majáku), Oldřich Musil (ministr), Ferdinand Krůta (varhaník v kostele / otec Fourchaumeho), Jaroslav Moučka (venkovan Josef / námořník), Ivanka Devátá (sekretářka slečna Rosini), Ladislav Krečmer (farář Henri Castagnier), Vladimír Stach (prezident poroty), Alfred Strejček (vypravěč), Vlastimila Vlková (závorářka), Luděk Kopřiva (hlídač v loděnici)
 
 
producent:
Robert Dorfmann
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.