Tarzan a zelená bohyně (1938)

Tarzan a zelená bohyně (Tarzan and the Green Goddess)
73.3 %
 
 

Tarzan and the Green Goddess

    Žánr: dobrodružný / akční
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 72 min.
„Upravená verze seriálu "Nová dobrodružství Tarzana" z roku 1935“
"Tarzan a zelená bohyně". Tento poslední z dlouhé serie Tarzanovských filmů, v nichž se v titulních úlohách vystřídalo několik herců, tentokrát na místo olympionika Weissmüllera nastoupil jiný populární olympijský vítěz Bruce Bennett (aby nedošlo k omylu, jeho vlastní jméno bylo Harold Herman Brix a to se často používalo na začátku jeho kaiéry).

Jinak je film zajímavý i potud, že část exteriérových snímků byla opravdu natočena vědeckou výpravou v Guatemale. Děj sám je je ovšem hodně dobrodružný, vědecká výprava odvážející poklad ze starého chrámu, musí o něj zápasit s domorodou sektou i s bandity, její členové prodělají různá nebezpečí, ocítají se v zajetí i s Tarzanem, po bojích, v nichž se uplatňuje proti lidem i dravcům nezdolatelný Tarzan, nakonec sebe i poklad ovšem zachraňují. Na rozdíl od dřívějších filmů není už Tarzan plachý lesní muž, ale plánovitě promýšlí a s přáteli domlouvá své činy.  Autor: Asmodej

režie:
Edward A. Kull, Wilbur McGaugh
 
 
hraje:
Bruce Bennett (Tarzan), Ula Holt (Ula Vale), Frank Baker (major Martling), Lewis Sargent (George), Ashton Dearholt (Raglan), Jack Mower (kapitán Blade), Earl Dwire (přírodovědec), Merrill McCormick (Bouchart)
 
 
námět:
Edgar Rice Burroughs (postavy), Basil Dickey, Charles F. Royal
 
 
scénář:
Charles F. Royal, Edwin Blum
 
 
kamera:
Edward A. Kull, Ernest F. Smith
 
 
střih:
Thomas Neff
 
 
producent:
Ashton Dearholt
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.