Duben
ohodnotit

Tenkrát na Západě

Once Upon a Time in the West

Žánr:
Rok:
1968
Délka:
165 minut
„Muž s harmonikou, zabiják s pomněnkovýma očima a sen o zrození města v jednom nejslavnějších westernových příběhů.“

Komentáře k filmu Tenkrát na Západě

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 119
FLA
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.12.2020
Pan "Séržo Leon"   byl jistě nadaný člověk a   viděl jsem od něj více   filmů. Velký problém u něj   vidím v délkách svých   výtvorů, další člověk,   který si asi myslel, že   když natočí 150 minutovej   nebo 170 minutovej film, bude   to PECKA. Omyl je to vopruz,   tenhle příběh by mohl mít   klidně 100 - 110 min. a   stačilo by to, né musej se   tomu napálit pomalu 3 hodiny,   snímek má více uváděných   časů. Jinak herci, dabing,   hudba, výprava, celkové   téma, to všecko super, ale   ta délka to   "zabíjí" někomu   se dlouhé pasáže kde se nic   moc neděje líbí, já to   nejsem. Kvalitní film, ale   víc nedám, bohužel také   moc dlouhý.
petrusmev
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.12.2020
Na prvním programu běžela   pohádka pro děti a na   druhém programu Tenkrát na   západě - pohádka pro   dospělé. Líbí se mi ten   nadhled, s kterým je film   natočen, a zároveň   dokonalost všeho, co má ve   westernu být.
p.a.
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.4.2020
Jaképak přestřelky - už   čekání na příjezd   Harmoniky stojí za to.   Osvědčení spolupracovníci   pana Režiséra - Ennio   Morricone, Tonino Delli Colli   a Nino Baragli opět na   výbornou. Hlavní trojka -   pecka. Henry Fonda byl   brutální zloduch, Jason   Robards a Charles Bronson   naopak skvěle fungovali na   opačné straně. Doplněni o   Claudii Cardinalovou, která   rozhodně nebyla jen pro   okrasu (a že bylo na co   koukat). Zkrátka jeden z   nejlepších westernů.
klasifikátor
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.3.2020
Tenhle super western jsem   poprve sledoval jako teenager   a letos se mi libi asi i   trochu vic nez tehdy. Dokonale   vedena kamera koncert star   jako jsou Bronson, Fonda,   Robards a Cardinale to je   opravdu pastva pro oko i ducha   a celek mistrovsky koloruje   skvostna hudba asi jedna z NEJ   co kdy nabidla svetova   kinematografie. Podle mne je   tohle dvojka western   leaderboardu.
Svarcneger
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.8.2018
Bezesporu nejlepsi western i kdyz jen spagheti... :)
Nejlepsi western vsech dob,   ktery neuspel jen v USA, neb   nemaji moc pochopeni pro cizi   produkci sveho zanru :))).   Mene strileni vice   "umeni" skvele   herecke vykony a zajiste   nejlepsi filmova hudba, ktera   je mistrovskym dilem. Jen   hlupak zvykly na akcni filmy   nedoceni remeslnou praci s   kamerou, strihem a dalsim.   Ano, je to dlouhe, ale komu to   vadi, kdyz je na co divat.   Samotna zapletka je na   povidku, ovsem zde je lakadlem   zcela jiny rozmer... Vsechny   westerny jsou nesmirne nudne a   fadni a o to vice mam rad toto   klasicke dilo, ktere neni   nudne ani trochu!
Barney94
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.4.2018
Sice budu opakovat již   mnohokráte zmíněno, ale je   to opravdu jeden z   nejlepších westernů, který   kdy byl natočen. Paradoxně   ho nenatočil Američan. Já   to říkám pořád, spaghetti   westerny jsou lepší, než ty   skutečně americké.
PROCESOR
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.10.2017
PROCESOR!
Originál je jen jeden a   nejlepší může být pouze   také jen jeden. V tomto   snímku se sešlo opravdu jen   jednou to co mělo. Perfektní   příběh, herecké obsazení,   kamera-střih, famozní hudba   a učinili tak z filmu právem   legendu. A čas tomu dává   jen za pravdu.
Swarcneger
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.7.2017
Svarzneger
Tenkrat na Zapade, klasika,   ktera sice byla v USA   propadakem, ale jinak dobila   svet a hlavne diky tomu, ze se   tam zbytecne nekeca, je to   jako socha od umelce, otesane   zbytecnosti, ktere doplnuje   naprosto skvela hudba,   Morriconeho, genialni. Jeden z   mala westernu, ktere mohu   videt vicekrat, i kdyz dabing   CT byl mnohem lepsi, nez   "vylepsena" nova   verze, ale to je dan za HD. Je   to proste klasika a patri do   sine nejlepsich filmu a   nejlepsi evropsky western...   Neni to akcni film, ani jim   nema byt, je to vypravny film   a takovy je dokonaly...
volam.sa.pistik
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.11.2016
Na prahu novej éry
Asi pôjdem proti prúdu, ale   zo štvorice filmov mi príde   tento najmenej pútavý. Na   druhej strane, ale asi s   najlepšou hudbou. Ale   poporiadku. Je iný ako   predošlé. Prostredie je   zaujímavo zachytené, premena   divokého Západu na   fungujúci priemyselný štát   so všetkým všudy. Problém   bol asi s hercami, ktorí mi   prišli akýsi menej   charizmatickí, ako predtým.   Navyše, a to vidím   najväčší problém, celé   sa to točilo okolo jednej   ženskej, síce peknej, ale v   rámci príbehu úplne   zbytočnej. Chýbal mi aj   nejaký Tuco. Už od začiatku   sa scény zbytočne   naťahovali, niežeby nie aj v   minulosti, ale predtým to   malo účel a atmosféru, tu   už to trocha sa naťahovalo   viac, ako by bolo potrebné.   Ale dosť kritiky. Famózne   prostredie, a hudba tu bola   dohnaná k dokonalosti. Možno   sa rúham, ale film skôr   priemer, ale hudba 1000000/10.   No a samozrejme Frank je môj   top 1 najnenávidenejší   záporák, jednoducho ho   nenávidím, pretože krásne   pehavé zrzky sa nezabíjajú
mirda27
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.10.2016
nej...
Tento film je jeden z   nejlepších westernů. Leone   westerny uměl natočit jako   jeden z mála. Jinak výborné   obsazení,hudba,výprava,kulis   y,kamera....
Ještě   musím připomenout od Leoneho   film Hodný,zlý a ošklivý   to je též vrcholné dílo ty   to dva westerny jsou   nejlepší ze všech filmů   tohoto žánru.
HIGHTOWER
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.10.2016
Best
Nejlepší z nejlepších,   slova netřeba dodávat, to se   musí vidět! Zaslouženě   nejlepší western všech dob.
collen
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.8.2016
Král mezi westerny a možná,   že nejen mezi nimi. Klasika,   ke které nemám co dodat,   protože už tady všechno   řekli jiní.
Imo
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.7.2015
Harmonika může někdy hrát i falešně.
Excelentně zpracován   western, v němž se po   spáchané křivdě očekává   tvrdá pomsta. Je to ukázka,   že i dlouhé mlčení a   stručné dialogy ve spojení   s časově přesnou kombinací   hudby a obrazového detailu   mají vysokou vypovídací   hodnotu pro diváka, který   má dost času porozumět   ději. Také ve všem   rozhoduje rychlost a přesnost   střelby. Řadím ho do   zlatého fondu kinematografie.   Výborný souzvuk scénáře,   kamery a střihu. Přesná   práce s detaily a zvukem. Je   v něm i jemný humor. Dobrý   výběr herců, herecké   výkony unikátní. Občas   jsem však měl pocit, že   děj se v některých   případech příliš   prodlužuje.
a.b.
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.2.2015
Ty sáhodlouhé pohledy do   očí říkají o ději mnohem   víc než jakékoliv   velkolepé scény. Klobouk   dolů kameře i hercům.
Pecik
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 24.1.2015
Westernová klasika, kterou by   měl asi vidět každý.   Nicméně nejsem zrovna fanda   westernů takže více než 7   si dle mého film   nezaslouží. Asi nejvíc mě   překvapilo že přes jeho   délku a dost dlouhou stopáž   mě film nenudil.
movie-freak
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.9.2014
Hudba, kterou už z hlavy   nevymažete. Krásná Claudia   Cardinale, na jejíž oči   nezapomenete. Henry Fonda jako   padouch a Charles Bronson jako   muž vykonávající pomstu.   Jejich závěrečný souboj je   nezapomenutelný.
Thomas7264
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.9.2014
nejlepší western co znam
je to nejlepší super western   co znám a mohu podotknout ze   má nejlepší hudbu. je   nezapomenutelna stejne jako   hvězdné obsazení. kdykoliv   tento film davaji udelam si   cas ho shlédnout.
thejduk
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.7.2014
Skvěle obsazený film   (C.Cardinale, H.Fonda,   Ch.Bronson a další),   skvělá hudba, na můj vkus   ale některé dlouhé scény i   celková doba mi připadá   dlouhá. Mezi 100   nejoblíbenějších filmů   bych ho jistě zařadil, ale   třeba Sedm statečných mi   připadá lepší -   rychlejší spád,   přestřelky. Kultovní film   jistě je, ale že by   nejlepší, to určitě ne.
ricky4
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.1.2014
Vynikající film s   legendárním soundtrackem.   Film jsem viděl poprvé,   přesto jsem však veškeré   psíně znal, zkrátka jsem je   měl pod kůží a myslím,   že nejsem jediný... Film ve   mně vyvolal neskutečně   pozitivní a příjemnou   náladu. Hodnotit herecké   výkony snad ani nemá cenu-   všichni jsou skvělí a   lidští. Příběh dává   smysl, ve scénáři jsem   nenašel jedinou chybičku až   na delší stopáž. Nakonec   ale musím usoudit, že filmu   asi prospěla. Ze začátku   filmu jsem byl nervózní z   toho, jak nikdo nemluvil.   Časem jsem si ale zvykl.   Práce kameramana? Jedny z   nejgeniálnějších   záběrů- snad všichni   někdy museli vidět nehybné   pohledy dvou kovbojů při   souboji... To je naprostá   lahůdka, přičemž v tomto   filmu k tomu máme takovou   třešničku v podobě   příběhu Harmonikáře.   Netroufám si tvrdit, jaký   western je nejlepší. Viděl   jsem Sedm statečných, Hodný   zlý a ošklivý, Nespoutaný   Django (ano, nejsem fanda   Tarantina, ale ta kvalita tam   pro mě fakt je   srovnatelná)... Každý film   je pro mě lepší než ten   druhý v jiných směrech...   Všechny tudíž řadím na   přibližně stejné   postavení v žebříčku.   Westerny považuji za jeden z   vrcholů filmové tvorby- a   Tenkrát na Západě je více   než čestným reprezentantem.   90%
liskamm
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.9.2013
Genialita, kterou si člověk   uvědomí, až v určitém   věku nebo až po   několikátém shlédnutí.  
Je to zlomová věc,   která dle mého ovlivnila   velikou spoustu režisérů   hudebníků a   scénáristů.

