Duben
ohodnotit

Temný rytíř

The Dark Knight

Další název:
Temný rytier (SK)
Rok:
2008
Délka:
152 minut
Premiéra v ČR:
7.8.2008
„Vítejte ve světě bez pravidel...“

Komentáře k filmu Temný rytíř

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 143
curil
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.12.2009
Film mě docela překvapil,   nečekal jsem od něho takovou   zábavu. Akčnější než   předchozí volné díly a   skvělé obsazení. Právě ho   dokoukávám na HBO a   spokojenost.
Pitryx
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 25.1.2011
Snad nejhorší z celé série   o Baťovi. Kulisy města   Gotham City zmizely v   nenávratnu. Děj je pomalý   se spoustou statických   pasáží a hluchých míst.   Efekty se omezují na exploze,   batvozítka a v závěru   spálený obličej. V   podstatě v tomto rodinném   snímku famílie Nolanových   už neměli tito divákovi co   sdělit a tak vznikl podivný   mišmaš krimi, občasné akce   s rádoby filosoficky   otevřeným závěrem. Snímek   nehodnotím jako naprostý   odpad jen kvůli hudbě, koho   jiného než Hanse Zimmera a   J.N. Howarda. Snad také   ještě kvůli dobře   udělané masce. Celkově jde   o hodně podprůměrný film,   na který se jistě podruhé   nepodívám, neb jsem se u   něj nudil a ničím mne   nezaujal. Půjč.Duall   hodnoceno 010409 138,26/14600
Hortensie
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.1.2010
Temný rytíř se bezesporu   stal fenoménem, zejména po   skonu Heatha Ledgera.   Batmanovská tématika mi   nevadí, nicméně nejsem ani   jejím skalním fanouškem. K   tomuto snímku jsem   přistupovala trošku s   rezervou. Ale výsledek   nepovažuji za špatný.   Pravda, je možná příliš   dlouhý, děj sám o sobě   není až tolik složitý a   kratší stopáž by možná   přidala na dynamičnosti.   Nicméně toto nijak výrazně   nevadí. Ač nejsem ani   příznivec velkých efektů,   zde nepůsobily rušivě a   přehnaně, v globálu vše   poměrně slušně ladilo.   Výkon H. Ledgera je určitě   výborný, vlastně to on   drží celý film v   nadprůměrné rovině.   Narozdíl od jiných si   nemyslím, že je tento film   tak oslnivě fascinující,   ale jde o slušný nadprůměr   a své kvality jistě má.   Spolu s prvním Batmanem   (tehdy hrál Jokera   vynikající J. Nicholson) asi   nejlepší zpracování tohoto   komiksu.
Frolíček
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.2.2009
Je to nadprůměrný film, ale   po ohlasech na Jokera a   další, jsem čekala bombu a   ta se nějak nekonala.Je   pravda, že pojetí Jokera,   kterou hraje H.Ledger je   nestandardní, zajímavé a   mrazí z něj, když jsem   viděla jeho mrskající se   jazyk, bylo mi mdlo. Mě   zaujala víc přeměna A.   Eckharta v roli H. Denta, jeho   namaskování bylo skvělé a   jeho přeměna z bílého   rytíře skvělá, škoda, že   nedostal více prostoru.Velmi   dobrý byl Ch. Bale a G.   Oldman, slušné akce,film   stojí za vidění, ale wau se   nekonalo.
hvezdyn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.8.2008
Vypravil jsem se do kina na   tento snímek a přiznám se   jsem překvapen. Nečekám nic   moc o komiksových dílech   převedených na filmové   plátno. Zážitek, který   jsem měl u Spidermana jsem   rozhodně nechtěl   opakovat.
Film mne   překvapil a vlastně nevím,   co si mám o něm myslet. Je   temný, přestože má děj,   nemá příběh. A to mi   docela vadí. Má skvělé   zvláštní efekty a výpravu.   Filmoví architekti si   rovněž přišli na své.   Film místy napíná i děsí.   Někdy je příliš   ukřičený.
hledaseniki
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.2.2009
The Dark Knight
Od malička jsem velký   milovník Batmana, ať už   šlo o Burtonovské filmové   zpracování nebo o   zpracování jiných   režisérů, vždy jsem   dávala Batmanovi přednost   před Supermanem. Batman   totiž není takový ten   klasický hrdina, je daleko   temnější a Christopher   Nolan vytvořil Batmana,   který je ten nejlepší.
Příběh je jak se   říká, ten správný   napínák. Záporáky si   zamilujete a vlastně nevíte,   jestli máte fandit Jokerovi   nebo Batmanovi. Akčně   skvělé, herecky zrovna tak.   Temný rytíř je nejen   nejlepší film o Batmanovi,   ale především je to ten   nejlepší film, který budou   obdivovat i ti nenáročný   diváci.
MARi0
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.3.2009
Temný rytíř
Patří mezi 501 filmů,   které musíte vidět.
Oskar za nejlepšího   herce ve vedlejší roli pro   Heatha Ledgera (bohužel v   době vyhlašování byl již   mrtev) a celkové tržby za   film 1 miliarda dolarů!!!
No, co dodat, jen že jsem   koukal celou dobu s otevřenou   pusou a napínavě sledoval,   co bude dál. Nemůžu se   dočkat, až nám   naservírují třetí díl.
Batman totiž není   hrdina, on je něco víc...
martin.stusak.9
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.5.2013
Pokračování moderního   zpracování Batmana   předčilo veškerá   očekávání. Nic se tu   neponechává náhodě a jde   se tvrdě k věci.   Nezapomnělo se na   nejslavnějšího padoucha   Jokera, který v podání   Heatha Ledgera dostal nový   současný rozměr a který   dal svým šílenostem nový   směr. A je úžasný.   Scénář je nad míru   dokonalý, akční scény   nutí tajit dech. Dlouhá   stopáž filmu nijak nevadí,   alespoň je vše do detailu   řádně vysvětleno. Temná   stránka věci je na místě a   je velice podobná dnešním   nejlepším komiksům.   Maximální počet hvězdiček   je pro tentokrát opravdu   málo. Dal bych jich více.
Hugin
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.10.2008
Bezesporu kvalitní film, ale   zas takový zázrak jak si lze   přečíst v některých   komentářích, to pro mě   rozhodně není, a jako   nejlepší film všech dob,   jak je někde prezentováno,   už vůbec ne. Na můj vkus a   s ohledem na žánr zbytečně   moc překombinované. Že   neoplývám nadšením je   možná tím, že hrdinové   typu Batman, Superman,   Spiderman a další   zdegenerovaná havěť mně   nikdy nepřirostli k srdci a   ani akce, výbuchy a střelba   nepatří mezi scény nad   kterými bych se rozplýval.   Kladem je, že se do filmu   podařilo dostat i nějaký   hlubší význam a trochu té   filozofie, např. rozhovor   Jokera s Dentem v nemocnici.   Největším záporem asi   nevýrazná představitelka   role Rachel Dawesové. A tolik   vychvalovaný herecký výkon   Heatha Ledgera, osobně mě   zaujal spíš svým projevem   ve filmu Zkrocená hora.   Částečně mě odradila i   reklamní kampaň,   masírující potenciálního   diváka, se zcela nepokrytě a   účelově využitou   událostí, podpořenou   různými spekulacemi, při   které přišel H. Ledger o   život.
M.A.G.
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.2.2010
Tak jsem byl také velmi   zvědavý na pokračování   novodobého Batmana,když se   mi ta jednička tak moc   líbila.
Je to   výborně natočené,to   opravdu ano.Efekty a   triky-perfektně   udělané.Totéž se dá   říct o hudbě,což se ale   ani nedivím,protože na ní   dělali dva skutečně   hudební   "mágové".Z toho   děje už jsem tak nadšený   nebyl,ten už mi nepřipadal   tak jedinečný jako u   jedničky.Zato herecké   obsazení je zde přímo   luxusní.Hlavně Aaron Eckhart   se mi velmi líbil svou rolí   státního návladního   H.Denta.Ten z ní udělal   druhou hlavní roli.O   H.Ledgerovi není ani třeba   hovořit,ani se moc   nedivím,že za svou roli   dostal Oscara.
Ale   nevěřil jsem,že toto někdy   řeknu:Docela mi tu chyběl   ten naivně idiotský   ksichtík K.Holmes z   jedničky.Tomu sám   nevěřím,co jsem teď   řekl,ale je to tak   :-).M.Gyllenhaal mi tu místo   ní moc neseděla a to proti   ní jinak nic nemám.Takže   tak.
Každopádně   doporučuju zhlédnout.
Lienocka22
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 9.1.2009
Pravdu povediac ma tento film   moc nebavil ... Prva cast s   Christianom Baleom bola fajn,   ale Temny rytier bol o nicom.   Uz nebohy Heath Ledger zahral   Jokera obstojne, ale zeby som   z toho bola nejako extra   unesena, tak to v ziadnom   pripade ... Len som cakala   kedy tento film konecne skonci   ...
prvosenka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.9.2012
TEMNÝ RYTÍŘ

Moderní pokračování   batmanovské ságy. Režisér   Christopher Nolan se jistě na   základě dobrých ohlasů po   prvním dílu ujistil, že   kráčí dobrým směrem.   Výtky o ztrátě původního   kouzla komiksové atmosféry   se ukázaly jako nepodstatné.   Přízeň mladého publika o   tom jasně svědčí. Nolan   nezklamal ani tentokrát, ale   rozhodl se trochu přitlačit   na pilu, dostal nás na kolena   a stal se králem akční   kriminálky s komiksovými   prvky. Láska, pomsta,   šílenství, anarchie, chaos   a jedna stylová motorka v   brilantním spojení.   Největším plusem Nolanova   filmu je skutečnost, že je   dění na plátně vždy o   krok dopředu před   očekáváními a představami   diváků. Neustále a   neustále překvapuje diváky   tím, jak dokáže na pohled   obyčejnou konverzační   scénou posunout děj či   vyznění příběhu. Tady   otvírá Christopher Nolan   naplno stavidla svého   mistrovství.

I tento Nolanův film   stojí na perfektních   hereckých výkonech. Kromě   tradičně skvělého   Christiana Baleho stojí za   zmínku brilantně zahrané   Jokerovo šílenství,   zákeřnost a zloba. Ve   výborném výkonu Heatha   Ledgera se Joker stává   silným aspektem filmu.   Nejpřekvapivější je, že   Ledger Jokera nijak   nepřehrává, čímž je mi   osobně bližší než Jack   Nicholson. Ostatní postavy   jako Morgan Freeman, Michael   Caine a Cillian Murphy jsou   jako obvykle na slušné   úrovni. I tito herci   přispěli k celkovému   úspěchu filmu.   Samozřejmostí se stal i   skvělý hudebnímu   doprovod.

