Duben
ohodnotit

Tenkrát na východě

Shanghai Noon

Další název:
Vtedy na východe (SK); Shang-High Noon
Žánr:
Rok:
2000
Délka:
110 minut
Premiéra v ČR:
14.9.2000
„Jackie Chan na Divokém Západě.“

Komentáře k filmu Tenkrát na východě

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 23
klasifikátor
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.3.2022
Docela solidní, hodně   oddechová komedie pro   nenáročného diváka. Jackie   Chan je roztomilý jako vždy,   bez ohledu na roli a   prostředí a i když   Wilsonovic kluky nijak   zvlášť nemusím, tady je   Owen opravdu vhodným   kontrapunktem pro Jackieho. A   protože to šlape ve   slušném tempu dá se to pro   zkrácení dlouhého hodně   deštivého večera určitě   doporučit.
SvoKar
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.9.2011
V Chanově filmografii   rozhodně patří k těm   lepším dílům, z jeho   americké dokonce mezi   špičku, ale není na   jedničku. Natočil i lepší.  
Boje tradičně na   vysoké úrovni, humor to taky   nepostrádá, kaskadérských   kousků taky pár, ale občas   je evidentní záskok. Např.   při pádu ve zvonici dopadne   někdo na zem, ale Chana je   vidět až po střihu. Ale   není to tak do očí   bijící, aby to byla chyba.
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.12.2020
Na počátku sedmdesátých   let se objevil snímek   vyprávějící počínání   japonského samuraje na   divokém západě a byl to   příběh vcelku zajímavý.   Ano, jedná se o snímek   ´Rudé slunce´ 1971), dnes   uváděný spíše jako   ´Rivalové pod rudým   sluncem´. Nyní tu máme   snímek s něčím podobným,   jen se tu pro změnu prohání   člen císařské tělesné   stráže. Ve starším   zmíněném snímku šlo o   samurajský meč, tady rovnou   o čínskou princeznu.   Společný úvod obou filmů   asi nebude náhoda. V obou   snímcích totiž hosté z   dálného východu jedou ve   vlaku, který je přepaden   kovbojskými zlodějíčky,   mezi kterými je ten, co   později bude asijského hosta   doprovázet. A tak tu máme   další neobvyklou dvojku   jdoucí vstříc svému   společnému dobrodružství.   Tentokrát však   dobrodružství v daleko   ztřeštěnějším stylu. A   není divu, když se hlavních   rolí chopili Jackie Chan a   Owen Wilson. Snímek odkazuje   na spoustu hongkongských jak   historických, tak i   současných snímků a   amerických nejrůznějších   westernů, což by se mohlo   brát i jako parodie. Z   produkce HK nepřekvapí už   epický úvod. Dále se dá   rozpoznat motiv třeba ze   snímku ´Tenkrát v Číně a   Americe´ (1997) či   ´Křižovatka smrti´ (1998)   a z produkce americké   určitě třeba scénu ze   snímku ´Butch Cassidy a   Sundance Kid´ (1969) pozná   snad každý. V obou   případech je na konci filmu.   A co kůň známý ze snímku   ´Lucky Luke´ (1991)? Ve své   podstatě se o nic   ohromujícího nejedná, ale   má to dobrý scénář,   který oba představitelé   využívá naplno. Děj je tak   neustále svižný a hlavně   zábavný. Chanovi fanoušci   si přijdou na své a co se   týče Wilsona, ten svým   komediálním talentem   nezklame také. Divoký západ   neobvyklý, ale zato zábavný   a o to tu po celou dobu jde.   Takže další film, co má v   rámci zábavy splněno.
Prasoid
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.7.2008
Dlouhovlasý Chan v   kovbojských hadrech, už to   samo o sobě budí úsměv,   takže když film pokročí k   patřičnýcm scénám a   spolupráci s druhým hrdinou,   není o zábávu nouze. A   samozřejmě ani o povinně   groteskní akci. Ta zde není   naštěstí přitažená za   vlasy, byť hmátnout po   Chanově kštici je   lákavé:-)
261972
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.8.2011
Úžasná, zábavná,   dobrodružná komedie a   povedená dvojice jackie Chan   a Owen Wilson, kteří Vás   nenechají bez smíchu
enejčel
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 8.12.2013
