Duben
ohodnotit

Tom Horn

Žánr:
Rok:
1980
Délka:
98 minut
„Najali ho, aby zkrotil Západ. Ale kdo zkrotí jeho?“
Popis / Obsah / Info k filmu Tom Horn
Hlavní postavou tragického příběhu je bývalý vojenský zvěd Tom Horn, který se proslavil tím, že zajal legendárního apačského náčelníka Geronima, a později se stal jedním z úspěšných lovců lidí. Stárnoucího, unaveného pistolníka vyhledá ve Wyomingu rančer John Coble, který mu nabídne práci. Jménem dobytkářů ho najme, aby našel a zlikvidoval početné zloděje dobytka, kteří sužují kraj. Rančeři mu slibují naprostou podporu, ale pouze pod podmínkou, že jeho pověření zůstane utajeno. Tom souhlasí a pustí se do práce. Brzy se mu podaří najít stopu a vypátrat několik zlodějů, které postupně postřílí. Jak na jeho pažbě přibývá zářezů, ubývá v kraji krádeží, a tak se postupně stává největším problémem dobytkářů sám Tom Horn. Aby nevyšlo najevo, pro koho vlastně pracuje, rozhodnou se ho dobytkáři zbavit. Zanedlouho je zastřelen patnáctiletý syn chovatele ovcí Nolta a vše je narafičeno tak, aby stopy vedly k Tomu Hornovi a poslaly ho na šibenici. Tom je zatčen, souzen a pochopitelně odsouzen k trestu smrti. Podaří se mu sice uprchnout, protože však nemá koně, neuteče daleko a je opět dopaden.

Zdroj: Nova


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Tom Horn
Příběh Toma Horna – tento skutečný ochránce práva na Divokém západu byl posedlostí jiné americké legendy. Hollywoodská ikona Steve McQueen byl hercem i producentem jednoho ze svých posledních filmů. Odvážná a vzrušující rekonstrukce Hornovy kariéry na přelomu století, kdy právo rychlejšího nahradily jemnější metody. Horn se stane náhodnou obětí této změny.
Linda Evans, Richard Farnsworth, Billy Green Bush a Slim Pickens v dalších rolích filmu, který zachycuje podstatu doby, kdy slovo muže mělo váhu jeho pěsti nebo pistole. Natočen v nádherných exteriérech Arizony, Tom Horn přivádí k životu jednoho neopěvovaného hrdinu divokého západu.
Zajímavost: Steve McQueen postupně vystřídal 5 režisérů, než se našel režisér se stejnými představami o filmu jako měl on.


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Tom Horn
Skutečný tragický příběh Toma Horna, vojenského zvěda, který se proslavil dopadením Geronima.
Stárnoucího pistolníka Toma zaměstná ve Wyomingu rančer John Coble. Nabídne mu práci, která musí zůstat utajena. Za podpory rančerů má dopadnout a zlikvidovat zloděje dobytka.
Je tvrdý a nemilosrdně krutý. Likviduje zloděje jednoho po druhém. Mrtvých přibývá a Tom se stává velkým problémem pro obyvatele. Je třeba ho zastavit. Za vraždu, kterou nespáchal, je obviněn a postaven před soud. Skončí na šibenici.
Je to příběh muže, který se stal nepohodlným, a zároveň předposlední role S. McQueena


Autor: Ed

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376597
Obsahů a biografií: 178284

Poslední komentáře

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10