  Temný rytíř svými křídly   rozvířil vlny filmových vod   a v podobě nového   netopýřího kultu znovu   přinesl na svět osudové   drama téměř antických   rozměrů. Mistr Nolan díky   chytře napsanému scénáři   učinil z komiksové adaptace   komplexní, hutné dílo,   které se neohlíží zpátky,   má neustále navrch nad   diváky, rozjíždí se rychle   a pořád zvyšuje obrátky,   bez významných vrcholů a   propadů. Nolan skvěle   navázal na divácký úspěch   předchozího filmu. Myslím,   že jsme svědky stvoření   nového uměleckého směru,   který přechází od   původní pokleslé zábavy k   vytvoření smysluplného a   plně uměleckého díla.
Duri86
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 21.1.2010
Tenhle dil byl hrozne zamotany   a zdlouhavy ,,pristihoval jsem   se ze ho vlastne ani   nevnimam,chvilema. ale skvele   herecke vykona Heatha Ledgera   .Christiana Balea.
LenC2
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.9.2009
Příběh o Jokerovi jsme už   viděli v prvním Batmanovi ,   ale provedeni od Nolana a v   podání Bale je jasné , že   jsme se dočkali lepší   podívané a bezkonkurenčně   výborný byl Ledger jako   Joker .
PORTER
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.12.2013
Nové zpracování série o   Batmanovi se   povedlo,zajímavější a   lepší vizuálně tak   hereckými výkony a akčními   scénami.
BinLADIN
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.10.2009
tak podle mého názoru je to   pecka a nemá to  
konkurenci bohužel   poslední role Ladgera ale   skvělá tento film je plní   efektu které dávají tu   správnou čáru filmu
Langley
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.8.2008
Pro mnohé nejlepší film   roku.Velmi dobré   recenze.Kritici   rozplývající se nad tímto   snímkem.Ano, Christopher   Nolan natočil filmový   klenot.Pokračování jak má   být.Režisér servíruje   dechberoucí akci, příběh a   hlavně dobrého záporáka.Co   se týče obsazení tak to   nemá nejmenší   chybu.Komisař Gordon s   Luciusem Foxem dostali více   filmového prostoru, Harvey   Dent je sympaťák od pohledu,   "nová" Rachel mi   přišla zajímavější,   Bruce rešící problémy   jestli má seknout s   Batmanem...Joker v podání   Heatha Ledgera je absolutně   děsivý, maniakální,   šílený... Mne osobně   zaujala scéna   "výslechu" a musím   souhlasit s kolegou Ancientem,   že přerod Denta na Two Face   je jedním z mnoha vrcholů   filmu.
enejčel
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.4.2010
Pěkná podívaná až na tu   dělku filmu, je moc   zdlouhavý. Nolan obsadil do   svých rolích známé herce   jako Bale a Freeman což je   super, že je dal dohromady.   Největší výkon ve filmu   podal samozřejmě Ledger,   který se do své role Jokera   náramně vžil a vyplatilo se   mu to, jenom škoda, že   zemřel.
Chrustyn
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.9.2008
Když před pár lety   Christopher Nolan vzkřísil   tuto komiksovou legendu,   kterou před ním pohřbil   Joel Schumacher bylo to něco   úplně jiného než klasický   komiksový film. Spíše se   jednalo o temný thriller.   Film zaznamenal obrovský   úspěch u diváků i kritiky   a už konec naznačil, že   bude pokračování a o co v   něm půjde. Batman tentokrát   konečně dostal pořádného   protivníka, kterým je   vyšinutý anarchista   říkající si Joker.   Překvapivě se však film   nezaměřuje na souboj těchto   úhlavních nepřátel ale na   státního návladního   Harveyho Denta ze kterého se   později stane známý padouch   Two Face, který se už   objevil v Schumacherově   prvním Batmanovi. Nolan měl   tentokrát více prostředků   takže se mohl více   rozšoupnout a na filmu je to   vidět. Je zde více postav,   více napětí a akce to vše   je zabalené do ještě   temnější atmosféry než   měl předchozí díl a   okořeněné skvěle padnoucí   hudbou. Film má spousty   nezapomenutelných scén ať   už se jedná o úvodní   přepadení banky,   automobilovou honičku nebo   odpálení nemocnice a nebo   jakákoliv scéna ve které se   objeví Joker. Co se týká   herců tak ani zde neudělal   režisér chybu. Christian   Bale pojal Batmana stejně   jako předtím a je vidět,   že mu role sedí, Harvey Dent   s tváří Aarona Eckharta je   také výborný a jeho boj se   zločinem mu uvěříte   stejně jako padoucha, který   se z něj později stane. Film   si však pro sebe ukradl   někdo jiný a to Joker. Joker   v podání Heatha Ledgera je   nefalšovaný psychopat a   anarchista a jedná se o   jednoho z nejlepších   padouchů v celé filmové   historii. Je smutné, že   poslední Ledgerova role byla   jeho nejlepší a věřím   tomu, že po tomto filmu by   nám ještě hodně předvedl.   Jen mi přišlo, že dostal   překvapivě málo prostoru a   myslím si, že se režisér   mohl více zaměřit na souboj   Batman vs. Joker a ne se tolik   soustředit na vývoj postavy   Harveyho Denta. Avšak   rozhodně to nekazí   výsledný dojem z filmu.   Menší výtky bych měl k   občas nepovedeným střihům,   které jsou vidět hlavně   při akčních scénách.   Nolan natočil vynikajcí film   a začíná se přesouvat mezi   nejlepší režiséry   současnosti a jeho nový   Batman se i na pár výtek   řadí mezi nejlepší filmy   tohoto roku.
Karius
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.3.2012
Myslel jsem si,že Jacka   Nicholsona v roli Jokera Heath   Ledger nepřekoná, ale   možná jsem se zmýlil. Jack   Nicholson zahrál Jokera   naprosto brilantně,ale Heath   Ledger do tý role dal   naprosto vše a to je vidět v   každým záběru s   nim...paradoxně jako by   právě tušil,že to bude   role poslední...Oba ho   prostě zahráli jinak, ale   každopádně Heath Ledger tu   zlatou sošku dostal   oprávněně o tom žádná.   Mě osobně se líbili oba   představitelé. Tak či onak   si troufám tvrdit, že   úspěch tohohle dílu stojí   na dvou jménech. Chris Nolan   a právě představitel   Jokera. Naprosto dokonale   zahrané a dokonale   natočené...Chris Bale   stejně jako Michael Caine či   Morgan Freeman předvedli   standartní výkon a   nezaváhali...strhující,akce   mi nabitý a určitě   nejnapínavější   batmanovskej příběh,co byl   zatim natočen a k tomu všemu   výborná hudba Hanse Zimmera,   která mu na kvalitě jen   přidala...nicméně aby to   nebylo jen o   superlativech...Aaron Eckhart   nebyl úplně ta správná   volba, ale ještě se to dalo,   ale výběr Maggie Gyllenhaal   byl teda hodně velkej krok   vedle...chápu, že s Katie   Holmes kvůli jejím   hvězdným manýrům a   nesmyslným finančních   požadavkům museli   spolupráci ukončit, ale   Holywood má dost velkej   výběr hereček...tak   neskutečně antisexuální,   topornou a trapnou herečku   jsem v hlavní roli dlouho   neviděl...suma sumárum byl   pro mě předchozí díl   lepší a já jsem jen   zvědavej, s čim kluci   přijdou příště...80% :)
superfilmar
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.1.2012
Tenhle film je nejen lepší   než Batman Begins, ale   překonala veškeré   komiksové adaptace. Já se   vůbec nedivím. Atmosféra je   precizně budovaná a kromě   Christiana Balea tu máme   Heatha Ledgera ve své   životní a bohužel poslední   roli Jokera, precizně   mistrovsky zvládnuté.
A máme tu i Harveyho   Denta, Two Face... Film má   maximální počet plusů,   slabých míst je optavdu   minimum. Tomuto filmu se   vyrovná málokterý. 90%.
Pecik
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.1.2015
Jeden z mých oblíbených   hrdinů. Nečekal jsem že   novodobý Batman se tak   povede, ale klobou   dolů...skvělí herce, děj,   prostředí, efekty vše na   výborné úrovni.
T2
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.7.2018
║Rozpočet   $185miliónov║Tržby USA   $534,858,444║Tržby   Celosvetovo $1,004,558,444▐   údaje od roku 2009 Tržby za   predaj Blu-ray v USA   $33,936,910 //počet   predaných kusov 2,617,143║   Tržby za predaj DVD v USA   $282,154,852 //počet   predaných kusov 19,216,168║   __Dnes(31.07.08) som zažil   doterajšie Filmové   Absolutórium!!! Neveril som   vlastným očiam, dosť často   som miestamy nedýchal a len   ťažko som si uvedomoval, že   ešte niekto dokáže   prekonať všetko čo som   doteraz videl. /videl v kine   5x "z toho som mal   maraton 3x po sebe": toto   nie je film ale nová   dimenzia, nič menej než 200%   sa nedá dať, či že nie   5hviezdičiek ale neskutočne   zaslúžených 10**********/   __„Šialenstvo je niečo ako   gravitácia, stačí len   postrčiť a stiahne ťa k   zemi.“ /Joker/ __V roku 2005   ešte nikto netušil aký   prielom spraví režisér   Christopher Nolan svojím   filmom Batman Začína v   comicsovom žánri. Teraz pri   jeho pokračovaní pod názvom   Temný Rytier sme už zhruba   vedeli do čoho ideme ale   tušiť, že z tohto filmu sa   stane fenomén gigantických   rozmerov, nečakal asi nikto.   Veľké očakávania sa rázom   začali stupňovať už na   začiatku roka 2008. Tento   zlom a záujem spôsobila tá   najhoršia možná vec a to   nečakaná tragédia, keď sa   herec Heath „Joker“ Ledger   predávkoval liekmi, ktoré mu   mali pomôcť dostať sa   späť do normálneho   života... ešte si čerstvo   pamätám ako sa opovrhovalo   nad jeho obsadením do úlohy   Jokera, že nemá šancu byť   lepším ako bol ten v podaní   Jack Nicholsona. Ja osobne   tiež v prvom momente som   nemal predstavu ako by Ledger   dokázal pojať tak čudesnú   postavu, lebo jeho herecká   kariéra bola založená   prevažne na kladných   postavách, čo ani zďaleka   neoplývali nejakým   psychopatickým správaním.   Nádej na usmernenie herca v   jeho prejave, mi dával hlavne   samotný režisér filmu   Nolan, ten je známy práve   tým, že dokáže pracovať s   hercami a vydolovať z nich aj   to čo asi ani sami netušia,   že majú vo svojom hereckom   prejave. A dnes sa už dá   povedať, že pre Ledgera to   bolo asi moc veľké sústo,   poňať takú temnú postavu.   Kde jeho herecký prerod v   šialeného Jokera sa stal   viac než dokonalý, on sa   Jokerom skutočne stal a už   nikdy sa z tejto postavy   nevymanil. __“Heath Ledger   sa pre úlohu Jokera narodil a   zomrel.„ __Pred uvedením   filmu do kín, prišla najprv   chválospevná kritika aká tu   už dávno nebola, aspoň   nepamätám, že by tak niečo   niekedy vychvaľovali. Tým sa   začali očakávanie ešte   stupňovať, hlavne keď film   začali porovnávať s   filmovým pokračovaním ako   je uznávaný Krstný otec 2.   V USA prepukla pred premiérou   doslova davová šialenosť po   lístkoch do kina, premietacie   časy sa museli pre obrovskí   záujem rozšíriť aj na   polnočné predstavenia, či   dokonca na 3hod. a 6hod.   rannú. A keď konečne nastal   premiérový víkend, rekordy   v tržbách nepoznali konca   kraja a nielen to,   fanúšikovské filmové   portáli film vyniesli na   popredné čí dokonca aj   prvé miesta v hodnoteniach.   __Nolanová vízia príbehu o   Netopierom mužovi je   založená hlavne na   postavách a ich charaktere. V   žiadnom prípade nezakladá   postavy na nejakej fyzickej   „nad“sile a preto sa   venuje akčnej stránke len   okrajovo. Jednoducho   neprikladá tomu taký dôraz   ako by mohol, ale snaží sa   nám poukázať skutočnú   podstatu vnútorného   rozpoloženia postáv a kde je   nevyhnutné poukázať aj na   ich slabosti. Najzložitejšia   postava je Bruce Wayne/   Batman(Christian Bale) ten sa   nachádza v príbehu v troch   polohách. Prvou je Bruce   Wayne vystupujúci na   verejnosti ako zhýralí   snobský milionár. Druhá   tvár je tá v súkromí, tam   sa mení na svoj skutočný   charakter skromného človeka,   otvorene komunikujúceho na   rovinu len so svojimi   najbližšími. Presnejšie   ide len o trojicu   najvernejších a to sú sluha   Alfred(Michael Caine),   správca jeho firmy Lucius Fox   (Morgan Freeman) a priateľka   Rachel Dawson(Maggie   Gyllenhaal). Tretia tvár je   Batman, nočný ochranca   Gothamu dodržiavajúci svoje   nepísane zákony, kde tým   najhlavnejším sa stáva   práve slovo nezabiješ! A   práve v mnohých ohľadoch to   má neskutočne sťažené, aj   naprieč tomu že môže   využívať najnovšie   výdobytky techniky. Stvorené   v jeho firme vo vývojovom   úseku pod vedeným Luciusa   Foxa. Vďaka tomu získa na   svoju stranu pre dolapenie   mužov z podsvetia len výhodu   v technických pomôckach ale   na ochranu veľkého mesta   ostáva úplne sám. A   akýchkoľvek dobrovoľníkov   odetých v čiernom   Batmanovskom podomácky   zostavenom kostýme,   pridávajúcich sa dobrovoľne   na jeho stranu nemôže   prijať. Ten dôvod je   prostí, mohla by časom   vzniknúť nová odroda Ligy   Tieňov, ktorá by si mohla   svoje zákony vynucovať cez   teror na nevinných občanov,   tak ako to bolo za ich vodcu   Ras Al Ghula. A preto vo   svojom temnom odeve, bojuje   priamo zo zlom sám a len z   časti využíva pomoc   overeného komisára Gordona,   či skorumpovanej polície,   ktorej v podstate necháva na   starosť len zatýkanie   dolapených či usvedčených   zločincov nachádzajúcich sa   na mieste činu. __Harvey.   Harvey. Harvey Dent. __Silným   spojovacím článkom medzi   dobrom a zlom sa stáva   postava prokurátora Harvey   Denta/ TwoFace(Aaron Eckhart).   Ten zastáva v prvom rade   zákon a poriadok, jeho   počínanie je impulzívne,   pred ničím neustúpi a preto   sa stáva veľkých postrachom   podsvetia. Takže v jeho   prípade ide o bieleho rytiera   Gothamu, čím sa stáva   stredobodom príbehu a jeho   činy dávajú jedinečnú   možnosť práve Batmanovi aby   upustil od svojich zásahov v   radoch podsvetia a ponechal   všetko len v jeho rukách.   Vložením tejto postavy do   príbehu sa vytvára a mení   aj milostný trojuholník   Dent-Dawson-Wayne, čím   vzniká vnútorný súboj   dvoch silných mužov o ich   lásku Rachel Dawsonovú. A   práve Bruce Wayne, kvôli   svojej tajnej identite to má   o dosť sťažené. Jeho   hlavný problém nastáva v   tom, že má stanovené   ultimátum od Rachel, kde by   sa mal vzdať svojej hrdinskej   kariéry Batmana. Samozrejme,   že si to Bruce v plnom   rozsahu uvedomuje ako moc mu   je postava Batmana na   príťaž. V prvom rade to je   záťaž vo vzťahu k Rachel a   preto by si rád úlohu   ochrancu Gothamu vymenil   práve s Dentom. Ten je na   takúto úlohu pripravený a   spočiatku mu jeho aktivity v   čistení Gothamu od   zločincov vychádzajú.   Lenže to ešte netušil čo   svojími činmi spôsobil.   Lebo zahnaný mafiáni do   kúta, využívajú svoje   jediné tajné eso v rukáve a   púšťajú na pľac   nevyspytateľného Jokera.   __„Why So Serious?“   __Najzásadnejšou postavou v   príbehu sa stáva Joker,   šibalský chlapík s bojovým   maskovaným tváre, čo by   chcel zmeniť svet podľa   svojho zvráteného vkusu.   Práve on tu ťahá po celý   čas za nitky osudu.   Presnejšie všetko čo sa tu   udeje je prácou toho   najprešpikovanejšieho   plánu, plánu čo by mal   vyústiť v úplný chaos   medzi obyvateľstvom mesta   Gotham City. A to čo si   zaumienil, sa mu aj po celý   čas darí a náramne.   Nevyspytateľný sa stáva   každý jeho krok a nikto pred   ním nie je v bezpečí,   rovnako ako občan mesta či   policajt sa musí o svoj   život strachovať aj   akýkoľvek mafián. __   „Pokiaľ film Batman   Začína bol o vzniku postavy   Batmana, Temný Rytier je o   vzniku temného zla v podobe   Jokera.“ __Poznámka: U   Nolana sa dá predpokladať,   že nám eso z rukáva ešte   len ukáže. A u tejto   comicsovej sérii sa veľmi   dobre udomácnil a dá sa   očakávať, že v budúcnosti   nám predvedie opäť silný   príbeh. A pokiaľ by mal mať   stúpajúcu tendenciu ako tomu   bolo u tohto druhého   pokračovania, tak sa máme na   čo tešiť. Priznám sa že   až teraz pociťujem aké   prázdno ostalo po Heath   Ledgerovi, zisk Oscara by bola   len malá náplasť. K   tržbám: Okrem bombastického   zárobku v USA a prekonania   niekoľkých rekordov sa filmu   darilo aj mimo USA. Ide hlavne   o krajiny Anglicky hovoriace,   podľa očakávaní film sa   stal megahitom v Ledgerovej   Austrálii s tržbou   $39,767,301 , tiež Anglicko   nezaostalo za očakávaniami a   z tržbou $88,834,901 sa stalo   po USA druhé najziskovejšie   pre tento film. Boli aj   prekvapenia na začiatok   spomeniem tie milé, ide o   Nemecko kde comicsové filmy   nemajú zrovna ustlané a tak   tržba $29,669,980 bola viac   než uspokojivá, prekvapil aj   taký „malí“ Hong Kong s   cifrou $7,549,781 , dokonca aj   naše malé Slovensko celkom   slušne obstálo s tržbou   $260,188. Na rad prichádzajú   sklamania tu sa moc k filmu   nemali hlavne návštevníci   kín v Japonsku s biednou   tržbou $14,574,849 a v Rusku   $8,589,052, v krajinách kde   by sa dalo očakávať že   film zarobí 3x viac než v   konečnom dôsledku   vykalkuloval. __/videl v kine   7x: 200%/ __bonusoví 7x bol   na festivale Comics Salon 2012
