Tajemství řeky bohů (1999)

Tajemství řeky bohů (The Seventh Scroll)
76.9 %
 
 

The Seventh Scroll

    Žánr: dobrodružný / fantasy / drama / akční
    Země: Spojené státy americké / Itálie
    Délka: 267 min., 3 části
Starověký Egypt. Vzdělaný a geniální otrok Taita slouží u pána Inefa. Jeho dcera Lostris je zamilovana do mladého šlechtice Tanise, ale projeví o ni zájem sám faraon. Taita oběma milencům pomáhá... do říše ale vtrhnou Hyksósové, faraon zemře a královna Lostris se svou obrovskou družinou (a milencem) prchají proti proudu Nilu, aby zde podle Taitova návrhu vystavěli obrovskou a proti lupičům chráněnou hrobku pro zesnulého. Během cesty ale zemře i Tanus a Taita se rozhodne vyměnit těla... Lostris navíc čeká dítě.

Současnost. Manželé Al Simmovi objeví neporušený hrob válečníka, ve kterém je pohřbena faraonova mumie. Po ní pase i všeho schopný magnát Schiller, který manžela nechá zabít a doktorka Al Simma spolu s dobrodruhem Nickem a jejím synem Hapim odlétají na místo, kde má být skryta hrobka.

Tyto dvě roviny se navzájem prolínají. Tajemství řeky bohů je televizní adaptace dvoudílného románu Wilbura Smithe Řeka bohů 1 a 2.  Autor: fingon

režie:
Kevin Connor
 
 
hraje:
Wilfried Baasner (Pán Intef), Jeff Fahey (Nick Harper), Karina Lombard (Royana Al Simma), Phillip Rhys (Tanus), Roy Scheider (Grant Schiller), Katrina Gibson (Lostris), Art Malik (Otrok Taita), Jeffrey Licon (Hapi Al Simma)
 
 
asistent architekta:
Lucio Di Domenico
 
 
casting:
Cornelia von Braun
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.