Jeden svět
ohodnotit

Těžce zamilován

Shallow Hal

Další název:
Ťažko zamilovaný; Schwer verliebt
Žánr:
Rok:
2001
Délka:
114 minut
Premiéra v ČR:
30.5.2002
„Největší love story, o jaké jste kdy slyšeli…“

Obsah filmu Těžce zamilován

 
Halovi je devět a reverend Larson, jeho otec, umírá. Žádá syna, aby mu slíbil, že se nikdy v životě nesmíří s průměrností a najde si hezkou ženu. Když obtloustlý a málo přitažlivý Hal dospěje, navštěvuje s přítelem Mauriciem zábavní podniky, kde loví krásné ženy. Dvakrát se mu nedaří. Jeho současná přítelkyně Jill, se kterou měl jen jedno rande, mu řekne, že ji nepřitahuje. Ani v práci není povýšen, jak očekával...
Když odchází od nadřízeného, setká se se známým guruem Tonym Robbinsem, který pomáhá lidem s problémy spojenými s důstojností a odvahou. Uvíznou ve výtahu a Hal mu vypráví o svých snahách získat krásnou ženu. Robbins mu řekne,...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Peter FarrellyPeter Farrelly  
Bobby FarrellyBobby Farrelly  
hraje:
Gwyneth PaltrowGwyneth Paltrow.....Rosemary Shanahanová [28]   
Jack BlackJack Black.....Hal Larson [31]   
Jason AlexanderJason Alexander.....Mauricio [41]   
Joe ViterelliJoe Viterelli.....Steve Shanahan [64]   
Rene KirbyRene Kirby.....Walt   
Bruce McGillBruce McGill.....reverend Larson [50]   
Tony RobbinsTony Robbins.....Robbins Tony   
Susan WardSusan Ward.....Jill [24]   
Zen GesnerZen Gesner.....Ralph [30]   
Brooke BurnsBrooke Burns.....Katrina [23]   
Rob MoranRob Moran.....hosteska [37]   
Joshua Joshua "Li'i Boy" Shintani.....Li'i Boy [17]   
Kyle GassKyle Gass.....Artie [40]   
Laura KightlingerLaura Kightlinger.....Jen [31]   
Nan MartinNan Martin.....ošetřovatelka [73]   
Sasha Joseph NeulingerSasha Joseph Neulinger.....malý Hal [11]   
scénář:
Peter FarrellyPeter Farrelly  
Bobby FarrellyBobby Farrelly  
Sean MoynihanSean Moynihan  
hudba:
 Ivy Ivy  
Tom WolfeTom Wolfe.....supervize   
Manish RavalManish Raval.....supervize   
kamera:
Russell CarpenterRussell Carpenter  
střih:
Christopher GreenburyChristopher Greenbury  
dvd obal trailer
Oficiální stránka:
www.shallowhal.com/
 