rankinfitch
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.1.2009
Přiznam se, že na to, jak se   o tomhle filmu všude mluvilo   jako o nejlepším filmu   posledních 10 let, jsem   čekal maličko větší   nášup. Musim ale na druhou   stranu uznat, že Heath Ledger   tady podal nejúžasnější   výkon, který kdy kde podal,   je pravda, že např.   honička, která skončí   převráceným kamionem, je   meganářez. Posledními   dvěma filmy se fenomén   Batman dostal do úplně jiné   dimenze, protože podání v   režii Christophera Nolana už   neni ani tak o komiksu, ale   stal se z toho prostě akční   thriller s prvky fantasy. Je   to něco jiného, než jsme   byli donedávna zvyklí, ale   funguje to mnohem lépe, než   jeho komiksoví předchůdci   (myslím především Batmana   navždy a Batmana s Robinem).   Joker v podání Jacka   Nicholsona byl kdysi v prvním   Batmanovi výkon taky   famózní. No jiná doba,   jinej úhel pohledu. Jeden z   nejlepších filmů roku to   ale rozhodně je.
pigal
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.5.2011
Batman s polamanymi kridlami
Nedokazem sa stotoznit so   spickovym hodnotenim tohto   filmu,ktoremu najviac pomohla   tragicka smrt Heatha   Ledgera.Aj ked prave on svojim   fantastickym vykonom vyzdvihol   film do nadpriemeru zvysok   hviezdnej posadky z Gothamu   posobi skoro nudne.Christian   Bale straca dych a chcelo by   to cerstvu krv.Film je   zbytocne dlhy,scenar a rezia   priemerne.Chcelo by to viac   akcie a menej psychologie.
Film vsak doporucujem   kvoli famoznemu vykonu Heatha   Ledgera.
dobes.pavel
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.9.2010
Temný rytíř
Filmy o maskovaném   netopýřím muži Batmanovi   mě vždycky bavily a není   tomu ani jinak v tomhle   případě. Filmu opět   nechybí mrazivě temná a   syrová atmosféra, výborná   akce a ani sarkastický humor.   Rovněž vizuální a   počítačové efekty jsou na   velice vysoké úrovni. Z   postav bych chtěl   samozřejmě vyzdvihnout   zloducha Jokera, který je   naprosto fantastický   ztvárněný a jde mu   uvěřit, no spíše   nevěřit, úplně všechno.   Vše navíc potvrzuje dosti   akčně podpořený závěr   filmu.
karlosphonic
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.3.2009
klobouk dolů
Ano,opravdu klobouk dolu před   režisérem Nolanem.Udělat   remake filmu,který není zas   tak starý a navíc dát roli   Jokera mladému herci   H.Ledgerovi,když předtím   tuto roli hrál bravurní   J.Nicholson,to chce už   pěknou dávku odvahy a   drzosti.A jemu se tento počin   povedl dokonale.Joker v   podání H.Ledgera je   fantastický a aspiruje na   cenu padoucha desetiletí.Co   dává tomuto filmu punc   vyjímečnosti?Např.odprostě   ní se od zavedených   klišé,kdy Batmanova láska   umře a to dokonce uprostřed   filmu.Dále postava   H.Denta,který začíná jako   naprostý klaďas a končí   jako největší   zaporák.Máme zde skvělý   černý humor,např.když   Joker nechá   "zmizet"propisku.Ale   ze všeho nejvíce se mi   líbí,jak Joker si pohrává   s černými stránkami lidské   duše pomocí soutěživosti   lidí,např.:"je volné   jen jedno místo" při   náboru zbylého gangu s   jedním rozpůleným   tágem,nebo zabíjení   vlasních lidí kvůli   vyšší kořisti už při   přepadení banky,nebo   odpálení lodi,atd.atd.Marně   přemýšlím,kde takhle jinde   si nějaký padouch pohrával   se svým okolím a v takových   dávkách.Batman díky lstím   Jokera je více   zranitelný,dělá více chyb   a tím je jeho postava i   sympatičtější,lépe   uvěřitelná a tudíž ani na   chvíli nepůsobí svým   hrdinstvím komicky.Mám jen   poznámku k dabingu.V   originále i s českými   titulky se mi film líbil   více než česky dabovaný.
Cash89
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.8.2008
Pokud o filmu Temný rytíř   nic nevíte, a chcete zjistit   co je zač, přečtěte si   názory jen pár uživatelů,   protože ostatní   rádoby-názory které mají   dva řádky, tak ty se   chtějí jen ohřát na   výsluní a láká je vidina   lehce vydělaných   kreditů...To na okraj, a teď   k samotnému   filmu...Christhoper Nolan   stmelil všechny prvky   dokonalosti do jednoho   dechberoucího celku -   atrakivní námět, od   prvního do posledního   okamžiku chytlavý scénář,   úžasné efekty, svou režii   která je na vrcholu formy a   především fascinující   herecké výkony, už je tu   napsáno že Heath zahrál   nejlépe jak mohl a pozvedl   Jokera někam mezi bohy a   zlosyny všech dob a že je   velká škoda že zemřel, ale   pokud opravdu neuvidíte jeho   zahranou roli příjdete   opravdu o herecký   koncert...Tento film je   prostě dokonalost sama,   nechápu ty uživatele kteří   nedají víc jak 90, chtějí   si zahrát na nějaké kritiky   a přitom viděli ho...   filmy...Už dlouho jsem   neviděl režiséra který ví   přesně co chce, a upřímně   nečekal jsem že by mě mohl   přesvědčit tak mladý   režisér, dnes můžu jen   potvrdit že Nolan to   umí...Od silných záběrů,   až po střih, ve všem jde   vidět, že Nolan věděl co   chce a taky to z Batmana   dostal. Co však dodává   filmu jeho elekanci, napětí   a brilatnost je Zimmerův   hudební doprovod. Co na tom,   že jeho témata se pořád   opakují ( hodně mi to   připomínalo Šifru mistra   Leonarda...). Proč měnit   něco co funguje...A o Temném   rytíři to platí   dvojnásob...Jeho hudba   podbarvuje všechny   důležité scény do oné   dramatičnosti a vše završí   poslední scénou kdy mi díky   jeho doprovodu na těla   vyskočila husí   kůže...Tento film jen   potvrzuje že všechna ta   skvělá hodnocení a recenze   které má si na 100%   zaslouží!!!
Zimmy871
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.11.2009
No klobouk dolu, sz tedka si   uvedomuju, ze heatha ledgera   byla skoda, mozna prave kvuli   teto roli spachal tu   sebevrazdu. Kazdy herce musi   byt pasivni schizofrenik, u   nej ta role mozna prisla do   asktivni scizofrenie. Budiz mu   zeme lehka.
Akana
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.4.2010
Tak pověst nelhala...   Nevěřil bych, že už tak   skvělé pojetí, s jakým   Batmana zpracoval Burton, se   dá kvalitativně posunout   ještě dál. Nolan nebuduje   atmosféru na výtvarnu, jeho   vize narůstající bezmoci   tváří v tvář   rozleptávajícímu chaosu,   jehož je Joker skutečným   králem, se zhmotňuje čistě   vypravěčskými prostředky.   A to neúprosně a nadmíru   sugestivně. Gothamské   ovzduší houstne každou   minutou a Batmanův boj za   udržení pořádku tak   dostává podstatně   fatálnější rozměry.   Srovnávat Ledgerova a   Nicholsonova Jokera není fér   stejně jako v případě   celku. Obojí patří své   době a reflektuje jí. Ten   Oskar je ale plně   zasloužený. Když připočtu   další herecké kreace (Bale,   Oldman, Eckhart) a luxusní   akční podívanou, vychází   mi příkladně dotažený a -   k nevíře - chytrý   blockbuster.
Tom_Hardy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.8.2008
Nelítostný souboj + Kmotr II   – neduhy předchozího dílu   – Katie Holmes + Joker =   neuvěřitelný filmařský   zážitek, dostatečně   komplexní a uvědomělý, aby   nadchl filmového teoretika a   současně dostatečně   epický a vstřícný, aby ho   docenil i řadový divák.
JVSoolen
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.9.2008
S prehledem valcuje prvni dil
patrne film roku, uzasna   garadce pribehu, rychle   stridani deju, skvely Joker   (zaporak desetileti -   minimalne), hudba, perfektni   kamera, napadite zvraty.   Vsechno je v tomhle filmu,   ktery je vic kriminalnim   filmem nez komiksovkou.
Krupe
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.1.2010
Batmana jsem nikdy nemusel,   ale tenhle mne docela mile   překvapil. Natočeno kameramy   IMAX, na Blu-ray to fakt nemá   chybu.
cerfik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.12.2014
Heath Ledger v roli záporáka   směle trumfnul legendárního   Jokera Jacka Nicholsona a jeho   předčasné smrti je opravdu   škoda. Další úžasná   postava je skvělý Aaron   Eckhart jako muž dvou   tváří, jeho rozpolcenost a   to jak to zahrál se vám   opravdu vryje do paměti. Snad   ještě lepší než první   Nolanův Batman začíná.   Tyhle první dva díly   Nolanovy ságy o Batmanovy se   nesmazatelně zapisují do   dějin světové   kinematografie, třetí díl   mě bohužel nečekaně   opravdu zklamal, tak jej   nezmiňuju.
kali.4
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.8.2008
Myslím, že „devítkou“   nic nezkazím. Rozmáchlý   epický příběh, který   pomalejším analytickým   rozjezdem nastiňuje   návaznost na předchozí díl   a elegantně rozebírá   situaci, mne navnadil, ale   také trochu vyděsil.   Zápletka (tedy to, co   přijde) je opravdu hodně   hutná a tříská se toho   tady spousta – láska x   nenávist ; zmatek, chaos a   anarchie x zákon a pořádek   ; racionální jednání x   absurdita, atd., atd. Člověk   musí ocenit onu provázanost,   jak jedna akce následně   vyvolává reakci, spoustu   morálních dilemat, voleb a   rozhodnutí. Člověka až   vyděsí momenty, kdy je   anarchistickým Jokerem   přinucen k úsměvu či   smíchu, zatímco se v pozadí   bortí řád současného   světa a nahrazuje jej   absurdní chaos, kdy lidé   jednají v rozporu se svými   zásadami a odhalují svoji   nejhlubší přirozenost. Jsou   to přesně ty okamžiky, kdy   se lidé mění z myslících   stvoření ve zvířata   ovládaná vlastními pudy.   Batman zde funguje jako   příčina zrodu Jokera,   který následně funguje jako   příčina takřka všeho, co   přijde poté. Scény, v   nichž figuruje v hlavní roli   Joker, patří k těm   nejlepším (ona teď už   památná scéna s tužkou,   Batman vyslýchající Jokera,   Joker se samopalem   pochodující středem ulice   vstříc Batmanovi a   automobilům, nebo   vybuchující nemocnice).   Nicméně patří k těm   nejlepším nejen proto, že   Joker je výborně zahraný   (což je nepopiratelný fakt),   ale hlavně proto, že jsou   prostě nejlépe napsané a   také proto, že Joker je zde   v pozici jasně   nejvýraznější postavy, na   kterou je záměrně   soustředěna mimořádná   pozornost. V hereckém projevu   za Heathem Ledgerem nikterak   nezaostává ani Christian   Bale, ani Aaron Eckhart,   jehož zlomový přerod je ale   trochu divný. Hudba, která   je nachlup stejná jako   minule, zůstává   vynikající, pro Batmana   naprosto typická, a skvěle   podbarvuje většinu scén.
To všechno oceňuji,   velkoměsto postavené na   těch nejhrubších   kontrastech, které spolu ve   výsledku splývají. Ale na   mě toho bylo až příliš.   Děje se toho tady strašně   moc, jedna vyhrocená scéna   střídá druhou, člověk   klouže mezi jednotlivými   příběhovými liniemi sem   tam, občas je vtažen do   nějaké právě   probíhající situace bez   jakéhokoli úvodu. Akční   scény jsou působivé a   skvěle natočené, ale nejsou   jedinečné, ve výsledku   navíc trochu splývají,   neboť jich je přehršel, a   automobilové honičky se   navíc docela opakují. Ke   konci spíše irituje linie se   znetvořeným Harveyem Dentem,   jehož motivace je (na rozdíl   od motivace Jokerovy)   poměrně nejasná (jeho   postava si stále udržuje   schopnost naprosto   racionálně a kriticky   myslet, ale jeho jednání a   způsoby řešení se omezují   na jednání naprostého   primitiva, krutého k   nevinným, nechápajícího   souvislosti, zkreslujícího   fakta a neuvažujícího   důsledky svých činů).   Závěr, který se snaží   dovést k dokonalosti   morální poselství filmu,   působí dost pateticky,   navzdory všem snahám hodně   hollywoodsky a také trochu   nelogicky. Nolanův   vyprávěcí styl mi nikdy   předtím nevadil, až   nyní.
K čemu to   všechno vede? K tomu, že mi   byly odepřeny emoce,   především potom soucit s   postavami. Zůstal   samozřejmě anarchistický   smích a husí kůže, obojí   v souvislosti s postavou   Jokera. Velmi uvědomělý   počin, to určitě, hodně   dospělý a dalekosáhlý a   naléhavý ve svém   poselství, ale také   strašlivě rozmáchlý. Film   mne odrovnal množstvím   motivů a příběhových   linií, zavalil bezpočtem   vyhrocených scén a vyčerpal   příliš dlouhou stopáží.   Batman Begins tak u mne   zůstává nepřekonán,   protože znal své hranice a   nechával také více   prostoru pro emoce. Možná je   to divné, ale je to tak.
Ostrovan
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.8.2011
Snad nic mi na tom   nepřekáželo, snad jen kdyby   u toho nemluvili a trochu   ubylo patos scén. Ten   kontrast s akcí až   překážel dojmu.
Očekávání bohužel   opět předčilo výsledný   dojem.
davidek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.10.2008
Myslel jsme si že Batman   začíná je nejlepší, ale   po shlédnutí posledního   dílu už o tom   přesvědčený nejsem.   Opravdická bomba.
Rocky4
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.12.2008
Tohle je přesně ono jak by   to mělo vypadat. To co mi   chybělo v Batman začíná,   se mi dostalo tady. Burton je   svržen, Nolan svůj styl   podání Batmana dovedl k   dokonalosti. Film, ačkoliv   byste čekali hlavně akci, od   komiksového hrdiny určitě,   film má neskutečně se   rozvíjející příběh,   který vás chytne. Začal s   tím u prvního dílu a   pokračuje i zde. O akci nouze   také není, ale film se   netočí jenom kolem ní. Ta   je vhodně do filmu dána, a   doplňuje celý příběh. Asi   bych ale u ní zase vytknul,   že někdy byla až moc   rychlá a střih nebyl tolik   povedený, takže jsem si   musel tu scénu pustit znovu.   Jde hlavně o ty honičky. Ale   jinak nevidím důvod ke k   další kritice. Už první   scéna s vyloupením banky je   skvělá. A skvělé scény   jsou všechny kde se objevuje   Joker. Já vím že se budu   opakovat od jiných členů,   ale je to tak. Scény s ním z   hlavy nevymažete. Scéna s   tužkou, nebo i to jak Joker   před svým zatčením   kráčí tou ulicí se   samopalem proti Batmanovi.   Hodně se mi líbilo jak   Batman Jokera vyslíchá na   stanici. To je přesně ono,   při sledování těchto scén   jsem měl skvělý pocit.   Batman dostal opravdu   pořádného protivníka, ale   není to o tom že se spolu   řežou, kdo je lepší. Tady   je to tak že Joker si s   Batmanam hraje, psychologická   hra nervů. Ale hlavně asi   pro Batmana, Joker se bavil.   Joker Batmana donutil   pochybovat ve své schopnosti,   a ve své poslání.
