Duben
ohodnotit

Tajemství nesmrtelných

Tuck Everlasting

Další název:
Tajomstvo nesmrteľných (SK)
Rok:
2002
Délka:
90 minut
„Romantický příběh o dívce, kouzelném létě a tajemství, které navždy změní její život.“
Popis / Obsah / Info k filmu Tajemství nesmrtelných
Film Tajemství nesmrtelných vznikl podle knižní předlohy Natalie Babbittové, která získala mnohá ocenění.

Mladá Winnie Fosterová žije v bohaté rodině, svázané řadou konvencí a formalit. Uprostřed horkého léta zatouží Winnie po nějaké změně ve svém jednotvárném životě. Nohy ji zavedou k průzračné studánce pod obrovským stromem v lese jejího otce, u které ještě nikdy nebyla. Osud ji v tom okamžiku přivede do cesty Tuckovy, štědrou a podivně odlišnou rodinu, jejíž život jako by se zastavil v čase. Ti Winnii ukazují, jak plně prožívat život, ovšem jen do chvíle, kdy se objeví podivný cizinec, který klade příliš mnoho otázek a ohrožuje jejich svět. Nedlouho poté se musí Winnie rozhodnout, jestli bude žít tak, jak byla zvyklá, nebo tak, jak žije nyní.

V romantickém příběhu pro celou rodinu se představí plejáda hereckých hvězd, např. William Hurt, Sissy Spacek a Ben Kingsley. Mladou dvojici ztvárnili Jonathan Jackson a Alexis Bledel, známá ze seriálu Gilmorova děvčata (2000) .

Zdroj: ČT


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Tajemství nesmrtelných
Winnifred Fosterová je dívka, kterou matka neustále hlídá a vychovává z ní „pravou dámu“.

Rodina Jessiho a Milese má sešlost. Miles najednou zvážní a prohlásí, že chce pryč. Otec oponuje, že se tím nic nevyřeší. Miles namítne, že je sleduje nějaký muž. Obává se, že něco ví. Otec souhlasí, že je jen otázkou času, kdy je objeví. Pokud uvidí někoho cizího, vědí, co mají dělat. Také prohlásí, že jejich čas se už naplnil.

Neznámý muž potká Winnifred, když loví světlušky. Vypráví jí, že loví větší kořist, ale že strategie je podobná. Tvrdí, že hledá přátele, kteří bydlí v okolí. Přeruší je matka. Vynadá Wiinnifred, že se vybavuje s kdekým. Oznámí dceři, že ji pošle do dívčí akademie. Winnifred tam nechce, a proto uteče.

Na útěku ji chytí Miles a odveze ji na koni k sobě domů. Když matka zjistí, že jde Winnie Fosterovou, zděsí se. Jdou pro otce, ten si bude vědět rady. Pozvou Winnie na večeři. Než ji pustí, chtějí zjistit, zda se jí dá věřit.
Fosterovi vyhlásí po Winnie pátrání. Její matka je přesvědčena, že má s jejím zmizením něco společného muž, kterého s ní viděla.
Winnie si povídá s rodinou Tuckových a dozvídá se, že měl Miles ženu a dvě děti. Bohužel prý zemřeli.

Neznámý muž jde v noci na hřbitov a ptá se reverenda, zda zná Tuckovy.
Pátrání po Winnifred pokračuje. Winnie se ale u Tuckových tak líbí, že se jí ani nechce domů...

Zdroj: FTV Prima


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Tajemství nesmrtelných
Dospívající Winnie Fosterová, kterou tyranizuje její matka, hledá svobodu na toulkách v lesích. Spřátelí s Jessem Tuckem, který se nepodobá nikomu, s nímž se Winnie doposud setkala, a chlapec ji představí své milující rodině, která dívku přijme mezi sebe. A Winnie postupně zjišťuje, že Tuckovi skrývají mocné tajemství, které navždy změní její život. (oficiální text distributora)


Autor: sobmaster

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190542
Osobností: 697822
Fotografií: 763956
Plakátů: 376533
Obsahů a biografií: 178269

Poslední komentáře

Bitva pohlaví (1998) [TV epizoda...

Bitva pohlaví
Bitva pohlaví je podle mně   spíš "obyčejněší" díl,   ale pár hlášek a scének   zabaví. Nejlepší je závěr   s telefonováním a se stolem   u Formanů:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Nesnáším chlupy (1998) [TV epizo...

Nesnáším chlupy
Blíží se příjezd   prezidenta a každej se na   něj chystá po svém. Někdo   ho chce vřele uvítat, někdo   kuje klukoviny, Bob Pinciotti   s více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Příšerná chvíle (1927)

Příšerná chvíle
Jedná se o strhující   filmové dílo, které   obstálo ve zkoušce časem a   i v dnešní době dokáže   přinést mrazivé napětí a   strhující příběh. více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Studené štěstí (1992)

Studené štěstí
Nečekejte žádný filmový   skvost, ale když na tenhle   titul narazíte, uvidíte   docela zajímavý film,   natočený podle velmi   solidní více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Dračí princ (2015)

70%? To jako vážně? :-D

Dračí princ
Po dlouhé době bude mé   hodnocení úplně jinde, než   u zbytku uživatelů. Cca 70%,   tedy nadprůměr, je opravdu   velký přestřel. Ruská   verze více >

Autor: Karius | Hodnocení: 2 / 10