Duben
ohodnotit

Team America: Světovej policajt

Team America: World Police

Žánr:
Rok:
2004
Délka:
98 minut
Premiéra v ČR:
3.2.2005
„První akční loutkový film“

Komentáře k filmu Team America: Světovej policajt

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 19
Frolíček
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.11.2016
Vizionářský snímek, který   mnohé události   předpověděl. Naprosto   nekorektní k čemukoli a ke   komukoli a bohužel ono to tak   asi je. A je jedno jestli je   to Kim nebo Kong, Amíci se   cpou do všeho a jako   světovej policajt napravují   kde co a kde koho. Otázka   jestli dobře. Jelikož už je   snímek trochu staršího   data, musím si vyhledat,   jestli někde byly nějaké   reakce zainteresovaných   herců....Matt Damon.
MARi0
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.10.2010
Team America: Světovej policajt
Trey Parker a Matt Stone se   snaží za svůj život nas*at   co nejvíce lidí. A zatím se   jim to daří na výbornou.   Muslimští extremisté jim   vyhrožují smrtí,   scientologové je zavrhují   snad se stejnou vervou jako   psychiatrii.
Team   America vypadá na první   pohled jako pěkná kritika   ameriky, hlavně pak její   armády, která je vidět   všude ve světě. Ale ta   není jediným cílem útoku.   Slavná "South   Parkerovská" dvojice si   tu utahuje z OSN (přiznejme   si, jejich rychlost a   schopnost něco řešit si o   to přímo říká), z lidí   co se do něčeho bezdůvodně   montují (hodně mi to   připomnělo facebookovské   skupiny typu zastavme válku,   až zde budou všichni,   přestane se válčit, dej to   se mi líbí) hlavně pak   herců. Nevím podle jakého   klíče vybírali (písnička:   Chtěl bych ti říct, že   "Pearl Harbor" stál   za ho*no a že mi moc   chybíš), z koho si udělat   srandu, ale dost se jim to   povedlo. Chudák Samuel L.   Jackson, který z toho ale   oproti Sean Pennovi a Mattovi   Damonovi vyvázel nakonec   nejlíp:-D
Takže pokud   nejste vyloženě   militaristé, nebo naopak   pacifisté a máte aspoň   trochu všeobecný nadhled nad   tím co nám televize a média   celkově servírují, nesmíte   Team America vynechat...
volam.sa.pistik
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 9.11.2012
Vojnou k mieru?
No pekne. Nie som ľavicový   intlektuál, ani milujúci   liberál, ani ťažký   antiameričan, ani priaznivec   Moora a ani si nerobím   ilúzie, že v Severnej Kórei   je ráj na Zemi, ale mne toto   teda nepríde ako satira ani   paródia, ale už doslova   propaganda. To že tvorcovia   majú vojnové sny a chute už   dokázali v domovskom South   Parku a tu nezaostávajú.   Fakt neviem, čo spravili im   tí na paškál vzaní herci,   ani podľa akého kľúča   vyberali a stupňovali koho   strápniť viac, rozhodne tu   cítiť solídnu dávku   nenávisti. Sprostosť mi   nevadí, ale tu to bolo o   niečom inom. Už dlho som   nemal tak zlý pocit z nejakej   snímky
PORTER
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.1.2013
Po South Parku zase jedna   výborná tentokrát loutková   komedie kde nechybí hustý   hlášky,sex a tentokrát i   akce.
BinLADIN
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.7.2009
Smekám před tvůrci   loutkového akčního filmu   moc se povedl a stojí za to a   proč je tak skvělej je z   dílen tvůrců SOUTH PARK ZDE   SE POVEDLO SKVĚLE POPSAT   SPOLEČNOST
Chrustyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 1.11.2007
Ve srovnání se South Parkem   je to veliká slabota ale pár   věcí je povedených. Např.   závěrečný souboj s   hoollywoodkými hvězdami byl   poměrně vtipný.
mikee007
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.4.2018
Já teda nehulím
ani trávu, ani nic jiného,   ale když se nám jednou v   hospodě sešla parta   huličů, k nim se přidala   partička napitých a pustil   se tenhle film, všichni se   doslova váleli smíchy po   zemi.
Osobně si   nemyslím, že k sledování   tohoto filmu musíte být pod   vlivem drog, já ho miluju i   za střízliva.
Tvůrci   filmu Matt Stone a Trey Parker   (otcové South Parku) jsou   géniové nadsázky, umí   "střílet" těžkou   municí a absolutně nic jim   není svaté. Přiznávám,   že ne každému se jejich   druh humoru musí líbit. Ale   když se naladíte na jejich   vlnu pobavíte se více než   královsky.
Pardal
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.6.2006
Skvělá parodie na současnou   politickou situaci a akční   filmové trháky v jednom,   hodně momentů je fakt k   popukání, lepší než South   park (mimochodem autoři mají   na svědomí i tento úlet).
Faye
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 13.6.2007
Čekala jsem sarkastickou   podívanou o paranoie země   hvězd. Ale nějak jsem se   ztratila, není mi jasné   ...na koho mají (měli, nebo   budou mít) tvůrci vlastně   pifku??? Začátek např.   zprávy ze světa ( Paříž,   Káhira)... „Team America   znovu nasral celý svět“   sliboval ostrou politickou   satiru a chvíli se zdálo,   že hlavním cílem útoku   bude Bílý dům a   především onen nejvyšší   policajt světa, ale satira se   nějak rozplizla do zmatena a   do ztracena. Takže nakonec   zůstala jenom loutková   Kámasútra. Hodnotím stejně   jako Pearl Harbor 5* :-).
Rene1
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.4.2008