 
Distributor v ČR:
Bontonfilm Česká republika
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 12 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Těžce zamilován >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.4.2020
Co je důležitější? Krása zevnějšku a nebo   krása vnitřní? Tak s takovouhle myšlenkou si   pohrává tento romantický snímek, který si tak   trochu vypomáhá pohádkovým motivem. Avšak   opatrně pro zachování reálnosti dané   myšlenky. Halovi Parsonovi, s tváří Jacka   Blacka, je kvůli své nesmělosti k ženám   náhodně hypnózou změněno vnímání a tak   kolem sebe vidí pouze vnitřní ženskou krásu.   Až se jednoho dne stane, že se zamiluje do   Rosemary, kterou si zahrála Gwyneth Paltrow. Což   o to, z jeho pohledu krásná skutečně je, o tom   nemůže být pochyb. Jenomže... No, prostě je   ve skutečnosti strašlivě robustní. A teď co s   tím. Snímek je letní, lechce zábavný a   vlastně předává jasnou moralizační   myšlenku. Diváci samozřejmě Rosemary vidí   tak, jako Hal, čímž jsou lépe uchopitelné   úsměvné situace, jako například když se v   restauraci pod ní rozloží židle či rovnou   gauč. Její skutečná podoba, právě pro   lepší uchopení těchto situací, samozřejmě   občas probleskne. A v tomto směru vlastně   probíhá celá dějová linka a diváci je   čekají, jak to celé dopadne. Odhalí Hal její   skutečnou podobu a zlomí ji srdce a nebo   zůstane nad věcí a, jak se jednoduše říká,   zůstane ruka v rukávě? Protože jde o   tradiční romantický úsměvný snímek, je   plně použita romantická šablona, takže se,   hlavně divačkám, pro jistotu doporučuje mít u   sebe kapesník kvůli emočním scénám. Není   zač se stydět. Vtípky jsou vlivem námětu   samozřejmě předvídatelné, avšak lehkostí   příběhu to nijak nebrání se tomu škodolibě   zasmát. O bláznivou komedii tedy rozhodně   nejde. Je to skutečně film k zamyšlení   ohledně vzhledu člověka. Ono  totiž ani mám   to příběhu nejde pouze o robustní lidi.   Opomenuty nejsou ani jinak zdravotně postižené.   U dětí to samozřejmě funguje nejlépe. Tvůrci   se snažili humor držet na uzdě, aby naopak   nedošlo k zesměšňování, a dá se říct, že   se jim to podařilo. A teď už záleží jenom na   divácích, co si z toho filmu vezmou.
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.7.2012
Velice pěkná komedie o muži který si hledá   holku, ale otci na smrtelné posteli slíbí že   se nespokojí s průměrem a tak se pokouší jen   o krásky které o něj nemají zájem, jednoho   dne se zasekne ve výtahu s mužem který ho   "očaruje" tak že nevidí venkovní   krásu ale tu vnitřní ,aniž by o tom věděl   zamiluje se do silně obézní ženy ,kterou on   ovšem vidí jako krásnou ,štíhlou blondýnku
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 20.2.2012
Tradičně Blackův jetý humor, který se sám   snaží omezit, protože se zamiluje; navíc vidí   duševno dotyčné, a ne fyzično. Myšlenka sice   zajímavá, ale nijak světoborně zpracovaná.
261972
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.8.2011
Opravdu srandovní romantická komedie. Naprosto   mě dostala. Co všechno nevymyslej. Příběh byl   absolutně dobrej
mildaaxe
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.1.2011
Hal je povrchní vůl, jehož u žen zajímá   pouze a jenom vzhled. Sám však z tohoto hlediska   nemá moc co nabídnout a tak se mu nepříliš   překvapivě u žen nijak nedaří. Jedinou   spřízněnou duší je jeho kamarád Maurice,   jenž je svojí povahou i vizáží ještě o   něco větší borec. Jeho život by se asi i   nadále ubíral k neslavným koncům, nebýt   jedné nevinné poruchy výtahu.Hal je najednou   obletován krásnými ženami, najde si skvělou   přítelkyni a mohl by být šťastný. Jenom s   Mauricem si najednou vůbec nerozumí…
