Jeden svět
ohodnotit

Tahle země není pro starý

No Country for Old Men

Další název:
Táto krajina nie je pre starých (SK)
Žánr:
Rok:
2007
Délka:
123 minut
Premiéra v ČR:
28.2.2008
„Žádná úniková cesta není bezpečná.“

Komentáře k filmu Tahle země není pro starý

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 54
naineko
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 27.9.2020
I když se Coenům podařilo   vychytat většinu krp z   předlohy (Fakt netuším   proč je kolem McCarthyho   tolik povyku.) a umenšit   množství i míru   patetických keců stojí film   za starou belu. Fakt škoda   herců a jejich snahy.   Slepenec volně pospojovaných   scén s typickými   Coenovskými postavičkami.   Bohužel jen ten slepenec.
Barney94
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 25.4.2020
Asi jsem měl moc velká   očekávání, protože mě   nakonec film tolik nenadchnul.   Akci jsem si tam představoval   jinak. Pro mě tedy celkem   nuda, občas jsem to i   posunul. Nejlepší byl snad   jen Bardem, jeho ztávnění   zabijáka stálo za to.   Nechtěl bych ho potkat.
POMOthy
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.9.2018
Atmosfericky mrazivý,   plýživo tichý, chladne   drsný, coenovsky osobitý   thriller, ktorý sa vo finále   tvári ako veľké umenie a   divák mu to ochotne žerie.   Coenovci sa po zopár   komediálnych úletoch   vracajú tam, kde ich mám   najradšej. V teenage veku ma   v nočných morách   prenasledoval Michael Myers,   dnes to bude Bardemov zabijak.   A nezachráni ma pred ním ani   šerif Tommy Lee Jones.
T2
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.8.2018
║Rozpočet   $25miliónov║Tržby USA   $74,283,625║Tržby   Celosvetovo $171,627,166▐   Tržby za predaj Blu-ray v USA   $7,642,950║ Tržby za predaj   DVD v USA $49,800,719║   Bratia Coenoví týmto filmom   rozbehli riadne dusný, drsný   a hustý príbeh, plný   násilia a krvy. 3/4 filmu sú   fakt radosť pozerať a po   tomto doslova famóznom úseku   ako by im došiel dych a   skĺzne to niekam do stratena.   Akoby prepli na inú koľaj a   podávajú pri záverečných   scénkach bezduché výlevy,   čo prídu tak maximálne od   veci a nechajú diváka v   neistote, čo tým záverom   vlastne chceli povedať,   škoda mohlo to byť za plný   počet, malo to na to. Josh   Brolin a Javier Bardem sú vo   svojich úlohách excelentný!   Oscar za najlepší film?,   nech sa už nehnevajú ale to   opäť trošku akademici   prestrelili. /85%/
PROCESOR
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.9.2017
PROCESOR!
Po dalším zhlédnutí jsem   se mohl naplno věnovat   scénám a neřešit děj.   Teda lepší ksicht na   ztvárnění zabijáka s   bombičkou, opravdu nemohli   vybrat. Když hází mincí ,   která má rozhodnout o vašem   bytí-nebytí, tak z jeho   očí úplně mrazí.   Scénář je naprosto   geniální, vše směřuje k   velkému fináli, které S! se   jaksi nekoná S! A přesto se   necítím ochuzen. Za každý   snímek, který nekončí   hollywoodským způsobem, jsem   rád. Jestli to mají být   zadní vrátka pro další   díl, nebo tu nejistotu,   nechali tvůrci schválně, to   už je na posouzení   každého. Snímek bude ve   vás o to dýl...
collen
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 18.11.2016
Tahle země není pro starý a   tenhle film není pro mne.Po   pár minutách přestávám   počítat mrtvoly a v půlce   přestávám na tento krvák   koukat úplně...uffffffffff
dobes.pavel
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.10.2014
Tahle země není pro starý
Vynikající thriller se   skvělou atmosférou, která   je plná napětí a místy   vyznívá dosti syrově.   Hlavní devizu filmu vidím v   hlavním záporákovi v   podání Javiera Bardema,   jenž psychopatického,   chladnokrevného a drsného   zabijáka ztvárnil opravdu   bravurně. Akčními scénami   a záhadnými zvraty   našpikovaný děj, který   ještě navíc k tomu nabizí   sem tam nějakou povedenou   hlášku a poněkud   černější humor, na mě   rozhodně zapůsobí.
Pecik
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.5.2014
Pro docenění filmu asi bude   vhodné si ho zkouknout   ještě jednou, ale raději s   odstupem :-) Na film musí   být nálada a chuť - velmi   táhlý, pozvolný a zároveň   neustále v napětí,   chvílemi až chladný a   drsný. i prostor na   psychologii postav se našel.   Celkově dobré, ale film   zkrátka musí zapadnout do   rozpoložení diváka.
enejčel
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 24.11.2013
