The Killers (1964)

The Killers
70 %
 
 
    Žánr: krimi / drama / mysteriózní
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 93 min.
Režisér a specialista na akční filmy - Don Siegel - čerpal námět pro The Killers natočený v roce 1964 z námětu povídky Ernesta Hemingwaye.

Dva profesionální zabijáci (Lee Marvin a Clu Gulager) dostávají zakázku na zavraždění bývalého automobilového závodníka (John Cassavetes), který se nechává bez odporu zabít. Potom oba vrazi pátrají po částce milion dolarů, který měl závodník získat. Když proukoumávají jeho život, dozví se, že se zapletl s gangstery. Zjistí také, z jakého důvodu se nebránil smrti a dostanou se na stopu právě svého zákazníka.  Autor: curil

režie:
Don Siegel (.)
 
 
hraje:
Lee Marvin (Charlie Strom), Angie Dickinson (Sheila Farrová), John Cassavetes (Johnny North), Clu Gulager (Lee), Claude Akins (Earl Sylvester), Norman Fell (Mickey Farmer), Ronald Reagan (Jack Browning), Virginia Christine (slečna Watsonová), Don Haggerty (řidič poštovní dodávky), Robert Phillips (George), Kathleen O'Malley (recepční), Davis Roberts (učitel), Jimmy Joyce (prodejce), Seymour Cassel (pošmistr), Peter Hobbs (instruktor), Nancy Wilson (zpěvačka), Ted Jacques (tělovýchovný asistent), Irvin Mosley (ostraha poštovní dodávky)
 
 
námět:
Ernest Hemingway (povídka (1927))
 
 
scénář:
Gene L. Coon
 
 
hudba:
John Williams, Fred Steiner
 
 
kostýmy:
Helen Colvig
 
 
střih:
Richard Belding
 
 
zvuk:
David H. Moriarty
 
 
producent:
Don Siegel
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.