Duben
ohodnotit

Tom a Jerry [TV seriál]

Tom and Jerry

Rok:
1940
„O nikdy nekončícím boji nafoukaného kocoura s vtipným myšákem.“

Komentáře k filmu Tom a Jerry

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 20
veverka-zrzka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.5.2008
Tom a Jerry jdou,
k   nám teď s náladou.
Hurá! Tahle bitva   trpaslíka s obrem,
neskončí ve zlém, ale v   dobrém.
A kámoši   jak hrom,
jsou Jerry a   Tom.

Tak zní   úvodní píseň! Od malička   tenhle seriál miluju. Na své   si přijde celá rodina! Za   více jak 40 let tenhle   seriál nezevšedněl.
M.A.G.
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.1.2010
Už přes padesát let tento   animovaný seriálek brázdí   obrazovky téměř po celém   světě a myslím si,že   ještě dlouho bude.Ať si   říká kdo chce,co chce je to   jeden z nej anim. seriálů   všech dob.
261972
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.11.2011
Stále populární a pro mě   oblíbený animovaný seriál.   Jako malá jsem na něj   pořád dívala. Když mám   možnost ho zkouknout v   televizi, tak té šance   využiju. Pořád mě dokáže   rozesmát
BinLADIN
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.7.2009
podle mně velmi povedené   klasika  
která nestárne i   dnes si to občas pustím je   to sranda
Mlapiska
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.9.2008
Mně naopak Jen počkej   zajíci nikdy nic moc   neříkalo, nebavilo mě to,   proto se zastávám Toma a   Jerryho a říkám, že Tom a   Jerry s přehledem strčí   zajíce do zadní kapsy :-).   Ne to samozřejmě závisí na   individuálním pohledu   každého z nás.
V   mládí jsem si rovněž tento   seriál nahrávala na video (a   vydrželo to nahrané   poměrně dlouho :-). A ani   teď mi není proti srsti   (když jsme u těch koček) se   k tomuto seriálu sem tam   vrátit.
Násilí jsem   zde nikdy nevnímala nějak   negativně. Naopak, přišlo   mi vtipné (necítím se   poznamenaná) a nebrala jsem   ho vůbec vážně   (nepodceňuju děti, nejsou   zase tak hloupí). Násilí   teď crčí s televize skoro v   každém pořadu (minimálně   bych dětem zakázala   zprávy), ale vždycky jsem   fandila Tomovi a ta nemožná   myš vždycky vyhrála. V tom   vidím jediný negativní bod.   Seriál měl ale spoustu   svých krásných okamžiků   – třeba usmíření obou   hlavních protagonistů, i   když ho bylo poskrovnu.
karlosphonic
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.7.2011
Kreslená klasika všech   klasik a originalita v   každém coulu.Díky Tomu a   Jerrymu vzniklo plno   napodobenin,které prostě   nikdy nepřekročí tu   kreativitu s kočkováním   těchto dvou nezbedů.
Právě to,jak vše je   uděláno absurdně a   totálně přehnaně,veškerá   nereálná zranění a   zlomyslnosti,právě toto je   pro děti to poutavé a   přitom to na ně nepůsobí   negativně.Vždy se mi to   líbilo víc,něž když v   sovětském Jen počkej vlk   vykuřuje cigára a kouř   zajícovi fouká do nosu.
Tom a Jerry mě bavil jako   malý,baví mě teď.Baví i   moji čtyřletou dceru a   navíc máme doma dvě   krásné kočky,které jsou   zahrnovány naší   láskou.Tyhle pohádky   nepodporují násilí.Násilí   je ve výchově.Viděl jsem   zamlada Terminátora 11x a   také jsem nevyvraždil   policejní stanici.Ale to už   je docela jiný příběh...
Xpojntman
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.9.2018
Nikde zvony nezazvoní,když   kocouři myši honí.Ani se   svět nezbourá,když honí   myš kocoura.:-) Tenhle   seriál je veselá vzpomínka   na moje dětství a dobu,kdy   jsem se ještě koukal na   Večerníček. :-) (smích)
kamicek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.3.2010
tento seriál miluju už od   mala!! nejlepší seriál,   vždycky jenom čekat jestli   Tom chytí Jerryho a jak mu to   potom Jerry oplatí, nebo   někdo z jeho kamarádů.. :-)
Horten
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.12.2009
Seriál mého dětství u   kterého je moc a moc velká   škoda že ho v dnešní době   pro děti nevysílají a   dávají přednost něčemu   takovému jako jsou Pokemoni a   podobné nesmysli.
Honey0105
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.11.2010
Tohle byl vůbec můj   nejoblíbenější seriál a   upřímně řečeno stále je.   Ještě pořád mám šuplík   s mnoha VHS na které se   občasně koukám. Pamatuji si   skoto všechny díly a řekla   bych, že jsem i všec\hny   viděla. jako malá jsem byla   přímo posedlá. Teď už   tohle mám jen velice ráda.   Pokoj mi také zdobí velká   nálepka Toma. Dříve jsem   měla radši Jerryho, ale   nyní jsem si jista, že mým   favoritem je Tom. Vždyť on   je vlastně hodný. Dělá   svojí práci- chytá myši.   Ale ta jedna protivná myš   Jerry mu to neustále kazí a   nedá se.
Určitě je   to prima podívaná pro   každou věkovou kategorii a   myslím si, že každý se   aspoň jednou zasměje. Kdo   ne, ak toho upřímně moc   nechápu, protože já i po   letech jsem ochotná se smát   a smát a smát.
Vůbec nejlepší jsou asi   ty nejstarší díly. Pak ty   novější už trochu   postrádaly ten správný   šmrnc.
Ani mi nevadila   postava psa, který se tam   někdy objevil, ale stejně   vždycky vede pouze duo Tom a   Jerry.
Když   zavzpomínám na nějaké   díly, tak mám třeba ráda   ten z lodě, kde má Tom   hlídat, aby se na lodi   neobjevila žádná myš, ale   Jerry mu to stále kazí.   Ještě je dobrý ten, kdy   soutěží Tom se psem, kdo je   lepší a chytí myš první.   U toho se směju opravdu   stále.