Neznám lépe vytvořený   film.
Za mě jasných   100%
kockak1
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.8.2013
Neznám film, ve kterém by se   tak dlouho mlčelo. Neznám   film s tak pomalým dějem,   který by nenudil. Nikdy jsem   neslyšela tak nádhernou   tklivou hudbu na foukací   harmoniku. Neviděla jsem víc   sexy ženu ve špinavých   roztrháných šatech, než je   Claudia Cardinale. A právě   proto a ještě několika   dalším nej je tenhle film   jedinečný i po více než   40-ti letech.
jmenuji.se.libor
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.8.2013
Hudba k filmu
Je jisté, že je to jeden z   nej westernů, které byly kdy   natočeny, líbí se mi na   něm především celková   atmosféra, má zajímavý   námět a co mne naprosto   uchvátilo hned po prvním   zhlédnutí je HUDBA k filmu,   ta je jedním slovem   geniální a skvěle   dotváří děj.

Enrico Morricone stvořil   hudební motiv, který   přesahuje rámec filmu, a   troufám si tvrdit, že   melodie z filmu je   známější než samotný   film. Hudba dokáže film   povznést a to je případ i   tohodle filmu. Ostatně máme   v Čechách jednoho   geniálního hudebního   skladatele, který se   Morriconemu vyrovná, ba   předčí ho, važme si ho,   jmenuje se Zdeněk Liška, ten   dokázal tvořit melodie,   které utvářely atmosféru   filmu a posouvali děj filmu   stejně výtečně jako to   dokázal Morricone u Tenkrát   na západě.
PORTER
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.1.2013
Několikrát shlédnuto a   naprosto super.Ta atmosféra   divokého západu úplně leze   z televize.S.Leone génius na   westerny všech   westernů.Režie naprosto   dokonalá,smysl pro   detail,hudba prostě všechno   super.Herecké výkony   Ch.Bronson,J.Robards,C.Cardina   le,H.Fonda byli   excelentní,nezapomenutelný   zážitek!!!!!!!!!!!!
Erkul
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.12.2012
Šlo asi třetí možnost   vidět film Tenkrát na   Západě, a dokonce jako   přepych si sám rozhodovat,   kdy si některou scénu   zopakuji, to bylo vskutku   šťavnaté sousto. Poněkud   mi vadily delší protahované   záběry, ale podotýkám, jen   zpočátku. Film neutrpěl   souboj s časem, takže   skvělé. Dokonce jsem byl v   šoku, jaký skvělý obraz i   zvuk se mi dostal do mé   sbírky, takže mohu klidně   vyřadit verzi na VHS.
fuchsdal
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.12.2012
Tak jsem opět zhlédl tento   film, pokolikáté už a opět   mne dostal. Před mnooha lety   jako malý když jsem ho   zhlédl poprvé uchvátil mne   svým zpracováním,   atmosférou, příběhem,   hereckými výkony a v   neposlední řadě hudbou   Morriconeho. Jeho ústřední   hudební motiv byl a zůstal   jedinou melodii kterou jsem se   naučil zpaměti zahrát hned   po té co jsem si pořídil   vhodný nástroj. Hraju   příležitostně do dnes, ale   bez jakéhokoliv dalšího   doprovodu zvládám jenom toto   a rád. Zkrátka   nepřekonatelný film na   který vždycky zaberu i po   tolika desítkách let.
enejčel
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.9.2012
V úvodu musím říct, že   chvilku trvá, než se film   rozjede. Záběry jsou   protažené a někdy nic   neřeknou. Děj nabere   obrátku až o takovou půl   hodinku. Herecké obsazení je   v poho, stejně, jako Sergio   Leone a příběh se mi   později také zamlouval. Až   příliš protažená délka   filmu však filmu škodí a za   to odebírám body. Snímek na   svou dobu musel být určitě   jeden z nejlepších na   světě, dnes už tomu tak   není, aspoň pro mě.
BudTerence
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 12.9.2012
Ten film není geniální a   já nechápu hodnocení 90 % .   Pro mě je to slabší western   a na můj nejoblíbenější   film s názvem Neúplatní   rozhodně nemá .
Duri86
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.8.2012
Takovému kultovnímu filmu si   nedovolím dát méně ,ale je   fakt že film se šíleně   vleče, každá scéna na dvě   minuty je natažená na půl   hodiny, ale je fakt že má   kouzlo a prostředí je   nádherné, taklhe má vypadat   prostředí Westernu
Karius
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.7.2012
Henry Fonda,Claudia   Cardinale,Jason   Robards,Charles Bronson...bez   těhle jmen, by to takhle   luxusně nedopadlo a na to   tohle tvrzení,dám klidně   hlavu na špalek +   vynikající   režie,vynikající   scénář,dokonalá   hudba,vynikající kamera,   dokonale zabírajíc vrásky a   charisma hlavních   protagonistů a máme tu   nejlepší western a jeden z   nejlepších filmů všech   dob....víc k tomu asi psát   netřeba,snad jen to,že je   škoda,že na takové herce s   velkým H, už dneska nikde   nenarazíme ---->dokonalost   = 100%
POlYEKRAN
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.3.2012
žánrový Western
Film s vynikájící filmovou   hudbou, základní melodií a   výborně zahraný.   Překračoval hranice   tehdejšího typického   westernu nejen oijetím ale   využitím kamery aj.
prvosenka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.9.2011
TENKRÁT NA ZÁPADĚ