Výkon Heatha Ledgera je   naprosto neuvěřitelný, a   právem je na něj upřená   největší pozornost. Heath   nepatřil mezi mé největší   oblíbené herce. Ale věděl   jsem o něm. Věděl jsem že   hrát umí, zde to dokázal. A   mně se tento Joker líbil   více než Nicholsonův.   Pravda je že oba jsou   jiní,(mají jinak napsaný   příběh, u Nicholsona jsme   věděli kdo byl a jak se   Jokerem stal, U Ledgera je to   tajemnější, nikdo neví   odkud se vzal a kdo byl) a   Nicholson se mi líbil, ale v   Ledgerově podání je kvalita   větší. Působivé jsou   scény, kdy ohrožuje   například Rachel nožem, a   ptá se jí jestli chce   vědět jak přišel ke svým   jizvám. A hláška "Why   so serious?" se také   hned nezapomene. Myslím že   mohl dostat prostor ještě   větší. Jen je škoda že   Ledger už nic takového   nenatočí, a je ho velká   škoda.
Ale bylo by   chybou nevzpomenout další   herce, Ch. Bale podal stejně   kvalitní výkon, jako v   prvním díle. Jeho Batman je   nejlepší, do role se moc   hodí. Zajimavé je sledovat   i vývoj postavy Harveyho   Denta, v podání Aarona   Eckharta.
Je toho   spousta co by se zde ještě   dalo vyzdvihnou a vzpomenout.   Třeba i Batmanova motorka je   opravdu cool, abych   nezapomněl. Ale tohle opravdu   stojí za podívání se, at   už jste fanoušek Batmana,   nebo to není váš šálek   kávy, rozhodně doporučuju.   Je to strhující film,   akční, kriminálka,   gangsterka, a samozřejmě i   komix. Vše v jednom kabátě.   Bravo a jdu to zkouknout   znova.
netopir55
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.4.2009
Nemúžu si odpustit,ale   tenhle film je proste   dokonalý.Zde se pravidlo   nepotvrdilo o špatných   dvojkách,ba naopak je ještě   lepší než Batman   Begins.Heath Ledger mě   naprosto dostal svým   hereckým výkonem,bohužel   zemřel.Role Jokera mu sedla   jako ulitá.Christian Bale   tradičně skvělý,jen v   tomhle dílu byl Batman trochu   ve stínu Jokera.Gary   Oldman,Magie Gylenhal,Ciliam   Murphy byli opět   dobrí.Christopher Nolan si   mě tímhle filmem rozhodne   získal a věřím,že dostane   rozum a natočí třetí díl   o netopýřim muži,který to   bude mít ťežké překonat   laďku TDK.Skvělý filmový   zážitek,který je rozhodne   nejlepší komiksovou   adaptací roku 2008.
johnny-rk
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.12.2008
Vysoce nastavena latka novym   batmanam byla prekonana. A to   se rika, ze druhe filmy nejsou   lepsi nez jednicky... Joker je   ten nejlepsi zaporak. Herec se   do jeho role opravdu vzil.   Nikdy bych nerekl, ze cely   film je tak dlouhy. Koukal   jsem az do konce s nadsenim.   Jen jsem se pak divil kolik uz   je hodin
kockak1
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 30.1.2011
Já prostě Nolana nemusím,   jeho myšlenkovým pochodům   nerozumím a jeho sci-fi mě   nebaví. Excelentní Heat   Ledger v, podle mě,   nepovedeném filmu. Byla to   trochu nuda, vytratilo se   napětí z pátrání, kdo je   Batman.   JenřH?]X[???[H??1&?   ???[H?H?qhp?]??H??[?HH?H   Y??H??[?][??K?Z?o?H]?   ?X?K???X?[?X?H\q#ZK?X   ?\?K??]???Z???]?H?Z^   ???H?q#[?HH?ZH?Z????]?   ڰ?qfH?ݰ?X??]?ް?]Z?H?   ?q#Z?k?ܘ^?[H?[H?H??[?   K?1h??K?]\?[?0?]1&?   ۰?H?[0?Zˈ
Clockwork
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.8.2008
Naprosto genialni dilko,Nolan   nezklamal jak obsahove,tak   zpracovanim.A postava   Jokera?,tak za tu bych ja dal   Oscara a myslim ze po pravu.
Kmotr95
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.8.2008
Rozhodne to je nejlepsi film o   batmanovi, ale mohlo tam byt   min akci a trochu lepsi dej,   tech akci je tam az trochu   moc...jinak skvely Heath   Ledger v podani joker jeho   nejvetsi posledni herecka   role..at je mu zeme lehka
matej69
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.5.2010
Možná jenom ta verze, co sem   si stáhnul, ale je to děsně   tmavý a nepřehledný.Hlavně   ta scéna, jak jde Batman na   to staveniště
ValaMalDoran
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.10.2008
Podle mě asi nejlepší díl   ze všech Batmanů. Skvěle   zahraný Joker a všem   doporučuju originál   anglický dabing. Dějově   taky dobrý. Je to hodně   akční a plné zajímavých   změn ve vývoji děje.
TILL.87
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.6.2008
tak sem konečně viděl tuten   film a musim říct, že sem   byl hodně překvapanej.   čekal sem od toho míň, ale   mělo to grády, napětí,   akce a jokerův černý humor.   mimochodem obsazení jokera   bylo dokonalý, nevim jestli   by se někdo takle v žil do   role jako heath. občas sem   měl pocit, že to vůbec   nehraje. opravdu vynikající   výkon.
Faustka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.4.2010
Od začátku, až do konce   vás děj filmu nenechá   vydechnout. Parádní akční   podívaná. Byla jsem   zvědavá na výkon Heatha   Ledgera v roli Jokera a on byl   naprosto skvělý. Nemůžu   dát jiné hodnocení než   10*.
mikee
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.8.2008
Christopher Nolan se nám   rozhodl naservírovat   pokračování osudů   comicsového hrdiny Batmana v   ještě reálněji   vyhlížející vizi než v   předešlém "Batman   Begins" a nutno říci ,   že se mu to až na pár   maličkostí povedlo ve   velkém stylu. Snímek je   nádherně atmosferický ,   hluboce temný , plný   dějových zvratů ,   přiměřeně vyvážený ,   okořeněný černým humorem   , herecky vynikající a to   hlavně díky Heathu Ledgerovi   , který předvedl brilantní   vtělení do své role a   přenesl nám na plátno snad   nejlepšího zločince všech   dob (jeho "kouzlo"   se zmizením tužky je   fatální) a velkou devízou   filmu je také fakt , že si   prakticky po celou dobu   urdžuje vysoké tempo. Mám   menší výtku k postavě   Jokera , která strhla   většinu pozornosti a   prostoru na svou stranu na   úkor samotného Batmana a   ostatních hlavních postav ve   filmu účinkujících.   Samozřejmě nesmím   zapomenout na velmi dobré   trikové provedení a   vynikající akci , která je   jedním z hlavních artiklů   podobně laděných   velkofilmů a v neposlední   řadě musím zmínit   vynikající ozvučení a   neuvěřitelně   "cool" motorku ,   která se transformuje z   poškozeného Batmobilu.   Temný rytíř byl pro mě   velkým zážitkem , který si   rád v budoucnu zopakuju , ale   vadil mi trochu jeho   pomalejší a košatější   začátek , díky kterému se   celková stopáž až   příliš protáhla. 91%
reby
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.10.2011
Dobré pokračování   jedničky, jen škoda že se   vytratila tvář Gothamu   která byla v předešlém   filmu, jinak Heath Ledger to   je kapitola sama o sobě, mám   rád komiks a nový batman   patří k těm nejlepším co   bylo zfilmováno, našlo se   tam pár bludů jako pád z   budovy na auto a nikomu se nic   nestalo,ale co, to člověk   překousne
Naomi21
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.6.2009
Na tomhle filmu lituju jedné   věci: Neviděla jsem ho v   kině - jen na DVD.
Na   začátek varování pro   všechny: Pokud si chcete film   užít, nedívejte se na   dabovanou verzi, postavy   dabingem hodně ztratily -   zejména Joker. Dabing   sráží film o pár příček   níž než otitulkovaná   verze.
Na otázku,   jestli může být komiksový   film pojat reálně a   současně být blockbusterem   s temnou atmosférou a vůbec   celý takový   "nepopcornový",   máme odpověď -   samozřejmě, ovšem s   podmínkou účasti bratrů   Nolanových.
Film se   opírá o vypilovaný   scénář, reálnost a   herecké výkony. Odpoutává   se od osoby Bruce Waynea,   který byl jediným   středobodem minulého filmu a   kromě Batmana se zajímá i o   ostatní výrazné figury -   zejména Harveyho Denta s   tváří Aarona Eckharta.   Sympaťák, který chce   stejně jako Bruce zbavit   město zločinu a který je za   všechno dobré po zásluze   potrestán. Větší prostor   dostává i Gary Oldman coby   Jim Gordon a doplňuje tak   trojici správných chlapů,   kteří chtěli změnit svět   k lepšímu a on jim za to   zlomil vaz.
Už jsem se   zmínila o Jokerovi a myslím,   že o hereckém výkonu Heathe   Ledgera již bylo řečeno a   napsáno mnoho. Jistě by se   daly rozebírat všechny   nuance jednání Jokera, ale   stejně tento (až nadlidský)   Heathův výkon jde popsat   stručně: Na scéně za celou   dobu neuvidíte sympatického   Heatha Ledgera s rošťáckým   úsměvem, ne, je tam jen   Joker - úplně nově   vytvořená postava, která   chce jen jedno - chaoz.
MaKy92z
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 13.3.2010
Filmy takéhoto kalibru zrovna   nepatria medzi môj   obľúbený žáner, ale tento   som si celkom rád pozrel. Je   to typická Batmanovka,   tentokrát s Christianom   Baleom v hlavnej úlohe. Sú   tu veľmi kvalitné efekty a   triky.
ELEONORA
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.8.2008
Představitel Jockera, to je velevýkon!
To, co předvedl ve Zkrocené   hoře byla nádhera. Proto   jsem na H. Ledgera byla   strašně zvědavá. Všechna   jeho gesta, převlek za   sestřičku, atd.   neuvěřitelné. Jeho dialogy   tak pravdivé. Když sundal   masku a prohrábl si upocené   vlasy, olizování atd.,   každý detail. I přes   všechny hrůzy, které   prováděl, prostě mi byl   svým způsobem sympatický.   Všechny ostatní, ač   perfektní výkony od mých   oblíbených herců, byly   opravdu v ústraní. Výborné   bylo, že byl skoro stále na   scéně. Dovolila bych si   vyzdvihnout též hudbu u   tohoto filmu od genia pana   Zimmera. Jeho hudba je vždy   skvělá, ale u tohoto filmu   se překonal. Miluji filmy v   původním znění, ale v   tomto filmu bylo tolik   hlášek, že bych jej ráda   viděla i nadabovaný. Je to   film, po jehož shlédnutí   člověk rád ještě posedí   a shlédne závěrečnou   tiráž. I já se domnívám,   stejně jako mnoho dalších,   že by si H. Ledger zasloužil   in memorian Oskara. Totéž   ocenění bych navrhovala i za   hudbu k filmu. Všem fandům   komiksů film mohu než vřele   doporučit.
Llewelyn
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.8.2008
Teď jsem dokoukal Batmana a   musim to vše vypsat...
Všude psali, že tenhle   díl bude něco, jeden z   nejlepších co kdy byl.   Čekal jsem tedy od toho   hodně.
Začátek byl   dobrým pokračováním   jedničky, ale rozhodně nic   co by otřáslo mým   žebříčkem TOP 20. Ale   pak...no ožilo to, takovou   hloubku v příběhu a   scénáři jsem už dlouho   neviděl. Dokonce se mi   zdálo, že se filmaři   obešli bez haldy   počítačových triků;   jasný, pády, výbuchy,   honičky, boj - počítač   dostal asi dost zabrat, ale   buď to už umějí udělat   tak,že to nepoznám, nebo   toho opravdu bylo   minimálně.
heath   ledger..všichni víme, jak to   je. tenhle film byla jeho   životní role, doslova.   Možná to je reklamou, nebo   talentem, ale myslím, že   jsem viděl nejlepší   herecký výkon na   světě...Prostě úžas.   Stejně tak i Ch. Bale, Gary   Oldman..nádherné a   procítěné výkony...
Čím déle o tom   přemýšlím, tím více   zjišťuji, jak se mi ten film   dostal pod kůži jak   štěrk...a už tam asi   zůstane...
Naki
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.1.2013
Tak jak jsem byl fanoušek   starého Batmana... . Tak teď   jsem fanoušek novodobého   Batmana, ohromující akční   příběh s výtečným   scénářem. Jediné co tu   bylo zachováno s původním   Batmanam tak je asi jen   vážně kostým, jinak to byl   zcela odlišný návrat, jak   už herecký charakter hl.   postavy, tak i dějový. Čeho   si cením asi nejvíce je, že   film nekončí úplně se   šťastným koncem a   odpovídá tomu co se právě   celý film odehrávalo.   Ukázalo se, že Batman   přebírá úplnou   zodpovědnost za obě strany   jak za zlo tak za dobro, a   proto to je pro mne dokonalé.   Film v efektech byl decentní   a nééé nijak přehnaný a   to z toho nedělá obludnost.   Když k tomu přičtu ještě   perfektní herecké   zastoupení ve vedlejších   rolích, tak se jedná o   opravdu povedený natočený   film.
kamicek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.3.2009
je to docela dlouho, co jsem   viděla některého z filmů o   Batmanovi a musím říct, že   je prostě úžasný, hlavně   Gordon v podání Garyho   Oldmana, vážně jsem si   myslela, jednu chvíli, že   umřel a s jeho hraním ve   filmu je konec! a taky Hetah   Ledger, kterého teda moc   nemusím předvedl skvělou   roli!
Snape
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.8.2008
Ja nevim. Libilo se mi to,   zahrane dobre, hudba vyborna,   myslenky prekvapive hluboke :)   ale nejak jsem chvilema   nevedel, co se deje, bylo to   moc rychle a trochu zmatene..   no zitra se na to pujdu   podivat jeste jednou a pak to   oboduji :) jo.. podruhe jeste   lepsi, je to hodne chytry,   navic potencial tak na tri   filmy.. tech napadu a akci je   tu snad az moc..
sarhod79
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.1.2013
Tato serie je jedna z   nejlepších komiksových   adaptací. Předchozí se mi   libily, ale toto je mnohem   lepší
cragel
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.2.2010
Temný rytíř
Nejnovější a zároveň   nejlíp natočený příběh   batmana.Christopher Nolan už   podruhé ukázal že na jeho   filmy stojí za to se   podívat.Heath Ledger zahrál   výborně jokera a Christiane   Bale batmana.Tento film si   zaslouží 10/10!
ZuzikD
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.8.2008
Nemám co dodat - skvěle   udělaný a zahraný film!   Spokojenost se vším jak s   herci, scénář...prostě   vše. Akorát mohl být tam o   20 minut kratší. :-)
scorpiontom
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.11.2009
Už Batman begins se mi hodně   líbil takže jsem se na   Temného rytíře   těšil.Vůbec mě   nezklamal.Je to skvělý   film.Má skvělou hudbu,   atmosféru a herecké výkony.
Izzy8635
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.2.2019
Christian Bane spolu s   Affleckem patří mezi mé   nejoblíbenější Batmany.   Batmana mam ráda mj. i pro   jeho ponurost. Joker vypadal   opravdově, velmi dobře   zahraný. Film mě opravdu   bavil až na jednu věc. Na   toho ožehnutýho chlápka na   konci. Ten nevydal děsivě   ani nebudil lítost. To byla   smĕšná parodie na mumie se   vrací.
Koimisto
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.12.2008
Skvost ... !!!
Naprosto brutální   vzkříšení Batmana. Po   parádní jedničce přišlo   ještě o něco lepší   pokračování.
Nový   žolík (HEATH LEDGER) je   opravdu dokonalý - jeho   pomlaskávání, je   neskutečně frustrující!   Batman (CHRISTIAN BALE) je   znovu skvělý a dokazuje, že   se pro tuto roli opravdu   narodil. Mě už v prvním   "díle" - Batman   začíná hodně vadila MAGGIE   GYLLENHAAL (v roli RACHEL) a   pan s velkým P CHRISTOPHER   NOLAN se o to také skvěle   postaral.
Takže já   jsem naprosto maximálně   spokojen, jak s efekty (scéna   s kamionem), tak i s temnou   atmosférou (Batman ve   vyšetřovací cele), kterou   perfektně zlehčuje svým   zjevem perfektně hrající   GARY OLDMAN ... díky za toto   pokračování a jen tak dál   ... :@)
AcidBurn
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.9.2008
Tohle je Batman
Batman Begins byl sice   nejlepším zpracováním   Batmana, ale něco mu chybělo   - protivník stejné váhové   kategorie, jakou je Batman. V   Temném rytíři se objevuje   Joker, který toho   Nicholsonova poráží ve   všech aspektech.

