Duben
ohodnotit

Těžce zamilován

Shallow Hal

Další název:
Ťažko zamilovaný; Schwer verliebt
Žánr:
Rok:
2001
Délka:
114 minut
Premiéra v ČR:
30.5.2002
„Největší love story, o jaké jste kdy slyšeli…“

Komentáře k filmu Těžce zamilován

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 14
SvoKar
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 20.2.2012
Tradičně Blackův jetý   humor, který se sám snaží   omezit, protože se zamiluje;   navíc vidí duševno   dotyčné, a ne fyzično.   Myšlenka sice zajímavá, ale   nijak světoborně   zpracovaná.
hledaseniki
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 4.8.2010
Těžce zamilován
Gwyneth Paltrow spolu s Jackam   Blackem jsou opravdu   zajímavá dvojka, ale   bohužel filmu nepomáhají   ani oni dva. Ano i když se   jedná o komedii mnoho   zdařilých vtipů zde není,   což je rozhodně škoda.   Kamarád hlavního hrdiny,   který má ocas, no nevím co   to mělo jako být.
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.4.2020
Co je důležitější? Krása   zevnějšku a nebo krása   vnitřní? Tak s takovouhle   myšlenkou si pohrává tento   romantický snímek, který si   tak trochu vypomáhá   pohádkovým motivem. Avšak   opatrně pro zachování   reálnosti dané myšlenky.   Halovi Parsonovi, s tváří   Jacka Blacka, je kvůli své   nesmělosti k ženám   náhodně hypnózou změněno   vnímání a tak kolem sebe   vidí pouze vnitřní ženskou   krásu. Až se jednoho dne   stane, že se zamiluje do   Rosemary, kterou si zahrála   Gwyneth Paltrow. Což o to, z   jeho pohledu krásná   skutečně je, o tom nemůže   být pochyb. Jenomže... No,   prostě je ve skutečnosti   strašlivě robustní. A teď   co s tím. Snímek je letní,   lechce zábavný a vlastně   předává jasnou   moralizační myšlenku.   Diváci samozřejmě Rosemary   vidí tak, jako Hal, čímž   jsou lépe uchopitelné   úsměvné situace, jako   například když se v   restauraci pod ní rozloží   židle či rovnou gauč. Její   skutečná podoba, právě pro   lepší uchopení těchto   situací, samozřejmě občas   probleskne. A v tomto směru   vlastně probíhá celá   dějová linka a diváci je   čekají, jak to celé   dopadne. Odhalí Hal její   skutečnou podobu a zlomí ji   srdce a nebo zůstane nad   věcí a, jak se jednoduše   říká, zůstane ruka v   rukávě? Protože jde o   tradiční romantický   úsměvný snímek, je plně   použita romantická šablona,   takže se, hlavně divačkám,   pro jistotu doporučuje mít u   sebe kapesník kvůli   emočním scénám. Není zač   se stydět. Vtípky jsou   vlivem námětu samozřejmě   předvídatelné, avšak   lehkostí příběhu to nijak   nebrání se tomu škodolibě   zasmát. O bláznivou komedii   tedy rozhodně nejde. Je to   skutečně film k zamyšlení   ohledně vzhledu člověka.   Ono  totiž ani mám to   příběhu nejde pouze o   robustní lidi. Opomenuty   nejsou ani jinak zdravotně   postižené. U dětí to   samozřejmě funguje nejlépe.   Tvůrci se snažili humor   držet na uzdě, aby naopak   nedošlo k zesměšňování,   a dá se říct, že se jim to   podařilo. A teď už   záleží jenom na divácích,   co si z toho filmu vezmou.
Prasoid
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 8.7.2008
Zajímavá myšlenka, dobré   výkony, až na hlavního   mladého dřeváka, jen ten   závěr se zdá poněkud   nepravděpodobný a   nereálný- člověka   nepředěláš, jak se   říká.
Lienocka22
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.5.2008
Vynikajúca komédia :o)
Je to veľmi milá a poučná   komédia, takže doporúčam   hlavne povrchným pánom, ale   nie je zaškodou, keď si to   pozrú aj dámy. Nudiť sa   určite nebudete.
Duri86
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.7.2012
Velice pěkná komedie o muži   který si hledá holku, ale   otci na smrtelné posteli   slíbí že se nespokojí s   průměrem a tak se pokouší   jen o krásky které o něj   nemají zájem, jednoho dne se   zasekne ve výtahu s mužem   který ho "očaruje"   tak že nevidí venkovní   krásu ale tu vnitřní ,aniž   by o tom věděl zamiluje se   do silně obézní ženy   ,kterou on ovšem vidí jako   krásnou ,štíhlou blondýnku
261972
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.8.2011
Opravdu srandovní romantická   komedie. Naprosto mě dostala.   Co všechno nevymyslej.   Příběh byl absolutně   dobrej
mildaaxe
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.1.2011
Hal je povrchní vůl, jehož   u žen zajímá pouze a jenom   vzhled. Sám však z tohoto   hlediska nemá moc co   nabídnout a tak se mu   nepříliš překvapivě u   žen nijak nedaří. Jedinou   spřízněnou duší je jeho   kamarád Maurice, jenž je   svojí povahou i vizáží   ještě o něco větší   borec. Jeho život by se asi i   nadále ubíral k neslavným   koncům, nebýt jedné   nevinné poruchy výtahu.Hal   je najednou obletován   krásnými ženami, najde si   skvělou přítelkyni a mohl   by být šťastný. Jenom s   Mauricem si najednou vůbec   nerozumí…