Výčet   oblíbených dílů radši   dělat nebudu, to by bylo   nekonečné, ale určitě   doporučuji. Jestli si totiž   někdo myslí, že z tohoto   seriálu již vyrostl, tak je   to lež. Z toho se prostě   nedá vyrůst. Jsem toho   živým důkazem, ale uvidíme   za pár let. :)
JanaOss
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.12.2008
Tom a Jerry- kocour a myš -   nepřeberné množství   možností konfliktních a   komických situací. Myšák   neustále provokuje kocoura a   kocour jej chce chytit, jenže   myšák vyhrává - jinak by   to ani nešlo - nebylo by   možné další   pokračování. Svižná a   veselá podívaná pro děti i   dospělé.
Bartson
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.1.2015
Tuhle jsem plul na trajektu a   v jedné naprosto plné   místnosti promítali Toma a   Jerryho a sledovali ho mladí,   staří, národnosti z celého   světa a nikdo ani nedutal a   skvěle se bavil...to stačí   jako komentář :-).
Kozelíno
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.8.2007
sranda jak se sluší a   patří... Nejlepší jsou ale   díly se Spikem :-D
James000
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.5.2008
Představte si že Itchy and   Scratchy je okopírovaný   seriál Tom and Jerry..No je   to super..Ale Itchy and   Scratchy je brutálnější..
MarNej
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.10.2011
Nesmrtelný seriál mého   dětství o roztomilé myšce   a zlobivém kocourkovi, který   by rád posvačil =). Nemohu   jinak než 100 %.
Agostino
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.2.2009
Animovaný americký seriál,   ktorý je dosť podobný   ruskému seriálu No počkaj.   Každý, kto si ho pozrie sa   pri ňom nasmeje.
Vanous
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.12.2007
Nejgenialnejsi serial z dilny   pana Barberyho. Hry kocky s   mysi jsou vzdy jedinecne,   vtipne a potesi naprosto   kazdou vekovou skupinu.
Petra.Barbie
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.9.2008
V podstatě souhlasím s předchozím komentářem…
...od Ondry. V prvé řadě s   tím, že Jen počkej jsou   kreslené   "animovačky",   které strčí Toma a Jerryho   do zadní kapsy s naprostým   přehledem. Přesto i tak   dávám kocourovi a myšákovi   poměrně vysoké hodnocení -   celých 80 procent. Já tento   seriál opravdu milovala a to   už jsem byla pomalu na   hranici dospělosti (14 let),   dokonce jsem si kdysi   natáčela díly na video.   Pravda, pak mě to hodně   pustilo, ale pořád mám   tento seriálek daleko raději   nežli např. Disneyovky, kdy   různí Kačeři, Skrblíci a   Chipové s Daly mi byli víc   než protivní. Ondra však   má pravdu, že v některých   scénách Toma a Jerryho jsou   momenty, které by mohly   negativně z hlediska násilí   působit na psychiku dětí.   Ano, uznávám, některé   pády, "mlácenice"   atd. jsou přehnané. Přesto   si ale troufám tvrdit, že   pořád to má jakési kouzlo   a roztomilost, za daleko   horší hrůzu pro děti   považuji Pokémony, Digimony   a jiné patvary podobného   typu...Dokonce si vzpomínám,   že běžel kdysi jakýsi   rádoby seriál pro děti s   nějakýma příšerama a   jednou jsem tam zaslechla cosi   o - řekněme styku mezi   oběma pohlavími (bylo to   řečeno vulgárněji).   Podobných nesmyslů fakt   nejsem zastáncem, ale Toma a   Jerryho stále čas od času   můžu. Písnička v českém   podání Hanky Zagorové je   nesmrtelná.
Helli
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 15.8.2010
Je tam moc násilí.
Seriál je sice hezky   nakreslen, ale některé díly   by neměli děti pro brutalitu   scén vůbec vidět !!! Děti   nerozeznají skutečnost od   vymyšleného děje a když   pak vidí scénu po které by   ve skutečnosti postavičky   již neobživli a ty   vzápětí, jako by se nic   nestalo, pokračují v   honičce, může to mít   neblahý vliv na jejich   duševno.
Ondrej_pribehar
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 20.9.2008
Je to jedna z mála věcí, na   něž jsem se rád podíval   jako mladý, ale teď je již   příliš nemusím; není to   však tak, že by mi vadilo   něco nového, jenom těm   negativům přikládám mnohem   větší váhu.
Odjakživa jsem milovník   koček a několikrát jsem   viděl hru kočky s myší;   upřímně, myš zřídkakdy   uteče, její inteligence   vzhledem k tak chytrému   zvířeti, jakým je kočka,   je skoro zanedbatelná a pokud   myš vyvázne živá, je to   jen proto, že si s ní kočka   hrála až moc a nedala na ni   pozor. Vždy jsem v seriálu   až oslavoval zřídké   okamžiky kočičí převahy a   ta nevyrovnanost byla jedním   z jeho záporů.
Druhým problémem, který   jsem též vnímal i před   lety, je fakt, že žádný z   aktérů téměř nikdy   nezemře, ani není vážně   zraněn. Vzhledem k   používaným praktikám to   může mít velmi negativní   psychologický efekt na děti,   byť se pojetí v Tomovi a   Jerrym zdá mírnější,   efekt je opačný - povede   dítě k násilí spíš to,   když někoho prostřelíte   brokovnicí, vystříkne z   něj spousta krve a on se   mrtev skácí k zemi, nebo   pokud ho přesně stejným   způsobem zasáhnete a v   další scéně to můžete   udělat znovu, neboť   dotyčný je zcela   nepoznamenán?
Na   seriálu je asi nejlepší   jeho simpsonovská parodie v   podobě Itchyho a Scratchyho.   Pokud se chcete podívat na   něco nesrovnatelně   lepšího, zvolte ruské Jen   počkej, zajíci!