Nejlepší hraný film   podle komiksu.
Peracos
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.3.2009
Za 4
Pamatu je si ještě vůbec   někdo na skvělého Jokera ,   Oswalda Cobblepota , Harveye   Denta či Edvarda Nygmu ? To   byli filmy o Batmanovi !! Dark   Knight je akční film ,   čerpající námět v   Batmanovi , ale s Batmanem má   již pramálo společného   !

Batman is   dead .
Amen

PS :
leva2
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.2.2008
Už se nemůžu dočkat   nového Batmana Joker vypadá   skvěle ale sem zvědavý jak   si sním poradí tvůrci   ,když jeho představitel   Heath Ledger Zemřel.   "-(((
renod
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 4.8.2009
nezaujal
fakt nevím.Přemýšlel jsem   už několikrát zda sem něco   napsat.Batmana jsem viděl asi   před 2 měsíci,nevím   přesně.Prostě tento díl   Batmana,byť v nejnovějším   stylu s grandiózními efekty   mne prostě nechal těžce   chladným.Může to být   tím,že jsem jej viděl doma   a před ním si pouštěl   oblíbené válečné   filmy,nevím.Kina nemusím,je   to tam zbytečně   přeřvané,zvuky ze všech   stran na mě nedělají dojem   a platit za čtení titulků?   Bylo tam pár fádních   míst,kterých jsem si všiml   a tím toto dílo všemi tak   vyzdvihované u mne   propadlo.Bohužel.Ani mne   neláká si ho pustit   znovu,abych třeba názor   změnil.
ancaz
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.10.2011
Zoufale nenávidím   akčňáky, avšak jsem   jednoho večera udělala   vyjímku. Popravdě řečeno   díky bohu za to. Určitě   stojí za vidění. Bale   ideální superhrdina, Heath   naprosto oprávněně   oskarový zločinec.
martas_v
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.9.2008
Naprosto neuvěřitelný   výkon Heath Ledger v roli   Jokera, neskutečný   záporák. Skvělá gradace   příběhu, kde 2. díl   překonal 1.
Mary.Elwood
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.8.2008
Tak toto dílo Christophera   Nolana si budu ještě dlouho   pamatovat! Musím se přiznat   že nejsem fanouškem (ne-li   dokonce odpůrcem)   Batmana,Spidermana,Iron mana a   dalších podobných manů   zachraňujících svět.Ovšem   tento snímek mě překvapil   svým pojetím,které se   rovná gangsterské podívané   a ne pouhou předváděčkou   akčních scén a   létajících náklaďáků.   Naopak děj je skvěle   propracovaný a nepostrádá   logiku.Christian Bale se jako   Batman ukazuje i ze strany   člověka,který má špatné   svědomí a obavy z toho,co   udělal. Nebojí se přiznat   svou špatnou ,,lidskou''   část,což je velmi   dobré,jelikož Batman se   stává zranitelným a   nevystupuje jako pouhá   hrdinská figurka.Další   herecké esa,jako Morgan   Freeman,Michael Caine nebo   Gary Oldman,který dostal   dostatečný prostor,aby se   projevil,nezůstávají   pozadu.Ovšem hlavním   akterém celého filmu je   samozřejmě nikdo jiný než   Joker! Souhlasím že (ať už   chtě nebo nechtě) si celý   film přetáhl na   sebe,podobně jako Jack   Sparrow v Pirátech z   Karibiku. Sladký,chlapecký   výraz Heatha Ledgera je za   Jokerovým projevem   neviditelný. Ikdyž je to   snad jedna z nejlepších   záporných postav,kterou jsem   kdy viděla,musím se   přiznat,že jsem mu po celou   dobu filmu fandila :-) Vždy   když zmizel z plátna,byla to   ohromná škoda (možná i   promarněný čas?).   Nádherně,cynický,sarkastick   ý,dechberoucí,mrazivý   psychopat. Anarchistický   bohém, AGENT CHAOSU ! Jeho   propracované   grimasy,gesta,celkový výstup   zkrátka baví,baví a   baví!!!,,Do you wanna know   why I'm using the knife? ''   netouží,ani po slávě ani   po penězích a je dokonale k   sežrání!! ,,Suprise HA   HA!!!
Amthauer
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.9.2008
Abych se popravdě přiznal,   aluze na konci předchozího   dílu, předpovídající   nový boj s Jokerem mě   nechala poněkud na   rozpacích. Říkal jsem si   „a jé, pokus zfilmovat   zkultovnělou klasiku a   ještě má být v roli Jokera   ten cucák z mizerného   Příběhu rytíře na místě   klasika z Přeletu nad   kukaččím hnízdem“.   Jenže Nolan je Nolan a za   chvíli se začaly šířit   velmi pochvalné ódy od   všemožných kritiků, takže   jsem dnes do kina šel plný   očekávání. A co se   nestalo? Ta tam byla náhle   veškerá rozpačitost, Nolan   už si zvolil svůj a jen   svůj styl, překombinoval   příběh tak, že by to   Hádankář nechápal, sehnal   pekelně dobrý scénář,   který sotva vyrazí dech   jednou vypointovanou scénou,   už přichází další,   zvratů a témat je tolik, že   by bez nadsázky vystačily na   čtyři celovečerní   thrillery. Jestli si myslíte,   že mají komiksové filmy   předvídatelný příběh,   no, podívejte se na to a   uvidíte sami. A jako by to   nebylo málo, herci hrají   jako o život (v jednom   případě bohužel tomu tak   doopravdy nakonec bylo, což   staví Ledgerův výkon do   stejně nesmrtelné pozice   jako Leeův ve Vráně) a   akční scény jsou ještě   lepší. A jestli tedy byl   tedy Ledgerův Joker lepší   než Nicholsonův? Nebyl –   ale nebyl ani horší, byl   prostě jiný. Oba dva herci   předvedli při svých   Jokerech herecko genialitu, u   Nicholsona by to člověk i   čekal, Ledgerovi snad museli   vyměnit mozek (zas nemůžu   než nevzpomenout ten   propadák Příběh rytíře)   a o to víc jeho kreace   překvapí. Jenže zatímco   Nicholson byl spíše   charismatický švihák se   spoustou nadhledu a s   ďábelským vzezřením, tak   Ledger je spíše   čistokrevný psychopat.   Děsivý, maniakální,   geniálně zahraný,   geniální psychopat, který v   mnohém Nicholsona opravdu   zastiňuje (tam, kde je možno   srovnání). Jo, a i ta Maggie   je o trochu lepší než   Katie.
biscutstar
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.2.2010
Je to dobrý film ale ne zas   tak dobrý jak o něm každý   mluví film plný zvratů vás   ale jistě dostane Temný   rytíř na temné večery.
Buckmister
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 28.5.2010
Zklamání
Osobně jsem od toho čekal   víc a pro mě je to   zklamání
Navíc to ,   že Nolan obsadil Maggie   Gyllenhaal byla podle mne   chyba ...před pár lety ano ,   ale nyní už se pro tento   druh role nehodí ...Dále ta   délka filmu je zbytečná a   fází kdy člověk má pocit   , že si v klidu odskočí je   tam víc než by čekal ... Je   to pouze můj názor. Prostě   průměrný film !
callaghan
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 29.9.2010
Ale jo, proč ne. Pár   zajímavých zvratů ve filmu   je, Joker je správně ohavnej   a Batman zase správně   hodnej. Můj problém je, že   jsem nikdy tyhle naivní   batmanovské příběhy moc   nemusel, takže to pro mě   žádný hit není.   Batmaňákův tvrďácký   přiškrcený hlas mě spíš   rozesmíval a ty závěrečné   řeči o dobru a zlu, to je   čistý patos.
michaela11
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.8.2008
Legendární komiksový hrdina   Batman to měl na filmovém   plátně vždy pořádně   těžké. Po zprvu nevlídně   přijaté temné vizi   hračičky Burtona ho do kytek   poslal Joel Schumacher,   režisér známý svým umem   popravovat vysokorozpočtové   snímky. Populární hrdina z   masa a kostí, který nemá   žádné nadpřirozené   schopnosti, musel k ledu na   dlouhých osm let. Reinkarnaci   zaznamenal netopýří muž ve   snímku s příznačným   názvem Batman začíná pod   taktovkou Christophera Nolana,   muže, jemuž nejspíš   klasické režijní postupy   připadají fádní.

O kvalitách   prvního dílu se rozepisovat   nebudu, neboť je to historie   a přede mnou stojí úkol   daleko složitější -   představit pokračování,   které provází davové   šílenství způsobené   tragickou smrtí jedné z   hereckých hvězd a   ultralichotivými recenzemi.   Nebudu ješita a vybalím to   rovnou. Temný rytíř je   načančaná, lahodná   delikatesa a rozhodně jeden z   nejlepších filmů poslední   pětiletky (s prověřenými   kvalitami Kmotra, Shawshanku a   podobných srovnávat   nehodlám).

Nolan si prvním dílem   skvěle připravil terén,   Bruce Wayna zbavil nočních   můr, komplexu ze smrti rodiny   a obrodu dokonal rodícím se   vztahem s jeho celoživotní   platonickou láskou Rachel. V   první třicetiminutovce   Temného rytíře pokračuje   přesně tam, kde minule   skončil. Bruce je naoko   nafrněný playboy, přesně   jako ze stránek časopisů,   zatímco jeho alter ego Batman   je neomylná mašina na   likvidaci padouchů. Už brzo   ho však čeká konfrontace s   nebezpečným šílencem,   který dokáže každého   rozebrat na součástky.   Nebere totiž věci příliš   vážně. Joker je pro Batmana   nejnebezpečnější tím, že   spolu nemají nic společného   (díky Bohu, že se Nolan   nerozhodl kopírovat Burtona a   smrt Bruceových rodičů   nonšalantně sprovodil ze   světa v prvním dílu).   Motivace vtipálka s   proříznutým úsměvem se   vybarví hned v samém   začátku a není to nic   závažného a překvapivého.   Joker chce být zkrátka   král. Král ve městě   strachu, kde neexistují   pravidla. A pokud něco Joker   umí dokonale, pak rozsévat   semena strachu.

Nolanův Temný rytíř   zdánlivě připomíná   šachovou partii Batmana a   Jokera. Druhý jmenovaný má   jasně navrch a jako mistr   loutkař tahá za nitky a   nutí své figurky, včetně   Batmana, do šachových   deficitů. Jako geniální   stratég, schovávající se   za maskou šílence (nebo   naopak?!), jde Joker po krku   politickým mocnostem, ať už   se jedná o mafiánskou či   opačnou, korektnější   svrchnost. Není totiž   mocnější zbraně než   utnout hlavu samotnému vůdci   a zaujmout jeho místo.   Poddaní přijdou sami.   Právě tímto krokem silně   přišlápne Bruce Waynovi   kuří oko. Mladý miliardář   totiž tajně doufá, že ho   Gotham brzo přestane   potřebovat a s bezprávím si   poradí charismatický radní   Harvey Dent. Psychologicky   načatá Jokerova partie   začíná Bruce řádně   zmáhat a nahlodávat v něm   pocit, že neexistuje jiné   východisko než hrát s   rozdanými karty šíleného   protivníka, který drží   všechny trumfy. Právě v   tomto středobodě nacházím   nejracionálnější   vysvětlení kvalit Temného   rytíře. Nolan, který   přiznal inspiraci   Nelítostným soubojem,   dokázal dokonale skloubit   psychologickou válku,   grandiózní akci a politická   škatulata. To vše tak   pevně, že se v téměř   žádném okamžiku děj   zbytečně nedrolí a diváka   usazuje stále hlouběji a   hlouběji do sedadla.

Zdánlivá   podobnost s Nelítostným   soubojem je znatelná   především v budování   atmosféry a rozvrstvení sil.   Zpočátku jsem si říkal,   že mi chybí ten temný odraz   Gothamu z předchozího dílu.   Všechno bylo příliš jasné   a čisté, až odpudivě   čisté. A hle, s nástupem   Jokera začne atmosféra   postupně houstnout a čím   víc otravuje Batmanovu duši   a sráží ho na kolena, tím   je Gotham temnější a   odpudivější. A já   tleskám, jak to ten Nolan   vymyslel. Po výtečné   automobilové honičce hutná   atmosféra neuvěřitelně   graduje scénou ve vězení   při osobní konfrontaci   Batmana a Jokera. Kdyby i pak   chtěl být Nolan ještě   temnější, musel by se   vytasit snad už jedině se   samotným peklem, které by i   tak možná vypadalo jen jako   předsálí.