Musím   uznat, že touhle komedií mě   bratří Farrellyovi   příjemně překvapili. V   mnoha ohledech se totiž   vymyká jejich běžné   tvorbě. Ano, i tady šponují   některé situace až do   nepříliš povedených   extrémů (na druhou stranu   – téma filmu to i docela   vyžaduje), postavu Walta beru   jako jeden z oněch   nepovedených věcí, stejně   jako rozuzlení Mauricova   problémů se ženami –   čekal jsem sice nějakou   vadu, ale tohle bylo opravdu   moc…Ehm, vlastně na   Farrelye možná ani   ne…Snímek hodně vychází   z toho, že Hal nevidí   Rosemary v její reálné   podobě, ale takovou, jaká je   uvnitř (sakra, to by byla   věc!), nechápe proto spoustu   narážek ostatních lidí,   nechápe Rosino mizerný   sebevědomí a vzhledem k   jejím tělesným proporcím   jí neuvěřitelně ošklivým   způsobem balí:-)Ano, je to   docela povedený, občas by to   ale chtělo trošku ubrat   plyn. Například jedna z   posledních scén –   setkání Hala s Cadence bylo   opravdu až dojemný (!), což   sem od týhle tvůrčí dvojky   rozhodně nečekal. Jinak k   obsazení – přestože   Gwyneth Paltrow nepovažuju z   nějak hezkou herečku, tady   jí to sluší, Jack Black je   můj oblíbenec i když to   tady s tim pitvořenim trochu   přehání, Susan Ward je   kočka a vidět Zena Gesnera   vyjímečně v nějaké jiné   roli než jako statečného   kapitána Sindibáda taky   potěšilo. Když to shrnu –   fajn obsazení, dobrej   námět, první mnou   zaznamenaná emocionálně   silná scéna bratrů   Farrellyů, několik   povedených situací a   hlášek, naproti tomu   několik silně přehnaných   situací a hlášek…Ale   bavil sem se dobře.
Cardigan
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.3.2008
Pro odreagování a pro   pobavení, je zrovna tohle ta   pravá komedie. Patrí k tem   lepsím a stojí za to jí   videt.
Jarda.ftr
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 2.1.2010
Obávám se, že budu   poměrně hodně nesouhlasit s   ostatními komentáři.   Samotný nápad, nebo   chcete-li myšlenka není   ničím vyjjímečným ani   ničím špatným. Záleží   pouze jak ji autoři dokáží   zpracovat a tady se to nijak   moc zvládnout nepodařilo.   Nápad si zasloužil přeci   jen lepší propracování a   více času. Pokud to   srovnáme s opravdovými   komediemi stejné třídy pak   dávám co dávám.
netopir55
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.9.2009
Hal slíbil na smrtelné   posteli svého otce,že bude   chodit a randit jen s   pěknými kočkami,a to i   dodržuje.No jednoho dne   uvízne ve výtahu s   člověkem,který z něho   spraví člověka,který bude   milovat jen ošklivé   ženy.Hal je totiž vidí   hezké,ale ve skutečnosti je   to pravý opak.Zamiluje se do   pevnější Rosamery,kterou   stvárnila púvabná Gwyneth   Paltrow a Hala si zahrál Jack   Black.Jejich hlavní role jsou   bravúrně zahrané,až na   nějaké chybičky je film moc   dobře natočený,od bratrů   Farrelly sem,ani nic jiného   nečekal,než jen bláznivou   komedii.
Ingrid
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.2.2007
Pohodová romantická   odreagovačka, která krásně   odsejpá. Originální nápad,   který vůbec nevadí vidět   víc jak jednou, dvakrát,   třikrát... :-)
mirhasik
Hodnocení:
Přidáno: 10.4.2007
...celkem fajn. Bohužel jsem   se ale nedozvěděl, jak ve   skutečnosti vypadala ta   dívka na kole s tím   příšerným palcem :o))
kcobain
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.8.2008
Docela dobrej námět, ale to   zpracování žádná sláva,   body u mě získává   obsazení a takové to téma   ze života.Ale komedie to pro   mě teda rozhodně nebyla.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih56469minih56469Víkend (2005) [TV pořad] 
Víkend n
minih44613minih44613Už jsme doma? (2007) 
Are We Done Yet? n
minih167131minih167131Okupace (2018) 
Occupation n
minih71359minih71359Muž z oceli (2013) 
Man of Steel n
minih142873minih142873Criminal: V hlavě zločince (2016) 
Criminal n
minih24770minih24770Údolí krásných žab (1973) 
Údolí krásných žab n
minih58576minih58576Město (2010) 
The Town n
minih41676minih41676Popelka (1969) [TV inscenace] 
Popelka n
minih9229minih9229Jack (1996) 
Jack n
minih27113minih27113Odplata (1999) 
Payback n


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190566
Osobností: 697848
Fotografií: 763974
Plakátů: 376593
Obsahů a biografií: 178281

Poslední komentáře

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10