Teror ve vlaku (2002)

Teror ve vlaku (Derailed)
55.1 %
 
 

Derailed

Další název: Teror vo vlaku; Vlak smrti (Filmbox)

    Žánr: thriller / akční
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 89 min.
„Van Damme znovu v akci!“
Profesionální zlodějka Galina Konstantin (Laura Haring) ukradne slovenské vládě biologickou zbraň SP 43, s níž se má v doprovodu tajného agenta Jacquese Kristoffa dopravit vlakem do Berlína. Ten zpočátku nemá tušení, o jak závažnou zásilku se jedná, ale po setkání s Galinou v divadle a následném přepadení slovenskou armádou a též zběsilým úprkem na vlakové nádraží, tuší, že to nebude jednoduché.

Přesto ho Lars (Dayton Callie), jeho vztyčný důstojník, ujistil, že provedení této akce bude bez větších komplikací .Tak tedy nastoupí do vlaku směr Berlín. Je zde ovšem také "boss" Mason Cole ([lidi=58518]Tomas Arana[/lidi), jenž má o SP 43 enormní zájem. Proto on a jeho lidé obsadí vlak a pátrají po Galině a po biologické zbrani.

Je tu ale také překvapení v podobě Jacquesovy rodiny.Ten má totiž narozeniny a jeho žena Madeline (Susan Gigney) s dětmi ho překvapí a chce mu poblahopřát. Ovšem skončí to tím, když zjistí, že je ve svém kupé s Galinou, kterou jeho žena považuje za prostitutku, proto odejdou do jídelního vozu.

Mason najde Galinu a s ní i SP 43, ale nešťastnou náhodou se jedna ampule rozbije. Její obsah se díky ventilaci rozptýlí po celém vlaku a cestující, kteří byli přemístěni do jídelního vozu, začínají postupně cítit její následky a je jim čím dál hůře. Jacques se snaží udělat vše, hlavně aby ochránil svou rodinu. Zlikviduje strojvůdce a i několik dalších Masonových lidí, zničí i helikoptéru, se kteou chtěl Mason z vlaku uprchnout. Stihne také zavolat generálu Zakevovi (Vasil Banev), aby ho informoval, co se děje.V tom všem mu pomáhá starý poraněný průvodčí Vincent (Nikolaj Binev).

Madeline je lékařka a snaží se s pomocí pasažéra Anguse (Berndard Van Bilderbeck) udržet ostatní cestující při životě. Jacques zlikviduje zbytek Masonových lidí a také odpojí vlak od nefunkční lokomotivy.V tom mu chtěl Mason zabránit, ale nepodaří se mu to a umírá při tom.
Vlak se podařilo zastavit a všichni cestující jsou převezeni do karantény. Tam se Jacques setká s Larsem a obviní ho ze zrady. Ta se prokáže jako pravdivá a generál Zakev nechá Larse zatknout.

Ale kam se poděla Galina?
Poslední záběr filmu: Galina v sobě profi-zlodějku nezapře. Stojí před násilně otevřeným trezorem a v ruce drží.........


Popisek vznikl za spolupráce Hortensie.  Autor: M.A.G.

režie:
Bob Misiorowski
 
 
hraje:
Jean-Claude Van Damme (Jacques Kristoff), Tomas Arana (Mason Cole), Kristopher Van Varenberg (Ethan Kristoff), Laura Harring (Galina Konstantinová), Susan Gibney (Madeline Kristoffová), Jessica Bowman (Bailey Kristoffová), John Bishop (Bob Sterling), Sandra Vidal (Cynthia), Binky van Bilderbeek (Angus Riley), Kalojan Lenkov
 
 
dabing:
Jiří Pomeje (Jacques Kristoff), Jiří Plachý (Mason Cole), Anna Fialková (Galina Konstantinová), Petr Gelnar (Angus Riley), Bohuslav Kalva (Vincent, více rolí), Ivana Milbachová (Natasha), Bedřich Šetena (generál Zakev), Simona Vrbická (Madeline Kristoffová), Martin Zahálka (Henry), Kateřina Peřinová (Cynthia), Tomáš Juřička, Michal Holán, Ivo Hrbáč, Jiří Hromada, Marek Libert, Zdeněk Maryška, Jan Rimbala (Ethan Kristoff), Kristýna Skružná (Bailey Kristoffová)
 
 
zvláštní efekty:
Lyudmil Nikolov
 
 
spolupráce:
Ivan Dimitrov, Kristian Stoyanov, Vladimir Petkov, Desislav Dimitrov, Yavor Zahariev
 
 
producent:
David Varod
 
 
digitální efekty:
Simeon Asenov
 
 
kaskadér:
Teodor Colov
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.