A   Ďábel by nejspíš vedle   Jokera působil jako plyšový   medvídek na hraní.   Nejpůsobivější a nejlépe   napsaná postava celého filmu   je jednoznačně právě   Joker. Ani v nejmenším   nechci shazovat Bruce Wayna a   jeho alter ego Harvey Denta   nebo ostatní. Temný rytíř   disponuje především skvěle   napsanými charaktery.   Netopýří muž, ačkoli své   noční můry pohřbil v   předchozím díle, jak už   jsem říkal, se musí   potýkat s novými   nepřízněmi a touží po   odložení masky. Rachel se   potápí do citové studny a   Harvey Dent alias Two Face...   teď už snad ani není nutné   o něm něco dalšího psát.   Jen pro ozdobu a kvůli jménu   na plakát tu není ani   seniorská výpomoc Michaela   Caina a Morgana Freemana.   Přesto se nejvíc mluvilo,   mluví a bude mluvit o   Jokerovi, postavě, ze které   jde strach (a to doslova).   Nolanova šikovná kombinace   technického umu a charisma   Heatha Ledgera stvořila   skutečnou noční můru. Při   scéně, kdy Joker ohrožuje   nožem Maggie Gyllenhaal mi   tuhla krev v žilách,   přiznávám bez mučení.
Stegr
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.10.2008
Na tenhle film jsem se opravdu   dlouho těšil. Když se   všude začaly objevovat samé   chvalozpěvy, nejprve jsem si   oddychl, že toto   pokračování z hlediska   veřejného mínění   nedopadlo jako drtivá   většina dvojek natočených   v posledních letech. Poté, o   několik týdnů později jsem   se však začal strachovat -   bál jsem se, že film v mých   očích nenaplní ta obrovská   očekávání, která jsem do   něj vkládal. 12.8. jsem   konečně zasedl do kina,   pořád jsem opakoval jak se   těším... a pak to začalo!   A já se začal bát, protože   příběh, odehrávající se   na plátně, byl sice pěkný,   rád jsem se shledal se   známými tvářemi (včetně   Cilliana Murphyho, který si   tentokrát padouchování a   uhrančivých pohledů moc   neužil), ale nebylo to nic   extra, co by film stavělo tak   vysoko všude, kde to jen   jde... Pak ale, po jedné   výbušné kdo s koho scéně,   která mě totálně   přikurtovala k sedadlu, jsem   začal chápat, proč je   Temný rytíř tak vysoko! Co   se na plátně událo od toho   okamžiku, nejspíš nikdy   nezapomenu a vážně děkuju   Nolanovi, Baleovi, Ledgerovi,   Eckhartovi a nejen jim, že mi   společnými silami   připravili tak silný,   temný, emotivní a   nezapomenutelný zážitek...
Pauleta
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.9.2008
Temný rytíř je dobrý film   srovnatelný s předchozím   dílem, ale ta maximální   hodnocení na většině   serverů si nezaslouží, ty   spíš patří na náhrobek   dalšího z řady herců, co   se zfetovali k smrti, neboť   ten zde ve vedlejší roli   podává celkem kvalitní   výkon.
Henry123
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.9.2009
Výborně natočený film,   skvělá akce, výborná   kamera, poutavý příběh.   Christopher Nolan pojal   batmana jako hrdinského   milionáře v kostýmu   netopíra a to se mi taky na   temném rytíři líbí.   Pravda, dialogy mohli být   občas o něco kratší, ale   výborný film to nenarušilo.   Další věc, která stojí za   vyzdvižení je Heath Ledger,   který zazářil v roli   jokera. Joker byl opravdu   dobře zahraný -ostatně jako   ostatní postavy - a další   dobrou věcí byl záporák,   který přibyl až v   závěrečné třičtvrtě   hodince. Harvey Dent s   poloviční tváří. Nakonec   můžu říct jen to.   Úžasné, výborné a   téměř bez jediné chyby!
Imo
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 22.9.2019
Efektní, ale neskutečné.
Tuctový a trochu vylepšený   tv seriál Knight Rider, dnes   Batman. 25,5% reality, zbytek   triky a fantazie. Ohromit   může akorát tak několik   teenagerů. Jsem první za to,   aby se dosahovala   spravedlnost, ale ne   fantazijními postupy.
Kanystr
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.7.2011
Dokonalé prvky, které ale   nedávají dokonalý celek.   Kdo je fanouškem komiksových   hrdinů, a akčních filmů,   asi si přijde na své. Tento   fim však měl potenciál   vymanit se ze stereotypu   těchto snímků a předvést   něco co zaujme doopravdy   všechny.
Scénář je   místy výborný a místy   hrozný, těžko ho hodnotit.   Akční scény nápadité,   efekty zřejmě prvotřídní.   Kvlitu filmu dodává   kvalitní obsazení, čímž   nemluvím jen o několika   hvězdách ale téměř o   colému komparzu. Role jokera   je ve své podstatě   simpatická, ale v Ledgerově   podání je opravdu   dechberoucí a je krásně   vidět že to není jen   klaunovským nalíčením, ale   hodinami tvrdé práce u   zrcadla s rtěnkou vruce,   klobouk dolu in memoriam.
Jestli je věc která ale   opravdu podtrhuje kvalitu   snímku tak je to KAMERA   Wallyho Pfistera. Tou jsou   záběry které se musí   těžkopádně nacvičovat s   herci, a výsledek je   fantastický.
Jen   všechny ty dobroty nedávají   dort.
Markst
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.10.2008
Já tomu Nolanovi nějak   nepřišel na chuť, a stejně   tak já nechápu proč jsou   všichni z tady toho hotový,   já neříkám, ten film je   fakt dobrej,ta banka na   začátku a "trik z   tužkou" se mi líbili   nejvíc z toho filmu, ale jsou   fakt lepší filmy.
viana
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.9.2009
JO!
Prostě úžasný film,byla   jsem zvědavá na Garyho   Oldmana(jeho ztvárnění   Draculy v Coppolově filmu je   nepřekonatelný zážitek)a   také na Christiana Baleyho a   ani jeden nezklamal...i díky   režisérovi!!Vřele   doporučuji!!
J-CoB
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.12.2008
Před tím než jsem se na   tento film podíval tak jsem   slyšel jen chválu tak jsem   měl veliké očekávání. Po   shlédnutí musím   konstatovat, že film nenudil   objevili se i solidní akce   ikdyž na můj vkus byl trochu   delší, ale nebylo tomu   příliš na škodu.
Jiftach
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.1.2014
Trochu mi vadí neustálá   glorifikace herce Heatha   Ledgera. Možná díky jemu   jsem nedal 9 hvězd. Film je   skvělý a má spád, ale   Joker, byť hlavní záporák   pole mého tahounem filmu   není. To co mě na nové   sérii Batmana baví nejvíc   je jistá surovost, jasné   vymezení povah, základ je   postavený na vztazích, ať   dobrých, či zlých. Nebýt   trochu tajemné a nečekané   smrti herce Heatha Ledgera,   zcela jistě by takové ovace   nesklízel. Přijde mi to   nefér, vůči ostatním   hercům, kteří byli skvělí   a zaslouží si chválu a   respekt. Hrát záporáky je   mnohem jednodušší, než   třeba vystihnout polohu   Batmana, muže stíhaného   minulostí, který bojuje o   vlastní zdravý rozum, který   se vyrovnává se se ztrátou   milované bytosti, s   pronásledováním těch,   které chrání......
ondrech
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.4.2010
Určitě skvělý film, jeden   z nejlepších hereckých   výkonů, nejzápornější   postava, co jsem kdy ve filmu   viděl, absurdně geniální   hudba... ale FURT je to JENOM   Batman, jenom komix, zas   takové dílo, které by mě   zasáhlo a změnilo můj   život to taky není.
adam75
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.4.2009
Už film Batman Begins mne   příjemně překvapil a   Temný rytíř pokračuje a   dokonce zvyšuje nasazené   tempo. Myslel jsem, že Batman   a filmy o něm jsou dávno   mrtvé, ale netopýří muž   je tu pořád s námi...
Wiikii
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.9.2018
Tak jako Batman, co se dá od   toho čekat ? Už mnohokrát   ohraná postavička, která   už nemá co dát, sice první   díl z téhle trilogie je dost   slušné vzkříšení, ale co   ta dvojka ? ... Tak ta dvojka,   ta dvojka je ještě lepší a   to podle mě díky   jedinečnému záporáku   Jokerovi a fenomenálnímu   výkonu Heath Ledgera ! ...   HODNOCENÍ: 94%
ergotoxin
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.2.2011
Přeceněný rytíř
Než jsem šel na tento film   do kina, bylo mi dokola   omýláno o hlavu, jaká to   je bomba a jaký byl první   díl Nolanovy ságy slabý.   Tak jsem tedy Temného   rytíře viděl a nevím   nevím... Co na filmu bylo   cool? Určitě herci,   skvělý Joker, úvodní   scéna, Harvey. Na filmu mě   ale pár věcí dost štvalo   - například že je tak   prosycený akcí, ale ta je   monotónní a těžko   sledovatelná   "pře-akčenou"   kamerou. Z Batmana se stal   něco jako otloukánek a   totálně tak ztrácí na   respektu - do těla   dostává úplně od začátku   filmu. Stejně tak jeho   udělátka už nejsou tím,   čím bývala - motorka se   vojenské bugině těžko   vyrovná, vizuální systém   pro batmanovu helmu měl   sice pěkné efekty, jinak byl   ale nezajímavý. Samotné   vyuzlení filmu působilo   vynuceně a   předramatizovaně. Kladně   mě ale potěšila postava   Harveye Denta a jeho proměna   v záporňáka, nicméně i   u té mi ale dost vadila   nereálnost Dentovy nové   tváře. Možná jsem moc   konzervativní, ale Temný   rytíř pro mne byl spíš   zklamáním - přinejmenším   oproti prvnímu dílu.
P4LOO
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.4.2012
Fantastický Nolan,   fantastický Bale a   najfantastickejší Ledger!   Skrátka film, ktorý musí   každý vidieť.
Salám
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.9.2009
Mile mě tento film   překvapil...Pokud se Vám   líbily staré díly   Batmana(1,2,3) tak i nyní   budete nadšeni, jelikož jde   o něco trochu   "jiného" :) Děj mi   přišel více   naturalistický...vše je   napínavé od začátku do   konce. Nechybí pár   neČekaných zvratů, obČas   nějaký ten supr vynález,   výborné zpracování   hlavního hrdiny, postava   Jokera je vykreslena též   výborně...pokud bych to měl   přirovnat tak Batman   1,2,3=pro děti(byli to supr   filmy, ale tento mi přišel   ostřejší,nevim proč) ...   Batman Dark knight= podívaná   pro dospěláky....fakt   paráda
JOKER96
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.9.2009
Nej batman vsech dob!
Inu rekl bych to jen par   slovy,nejvice me zaujalo   herecke postaveni Jokera(Heath   Leadger) jenz se prekonaval   jak jen mohl aby zahral   postavu co nejlepe.Dale se mi   libil Christian Baela v roli   batmana ktery taky velmy dobre   hral.Pokud byste v zivote meli   videt jen jediny komiksovy   film,pak rozhodne tenhle.
wolvie95
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.6.2014
I keď sa mi TDK po prvých   pozretiach až tak nepáčil   ako Batman Begins, tak som   postupne zmenil názor a   rovnako som si ho obľúvil.   Hlavná pozornosť je   venovaná hlavne šialenému   Jokerovi v podaní bravúrneho   Heath Leadgera. Ten v tomto   filme podal životný výkon,   bohužiaľ jeho posledný. Z   dokonalého stvárnenia   šialenosti,   nevypočíteľného správania   Jokera , jeho mimiky a až   psycho prejavu mi v spojení s   Zimmerovým hudobným   podkladom navodzovali   zimomriavky. Nolan to čo   predviedol v Batman Begins, tu   predvádza v mnohonásobne   väčšej sile. Omnoho viac   napätia, dejových zvratov,   zapamätania hodných scén,   ktoré stoja za to vidieť a   ktoré sa mi dostanú do   pamäti. (trik s ceruzkou,   úplný začiatok, výbuch   nemocnice...) Bruce Wayne ako   Batman na rozdiel v Batman   Begins nedostáva hlavnú až   tak priestoru, ako u   predchádzajúcom filme. Ale   rozumiem, že hlavná   pozornosť je venovaná   predovšetkým Jokerovi a   zatiaľ čo prvý film je   takou psychologickou sondou do   osobnosti Bruca Wayne a mapuje   vznik Batmana, TDK je o   postupne sa rozšírujúcom   zle a chaose, ktorý rozpútal   Joker v Gotham City. I keď je   The Dark Knight považujem za   skvelé pokračovanie Batmana   v podaní Chrisa Nolana,   predchádzajúci film sa mi   páčil o čosi viac. Je to   taktiež spôsobené   nefunkčnými emočnými   zvratmi po smrti Rachel.   Možno je to tým, že mi   nesedel spôsob, akým Maggie   Gyllenhaal stvárnila postavu   Rachel. Napriek tomu ide o   skvelé pokračovanie   Nolanovej naštartovanej   série. 90%
maciii
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.12.2011
Těžko se hledají   superlativy, které kolem   tohohle filmu ještě nepadly,   tak jen to, že je to film,   který zbořil všechny mé   představy o tom, že   hollywood už dneska umí jen   divákovi podlézat lacinými   klišé a digitálními efekty   mu vytírat zrak. Dovolil   totiž vzniknout filmu, jehož   děj je naprosto   nepředvídatelný, temný   jako noc a přesto divácky a   komerčně veleúspěšný.   Pro mě je tohle malý   filmový zázrak.
Petr1984
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 4.12.2008
H. Ledgera jsem nikdy neměl   rád. Jeho předčasná smrt   je tragédie, jako když   odejde každý mladý   člověk, ale jeho herectví?   Při vší úctě k němu   slabota. Tenhle film mi   každý doporučoval,   přečetl jsem na něj tolik   chvalozpěvů, až jsem se   rozhoupal ho taky shlédnout.   Výsledek? Jsou mnohem lepší   filmy. Ta batmanovská   tématika je nuda sama o   sobě, děj filmu jsem asi ani   moc nepochopil, protože už   jsem se netrpělivě pořád   koukal na hodinky, kdy bude   té hrůze konec. Dávám tři   body. Jen za trikové efekty.   Víc nemám co ocenit.
kllatenka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.10.2008
What about magic trick?
Heath Ledger patřil, a asi   stále patří mezi mé   nejoblíbenější herce. A   nejen proto, když jsem šla   na tenhle film do kina, jsem   se hodně těšila (ještě   víc než na nového   knižního Pottera, kdy jsem   večer v posteli brečela   protože jsem si ho zapoměla   v knihkupectní zamluvit   XD)
A nezklamal mě.   Jakmile začala první scéna,   jsem hleděla bez dechu a i   jsem si zapoměla rozdělat   lízátka.
Děj ani na   okamžik nepustí divákovu   pozornost aby si lítala po   kině, ponurá atmosféra je   skvělá, děj ... jak zde   bylo již mnohokrát řečeno   to není starý stupidní   Batmen, ale nový Hrdina, film   ve kterém o něco jde a chce   nám svou myšlenkou něco   říct.
A v   neposlední řadě, naprosto   úžasné herecké výkony.   Teď si i říkám, že   člověk který dokázal tak   úžasně, přesvědčivě   stvárnit Joker, spáchal   sebevraždu.
Nikdy   předtím na mě žádný film   nenechal takový dojem,   rozdýchávala jsem ho   několik dní.
snekousek
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.12.2008
Film si rozhodně zaslouží   jak mojí devítku tak i   sledování.Jen malý krůček   chyběl ke 100% a tím je   obsazení rolí.Myslím si že   ,,první,, díl byl lépe   obsazen.
mishka.3
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.8.2009
Všichni tady píšete takové   slohovky. A při tom stačí   říct jen pár slov na   vyjádření perfektnosti   tohoto filmu. Je to opravdu   báječný film, neříkám,   že je úplně nejlepší, ale   mně se opravdu líbil,   hlavně výstupy JOKERA.   Uvažujte někteří nad tím,   co tady píšete za blbosti.
Svarcneger
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.10.2017
Bezesporu nejlepsi Batman...
Nejsem az tak velkym   milovnikem Batmana a krome   jednicky a dvojky bych rekl,   ze jde o hodne, ale hodne   spatne filmy. Ovsem tato cast   je naprosto skvela, klaun je   neprekonatelny a je obrovska   skoda, ze to byla jeho   posledni role, ovsem   mistrovska. I kdyz je to hodne   dlouhe a chvilema vas zacne   neuveritelne stvat postava   navladniho, tak je to   strhujici. Skoda, ze dalsi   pokracovani je nuda, stejne   jako prvni cast nove serie.   Ale tohle stoji za to. Dva   body dolu za jeho   "milou" silene   oskliva a navladniho (desnej   frajirek).
Bagi
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.12.2008
Myslím, že se toto   navázání povedlo. Batman   zahrál svůj klasický   výkon, oceňuji i efekty   použité ve filmu. Velmi se   mi líbil herecký výkon   našeho "záporáka"   - Jokera. Kdo film neshlédl v   originále - velmi   doporučuji.
Pavka89
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.2.2010
Excelentní výkon Heatha   Ledgera. Kdybych měla ještě   peníze, otočila bych se a   šla zpátky do kina na film   znova.
aribary
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 26.10.2009
Tak teď nevím,jestli   hodnotím stejný film jako   ostatní a nebo se mi prostě   tenhle Batman netrefil do   nálady,ale třikrát jsem se   přistihl při pohledu na   hodinky a myšlence kde má   tahle nuda už konečně   konec.Vizuální stránka a   triky samozřejmě na   nejvyšší úrovni,ale to je   asi tak vše co Vás   nadchne.Dabing se již   tradičně nepovedl a když   slyšíte mluvit Batmana,tak   máte chuť mu doběhnout do   lékárny pro Bromhexin,tak   že doporučuji původní   znění s titulky.Komiksová   atmosféra Gotham City je   totálně fuč a koukat na   skleněné mrakodrapy   nebaví.
Herecké   výkony??Tak nevím,ale Batman   je nemastný neslaný a co se   týká Jokera zkuste si pustit   starou verzi s Jackem   Nicholsonem a zjistíte,že   jste herecky o několik tříd   jinde.....
Asi se   mi opravdu tenhle film do   nálady netrefil.....
papamidnight
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.12.2011
po uspesnem prvnim filmu je   jeste vydarenejsi druhy film   ktery spis pripomina   noir-detektivky a temny   psychotriler film drzi   pohromade hlavne diky pribehu   harveyo denta\two face,joker   nejvydarenejsi padouch na   filmovym platne skoda ze se   heath ledger nedozil premiery   sve nejlepsi role.pokud by   clovek mnel vydet jediny   comicsovy film pak je to   tenhle
Pjotra108
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.4.2010
Jeden z nejlepších Batmanů   vůbec. Ani trochu nevadí ta   nová vizualizace Gothamu jako   moderního velkoměsta plného   mrakodrapů, naopak je to víc   reálné a víc vtáhne do   děje. Joker je geniálně   zahranej (myslim si, že by   dostal Oskara, i kdyby Heath   nezemřel) a je vždycky o   krok napřed než Bruce Wayne.   Hranice mezi šílenstvím a   genialitou, vzdor společnosti   anebo ji chránit, to jsou   klíčová dilemata, která na   mě padla na konci filmu a   stojím si za tím, že tahle   pointa je další bonus ke   klasickému dobře výtvarně   udělanému komixu. Když tak   přemejšlím, tak mě   napadá, jestli to není   nejlepší díl z Batmanů   vůbec...
AtemuLukas
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.8.2019
Trilogie pokračuje
Druhý díl trilogie má   opravdu spád. Ovšem má jak   dobré tak špatné prvky.   Hodně se mi líbí moderní   zpracování a také rozvor   charakterů postav. V tomhle   Nolanův temný rytíř   dominuje. Příběh pěkně   plyne a díky tomu se nebudete   nudit.

