The Mole People (1956)

The Mole People
65 %
 
 

Další název: Nel tempio degli uomini talpa

    Žánr: horor / sci-fi
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 77 min.
POZOR SPOILER
  
Nejprve si vyslechneme přednášku jednoho profesora.  
Doktor Roger Bentley, doktor Paul Stuart, Dr. Jud Bellamin a profesor Etienne Lafarge provádějí vykopávky někde v Asii. Zde je také nalezena deska s nějakými sumerskými znaky. Zrovna je čtena, když vznikne zemětřesení. A po něm přináší malý chlapec nějakou věc. Ukáže se, že je to lampa a kluk ji našel na hoře Kuhitara. A tak se tam chce tým dostat.  
Vysoko v horách pak objeví prastaré sídlo. Ale také dojde k neštěstí kdys se člen výpravy, Paul Stuart, propadne. Muži se spustí za ním. Najdou jej, ale vzápětí jej zasype kamení, čímž ovšem také uzavře cestu ven. Zbylá trojice pak najde systém tunelů, z nichž v jednom je někdo pozoruje.  
Když pak objeví město a ulehnou k odpočinku, jsou napadeni podivnými zrůdami, které vylezou přímo ze země. Tak se ocitnou v jakési díře. Odsud jsou odvedeni mezi podzemní obyvatele, pravděpodobně Sumery, a také obžalováni.
Hned po vyhlášení rozsudku smrti nasává pranice. Archeologové bojují a prchají. Pomůže jim baterka, která je Sumery považována za zbraň, ale přesto přichází o život Lafarge.  
zjistí, že podzemní obyvatelé si zotročili nestvůry. Oba přeživší jsou pozváni ke královskému stolu a pak prochází podzemím, kde vidí soustu zajímavého.  
Situace vypadá klidně, kdyby ovšem místní kněz nepopouzel ostatní proti oběma hrdinům a také místnímu králi. Takže kvůli němu jsou obětována mladá děvčata.  
A pak je knězi ukázána Lafargova mrtvola. To jej přesvědčí, že Bentley a Bellamine nejsou bohové a jde jim po krku. Uspí je houbami, a tak se z obou stávají zajatci. Baterka je jim ukradena a jde jim o život...  
   Autor: Pitryx

režie:
Virgil W. Vogel (.)
 
 
hraje:
John Agar (Dr. Roger Bentley), Cynthia Patrick (Adad), Hugh Beaumont (Dr. Jud Bellamin), Alan Napier (Elinu), Nestor Paiva (Prof. Etienne Lafarge), Phil Chambers (Dr. Paul Stuart), Rodd Redwing (Nazar), Robin Hughes (důstojník), Frank Baxter (Dr. Frank C. Baxter)
 
 
scénář:
László Görög
 
 
kamera:
Ellis W. Carter
 
 
hudba:
Heinz Roemheld, Hans J. Salter, Herman Stein
 
 
producent:
William Alland
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.