Půvabný loutkový film pro   děti i dospělé. Loutky jsou   dokonalé, umělý svět ve   filmu vytvořený funguje   dokonale. Je pravda, že na   jemný humor tohoto filmu je   třeba si zvyknout, není to   bláznivá komedie, u které   byste se za břicho popadali.   Kdo čekal ostrou kritiku   politického kursu vlády či   vůbec jakýkoli jednoznačný   názor, bude zklamán. Přece   jen ten filmeček asi stál   dost peněz, ty peníze do   něj někdo vložil a ten   někdo je chce zpátky. Navíc   je to film loutkový, a tedy   koneckonců i pro   děti(odhlédněme prosím od   bezpodstatných detailů jako   je přístupnost) Ostrý   postoj by mohl odvést od   filmu řadu diváků. Při   zásazích v Paříži a v   Káhiře světoví policajti   projeví ohleduplnost k   místním obyvatelům a k   civilním škodám v takové   míře, za kterou by se   nemusel stydět ani George   Bush. Na druhé straně to od   tvůrců schytávají i   stoupenci mírových   řešení. Hollywoodské   hvězdy jsou úplně mimo a   motají se do věcí, kterým   rozumějí jako já kvantové   fyzice a diferenciálnímu   počtu, Hans Blix   symbolizující neschopnou a   nerozhodnou OSN je sežrán   žraloky v Kimově akváriu.   Trochu mi to připomíná   pořad S politiky netančím.   Kritika tam i sem, na jednu a   hned na druhou stranu, satirka   bez krvelačnosti, tak jako ti   černí Kimovi panteři, což   jsou vlastně kočky. Ale   jinak je to rozkošné a   některé scény člověk   může vidět znovu a znovu.   Všechny scény jsou s jemnou   ironií převzaty odjinud. Ale   ta závěrečná řeč   hlavního hrdiny a vzápětí   jeho šéfa. Ano, to jsme už   v americkém filmu viděli   opravdu statisíckrát. Ale   tentokrát to nedrhne,   nenudí. Vůbec poprvé to   není trapné. Oba říkají   slova, která by se měla   tesat do kamene.A ten kámen   dát na stůl hollywoodských   scénáristů, aby se   styděli.
TILL.87
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.6.2008
no tak tuten film je sám o   sobě jedinečnej, konečně   tvůrci přišli s něčim   novým na filmová plátna.   Nařezal sem se u něj jako   sviňa. Doporučuju každýmu,   jenom ne malým dětem, přece   jenom se tam mluví i spostě   a to dost :D
Jarda1420
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.4.2012
Už jsem se dlouho nenasmál,   tak jak u tohodle filmu. Fakt   mazec a postelová scéna-   geniální. DOPORUČUJI!!!!
reby
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.8.2011
Super, bomba komedie, trochu   mi to zpracováním   připomnělo starej seriál   thunderbirds, ale ty hlášky,   scénky no prostě supa,   scénky jako plastická   operace, monstruozní blití,   postelová scéna, a jako   třešnička na dortu   závěrečný projev, ten byl   nejvíc :)
standa.kasna
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.3.2008
Tento film mě zaujal tak na   pul ale smekam před dvůrci   tohoto filmu protže to co on   dokažou tomto filmus   loutkama je užasné ale   podivejte se sami a uvidite.
PogoJoe
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.6.2007
Matt Damon :-) Spoustu lidí   asi nejvíce zaujal sex   loutek, ale já tu nalezl   jiná oblíbená místa -   např. použití živých   černých koček, skvělý   šišla kim Čong Il alias   mimozemšťan z planety Gylon,   vtipy vycházející z pohybu   loutek, narážky na můj   oblíbený Kill Bill a Matta   Damona, samozřejmě.   Zezačátku trochu nudné,   několik hluchých míst, ale   jak se film blížil ke konci,   bavil jsem se čím dál víc.   Místy nechutné (to zvracení   bych vynechal), pro mnoho   lidí neskousnutelné (tolik   sprostých slov na plátně   jen tak neuslyšíte), ale je   to zábava, je to nevšední -   právě díky loutkám, humor   dua Parker, Stone je tu až na   druhém místě, ale   nezklamal. Sice je to trochu   nevyvážené a znám spoustu   filmů, u nichž jsem se   nasmál víc, ale pořád je   to fajn snímek...
kyushi
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 14.5.2007
Rozhodně zajímavý film;-)
Rozhodně loutkový film   dlouho nebyl v kinech a toto   je fakt na loutkový film dost   zajímavé. Ale rozhodně   bych ho nepouštěl dětem   protože by to nepřispělo k   jejich výchově, ale   dospělí a jejich dospělé   děti si to rády pustí a   zasmějí se tomuto filmu.
lemurek80
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.4.2007
Nemravné loutky
Nemravný ale naprosto   úžasný!Nedoporučuju   pouštět dětem místo   večerníčku :o)Naprosto   tleskám za práci   kulisáků,vodičů loutek a   vlastně všech co tenhle film   dělali.Veřím že film bude   mít hodně obdivovatelů u   puberťáků...nebo   zastydlích puberťáků (jako   třeba u mě).
TykvaB
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.7.2005
Naprostá zvrácenost a   dokonalost sama prostě bomba.
pankous
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.6.2007
Po výtvarné stránce -   vynikající. Kromě toho   vtipné, originální,   aktuální. Další odpověď   na současnou zahraniční   politiku USA. Důsledně   dodržující ty   nejzákladnější klišé   všech béčkových   amerických filmů, včetně   happyendu. Další velké   překvapení - žádná   jednoduchá komedie, ale   povedená, do důsledků   dovedená parodie.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih56707minih56707Percy Jackson: Zloděj blesku (2010) 
Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief n
minih135473minih135473Zbrusu Nový zákon (2015) 
Le tout nouveau testament n
minih21347minih21347Třetí princ (1982) 
Třetí princ n
minih77141minih77141Chechen Extremism (2008) [TV film] 
Chechen Extremism n
minih66944minih66944Kocour v botách (2011) 
Puss in Boots n
minih23643minih23643Zátah (1984) 
n
minih36991minih36991Místo na výsluní (1951) 
A Place in the Sun n
minih102170minih102170Sparkhouse (2002) [TV film] 
n
minih52654minih526542Bobule (2009) 
2Bobule n
minih24375minih24375Žhavé výstřely 2 (1993) 
Hot Shots! Part Deux n