Pokud   ale uvidíte film víckrát,   tak si začnete všímat   detailů, které film kazí.   Jako například když batman   udeří hlavou Josefa o sklo a   neukáže se žádná krev   (není spoiler). Nebo dokonce   mizející mrtvola při   loupeži na začátku filmu. I   tak se však jedná o skvělý   film, který patří do mého   TOP seznamu. Ztvárnění   Jokera je tu opravdu   brilantní a dokonce i Two   Face tu je velice dobře   vylíčen. ( i když podle   komiksu také neodpovídá   stejně jako Joker).   Poslední věc která mi na   trilogii vadí je to, že je   to místy až moc   načinčané. Tím chci říct   že se Nolan snažil udělat   “reálného” Batmana,   který by se mohl v reálném   životě stát, ale díky tomu   z díla zmizela temnota,   která z komiksu sálá.

Co se mi ale na   Jokerovi v podání Ledgera   nelíbí je fakt, že i když   uznává anarchii, tak vše ve   výsledku plánuje.   Rozhodně se na film   podívejte. 8/10
Ancient
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.8.2008
Dle mnoha nadšených recenzí   se dalo očekávat, že Temný   rytíř bude tak trochu   výborný film. No a tak   trochu je :-).Brilantní   příběh, který před nás   Nolan rozprostil není ani   příliš zamotaný,ani   příliš jednoduchý.Je   totiž přesně takový,jaký   by měl realisticky provedený   Batman mít.Mrazivě   uvěřitelný Heath   Ledger,nešťastný Bruce   Wayne a spousta prostoru pro   např. Komisaře Gordona nebo   Harveyho Denta.Jeho přeměnu   na záporáka Two face   považuji za jeden z vrcholů   filmu.Nadšené reakce jsou na   místě.
ICEMAN1979
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.8.2008
No asi jsem od toho čekal   víc ale špatný to   nebylo.Ale že bych to jako   oslavoval jako nejlepší film   všech dob to rozhodně   ně:o)tohoto roku mořná ale   zas bych to nehrotil přátele
JohnCoestler09
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.11.2010
Tento Batman oslnil tým , že   to bol veľký akčnák .   Ledger bol strhujúci ,   Jokerovské maniere v meste   neprekonatelné a Batman to   všetko musel uhasiť . Harvey   Dent bol tiež pekný   scenáristický ťah . Najprv   som si myslel , že tretí   záporak je vo filme na nič .   Potom som si pozrel film   neskôr ešte raz a zistil som   , že Joker bol príliš   slabý na Batmana aby si   nespravil pomocníka Denta ,   Eckhart mi veľmi nesedí ,   ale pre rolu Denta sa určite   hodí .Ešte by som vyzdvihol   vtipné hlášky ako Batman   stále skôr odíde , a   Gordona aLá Gary Oldman   nenápadne nápadná postava ,   ktorá je výborne zahraná .   Mínus : veľmi rýchle , ale   koniec vynikajúci
Caiiiczech
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.8.2012
Moderní Batman, zasazený do   současného světa. Z   pověsti plastového   pouťového panďuláka pro   slaboduché, kterého z něj   udělal Joel Schumacher, se   Batman otřepal již v prvním   Nolanově snímku. Ve druhém   nám Christopher Nolan   předkládá úžasnou jízdu   s Batmanem drsným a technicky   vybaveným - přesto   člověkem z masa a kostí. O   výborném Ledgerovi se   napsalo mnoho, jeho podání   Jokerova šílenství je   jednoduše fantastické. A i   když je oproti dřívějším   dílům Gotham najednou   slunný a plný skleněných   mrakodrapů, temnota   nezmizela. Tentokrát je   daleko více vidět v myslích   a činech Batmana, jeho   přátel a spolubojovníků, i   hlavního padoucha.
Jersey
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.7.2009
Proč se nesměješ? ...
Jednoznačně trhák roku   2008! Bráchové Nolanovi   vystopili z vlastního stínu   a po dost dobrym Batman begins   natočili dokonalé The Dark   Knight. Díky I-MAXovým   kamerám jsem si vizuální   stránku opravdu užíval.   Geniální ozvučení, možná   nejlepší za rok 2008.   Akční scény jsou natočeny   neuvěřitelně realisticky.   To vše koření skvělá   kamera a herecký   konzert(budeš nám chybět,   Heathe)... Byl jsem nadšený   z realistického pojetí   snímku, tohle je úplně   jiné, než ty barevné   karnevaly, co byly před   Batman begins. Film občas   připomíná spíš drsně   stilizovaný thriller, než   akční komiks... No, tak nebo   tak, jediné, co si na   TDK-áčko za rok 2008 může   dovolovat, je čtvrtý Indi.   Každopádně, za pár let   nás čeká další souboj:   TDK returns vs. Indi 5! Tak se   máme na co těšit...
Soused89
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.4.2009
Výtečný film   překvapující především   skvěle propleteným dějem,   hereckými výkony a   dokonalými charaktery postav.   Především na to, co   předvádí Heath Ledger v   roli Jokera nezbývá nic   jiného než nevěřícně   koukat. Je šílený, je   geniální, sympatický i   hnusácký. Ovšem ani Eckhart   v roli Two Face za ním moc   nezaostává. Především   zásluhou těchto dvou postav   a konce v němž se Batman   obětuje pro dobro Gothamu,   jde o jednoznačnou filmovou   perlu v oblasti fantasy/komiks   žánru roku 2008. Společně   s Hellboyem 2, který je o   něco víc poetičtější a   ne tak naturalistický. V obou   případech dle mého jasně   za deset.
pivnidoga
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 1.8.2008
Tak, tohle me jaksi minulo,   myslim, ze toto dilo je   nadhodnocovano az moc....,   pripada mi jako by ten film   skoncil v pulce   "deni", jedinym   kladem je role H. Ledgera   alias "Jokera",   zahral to mistrne, ale na   takovy ambiciozni film je to   sakra malo....5/10
Anakin28
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.9.2008
Tenhle Batman je prostě   nářez.Je ještě lepší a   temnější než první   díl.Strhující   akce,dokonalé   postavy,atmosféra co by se   dala krájet.Christopher Nolan   je vážně frajer.A Joker v   podání vinikajícího Heatha   Ledgera,ten byl   boží.Škoda,že už   dohrál.TEMNÝ RYTÍŘ JE   PROSTĚ PECKA!
Tanatos
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.12.2014
temný rytier
Ešte dlho po záverečných   titulkách som nevedel nájsť   slova,čo som práve   videl.Jeden brilantne   natočený film a u mňa   najlepší z Batmanovskej   edície.Joker v podaní Heatha   Ledgera bol nezabudnuteľný a   podla mňa najlepší JOKER   všetkých čias.Christopher   Nolan stvoril legendu,ktorá   sa zapísala mne ale aj iným   ľuďom do filmových sŕdc.
Renuleee
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.8.2008
why so serious?
Rozhodně jeden z nej filmů   tohoto roku. K tomu asi   nejvíce přispěl Joker v   podání Heatha! Scéna, kde   popisuje, jak přišel ke   svým jizvám a drží přitom   chlápkovi v puse nůž...   "why so serious?"   mazec. :D
9 bodů ale   dávám proto, že by film   mohl být méně akční a   ještě trochu víc hlubší.   :) Místy jsem si připadala   na "jen dobře udělaném   akčňáku". Naštěstí   se to   "vážnějšíma"   scénama upravilo. :)
jany1
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.2.2009
Lehce přecenovany film,jako   akční film by nebyl problem   říci ze Temny rytíř je   vyjmečne zdařilá akční   podívana ale jako hrdy   nasledovník Burton.filmu,jsem   se jako divak ztratil v uplně   jinem žanru než kam Batman   vždy patřil.Jinak uznavam   že jsem z kinosálu odchazel   uspokojený naprosto vybornym   hereckym vykonem Heatha   Ledgera v roli Jokera i   dokanolou akční zabavou ale   v koutku duše a myslím že   sem to necítil sám jsem   postrádal tu užasnou   komiskovou nadsazku a   pohadkovost jako v prvních   dvou filmech.
Radek71
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.2.2009
Ikdyž nejsem pravým   obdivovatelem komiksů,tenhle   mně začal zajímat   předchozím dílem.Můžu se   tady rozplývat nad výbornou   režií,kamerou,hudbou i   Batmanem,jenomže nejvíc mně   chytil Joker.Neumím si   představit,že by toho   šílence mohl někdo   zvládnou lépe.Ledger byl pro   mně šok.Žádnou roli   předtím nezvládnul   lépe.Buď v něm šílenec   dřímal,nebo se jím   stal,když mu namalovali masku   Jokera.Je posedlý dostat   Batmana a jak sám   říká....ani šílené kuře   nehrabe zadarmo...,dělá to   na zakázku pro mafii.Je v tom   čistokrevný souboj šílence   a hrdiny.Do toho trochu   praktické politiky a   zákulisí korupce v policii a   můžete si vybrat,co Vás   chytí nejvíc.Mně všechno   dohromady.Doporučuji všemi   10.
Brucebane
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.12.2019
Temný rytíř
Skvostné Nolanovo dílo. Od   první do poslední minuty   nabitý příběh plný   zvratů, akce, prokládaný   geniálním soundtrackem a   opepřený jedinečným   záporákem Jokerem. Temný   rytíř pro mě zůstává   nejlepším filmem o strážci   zákona v Gotham city.
phoebe.h2
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.8.2008
Film roku
Jednoznačne nejlepší film   roku 2008,který jsem   viděla.Ani na chviličku jsem   neměla pocit,že bych měla   nachvilku pustit oči z   plátna.Joker byl   famózní,Wayne/Batman   výborný a nelze zapomenout   na Two-Face.Aaron Eckhart ho   zahrál fakt dobře.Už   začátek filmu Vám   napoví..TO bude jízda.
kvietek
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 23.2.2009
Začnu tím, že oprotí   Batman začíná, se mi tento   film nelíbil.
Ládovat   do mě samou akci- minutu co   minutu, to mi vážně vadilo.   Film už ani nebyl tak o   Batmanovi jako o Jokerovi.
Pravda je, že herecké   výkony Jokera a Batmanova   sluhy, pro mě úroveň filmu   pozvedly, ale ... Pravda, že   někomu se to hodně líbilo,   jiní tento díl zas   zatracují...
catyinka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.2.2011
Heath Ledger - DOKONALOST   sama! Naprosto geniální   ztvárnění špatné strany.   Tahle role byla hlavní důvod   proč jsem tenhle film musela   shlédnout, jsem si nemohla   nechat ujít.
Regal
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 31.3.2010
Nečekal jsem žádné   zázraky, ale krom slušného   námětu a hereckého výkonu   Heathera opravdu žádný   zázrak, spíše zklamání.   Stihl jsem u toho vařit i   oběd!
sidheig
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 29.5.2009
nuuuda a strasny bordel a   chaos,predosla cast ovela   lepsia
davam 5 bodov.a   spatna herecka tam hra fuuuj
Jakub_M
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 7.2.2009
"Víš odkud mám ty jizvy?"
Ptá se několikrát Joker z   filmového plátna... no asi   bych odpověděl, že z toho   filmu, ve kterém jsi. Hold co   k filmu dodat? Ano, je   zručně udělaný, má pointu   aby si člověk řekl super,   má komické okamžiky a super   herecký výkon v postavě   Jokera, ale něco tam   chybí... určitě to film   roku není...
sharp69
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.12.2008
Film dobrý,ale výkon Heatha   Ledgera byl naprosto   dokonalý.Doufám,že ve   tvoření nových batmanů   budou pokračovat.
roberos
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.1.2010
perfektní záporák Heath   Ledger jejo práce z jazykem   je úžasná fakt skvěle   vyšinutej. Jinak film je   řemeslně natočen výborné   akční scény a rychlý spád   jsou dokonalé tento film je   prostě cool
Karoine
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.7.2008
Pravdebodobne nejlepsi batman   movie.. Predevsim vykon Heatha   Ledgera je fascinujici, Joker   se neobycejne vydaril. Hlavnim   zaporem filmu je temer   naproste oprosteni od   puvodniho komiksoveho   konceptu. Jsem fanouskem   burtonovskeho batmana a Jokera   v podani Jacka Nickolsona,   tento posledni Batman vsak   urcitew stoji za 200 korun za   listek a popcorn... Velmi me   mrzi, ze Heath Ledger nemuze   byt v pristim dilu, jeho vykon   povznesl film na vysokou   uroven.
Don
Hodnocení:
Přidáno: 14.11.2008
9/10
No musim říci,že už jsem   Batmanovi nedával žádný   šance,ale řekl jsem si proč   a udělal jsem dobře,velmi   působicí dobře vyvážený   děj,skvěle pojatý,asi taky   díky Jokerovi znovu na   scéně,jak už v podání   již zesnuléhoherce,tak i   zajímavýho padoucha.
mongoose66
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 24.1.2009
Kde není děj,který dává   smysl,tak tam už to   technická stránka   nezachrání,já osobně jsem   se u tohoto filmu dost nudil a   přistihl jsem se,že   čekám,ať už co nejdříve   skončí.Mimochodem   nechápu,proč herec typu   Morgana Freemana vzal tuto   roli,která byla zjevně pod   jeho úroveň.Jinak se mi asi   nejvíce líbil Joker a to je   asi tak všechno.
DaviD3141
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.10.2009
..............................   ..............................   ..............................   ......................
ajdou
