Tanec s bílým psem (1993) [TV film]

Tanec s bílým psem (To Dance with the White Dog)
70 %
 
 

To Dance with the White Dog

Další název: Zatancovat si s bílým psem

    Žánr: drama / poetický
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 100 min.
„Poetické vyprávění o muži, který zůstal vdovcem, ale manželka jej přesto neopustila...“
Sadař Robert Samuel Peek celý život pěstoval nejlepší ořešáky v celé Georgii. Před sedmi lety oslavil se ženou zlatou svatbu. Jeho milovaná manželka Cora ale náhle zemřela. Starý pán teď chodí jen do svého sadu a celá rodina na něj dává bez přestání pozor. Pečují o něj především jeho obětavé dcery, které však nechápou, že tatínek chce být občas sám, i když mu bude třeba smutno. Z ničeho nic se jednou před Samovými dveřmi objeví psí slečna. Je stejně sněhobílá, jako byla fenka, kterou si před lety s Corou přivedli domů. Se čtyřnohou společnicí se také bez vědomí rodiny vypraví do vzdáleného Madisonu, místa, kde před šedesáti lety prožil nejkrásnější den svého života. Je to dárek, který dluží své manželce…

Představitel hlavního mužského hrdiny Hume Cronyn získal za svůj vynikající výkon v tomto dojímavém dramatu cenu Emmy. Film byl nominován na toto ocenění ještě v šesti dalších kategoriích: jako nejlepší televizní film, dále za vynikající herecký výkon v hlavní ženské roli (J. Tandyová), za režii, střih, zvuk a střih zvuku.

režie:
Glenn Jordan
 
 
hraje:
Hume Cronyn (Robert Samuel Peek), Jessica Tandy (Cora Peeková), Christine Baranski (Kate), Terry Beaver (Paul), Harley Cross (Bobby), Esther Rolle (Neelie), Frank Whaley (James), Amy Wright (Carrie), Dan Albright (Noah), Dan Biggers (dr. Bennett ), Lane Bradbury (Mildred Cooková), Warde Q. Butler (Neal Lewis), David Dwyer (Holman), Ed Grady (Herman Morris), Bob Hannah (Clete Walton ), Frank Roberts (Howard Cook), Jack Swanson (fotograf), Alex Van (Pete Morris)
 
 
námět:
Terry Kay (román)
 
 
scénář:
Susan Cooper
 
 
kamera:
Neil Roach
 
 
hudba:
Gerald Gouriet
 
 
střih:
Bill Blunden
 
 
výprava:
Fred Harpman
 
 
producent:
Patricia Clifford, Glenn Jordan
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.