Rozhodně jsem čekal větší   humor. Zde je nejlepší   scéna ve vaně, ale jinak nic   moc. Owen Wilson jako Jackieho   parťák je slabý. rozhodně   to není výborný Chris   tucker v Křižovatce smrti.   Příběh také trošku   kolísá a herci kromě Jackie   Chana nepodali výkony, jaké   jsem čekal.
Slabý a   trapný humor, stejně, jako   celý film. Rozhodně jsem byl   zklamán.
pigal
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.6.2005
Typicky Jackie Chan   film.Ukazky bojoveho umenia v   netradicnom prostredi Divokeho   Zapadu a konfrontacia dvoch   odlisnych kultur.V tom je   Jackie Chan majster.Celkovo   lahko nadpriemerny film.Owen   Wilson mal sem-tam podarene   hlasky.Lucy Liu vo velmi   netradicnej ulohe krehkej   princeznej,ktora mi k nej   absolutne nesedela.
dobes.pavel
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 30.1.2013
Tenkrát na východě
Ucházející komedie, od   které jsem upřímně čekal   mnohem více. Co se týče   humoru, tak mě film tolik   nepřesvědčil ve srovnání   s jinými filmy hlavních   aktérů. Zde potěší   zejména bojové scény, jež   jsou díky své nápaditosti   standardně na vysoké   úrovni. Místy se mi děj   zdál poněkud nudný a   utahaný. Tento film mi   zkrátka moc nesednul.
CyberMageFroll.LF
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 10.3.2015
V podstatě jen taková místy   trochu humorná slátanina,   kterou drží nad vodou Jackie   Chan. To má bohužel do   dobré komedie opravdu hodně   daleko.
netopir55
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 14.5.2009
Owen Wilson jako týpek,který   neumí ani vystřelit a už   vubec se trefit.Par-krát se   mu podařilo neco   zasáhnout,no to byla   náhoda.Má u sebe svého   žlutého partnera,který je   velmi obratný.Dvojka která   se navzájem doplní,jednému   pěkne mele huba a druhý to   umí zase s rukama a nohama.
meduska
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.8.2011
Skvělá westernová akční   komedie, kde Jackie Chan a   Owen Wilson opravdu perlí.   Navíc teda Chanovi úžasné   bojově-komické akce, v tom   je nepřekonatelný. Vřele   doporučuji všem, kteří se   chtějí pobavit u dobrého   filmu.
MaKy92z
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 23.3.2010
Neviem či má vôbec nejaký   význam rozpisovať niečo o   tomto filme, ale na mňa   zapôsobil únavným dojmom.   Všetko je tu prehnané a   navyše aj nereálne.   Sledovanie tohto filmu je   úplná strata času...
Luky
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.7.2005
Ale jo, šlo se na to dívat.   Ovšem Křižovatce smrti se   to nevyrovná.
leva2
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.1.2008
Nečekaně svižná a vtipná   westernová komedie/parodie   těžící z kulturní   odlišnosti dvou prostředí.   I když Jackie Chana nemusím,   tak tady byl fakt sympatický.   Vtipné dialogy, humorné   situace a nečekaně dobře   zrežírované akční scény.   Velcí fanoušci westernů si   film vychutnají ještě   více. Například šerif Van   Cleef ( fanoušci Leoneho   vědí ) a nebo závěrečná   scéna odkazující na Butch   Cassidy a Sundance Kid.
Kaaza
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.10.2011
Výborná weternová kungfu   komedie se sympatickou dvojkou   v hlavních rolích a spoustou   odkazů, o chlup slabší než   následní Rytíři ze   Shanghaie, ale stejně   skvělá zábava.
qerulant
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.9.2007
Ať si říká kdo chce, co   chce, mě se to líbí. A   klíďo se přiznám, že   když jsem viděl Tenkrát na   východě poprvé, byl jsem   úplně paf z nápadu   zkombinovat bitky (a humor)   Jackieho Chana se spaghetti   westernem, celé to okořenit   roztomilým syčákem Owenem   Wilsonem a navrch se ještě   nebát parodizovat slavné   "kovbojky"...! Moje   původní okouzlení sice po   letech poněkud ochablo,   avšak stále film hodnotim   více než kladně - 8,5*