Film na vás   dýchne zajímavou atmosférou   starých časů. Samotný   příběh není nijak   složitý, v podstatě má od   začátku svou jasnou linii.   Víme, kdo je ten dobrý a kdo   je ten zlý. Film může   někomu připadat velmi   zdlouhavý, ale úžasnou   profesionalitu vidím právě   v tom zvládnutí pasáží,   kdy se vyloženě čeká na   to, co se stane teď. Ty   chvíle očekávání a   napětí jsou filmařsky   mistrně zvládnuté. Celá   atmosféra filmu je úžasná.   Detailní záběry Ch.   Bronsona do jeho očí jsou   perfektní (mimochodem toho   chlapa jsem za celý film   neviděla mrkat). Úžasná   hudba v celém filmu, pár   tónů na harmoniku a myslím,   že většina lidí neomylně   pozná o jaký film se jedná.   Celý film je protkán   nádhernými záběry   utažské a arizonské   přírody. Přestože film   trvá asi 150 minut, ani na   chvíli jsem se u něj   nenudila. Prostě tomuto filmu   opravdu není co vytknout.   Souhlasím s tím, že se   skutečně jedná o nejlepší   western v historii   kinematografie.
callaghan
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 17.8.2011
Budu vypadat jako naprostý   filmový ignorant, ale   nemůžu si pomoct. Celou dobu   jsem se hrozně nudil a ty   dvě a půl hodiny mi přišly   nekonečné. Ani to   závěrečné rozuzlení,   odhalující jak to vlastně s   tím tvrdým harmonikářem   je, mě teda zrovna   neporazilo. Očekávání bylo   asi až moc velké...
likantrop
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.6.2011
Tento film osobne nepoznám   nikoho,kto by sa sťažoval na   tento film.Proste pecka a   western,ktorý kraľuje vysoko   nado všetkými westernmi.
flawi
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.5.2011
Nejkrásnější filmová   hudba - u mě bez debat.   Úvodní scéna, kdy můžeme   poprvé vidět Frankovu bandu,   jak vystupuje zpoza keřů,   dokreslena tou nadpozemsky   nádhernou hudbou je u mě   vrcholem filmařského   umění. Film si libuje, resp.   Sergio Leone, si libuje v   dlouhých scénách beze slov,   ale to už je zkrátka on.   Rozhodně je to zde   snesitelnější než např. u   "Tenkrát v   Americe", což je doslova   epos. Tenkrát na Západě má   v sobě všechno, co by měl   správný film mít, kdo si ho   napoprvé zamiluje, bude ho   milovat celý život. Tak to   je :-)
Lajš
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.10.2010
Podle mého názoru nejlepší   western všech dob. Super   kamera, režie a skvělá   hudba. K tomu Bronson, Fonda a   Cardinálová.
Musíš   mít ovšem tanto žánr rád.   A to já mám......
SvoKar
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 8.9.2010
Kultovní film, jehož   "kultovnost" až tak   nechápu. V něčem si   zakládá na tom, co u jiných   je na závadu. Vyžívání se   v dlouhých scénách s   táhlou hudbou, které   přidávají na stopáži...   Nejpůsobivější je scéna,   za kterou se vlastně   Harmonika mstí: oběšení   jeho bratra.
curil
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.8.2010
Nelze než souhlasit s názory   předchozích respondentů, ke   kterým se připojuji.   Naprostá westernová klasika,   i když je to nezvyklé psát   u zvětší části   neamerického filmu. Po všech   stránkách výborný film. I   když uběhlo od premiéry   více než čtyřicet let,   film nijak nezestárl a   pochybuji, že některý z   nových snímků dosáhne   podobného úspěchu v žánru   western.
jarda53
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.7.2010
Sergio Leone, který se   specializoval na béčkové   filmy, natočil film,o kterém   ani netušil, že se dostane   do čítanek. Hudba skvělá,   vynikající herecké výkony,   a nejdůležitější je   námět a ten je taky   dobrý...
Peykka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.7.2010
Favorit u mého taťky a   jednoznačně i u mě.   Mistrovské dílo. Úžasný   film. Tajemná   "Harmonika" v   podání Charlese Bronsona,   krásná Claudia Cardinale,   Jason Robards jako drsňák   Cheyenne a šmejd Henry Fonda   - prostě skvělý!
aspect777
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.7.2010
Tenkrát na Západě
Americko-italský western   podle kterého by se měli   posuzovat jeho   následovníci.
Klasika   s nezapomenutelným Henry   Fondou , Charlesem Bronsonem a   Claudií Cardinalovou Vás   vtáhne do zaprášené doby   ,kdy chlapi byli ještě   chlapi a ženy měly své   kouzlo.
Alix
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.5.2010
Tady se dá už opravdu jen   těžko něco dodat. Myslím,   že film i hudba jsou už teď   prostě nesmrtelné. Ano, je   to nádherné...
MaKy92z
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.3.2010
Výborný western, ktorý   režíroval Sergio Leone,   dramatický , napínavý a   strhujúci dej, vynikajúca   hudba od Ennia Morricona,   presvedčivé herecké   výkony, týmito slovami by   som opísal tento perfektný   film.
Miloš11
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.3.2010
Neviem,čo ešte dodať k tomu   filmu.Všetko tu už bolo   určite napísané.Ale aj   tak,režia,herci,hudba proste   perfektné!!!
Tom64
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.1.2010
Má li být nějaký film   hodnocen na 100% tak proč né   tento???lze mu vytknout   nějakou chybu?? viděl jsem   ho mockrát a o žádné   nevím....kamera 100%, hudba   100%, herecké obsazení   ,výběr protagonistů   100%...mezi westerny naprostá   jednička....
jps
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.1.2010
Tento film je moje   "srdeční"   záležitost. Fenomenální   hudba, kamera a herci o   rejžovi ani nemluvím.   Tenkrát na západě se mi   nikdy neokouká.
mildaaxe
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.12.2009
Opravdu úžasná to   věc.Myslim že tohle   neuvěřitelně působivý   dílko se nedá srovnávat s   ničim jinym v tomhle   žánru.A nejen v něm.Jeden z   nejlepších filmů, který   vznikly.Nechybí mu vůbec nic   – skvělý charaktery,   výbornej příběh, úplně   bez hluchých míst.Ale   hlavně dokonalá hudba z   který mě mrazilo v   zádech.Hřích by byl,   tenhle filmovej zázrak vidět   jenom jednou…
M.A.G.
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.9.2009
Asi jsem prisel pozde........
.........na to abych,nejak   prevratne ohodnotil tento   velmi kvalitni filmovy   pocin.
Zrejme uz   vsechno muselo byt receno v   predeslych komentarech,kor   kdyz uz je jich tu tolik.
Ale prece jen bych si to   nikdy neodpustil nenapsat nic   k tak skvelemu westernu.I kdyz   vim,ze nemuzu uz samozrejme   pridat nic noveho.

