Tlaková zkouška (1976) [TV film]

Tlaková zkouška (Proba ciśnenia)
60 %
 
 

Proba ciśnenia

Další název: Životní zkouška

    Žánr: drama
    Země: Polsko
    Délka: 74 min.
Životní zkouška je snímek uváděný častěji pod názvem Tlaková zkouška (viz zánam na FDB). Hrdina filmu - začínajíci vědec - stojí hned na začátku kariéry před silným "životním" tlakem. Jak se rozhodne, zvolí vědeckou kariéru nebo podlehne tlaku okolí a pokusí se zachránit silně nemocného člověka?

A aby toho tlaku nebylo na něj málo, začíná mít rodinné problémy, opouští jej jeho dívka. A navíc jeho experiment v laboratoři končí tragicky.

Život jej tedy hned na počátku vědecké dráhy vystavil těžké zkoušce a donutil jej přehodnotit své cíle, a hodnoty.

Film je natočen přesně v duchu Zanussiho scénáře, který se ve svých filmech zabývá podobnou tématikou. Tentokrát nechal režii svému kolegovi režisérovi Tadeusz Junakovi.

Z tohoto důvodu je výstižnějším názvem jistě onem méně používaný - Životní zkouška - neboť lépe vystihuje podstatu dramatického příběhu v tomto snímku.  Autor: Edward52

režie:
Tadeusz Junak
 
 
hraje:
Elżbieta Karkoszka, Piotr Krukowski, Hanna Bieluszko, Maria Rybarczyk (Joanna), Magdalena Jarosz (Agnieszka), Halina Gryglaszewska, Zofia Halinska, Ewa Kolasinska, Leszek Piskorz, Jerzy Nowak (doktor), Wiktor Sadecki (Rogowski, otec Andřeje), Edward Lubaszenko ((jako Edward Linde-Lubaszenko)), Jerzy Stuhr (Alžbětin manžel), Jan Prochyra
 
 
scénář:
Krzysztof Zanussi
 
 
kamera:
Ryszard Lenczewski
 
 
hudba:
Stanisław Radwan
 
 
zvuk:
Stefan Chomnicki
 
 
koordinátor kaskadérů:
Czesław Magnowski
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.