tuwanakha
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.9.2004
spaghetti western po čínsku
Jackie Chan opět vtipný a   svým námětem i poměrně   originální! Skvělá parodie   asi deseti klasických   westernů (Tenkrát na   Západě, Sedm statečných,   Tanec s Vlky atd).
Brcko.GOS
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.4.2007
:-)
Dal bych i Nobelovu cenu tomu,   kdo dal do jednoho filmu   dohromady Jackie Chana a Owena   Wilsona. Skvělá zábava,   výborné akční scény a u   filmu Jackieho Chana samosebou   nesmí na závěr chybět   sestřih nepovedených scén.   Jednoduše na   závěr....zábava   zaručena...
eso
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 11.6.2007
Akční komedie Tenkrát na   východě vypráví o tom, co   se stane, když Východ se   svým kung-fu narazí na   Západ s rychlými kolty   proklatě nízko u pasu.   Hlavními hrdiny jsou   mezinárodní superhvězdy   Jackie Chan (Křižovatka   smrti), Owen Wilson   (Armageddon, Grázlové) a   Lucy Liu (Odplata). Padouši   unesli princeznu Pei Pei (Liu)   přímo ze Zakázaného města   a ukryli se na Divokém   Západě, kde je zločinců,   jako máku. Císař posílá   okamžitě do Ameriky své   nejlepší muže, aby   doručili pohádkové   výkupné. Člen císařské   stráže Chon Wang (Chan) je   bezvýznamným členem   poselstva, ale od počátku je   pro zdar mise přímo   nepostradatelný. Stejně jako   jeho přítel,   příležitostný lupič a   desperát Roy O'Bannon   (Wilson), kterému se při   slově "zlato"   povážlivě zvedá tep.   Dynamická akční westernová   komedie je plná   originálních nápadů,   neuvěřitelných dovedností   charismatického Jackie Chana,   pistolníků s rychlými   kolty, prostitutek s velkým   srdcem a komických figurek   vůbec!
vercounek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.12.2007
Westerny nepatří mezi moje   oblíbené žánry, ale tenhle   je opravdu super. Je to   praštěná komedie plná   skvělých herců
Matinka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.12.2008
Tak tenhle film jsem segnala a   viděla hlavně kvůli   Jackimu. Jeho herecké,   bojové výkony jsou   úžasné. Filmy, kde hraje se   snažím sehnat abych jich   měla co nejvíc a to je jeden   z nich. a jsem ráda, že jsem   ho viděla. Wilsona moc   nemusím, newím proč, ale   newmám ho moc v oblibě, ale   do téhle role mi padl jako   ulitej. Takže tenhle film se   mi moc líbil.
Strete
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.12.2007
Je to skvělý westerno   komediální film .   Spolupráce Jackie Chana a   Owena Wilsona se osvědčila a   důkezem jsou další filmy na   stejný motiv např. Rytíři   ze Šanghaje. Ve filmu je moc   humorných scén a stojí za   zhlédnutí .
dzamba
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.3.2009
film u ktereho se nemusi   premyslet a dost pobaví!!a   hraji tam dva moji oblibení   herci tak že jak jinak než   10 hvězdicek

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih146873minih146873Captain Marvel (2019) 
Captain Marvel n
minih23197minih23197Vzpomínky na Afriku (1985) 
Out of Africa n
minih46925minih46925My z budoucnosti (2008) 
My iz buduščego n
minih155267minih155267Indian Horse (2017) 
Indian Horse n
minih45382minih45382Uvolněte se, prosím! (2004) [TV pořad] 
Uvolněte se prosím! aneb Co jste v televizi neviděli I. n
minih145642minih145642Zátopek (2016) [TV film] 
n
minih53314minih53314Případy bratra Cadfaela (1994) [TV seriál] 
Cadfael n
minih24374minih24374Žhavé výstřely (1991) 
Hot Shots! n
minih22243minih22243Velitel čety (1988) 
Platoon Leader n
minih10716minih10716Králové Slunce (1963) 
Kings of the Sun n


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376597
Obsahů a biografií: 178284

Poslední komentáře

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10