Tak tento film mam rad od   malicka.Pruvodni melodii   filmu,hrana na foukaci   harmoniku,zna dnes uz temer   kazdy(ja osobne ji mam v   mobilu,jako jeden z   vyzvanecich tonu),pisen,ktera   zni ve filmu je uplne luxusni   a v ceskem vydani ji nazpivala   pani Spinarova a take nemene   kvalitne,no primo vyborne.

A o hercich je tu   snad skoda ztracet slov.Ja vim   uz staci........

Davam proste 10 a hotovo.
AshT
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.9.2009
Tenkrát na západě Henry   Fonda a Charles Bronson   Skvělí western uplná   klasika Sergio Leoneho.165 min   neustálého napětí a   čekání jak to dopadne.Když   jsem si o tomto westernu něco   zjištoval tak prý nejdřív   vznilka hudba (Bronson Hraní   na harmoniku) a pak do toho   sergio Leone domýšlel film   western naprostá špička :).
R.RICKIE
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.9.2009
Natočit dobrý western není   jen tak,složit k němu muziku   taky není jen tak a zahrát   roli jako že ses narodil   kovbojem to už teprve není   jen tak.Není náhoda,že se   vždy ,když film za něco   stojí sejde taková   společnost.Radost   koukat!Dávám 20 z 10
pka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.8.2009
Tenrát na západě, Sedm   statečných a Tanec s vlky   jsou u mě tři nejlepší   westerny a mohu je vidět   popatnácté a vteřinu mne   nenudí. Nebudu opakovat   všechny superlaivy na tento   skvělý film,spíš se s   vámi podělím o zajímavý   poznatek.
SMRKAC ve   svém komentáři píše :   "Ze všeho nejvíc mám   rád úplný závěr filmu,   kdy Claudie jde spolu se   závěrečnými titulky dát   napít těm klukům co tam   pracují na železnici a do   toho hraje ta neskutečná   muzika".
Já jsem   Tenkrát na západě viděla   mimo jiné na přelomu 70.a   80.let v tehdejší NDR a   popsaná scéna ještě   úplný konec filmu není.   Ptala jsem se na to v ČFÚ a   jiná verze závěru u nás   podle veškerých dostupných   materiálů nebyla známa.   Jinak se celý film shodoval   (znala jsem ho už tehdy dost   dobře), takže nemohlo jít o   tzv.director´s cut. Trochu mi   to vrtá hlavou,ale   nevymyslela jsem si to. Mám   na to však svědky,celou   rodinu,s níž jsem tehdy v   kině byla. Ta poslední   scéna byla krátká,ale podle   mě dost významně mění   předpokládaný další osud   hrdinů. Jill nese chlapům   vodu,jak jí Cheyenne poradil.   Harmonika, který přivezl   zpět do budoucího města   Cheyennovo mrtvé tělo, k ní   zezadu přistoupí a jeho ruka   uchopí to těžké vědro   ,aby jí pomohl. Vzhledem k   tomu, že předtím se   loučili slovy "doufám,   že se jednou vrátíš",   chápu tento konec jako onen   návrat.Harmonika zůstává a   film má happy end.
Soused89
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.8.2009
Úvodem svého komentáře   předesílám, že western   rozhodně nepatří k mým   oblíbeným filmovým   žánrům, přesto se však i   v tomto filmovém směru   najdou výjímky,
které mě silně zaujaly.   Zatím jsou tři. Sedm   statečných, Butch Cassidy   and the Sundance Kid a právě   komentovaný snímek. Čím je   film Tenkrát na Západě tak   dobrý, že se právě jemu   podařilo rozbít mou vrozenou   nedůvěru k všem těm   hrdinským pistolníkům s   kolty tak nízko? Za zmínku   stojí především dvě   věci,práce s napětím a   skvělá kamera. Obojí   skvěle demonstrují první   okamžiky filmu. Nic moc se v   nich neděje,nikdo v nich moc   nemluví, pouze v nich cvaká   telegraf a jeden zarostlý   pistolník se snaží v   nádherně naturalisticky   zachyceném okamžiku odehnat   mouchu, která si jeho   zarostlou tvář mimořádně   oblíbila. Opravdu působilo   by to skutečně jako pohoda,   jenže divák již během   těchto chvílí tuší, že   se záhy něco závažného   semele. A taky že jo.   Podobně napínavě pak   působí třeba i scéna ,ve   které pan Harmonika sundavá   uprchlému trestanci, který   se záhy stane jeho   důležitým spojencem proti   chromému železničáři a   jeho vrahounské pravé ruce   Frankovi, pouta a mnohé   další. Také postavy jsou ve   filmu zajímavé. Vasdím se,   že nejen já jsem neměl   prvních třicet minut jasno,   kdo že je vlastně klaďas a   kdo záporák.
Neurosis
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.7.2009
Parádní western, skvělé   herecké obsazení, užasné   scény na které nezapomenete,   ale to so dělá tento western   opravdu vyjmečným a   nezaměnitelným s ostatními   westerny je hudba k filmu od   Ennio Morriconeho. Když se to   vše spojí do jednoho vznikne   nezapomenutlné dílo.
BinLADIN
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.7.2009
a opět Sergio Leone a opět   parádní western je to   parádní
dílo   které nemá chybu obsazení   je senzace tolik skvělích
herců na natáčení se   jen tak nesejde
uwe
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.5.2009
Kategorie sama pro sebe !
Snad jediný film,kteremu   nelze nic vytknout ! Dokonalá   souhra příběhu a hudby !   Být Leone čech - řval bych   jako magor - Sergio na hrad   !!!
pataamat
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.4.2009
Harmonika sa my vždy zdala   ako fádny hudobný   nástroj,ale tu som na ňu   zmenil názor pretože v tomto   filme, kde je jej zvuk idú   zimomriavky po chrbte. Pre   mňa spolu s filmom   Dobrý,zlý a škaredý- dva   najlepšie westerny vôbec.
Frimo
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.3.2009
Tento film ma natrvalo   poznači. Znelku z neho som   hrával na gitare a harmonike   po celej ČSSR a potom aj   ČSFR :)takmer na každom   potlachu, či slezine. Bol to   pre vtedajších trampov   takmer povinný film. A aj   teraz je to film ktorý si   rád pozriem. Za tie roky   nestratil nič na kvalite. A   medzi westernami určite   vedie. Niet divu, hviezdne   obsadenie a super hudba ktorá   presne a citlivo dopĺňa   príbeh zaujmú určite   každého.