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190494
Osobností: 697736
Fotografií: 763715
Plakátů: 376310
Obsahů a biografií: 178188

Poslední komentáře

Velký Jake (1971)

Velký Jake
Johna Wayne já jaksi   nemusím, ale jako Big Jake,   zřejmě díky dobrému   scénáři, jsem visel očima   na obrazovce. Ve filmu hrál i   jeho syn Patrick, spolu   natočili 11 filmů...

Autor: jarda53 | Hodnocení: 9 / 10

Andělské oči (1994)

Andělské oči
Tenhle film je dokladem toho,   že 90.léta byla z hlediska   naší kinematografie hodně   podivnou dekádou.Kvalitní   Hrabalova literární   více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 4 / 10

Těžká Barbora (1960) [TV divadel...

Potěšení

Těžká Barbora
Herecké výkony a hudební   doprovod Orchestr Karla Vlacha   vdechují tomuto kousku   neopomenutelný život.

Autor: Rostislav-Bartosz

Ohnivý máj (1974) [TV inscenace]

Ohnivý máj
Jedna ze série hodně   povedených televizních   inscenací z naší dávné   historie, které vznikly v   roce 1974. Tentokrát   církevní koncil v více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Šťastné a krvavé (2023)

Šťastné a krvavé
O tom, že existují skřítci   Elfové pro země, které o   vánočních svátcích   vyznávají reklamní postavu   Santa Clause společnosti   Coca-Cola, více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 7 / 10