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih32625minih32625Kurs sebeovládání (2003) 
Anger Management n
minih148755minih148755Modrý kód (2016) [TV seriál] 
Modrý kód n
minih145153minih145153Hotel Transylvánie 3: Příšerózní dovolená (2018) 
Hotel Transylvania 3 n
minih40658minih40658Serenity (2005) 
Serenity n
minih69944minih69944Tisíc a jedna noc (2006) [TV seriál] 
1001 gece n
minih86801minih86801Red 2 (2013) 
Red 2 n
minih110965minih110965Na život a na smrt (2013) [2k digital] 
Lone Survivor n
minih23044minih23044Vykoupení z věznice Shawshank (1994) 
The Shawshank Redemption n
minih60532minih60532Vražedný virus (1998) [TV film] 
Carriers n
minih48028minih48028Věž v plamenech (2007) 
Das Inferno - Flammen über Berlin n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Velký případ (1999) [TV inscen...

21:25 - 23:04

6 minut již uběhlo
93 minut zbývá do konce

ČT2 - Ahoj, váš Karel Kryl

21:00 - 21:55

31 minut již uběhlo
24 minut zbývá do konce

NOVA - Jedna rodina (2023) [TV seriál...

20:20 - 21:40

71 minut již uběhlo
9 minut zbývá do konce

Prima - ZOO (2022) [TV seriál]

20:15 - 21:40

76 minut již uběhlo
9 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190494
Osobností: 697736
Fotografií: 763715
Plakátů: 376310
Obsahů a biografií: 178188

Poslední komentáře

Jít za svým snem! (2015) [TV cyk...

Jít za svým snem!
Hana Pinkavová podle mého   názoru patří mezi naše   nejlepší dokumentaristy a   tenhle cyklus o našich   mimořádných talentech z   různých více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Velký Jake (1971)

Velký Jake
Johna Wayne já jaksi   nemusím, ale jako Big Jake,   zřejmě díky dobrému   scénáři, jsem visel očima   na obrazovce. Ve filmu hrál i   jeho syn Patrick, spolu   natočili 11 filmů...

Autor: jarda53 | Hodnocení: 9 / 10

Andělské oči (1994)

Andělské oči
Tenhle film je dokladem toho,   že 90.léta byla z hlediska   naší kinematografie hodně   podivnou dekádou.Kvalitní   Hrabalova literární   více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 4 / 10

Těžká Barbora (1960) [TV divadel...

Potěšení

Těžká Barbora
Herecké výkony a hudební   doprovod Orchestr Karla Vlacha   vdechují tomuto kousku   neopomenutelný život.

Autor: Rostislav-Bartosz

Ohnivý máj (1974) [TV inscenace]

Ohnivý máj
Jedna ze série hodně   povedených televizních   inscenací z naší dávné   historie, které vznikly v   roce 1974. Tentokrát   církevní koncil v více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10