Agostino
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.1.2009
Celý dej westernu je veľmi   zaujímavý a napínavý.
Film je doplnený hudbou   od talianskeho skladatela   Ennio Morricona, ktorý patrí   vo svete medzi uznavanych   interpretov v hudbe.Dosť   dobrý herecký výkon vo   filme podal Charles Bronson.   Vo svojej dobe patril medzi   elitu medzi westernami, a   ešte tam aj stále patrí.   Lebo v dnešnej dobe už taký   film, ani nevedia natočiť.
LacoKera
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.1.2009
Vrchol filmového umění
Už dlouho si klasifikuji   filmy podobně jako ve škole   následující stupnicí: 1 -   výborné, opravdu jen ty   špičkové, 2 - velmi dobré,   mohu ještě jednou vidět, 3   - dobré, viděl jsem,   víckrát už nemusím, 4 -   dostatečné, vlastně dost   špatné, vůbec jsem nemusel   vidět, 5 - nedostatečné,   totální propadák.
***** Hodnocený film   patří jednoznačně mezi   nejlepší, co filmové   umění může nabídnout.   VÝBORNOU si zaslouží po   všech stránkách. Přestože   nemusím westerny, na tento   "špagetywestern"   jsem se nechal v roce 1973   přesvědčit a od té doby   jsem ho viděl ze všech   filmů nejvíckrát, stále   víc si vychutnávám momenty,   které jsem dříve   neregistroval.   Nezapomenutelná geniální   hudba od Moricconeho, skvělé   herecké výkony Bronsona,   Fondy, Cardinálové,   Robardse, nedostižná kamera,   super hlášky a hlavně   napínavý gradující děj,   který Vás udrží po celou   dobu v napětí - to vše   musíte vidět vícekrát a   jinde než v televizi, abyste   mohli ocenit vrcholné   umělecké dílo. PS: je mi   líto lidí, kteří to takto   nevidí, myslím si, že jsou   o hodně ochuzeni *****
Rocky13
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.1.2009
Famozní film sám o sobě mi   nepřipadal jiný než další   westerny, ale ve spojení s   dokonalou hudbou je   jedinečný......
Cash89
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.12.2008
Sergio Leone pro mě nikdy   nebyl režisér číslo jedna,   jeho filmy byly a jsou velká   záhada...Dokonalost a   preciznost jinak se to nedá   ani popsat, pár filmů jsem   od mistra Leoneho viděl a   musím říct že jeho styl   bych poznal hned na první   shlédnutí, ale byl to   právě jeho styl natáčení   který mi nesedl - až do   teď...Umělecky natočený   western, který v   civilizovaném světě   nemusím více   představovat...Krásné   ženy, drsní kovbojové a   hudba, óóóó ta hudba   která se vznáží nad celým   snímkem a vynáší ho výš   než do nebes...Věřil jsem,   že už nikdy neuslyším   lepší westernovou hudbu než   jaká byla u Sedmy   statečných, jaký já byl   hlupák...Přesně takhle jsem   si vždy představoval divoký   západ, vrzavá melodie která   nikdy nekončí...Při hudbě   z harmoniky je záběr na   drsný výraz Charlese   Bronsona a bude Vám stačit   jen mrknutí jeho oka abyste   věděli že má něco v   plánu...Snímek si mě   získal i po 40 letech a já   věřím že mě nepustí,   když se mi tolik líbil   Tenkrát na Západě, jak na   tom u mě budou i ostatní   filmy Sergia Leoneho???To je   jen ve hvězdách...Tenkrát   na Západě je učebnicový   příklad filmu, kdy i   malinký scénář může   lámat skály...
Nasudr
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.12.2008
Jeden z najlepších westernov   v histórii. Výborné   herecké výkony, fantastická   hudba, výborná výprava a   napätie.
ondrech
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.11.2008
Tak tohle ano. Málokterý   film si zaslouží přízvisko   klasický a kultovní jako   Tenkrát na Západě. Film, u   kterého se dá lehce   zapomenout, že se jedná o   filmové dílo a o to jde.   Postavy charakternější než   v Casblance, hudba Ennia   Morriconeho, jež jen utvrzuje   celý film, se zapsala do   historie a zná ji prostě   každý.
halounak
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.11.2008
Pomalu plynoucí western s   perfektně padnoucí hudbou.   Děj není příliš složitý   a ani originální ale to   jakým způsobem je podaný,   se nezapomíná...
moudrc
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.11.2008
Naprosto geniální film plný   neuvěřitelných   okamžiků,scén a hudebního   doprovodu. Sergio Leone spolu   se všemi herci předvedli   dokonalou souhru hudby,   scénáře, režie i   hereckých výkonů, zcela   jistě nejlepší western   všech dob a film na který   vždy rádi vzpomenete.
arciking
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.10.2008
Když jsem tenhle film viděl   poprvé, tak jsem pak ještě   pár dní z něj býl úplně   opařenej. Dneska, s odstupem   času a o pár let starší,   dokážu jeho přednosti   ocenit ještě mnohem více   než tenkrát, z čehož   vyplývá to, že kdybych ho   spatřil premiérově až   nyní, tak by mě to asi   zabilo:-D......nenacházím   JEDINOU věc, kterou bych mohl   tomuto veledílu vytknout,   byť sebemenší.....
jochen
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.9.2008
Ten vlak nejede a nejede!Až   ale přijede tak se budou dít   věci!Zazní   harmonika...nemáte těch   koní nějak moc?Asi   nejlepší film od S.Leoneho(a   že jich nemá málo)
Amthauer
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.9.2008
Archetyp všech westernů,   neskutečná hra obrazu, slov,   zvuků a hudby. Vlastní a   nezapomenutelné hudební   téma ke každé postavě. A   to napětí ve vzduchu, to by   se dalo přímo krájet. A   především onen motiv   foukací harmoniky je dnes   naprostou nesmrtelnou   legendou.
martas_v
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.8.2008
Co tomuto filmu chybí k   dokonalosti. Vůbec nic, je to   dokonalost sama. Nádherná   hudba, kamera, hvězdné   obsazení.