Musím   uznat, že touhle komedií mě bratří   Farrellyovi příjemně překvapili. V mnoha   ohledech se totiž vymyká jejich běžné   tvorbě. Ano, i tady šponují některé situace   až do nepříliš povedených extrémů (na   druhou stranu – téma filmu to i docela   vyžaduje), postavu Walta beru jako jeden z oněch   nepovedených věcí, stejně jako rozuzlení   Mauricova problémů se ženami – čekal jsem   sice nějakou vadu, ale tohle bylo opravdu   moc…Ehm, vlastně na Farrelye možná ani   ne…Snímek hodně vychází z toho, že Hal   nevidí Rosemary v její reálné podobě, ale   takovou, jaká je uvnitř (sakra, to by byla   věc!), nechápe proto spoustu narážek   ostatních lidí, nechápe Rosino mizerný   sebevědomí a vzhledem k jejím tělesným   proporcím jí neuvěřitelně ošklivým   způsobem balí:-)Ano, je to docela povedený,   občas by to ale chtělo trošku ubrat plyn.   Například jedna z posledních scén –   setkání Hala s Cadence bylo opravdu až dojemný   (!), což sem od týhle tvůrčí dvojky rozhodně   nečekal. Jinak k obsazení – přestože Gwyneth   Paltrow nepovažuju z nějak hezkou herečku, tady   jí to sluší, Jack Black je můj oblíbenec i   když to tady s tim pitvořenim trochu přehání,   Susan Ward je kočka a vidět Zena Gesnera   vyjímečně v nějaké jiné roli než jako   statečného kapitána Sindibáda taky potěšilo.   Když to shrnu – fajn obsazení, dobrej námět,   první mnou zaznamenaná emocionálně silná   scéna bratrů Farrellyů, několik povedených   situací a hlášek, naproti tomu několik silně   přehnaných situací a hlášek…Ale bavil sem   se dobře.
hledaseniki
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 4.8.2010
Těžce zamilován
Gwyneth Paltrow spolu s Jackam Blackem jsou   opravdu zajímavá dvojka, ale bohužel filmu   nepomáhají ani oni dva. Ano i když se jedná o   komedii mnoho zdařilých vtipů zde není, což   je rozhodně škoda. Kamarád hlavního hrdiny,   který má ocas, no nevím co to mělo jako být.
Jarda.ftr
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 2.1.2010
Obávám se, že budu poměrně hodně nesouhlasit   s ostatními komentáři. Samotný nápad, nebo   chcete-li myšlenka není ničím vyjjímečným   ani ničím špatným. Záleží pouze jak ji   autoři dokáží zpracovat a tady se to nijak moc   zvládnout nepodařilo. Nápad si zasloužil   přeci jen lepší propracování a více času.   Pokud to srovnáme s opravdovými komediemi   stejné třídy pak dávám co dávám.
netopir55
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.9.2009
Hal slíbil na smrtelné posteli svého otce,že   bude chodit a randit jen s pěknými kočkami,a to   i dodržuje.No jednoho dne uvízne ve výtahu s   člověkem,který z něho spraví člověka,který   bude milovat jen ošklivé ženy.Hal je totiž   vidí hezké,ale ve skutečnosti je to pravý   opak.Zamiluje se do pevnější Rosamery,kterou   stvárnila púvabná Gwyneth Paltrow a Hala si   zahrál Jack Black.Jejich hlavní role jsou   bravúrně zahrané,až na nějaké chybičky je   film moc dobře natočený,od bratrů Farrelly   sem,ani nic jiného nečekal,než jen bláznivou   komedii.
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.8.2008
Docela dobrej námět, ale to zpracování   žádná sláva, body u mě získává obsazení a   takové to téma ze života.Ale komedie to pro mě   teda rozhodně nebyla.
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 8.7.2008
Zajímavá myšlenka, dobré výkony, až na   hlavního mladého dřeváka, jen ten závěr se   zdá poněkud nepravděpodobný a nereálný-   člověka nepředěláš, jak se říká.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih10716minih10716Králové Slunce (1963) 
Kings of the Sun n
minih48884minih48884Jurské komando (2008) [Video] 
100 million BC n
minih18845minih18845Síla života (1985) 
Lifeforce n
minih46466minih46466Sedm krvavých orchidejí (1972) 
Sette orchidee macchiate di rosso n
minih144697minih144697Perfektní voják (2016) 
Swap n
minih42140minih42140Denní hlídka (2007) 
Dněvnoj dozor n
minih40442minih40442Panic je nanic (2005) 
Panic je nanic n
minih52892minih52892V lepší společnosti (2009) 
All Good Things n
minih66092minih66092Poslední mlčení (2010) 
Das letzte Schweigen n
minih24139minih24139Ztracení chlapci (1987) 
The Lost Boys n


Hodnocení:n12345678910
Těžce zamilován (2001)Těžce zamilován (2001)Těžce zamilován (2001)Těžce zamilován (2001)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190269
Osobností: 697369
Fotografií: 762965
Plakátů: 375673
Obsahů a biografií: 177910

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10