Tajemství žlutých mnichů (1966)

Tajemství žlutých mnichů (Das Geheimnis der gelben Mönche)
55 %
 
 

Das Geheimnis der gelben Mönche

Další název: Wie tötet man eine Dame? / Jak se zabíjí dáma

    Žánr: špionážní / krimi / drama
    Země: Rakousko / Itálie / NSR
    Délka: 92 min.
Sandra Perkinsová má v den svých 25. narozenin zdědit sumu 72 miliónů dolarů, kdyby ale zemřela, peníze získá její opatrovník, strýc Henry. Sandra je vystavena několika vražedným útokům, na pomoc jí ale přichází tajný agent James Vine. Po společném pátrání po původci útoků přicházejí na stopu záhadného zločinného spolku žlutých mnichů, zbývá ale zjistit, kdo za nimi stojí.

Německý režisér Manfred R. Köhler se věnoval převážně dabingu, ale v šedesátých letech natočil i několik vlastních filmů. Pro špionážní film Das geheimnis der gelben Mönche se mu podařilo získat zajímavé herecké obsazení známé z mayovek spolu s italským hercem Adolfo Celim, výsledkem byl ale jen jeden z mnoha průměrných příspěvků eurospy filmů těžících z popularity bondovek.  Autor: argenson

režie:
Manfred R. Köhler
 
 
hraje:
Stewart Granger (James Vine), Karin Dor (Sandra Perkinsová), Rupert Davies (komisař Saadi), Adolfo Celi (Henry Perkins), Curd Jürgens (Gérard van Looch), Klaus Kinski (Caporetti), Scilla Gabel (La Tigra), Molly Peters (Vera), Erika Remberg (stevardka), Luis Induni (doktor Yang), José Marco Rosello (Kath), Demeter Bitenc (Cloy - vrah), Allen Pinson (kopilot), Slobodan Dimitrijević (vrah), Wilbert Gurley (Zonga), John Bartha, Andrea Fior (zhypnotizované děvče)
 
 
kamera:
Tonino Delli Colli, Siegfried Hold
 
 
hudba:
Marcello Gionvini
 
 
střih:
Daniele Alabiso
 
 
vedoucí produkce:
Paul Waldherr
 
 
výtvarník:
Nino Borghi
 
 
zástupce vedoucího výroby:
Gerald Martell
 
 
producent:
Karl Spiehs
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.