brochant
Hodnocení:
Přidáno: 28.7.2008
Tohle je fakt klasika Nejvíce   si vychutnávám scénu na   nádraží ty dlouhé záběry   jsou nádherný k tomu ten   zvuk...... a hudba krása
juliette76
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.7.2008
Jeden z nejlepších   westernů, které jsem   viděla. Překrásná hudba v   podání Ennie Morriconeho,   zajímavý příběh přesto,   že je svým způsobem   rozvláčný. Na mě silně   zapůsobil.
Petra.Barbie
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 8.6.2008
Nejkrásnější je hudba.
Jde bezesporu o kultovní   western, bohužel nejsem   zrovna fanoušek tohoto   žánru. Spíš než vlastní   děj oceňuji krásné   snímané záběry, výpravu a   nejvíc bodíků je za   magickou hudbu, jejíž   českou verzi od Věry   Špinarové zná asi   každý:-)
sarf
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.5.2008
"Že jeden kůň chybí?   Já myslím, že jsou tu dva   navíc."
Nemá   smysl opakovat chválu na   tenhle film, má smysl se   jednou za čas na něj   podívat znovu a nechat se   unést tou nejdokonalejší   filmařinou. A těšit se na   záběr, kdy na Charlese   Bronsona dopadne světlo lampy   v hostinci za ohromujícího   riffu foukací harmoniky -   jeden z nejúžasnějších   momentů v dějinách filmu.
west_coast
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.4.2008
Tento western je dle mého   názoru, nejvýraznějším   počinem všech aktérů   filmu, včetně režiséra   Leoneho. Dokonalá hudba na   tehdejší dobu, nadčasová,   ušitá přesně na míru.   Nemám, co bych tomuto filmu   vytknul.
Devilian
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.4.2008
Nemůžu říct, že by se mi   ten film nějak zvlášť   líbil. Nemůžu říct, že   by se mi nelíbil. Tohle   prostě není můj šálek   čaje. I když herecké   výkony a režie jsou opravdu   výborné.
ELEONORA
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.3.2008
Italové zaváleli!
Hudba, při které mrazí. Nic   jí neubralo těch čtyřicet   let a bude zde i když mi zde   již nebudeme. Většina   protagonistů tohoto filmu   již, bohužel, nežije. Paní   Cardinalová nám již též   asi trochu změnila vyzáž. I   kdyby film trval ještě   déle, na svou dobu to byl   opravdu dlouhý film,   vydržela bych koukat, koukat,   koukat.....
Rene1
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.2.2008
Krásný western s   netradičním zloduchem Henry   Fondou( pokud vím, hrál   zpravidla kladné hrdiny) a   hlavně s nádhernou hudbou   Ennia Morriconeho.Brilantní   jsou i zdánlivě naprosto   bezvýznamné detaily- např.   zvuky a ruchy, zvuky dveří,   vlaku, atd...Banální   drobnosti, které ale   dotvářejí atmosféru tohoto   neztapomenutelného filmu.
Rocky4
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.2.2008
Nezaměnitelná atmosféra,   nezaměnitelná hudba,   skvělý western který je   možná lepší než Sedm   statečných. Já je řadím   na stejnou úroveň. Oba mají   skvělé herecké obsazení,   hudbu, příběh. Tady na tom   westernu je dokonalý to, že   zde nejsou potřeba ani moc   slova. Ani se zde moc   nemluví. Atmosféra mluví za   vše. Ve mně tedy zanechal   tento film hlubokou stopu a   dojem.
brnvl2105
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.2.2008
Asi nejlepší western všech   dob. Překrásná   hudba,skvělý herecký výkon   a výprava.Při sledování   filmu Vámi prostoupí emoce.   Strhující děj v průběhu   celého filmu i s koncem.
alus
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.2.2008
Čas se vleče a vy to přímo   cítíte. Je dusné odpoledne,   moucha otravuje pistolníka -   no jako kdyby otravovala vás,   cikády si spokojeně vrzají   a najednou ztichnou, co se   stane?To vystižení   atmosféry je prostě   dokonalé...
sorg
Hodnocení:
Přidáno: 19.1.2008
Kdyby existoval jen tenhle   western a žádný jiný, o   nic by jsme nepřišli. Kdyby   tenhle film neexistoval   přišel by film o hodně.   Výborná hudba, výborná   kamera, neopakovatelná   atmosféra. Jeden z mála   filmů, který snad nemá   chybu a jediný westrn na   který se rád   podívám...vždy.
macov
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.1.2008
dost dobrý western s naprosto   špičkovou hudbou, která je   snad lepší než samotný   film. Ději se dá snadno   uvěřit, že tomu dříve tak   bylo,Henry Fonda naprosto   skvělý a závěrečný   souboj s Charlesem Bronsnem   podtržený neskutečnou   melodií- povinnost pro   všechny. Od té doby co jsem   tento film viděl jsem začal   sledovat westerny daleko   více,žádný z nich už ale   nedosahoval kvalit tohoto   filmu
rstetka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.1.2008
Pěkná kovbojka,o které v   době jejího vzniku by nikdo   nečekal a není to žádná   špageťárna .Film narušil   nadvládu amerických   kovbojek,skvělý Bronson.
smrkac
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.12.2007
THE BEST OF
Opravdová kvalita i když   autor tehdy tenkrát nečekal,   že se na taková léta a   možná, že navždy zapíše   do historie filmových   westernů snad možná proto,   že už nikdo nic podobného   nenatočil. Ano zkoušeli   různí režiséři různé   výtvory, američané   vypustili hvězdně obsazené   Nesmiřitelné, ale upřímně   mám oboje na VHS a nikdy se   mi nestalo, že bych sáhnul   po něčem jiném než je   Ennio Moricone's harmonika ta   prostě nemá chyba. Ze všeho   nejvíc mám rád úplný   závěr filmu kdy Claudie jde   spolu se závěrečnými   titulky dát napít těm   klukům co tam pracují na   železnici a do toho hraje ta   neskutečná muzika. Ten film   je plný emocí a opravdu vás   chytne a nepustí, ale musíte   tak trochu chtít. Věřím   tomu, že spoustě lidí nic   neřekne, ale kdo ví ten mi   dá za pravdu!