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.7.2008
Jednoznacne najlepsi film   tohto roka. Necakal som ze   moze byt este nieco o triedu   lepsie ako predchadzajuci   batman. Nolan spravil s   batmana nieco viac ako   komixovu postavicku. Perfetkny   dej, napatie, a zolikov trik   s ceruzkou.
massa
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.9.2008
Pěkné pokračování Betman   začíná, sice na mně až   moc divoké a akční ale   jinak super. Pan Ledger byl v   roli Jokera nepřekonatelný,   kam se na něj hrabe hlavní   hrdina.
ENTERING
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.1.2008
DARK KNIGHT
TAK TOHOHLE BATMANA UŽ SE   NEMŮŽU DOČKAT A TEN JOKER   VYPADÁ HODNĚ DOBŘE URČITĚ   NÁS ČEKÁ VELKOLEPÁ AKČNÍ   PODÍVANÁ UŽ ABY BYL   ČEVENEC WHY SO SERIOUS   MUHEEEEEE JOKER
Dr.Scorp
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.10.2008
film se mi hodně líbil!   superní obsazení herců   hlavně |Jokera! Dobrý děj!   A vřle doporučuji   shlednout...
cineMAniak
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.12.2008
Burton je mimo, Nolan nastupuje...
Dokonalé. Film vás proste   úplne zatlačí do sedadla a   to v priebehu prvých 5   minút. Príbeh sa rozbieha   veľmi rýchlo a tak aj   pokračuje, nemá hluché   miesto, je bez zbytočných   omáčok. Najlepšie scény   sú samozrejme tie s Jokerom.   Všade rozosieva chaos a   paniku a pýta sa Why So   Serious? Heath Ledger priam   exceluje, hrá to geniálne,   všetky pohyby, mimika, hlas,   smiech.... Nebol to Heath   hrajúci Jokera, ale Heath bol   Joker..... Popri ňom sa   stráca aj taký vynikajúci   herec ako Christian Bale,   ktorý zopakoval super výkon   z filmu Batman začína. Aaron   Eckhart je podľa mňa   najvýraznejšia vedľjšia   postava filmu, jeho prerod som   sledovala s fascináciou ale   aj ľútosťou. Výmena Maggie   Gyllenhaalovej za Katie Holmes   ma veľmi potešila, aj keď   ani jednu nemusím:)   Vyzdvihnúť musím aj   fantastickú réžiu Chrisa   Nolana, ktorý fakt   "válí":) Spolu s   bratom Jonathanom vytvorili   nezabudnuteeľný scenár,   ktorý sa vyznačoval   dialógmi s pointou a dosť   hlbokou myšlienkou.   Filozofické dialógy sa   striedajú so strhujúcimi   akčnými scénami, láska s   nenávsťou, anarchia s   pravidlami, biely rytier   Gothamu s temným rytierom   Gothamu...
Naozaj   udivujúce dielo, ktoré   rovnako nadchlo divákov aj   krotikov. Podľa Mńa si   zaslúži potlesk a čo   najviac plešatých zlatých   sošiek:))
jarod
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.8.2008
Luxus
Opravdu vynikající snimek,   možná i film roku, dal bych   deset, ale nemohl jsem si   celý film zvyknout na   "Rachel" to byla pro   mě zklamání, seschlá,   vypadala jak stará panna, ale   je pravda, že kdo neviděl   jedničku ten pocit   nemá.....Zlatá "Katie   Holmes" v sérii spíš   vždycky ublíží změna   herce v pokračování.
Xico
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.7.2008
158 minut napatia
Prave som sa vratil z kina.   Fenomenalny vykon Heatha   Ledgera. Americky kritici   dokonca vyhlasili, ze je to   najlepsi film vsetkych cias -   teda lepsi ako Krstny otec!   No, ked si clovek odmysli   niektore, za vlasy pritiahnute   sceny (ale to sa v komixovych   filmoch ocakava), musim im dat   za pravdu.
nenimitojedno
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.6.2009
Perfektní výkon Jokera v   podání Heatha Ledgera,   skvělá podívaná, při   které nejste ani chvíli v   klidu. Podívat se ale na to   jednou mě bohatě stačilo.
missing-or-die
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.9.2009
Zkrátka nejlepší film, co   jsem kdy viděla. Heath tam   byl úžasný, ale všichni   herci tam perfektně seděli.   Moc se mi líbily výstupy   JOKERA, muselo být těžké   ztvárnit takový charakter,   ale Heath to zvládnul na   jedničku.
CaletkaLukas
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.3.2010
One of The best films ever
tento film je opravdu   bombastický , jak po akční   a efektní stránce , tak po   umělecké,řemeslné a   charakterové a psychologické   stránce.Je dlouhý 2 a půl   hodiny a nemá skoro žádné   slabé chvilky , protože   téměř každý moment ve   filmu je něčím   důležitý.Film začíná   geniálním úvodem   (vyloupení banky) pokračuje   dalšími výbornými scénami   (scéna na večírku kdy   přijde joker , .....) atd   .úžasná honička a podle   mého apsolutní vrchol (když   nepočítám takové vlastně   2 závěry -joker a two-face )   filmu scéna ve vyslíchací   místnosti Batman vs Joker ,no   aa potom také úžasné   finále jak už sem se   zminoval dvojzávěr   .Samozřejmě celý film je   skvělý.Herci jsou skvělí ,   hlavně Joker v podání   Heatha Ledgera je   nezapomenutelný a děsivý   .H.Ledger podal životní   výkon a na to se jen tak   nezapomene.Jack Nicholson   vedle něho teď vypadá jako   ,,trapný"   šašek.Právě ted se   prokázalo že je Jedger   opravdu   výýýnikajícíííííí   herec a toho posmrtného   Oscara si opravdu ale opravdu   zasloužil.Všichni herci jsou   ale skvělí např Ch.Bale   (leč mnohdy upozaděný a je   taky pravda, že v Batman   Begins hrál mnohem lépe, ale   na druhou stranu tam měl   více prostoru), brilantní   Aaron Eckhart as Two face   ,vynikající Gary Oldman ,   ........Z děje vám nechci   nic prozrazovat (to abyste   měli lepší zážitek) ,   můžu vám ale říci že je   více komplikovaný než si   myslíte.Je tu ale i   vynikající kamera , střih ,   přesně sedící hudba a   realistické a drsné akční   sekvence a báječná   atmosféra.Chyby se tu   hledají velmi těžko(něco   málo nelogičností, ale na   ty po chvíli   zapomenete).Jediné, co bych   vytkl je to že Two-face mohl   být na plátně déle.Film   má i velmi mnoho hlubokých   myšlenek a poselství jako   třeba Když Joker vysvětluje   ,,já nejsem zrůda jenom jsem   předběhl dobu" ,,tyhle   civilizovaní lidi se sežerou   navzájem" Two-face   ,,myslel sis že v neslušném   světě se jde chovat slušně   ne svět je krutý a jediný   morální princip v krutém   světě je náhoda-nestranná   , nepředpojatá , fér"   Batman ,,můžu umřít jako   hrdina nebo se dožít toho   že se ze mě jednou stane   padouch"....atd.Film má   opravdu mnoho   lákadel.Geniální film od   geniálního Christophera   Nolana který vytvořil temný   , napínavý , vybroušený a   novodobý komiksový klenot   celé světové   kinematografie.10/10
leeroyjenkinz
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.5.2019
Nejlepší batmana nejlelší záporák všech dob
nemá chybu ... tento film   jsem viděl asi 20x a ještě   mě nepřestal bavit ...   jestli jste neviděly tak si   ho koukejte zalnout
speedyP
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.12.2008
vynikající film..kdo trochu   rozumí herectví ocení   výkon Heathe Ledgera..on   dodává tomu filmu   kouzlo..pokáždé jsem se   těšil až se na scéně zase   objeví Joker..
shape
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.8.2008
Temný rytíř. O tomhle filmu   se mluví snad všude. Je   vyzdvihován kritiky, lidé z   něj šílí a velmi   odvážně se o něm tvrdí,   že je jedním z nejlepších   filmů historie. Mě osobně   mi to přijde dost   přehodnocené. Není pochyb o   tom, že si Rytíř zaslouží   plné hodnocení, ale hovořit   o něm jako o nejlepším   snímku, co jsem kdy viděla,   je přehnané. Nicméně filmu   tato chvála pomohla a stal se   z něj naprostý kasovní   trhák. Kdo ví, jestli na tom   má "zásluhu" Heath   nebo ne, každopádně je on,   tou hlavní hvězdou, která   si celý film ukradne pro   sebe. Hovoří se i o   případném Oscaru, dokonce   jsou na internetu i petice,   kde se lidé podepisují, aby   ho dostal. Já jsem mu ho   přála za Zkrocenou horu, z   celého srdce mu ho přeji i   těď...nevím, kdo budou jeho   konkurenti, ale kdyby ho   získal, nikdo nemůže   tvrdit, že je to   nezaslouženě. Jeho Joker byl   naprosto dokonalý, bylo   radost ho sledovat. Ostatní   byli samozřejmě také   výborní..Christian Bale,   Aaron Eckhart, Gary Oldman...o   tom není vůbec pochyb, ale   jak už jsem zmínila, byli   zastíněni někým jiným.   The Dark Knight je prostě   perfektní film a já jsem   ráda, že jsem měla tu čet   ho vidět...a rozloučit se   tak svým způsobem s Heathem.   U titulků jsem měla vážně   stažený žaludek, když jsem   čatla jeho jméno a cestou z   kina jsem bezděky musela   myslet na jeho rodinu, jak se   asi musí cítit oni...
Connor
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.4.2009
Glorious TDK
Film trva 2 a pul hodiny a ani   jedinou vterinu jsem se   nenudil. to jasne vypovida o   jeho kvalite. A dokonce kdyz   temny rytir koncil, doufal   jsem ze se to nestane a ude   hrat jeste aspon dalsi   pulhodinu. to by vsak ubralo   na jeho temnosti, protoze   prave neukonceny zaver je   jedna z nejlepsich scen filmu   (spolu s komentem Jimma   Gordona) Dalsi super sceny   jsou vsechny kde vystupuje   famozni Heath Joker Ledger,   necht je mu zeme lehka. A pak   ta nadherna akcni sekvence s   batpodem, batmobilem a   truckem, delajicim kotrmelce.   Proste vsem vrele, vrele,   vrele doporucuji a koho tenhle   film nebavil, je beznadejny   pripad.
Pro porovnani:   Luhrmanova Australie trvala   tak dlouho jak TDK a byl to   poradnej rozdil. Ten film meli   ukoncit po te hodine a pul a   bylo by to docela (i pres   desny digitalni triky) fajn.   Ale takhle sem myslel, ze   kazdou vterinou umru nudou.   tot vse
karelnovak
Hodnocení:
Přidáno: 7.8.2008
Výborný film pro psychopaty
Výborný film pro psychopaty,   kteří se chtějí dvě a   půl hodiny dívat na   zabíjení lidí. Jen doufám,   že se po vzoru tohoto filmu v   následujících letech   nezačnou natáčet filmy z   koncentračních táborů.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih158922minih158922Skokan (2018) 
Podbrosy n
minih12167minih12167Maturita za školou (1973) 
Maturita za školou n
minih25944minih25944Kapitán Dabač (1959) 
Kapitán Dabač n
minih24676minih24676Skřivánčí píseň (1933) 
Skřivánčí píseň n
minih74248minih74248Rosewood Lane (2012) 
Rosewood Lane n
minih129340minih129340Z ulice na green (2013) 
From the Rough n
minih20452minih20452Tajemství Ocelového města (1978) 
Tajemství Ocelového města n
minih51201minih51201Je to i můj život (2009) 
My Sister's Keeper n
minih121182minih121182Jízlivě tvůj (2013) [TV seriál] 
Vicious n
minih24660minih24660Sedmá velmoc (1933) 
Sedmá velmoc n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Temný rytíř povstal (2012)

 Temný rytíř povstal (2012)
Temný rytíř povstal n
The Dark Knight Rises
Žánr: akční / fantasy / komiks
Země: Spojené státy americké / Velká Británie
Režie: Christopher Nolan

(pokračování)

Batman začíná (2005)

 Batman začíná (2005)
Batman začíná n
Batman Begins
Žánr: sci-fi / akční / dobrodružný / krimi / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Christopher Nolan

(pokračování)

Batman: Dead End (2003)

 Batman: Dead End (2003)
Batman: Dead End n
 
Žánr: akční / krimi / fantasy
Země: Spojené státy americké
Režie: Sandy Collora

(spin-off)

Batman a Robin (1997)

 Batman a Robin (1997)
Batman a Robin n
Batman and Robin
Žánr: komiks / akční / fantasy / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Joel Schumacher

(pokračování)

Batman navždy (1995)

 Batman navždy (1995)
Batman navždy n
Batman Forever
Žánr: fantasy / akční / komedie / krimi / sci-fi / thriller
Země: Spojené státy americké / Velká Británie
Režie: Joel Schumacher

(pokračování)

Batman se vrací (1992)

 Batman se vrací (1992)
Batman se vrací n
Batman Returns
Žánr: sci-fi / akční / romantický / thriller / krimi
Země: Spojené státy americké / Velká Británie
Režie: Tim Burton

(pokračování)

Batman (1989)

 Batman (1989)
Batman n
 
Žánr: sci-fi / akční / krimi / drama / fantasy / dobrodružný
Země: Spojené státy americké / Velká Británie
Režie: Tim Burton

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Zdravotní škola

09:00 - 09:45

10 minut již uběhlo
35 minut zbývá do konce

ČT2 - Afrika z výšky

08:30 - 09:25

40 minut již uběhlo
15 minut zbývá do konce

NOVA - Ulice (2005) [TV seriál]

08:40 - 09:40

30 minut již uběhlo
30 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

08:55 - 09:20

15 minut již uběhlo
10 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376597
Obsahů a biografií: 178284

Poslední komentáře

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10