Ticho (2005) [TV film]

Ticho
62 %
 
 
    Žánr: drama
    Země: Slovenská republika
    Délka: 72 min.
„Chlap bez práce a páté dítě na cestě.“
Manželé středního věku Marta a Jozef mají čtyři děti. Ona pracuje v pekárně, on dosud dojížděl za manuální prací do Prahy a tak byl doma jen výjimečně. Dvaačtyřicetiletá žena zaskočí muže zprávou, že je popáté těhotná. Od té chvíle se všichni členové domácnosti musejí se situací nějak vyrovnat. Protože Jozef o svou práci přišel a novou nemůže najít, bojí se, že rodinu neuživí. A tak tlačí ženu k potratu. Marta zase zvažuje své nalomené zdraví, protože předcházející porod byl značně komplikovaný. Manželé si přestávají rozumět a to má vliv na všechny jejich děti. Fyzická a psychická zátěž u Marty navíc nepřímo odstartuje vážnou nemoc. Je možné, aby se tato téměř rozpadlá rodina dala zase dohromady...?
Citlivý snímek, který zachycuje niterné pocity protagonistů a jejich reakce na tíživou životní situaci, vznikl ve Slovenské televizi a je celovečerním debutem režisérky Zuzany Liové.
Česká televize

režie:
Zuzana Liová
 
 
hraje:
Táňa Radeva (Marta), Ľubomír Paulovič (Jozef), Barbara Horváthová (Lenka), Daniel Fischer (Milan), Zuzana Rzymanová (Katka), Simona Kolesíková (Milka), Klára Dubovicová (babička), Ľuboš Kostelný (Karol), Silvia Pavlíčková (Elena), Boris Farkaš (lékař), Vasiľ Rusiňák (Peter), František Výrostko (stavbyvedoucí), Vladimír Zboroň (mistr), Karol Šimon (rváč), Roman Zrubák (manažer), Ivana Belicová (manažerka), Lucia Adamcová (sestřička), Olga Kašová (sestřička), Lucia Tvrdoňová (dívka), Martina Lašovská (barmanka)
 
 
scénář:
Zuzana Liová
 
 
kamera:
Martin Štrba
 
 
hudba:
Slavo Solovic
 
 
kostýmy:
Anna Hroššová
 
 
střih:
Marek Kráľovský
 
 
zvuk:
Štefan Baroš
 
 
dramaturgie:
Jana Skořepová
 
 
výprava:
Juraj Baláž, Ivan Varinský
 
 
producent:
Ivan Janovský
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.