Čest takovým dílům ...
Mlapiska
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.12.2007
Pomalý film, který však   svou pomalostí nenudí.   Naopak, jednotlivé scény, se   kterými si režie dokonale   vyhrála – a to i s těmi   nejmenšími detaily, jsou   natažené až k prasknutí. A   to doslova. Se zmrazeným   pohledem totiž sledujete   scénu, ve které se prakticky   vůbec nic neděje, ale   tušíte, že za chvíli to   opravdu praskne. Může za to   atmosféra, která film   obohatila takřka o   milióntunovou nálož.
Ani snad nemá cenu   zmiňovat stokrát opěvovanou   a i pro mě naprosto   geniální hudbu a herce,   přičemž bezkonkurenčně   nejvíce se mi líbil Jason   Robards, kterého tu chudáka   příliš mnoho lidí   nezmiňuje (respektive jeden   – miken). Zločinec a   hulvát, který však   disponuje i pořádnou dávkou   ušlechtilosti a zdravého   charakteru.
Film je   kromě toho a mnohého jiného   perfektně dotažený a   nechybí mu ani kvalitní   závěr. Fantastický   zážitek. Mým   nejoblíbenějším westernem,   ale i nadále zůstává   Hodný, zlý a ošklivý (ale   je to jen o prsa).
stepankas
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.12.2007
Překvapil mě
Když jsem to viděla poprvé,   asi před dvěma roky, tak mi   to nějak nic neřeklo. Teď   jsem se k tomuto filmu zase   náhodou dostala, zamyslela se   a došla k závěru, že má   něco do sebe. Nepatří k   mím nejlepším westernům,   těmi jsou: Sedm statečných,   Nesmiřitelní,... ale jak   říkám, je nutné ho asi   vidět vícekrát. A také se   zamyslet nad dobou kdy se má   děj odehrár a srovnat s   dobou, kdy se film natáčel.
Hugin
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.12.2007
Asi se budu opakovat,   ale…Nejenom, že je to   nejlepší western, jaký kdy   byl natočen, ale   pravděpodobně asi nejlepší   film celé historie světové   kinematografie. Tomuto filmu   nejde absolutně nic vytknout,   snad by mohl být o něco   delší. Nebudu nosit sovy do   Atén, natož pak dříví do   lesa, ale přesto bych se   namátkově zmínil o   několika momentech, které   „béčkový“ žánr   westernů povyšuje na   filmové umění. Už to, že   se v příběhu nevyskytuje   typický klaďas, hrdina bez   bázně a hany, jako u   některých klasických   amerických westernů, je   nesporným kladem.   Vynikající záběry detailů   v kontrastu s rozlehlou   krajinou. Na svou dobu   netradiční pohyb kamery.   Pomalu a poklidně plynoucí   děj vystřídán rychlou   akcí. Morriconeho   vynikající hudba (jako   ostatně vždy) dokonale   sladěná s obrazem.   Přiřazení jednoho   hudebního motivu každému z   hlavních postav. Naprosto   dokonalá úvodní scéna s   využitím přirozených   zvuků okolí. A dnes již   klasický záběr detailu   obličeje zaplňujícím celý   obraz. Jak řekl v jednom z   rozhovorů režisér   Q.Tarantino: „Když chci   udělat záběr zblízka,   neříkám udělejte mi   detail, ale udělejte mi   Leoneho.“. A v neposlední   řadě herecký výkon   H.Fondy, v nezvyklé roli   záporáka, je prostě   vynikající.
choze78
Hodnocení:
Přidáno: 24.11.2007
...
Jeden z nejlepších a   nejpůsobivějších filmů,   co jsem kdy viděl. Herecké   výkony - Henry Fonda, Charles   Bronson, Claudia Cardinal -   nepřekonatelné. O Ch.   Bronsonovi řekl Sergio Leone   - režizér - že je to   nejtalentovanější herec, s   kterým kdy pracoval (pracoval   mimo jiné s herci, jako je   Clint Eastwood... atd...).   Henry Fondovi dlouho nemohla   amerika odpustit jeho jedinou,   skutečně zápornou roli...   nicméně roli životní.   Sergio Leone dlouho nechtěl   ženu vpustit do děje tohoto   filmu a nechtěl tento film   založit na postavě krásné   ženy...Claudia Cardinal..   Kamera a charismatické   tváře všech třech postav   jsou zážitkem k   nezapomenutí. Hudba Ennia   Morriconeho - mimochodem   nejdříve vzniknul   scenář,podle scénáře   složil Morricone hudbu a až   podle hudby natočil Sergio   Leone film - je asi ten samý   zážitek, jako výkon Ch.   Bronsona a choreografie   kamery. Myslím, že za   zmínku stojí a mluvit bude   za vše i hudba Ennia k filmu   Profesionál - francouzská   produkce v hlavní roli s J.   P.Belmondem - zajímavý film.   S hudbou tohoto filmového   hudebního genia o 3 třídy   výše.
jaja77
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.11.2007
I po asi dvacátém   zhlédnutí tohoto filmu se mi   stále líbí.I já počítám   film"Tenkrát na   Západě"mezi kultovní   filmy.
jaromir.sasinka
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.11.2007
Jeden z nejlepsich westernu   vsech dob, strhujici   dej,perfektne zahrane role. Na   tehdejsi dobu vynikajici film.
Chrustyn
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.10.2007
Jeden z nejlepších filmů   všech dob. Skvělí herci,   dokonalá hudba, atmosféra   taková, že se občas budete   z věčného slunce potit a   krásně natahované scény   doprovázené překrásnou   hudbou. Tento film je prostě   dokonalý zážitek, který   musí vidět každý kdo se   alespoň trochu zajímá o   filmy. Bomba.
Leonid
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.10.2007
Vše podstatné bylo již   napsáno. Jen pár knih   povýšilo western na   hodnotnou literaturu a jen   pár filmů povýšilo western   na filmové umění. Tento   film k nim rozhodně patří a   nic na tom nemůže změnit   fakt, že jeden z nejlepších   westernů natočil ital.
misoft
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.10.2007
Veľmi dobrý film, výborná   hudba. Tóny harmoniky niekedy   veštili niečo zlé. Tento   western som si vždy rád   pozrel, keď bola možnosť.
Nalimex
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.9.2007
Toto pre mňa zostane   neprekonateľný western.   Hudba je tak   fantastická.......mám aj CD   čo určite nokoho   neprekvapí
Je tu   strašne veľa čo by sa dalo   spomenúť.
Pre mňa   napríklad uvodná scéna s   tou muchou, alebo atmosfera   prachu divokého záapadu,   špiny ......až som mal pocit   že musím v obývačke   poutierať prach :)))
Tento film nemá tuším   ani jednu zbytočnú vetu.
sydney
Hodnocení:
Přidáno: 18.9.2007
Výtečně natočený spagetti   western. Vynikající hudba a   modré oči Henryho Fondy,   božská CC, prostě skvělá   film.
JVSoolen
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.9.2007
www.classic-movies.blog.cz
Tak tohle kousek, ktery se da   oznacit jako MASTERPIECE.   Neobvykly western s nadhernou   kamerou, hudbou Ennia   Morriconeho, uzasne postavy   zahrane skvelymi herci. Tohle   je tak dokonaly celek ve vsech   smerech, ze se to jen tak   nevidi.
Ivett
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.8.2007
Klasika žánru. Celou dobu se   příběh podivně vleče, nic   moc se nestane, ale stejně se   nedokážu nudit. Ne u tohohle   filmu. Ne Charles Bronson   hraje na harmoniku.
ma.torgi
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.8.2007
Nejlepší western všech dob   strhující děj perfektní   hudební doprovod vynikající   herecké výkony. Ch.Bronson   je nezapomenutelný a jeho hra   na harmoniku taky.
Tryptofan
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.6.2007
Vždy jsem si u filmů cenil   toho, když si jejich   režiséři uvědomovali, jak   zásadní a důležitý je   výběr správné hudby k   filmu - ta mu totiž dokáže   vštípit úplně nový   rozměr, nebo jej naopak   stáhnout ke dnu. Hudbou lze   častokrát vyjádřit emoce   daleko lépe, než když se o   to musí snažit samotní   herci. Tenkrát na Západě   mělo v tomto směru obrovské   štěstí. Spojením   mistrovské režie Sergia   Leoneho a hudební geniality   Ennia Morriconeho vzniklo   dílo, které obsadilo   nejvyšší příčku mé   soukromé filmové síně   slávy. Skládám hlubokou   poklonu.
mimi7
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.6.2007
Tenkrát na západě
Dobrých desať minút som si   obzeral troch drsných   chlapíkov čakajúcich na   vlak. Jeden len postával,   druhému kvapkala voda na   klobúk a tretí chytal muchu.   Sedeli na vlakovej stanici   uprostred ničoho. Skoro   žiaden zvuk. A ja som vedel,   že sa mám na čo tešiť.   Tých 10 minút som sa   nenudil. Pripravoval som sa na   to, že dostanem presný opak   klipovitosti a epileptických   snímkov, ktoré sú v   poslednej dobe tak populárne.   Kamera je dokonalá, hudba   tiež, špičkoví herci,   ktorí dostali možnosť   zahrať si zaujímavé   charaktery. Tá atmosféra je   tak podmanivá, že ma ani   nepadlo nudiť sa. Príbeh je   zaujímavý a nečakaný a pre   mňa osobne bol milým   prekvapením. Filmu niet čo   vytknúť. Je to jeden z   tých, ktorý potvrdí, že   žánrová zaujatosť podľa   mňa neexistuje. Film, ktorý   presvedčí, že ak western   robia schopní ľudia (Leone,   Morricone...Fonda, Bronson,...   či ľudia, starajúci sa o   kostýmy alebo kulisy) stáva   sa filmom s veľkým F a   presahuje ďaleko za svoj   žáner.
miken
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.6.2007
Všichni, kdo dali desítku,   to už napsali za mě.   Vynikající. Herci, hraní,   muzika, scenérie. Všichni   sice chválí Fondu a   Bronsona, ale myslím, že se   neprávem zapomína na Jasona   Robartse, jehož Cheyenne je   sice bídák (nevíme proč a   jak), ale jinak dobej chlap. A   hospodský? A slyšet to v   angličtině - nemáte víc   bodů?
JONNY
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.6.2007
Western Tenkrát na západě   je opravdu westerns velkým W   !
Role CHarlese   Bronsona a Henryho Fondy,to je   fascinující
zážitek.Tento film za   10b.,je to klasika a rád se   na
něj podívám   znovu.Doporučuji   všem,kteří mají rádi   westerny.
Chtěl bych   vzdát hold nezaměnitelnému   a fascinujícímu
hereckému výkonu obou   protagonistů-CHarlese   Bronsona
a Henryho   Fondy.
CyberMageFroll.LF
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.5.2007
Jeden z nejslavnějších   westernů. Jestli se něco dá   označit jako klasika žánru,   tak je to právě tento   snímek. Zkrátka kdo by   neznal muže s harmonikou a   tesklivou melodii při které   běhá mráz po zádech. Pokud   jste ještě nějakou podivnou   náhodou neviděli, nezbývá   Vám nic jiného než to co   nejrychleji napravit.
Shmick
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.5.2007
Tenkrát na západě je dnes   již skutečnou legendou a   klasikou ve svém žánru.   Odkazy na tento film najdete   již všude možně. Stejně   tak soundtrack se stal   legendou. Harmonika, problémy   se stavbou železnice,   pořádný masakr a posmta. To   vše a ještě monihem víc je   obsaženo v tomto westernu.
weitinger
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 23.4.2007
Pseudowestern
Naprosto nechápu, proč je   tento film tak legendární. I   v době před 30ti léty,   když ho dávali poprvé se mi   nelíbil. Na kovbojku naprosto   špatný příběh, ten by se   ještě dal vydržet, ale to   tempo...lepí se, jak smola na   paty. Jasný, záměr tvůrců   byla minutáž, za jakou cenu   jí dosáhnou, je jedno. Hudba   je pěkná, škoda, že se z   ní stala celosvětová   odrhovačka.
wawer
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.4.2007
Po Hodným, zlým a ošklivým   další plnohodnotný Leoneho   zásah do černého. Ale   soudit zda-li je lepší nebo   horší není podle mě na   místě, protože oba filmy by   si to prvni misto zasloužili
tonicek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.12.2006
Jeden z nejlepších filmů   všech dob. Geniální hudba   umocňuje vynikající   herecké výkony. Ve filmu se   moc nemluví, ale vůbec to   nevadí. Marně hledám   nějakou chybičku.
Palat
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.9.2006
Asi nejlepsi western co znam,   konkurovat mu muze pouze Butch   Cassidy a Sundance   Kid...strhujici atmosfera,   genialni Peter Fonda, Bronson   a genialni hudba, zvlaste   harmonika
hejtman
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.7.2006
Budu se opakovat,prostě   klasika žánru se skvělími   herci a dokonalým hudebním   doprovodem, příběhem plným   citů i   krutosti,krásy,chytrosti i   zákeřnosti.Je to jeden z   mála obrázků dalekého   západu,kterému věřím,že   skoro pravdivě osvětluje   situaci tehdejší doby.
huron
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.5.2006
Neopakovatelný zážitek. A   nejen při prvním   shlédnutí. Pokud odhlédnu   od filmařiny, scénáře,   režie, herců a já nevím   čeho ještě, pak asi   nejlepší složkou filmu je   hudba - pro mě nejlepší   soundtrack všech dob.
ddany
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.3.2006
nejlepší western
Opravdu nejlepší western   který kdy byl natočen. 10 !   co jiného dát!
Dex
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.3.2006
Vinikající klasika westernu,   super hudba i herecké   obsazení.Pokaždé když se   na ten film dívám v něm   najdu něco nového.
j.tom.j
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.2.2006
Lepší western snad   není,prostě klasika.
hvezdyn
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.1.2006
Tento film je jedním z   nejlepších westernů, jaký   byl kdy natočen. Američané   jej přijímají poněkud   chladněji. Těžko se   vyrovnávají se situací, že   jejich díla převálcoval   Ital. Skvělá podmanivá   hudba ještě více umocňuje   atmosféru příběhu.
Luky
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.7.2005
To je síla! Tak tomuhle se   snad nevyrovná ani Sedm   statečných. Leonovky miluju,   tohle je jeho nejlepší.   Charles Bronson se mi zdá   nejlepší na westerny.   Herecké obsazení je tím   pádem super, herecké výkony   taky (Bronson, Fonda...).   Nejlepší western všech dob.
nash
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.2.2005
Westerny nemám moc v lásce,   ale tohle nadčasové dílo   musí ocenit všichni.   Působivý příběh   podpořený dokonalou režií   Sergia Leoneho. Běžný   divák se může občas nudit,   filmový nadšenec ale musí   ocenit až neuvěřitelný   Leoneho smysl pro detail. A   jako třešnička:   legendární hudba Ennia   Moriconeho.
tuwanakha
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.2.2005
Film, který změnil pravidla   westernu. Naprostá klasika.   Herecký koncert Charlese   Bronsna, Claudie Cardinal a   Petra Fondy. Vše podmalováno   fantastickou hrou na harmoniku   mistra V.Plevy.
lebowski
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.1.2005
Nepopiratelná klasika a jedno   ze stěžejných děl westernu   zároveň. Film, který   prostě musíte vidět.   Tenkrát i dnes.
jpia
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.5.2004
Snad největší klasika z   westrnů. Výborná hudba.   Znovu se ukázalo, že v   dobrému filmu není třeba   mnoha slov.
Mulay
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.12.2003
Vynikající hudba. Škoda   jen, že nezůstalo původní   nadabování s Moravcem a   Bartoškou.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih142442minih142442Děda (2016) 
Děda n
minih9921minih9921Kantor Ideál (1932) 
Kantor Ideál n
minih32884minih32884Solaris (2002) 
Solaris n
minih138328minih138328Už je tady zas (2015) 
Er ist wieder da n
minih50451minih50451Lidice (2011) 
Lidice n
minih32645minih32645Svět podle Prota (2001) 
K-PAX n
minih142496minih142496Mechanik zabiják: Vzkříšení (2016) 
Mechanic: Resurrection n
minih98209minih98209Noční vlak do Lisabonu (2013) 
Night Train to Lisbon n
minih134228minih134228V hledáčku střelce (2014) 
Beyond the Reach n
minih153908minih153908Dívka v pavoučí síti (2018) 
The Girl in the Spider's Web n


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190566
Osobností: 697848
Fotografií: 763974
Plakátů: 376596
Obsahů a biografií: 178283

Poslední komentáře

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10