Tak tahle stupidita je jeden z   nejhorších filmů všech   dob. Američané mě opět   vytočili! Tenhle film dostal   tolik zbytečných cen! Dávat   debilním filmům oscary a   jiné ceny, to jim jde   nejlíp, ale filmy jako   Shawshank, Mafiáni, Jurský   park, Vojin Ryan, Spáči,   Identita, Nebezpečná   rychlost a další skvělý   pecky, ocení buď   nedostatečně, nebo vůbec! A   Tahle země není pro starý   je sračka! Tolik jsem se na   to těšil. Říkal jsem si,   když je to tak oceňovaný   film, bude to skvělý, ale   opravdu jeden z nejhorších   filmů všech dob!
Bardem je slabý a jeho   role směšná, příběh nic   neříkající, nechápavý,   bez hudebního doprovodu.   Mnoho zbytečných postav,   hrozné tempo filmu, nuda,   nuda, nuda! Mám už dost   toho, jak jsou kraviny   oceňovány, jako Boží díla   a ty opravdu dobré filmy,   které by si to zasloužili   jsou pohřbíváni, opravdu   kopnout ty Američany někam!   Ti jen ocení hovadinu a film   o jejich vlasti, jako Argo,   Pád Bílého domu a další   vlastenecké filmy.
Frolíček
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.5.2013
Coenové nikdy nebyli můj   šálek kávy, ale říkala   jsme si, že je pro jednou   ochutnám.
Přes   polovinu filmu jsme byla   spokojená - mrazivě   napínavé, inteligentní,   brutální. Pak mi rozbourali   můj domeček z karet a hrnek   kávy zhořkl. A odstupem   času dokážu ocenit   nestandardní změnu v   kontinuitě vyprávění, ale   nejdřív jsem byla hodně   zmatená. Jestliže si na   něco skoro dvě hodiny   zvykám, tak takhle hr ať na   mě nikdo nechodí.
Herecké výkony hodnotit   nebudu, v tomto filmu se v   podstatě všechny vymykají   standardu. Což pro mě bylo   víc než coenovské   "ozvláštnění". Třeba je zase někdy   vyzkouším.
mat.ilda
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 8.4.2013
...a obávám se, že ta země   není ani pro mladý, musí   tam být totiž pěkná   otrava, zvlášť, pokud tam   občas nezavítá zabiják   Anton, který jediný byl   zajímavý. A ta paruka byla   děsná.
lucymat
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.4.2013
Tommy Lee Jones a Josh Brolin   se mohou jít zahrabat. Tenhle   biják jasně ovládl Javier   Bardem. Po jednom zhlédnutí   tleskám, je mi ale jasné,   že jedno ani zdaleka stačit   nebude.
Ostrovan
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.1.2013
Jako by nám pánové Coenové   říkali: ,,Tohle chcete a my   vám to dáme podle našeho   receptu!" A že chutnalo!
Kanystr
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.12.2011
Celou dobu na tenhle film   slyším samou chválu, a   nyní vidím proč. Pomalu   ubíhající a přitom   neustále napínajcí   thriller, tak trochu   navracející se stylem k   Leonovým Sphagetti westernům   je ozdobou žánru. Všechno   na jedničku Coeni 1, Tommy L   1 role snad napsaná na něho,   Bardem 1* sociopat z   čítanky, scénář 1 ale asi   nebylo moc co vymejšlet-   vynikající námět, no a   kamera s výpravou taky za 1.  
Zasazení myšlenek o   životě na hranici smrti   supr.
Pilar1
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.11.2011
Výborně natočený thriller   drží napětí až dokonce s   výbornými výkony herců   (mužů),zejména Bardem v   roli psychopatického   zabijáka se v podobných   filmech málokdy vidí.
hledaseniki
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.11.2011
No Country for Old Men
Po skončení tohohle filmu   jsem si nebyla jistá co si o   něm myslet. Ač nejsem velký   fanoušek bratrů Coenových,   tenhle se jasně odlišuje a   musím říct, že je to   dobře. Film, který nemá   nijak zvláště nároční   děj a tak musí nastoupit   banda kvalitních herců,   kteří filmu dodají tu   správnou šťávu - Tommy Lee   Jones, Javier Bardem, Josh   Brolin, Woody Harrelson.   Musím uznat, že Bardem se   svou zbraní na dobytek neměl   chybu, byl chladnokrevný   neústupný a přesně   takovéhle herecké výkony   dělají tenhle film. Pro mě   příjemný požitek, který   si jednou za čas ráda   zopakuji.
Duri86
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.11.2011
film bez konce
hlavni hrdina umre uz ve   trictvrte filmu. film krapet   na bednu, zadna oddychovka.   par nesmyslnych scen ktere   byli uplne k nicemu. no pocity   jsou rozporuplne ale nenudi az   na par scen
kvietek
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 11.2.2011
Nic moc.
Všichni hledaj prachy. Zjeví   se nějakej týpek, co   všechny povraždí bourací   pistolí. Pak se zjeví na   chvíli druhej. Oba jsou   hrozně dobrý a vždycky se   objeví na správném místě.   Jak? Kdoví? Na to, že   vidíme zabití kdejaký   zbytečný postavy ve filmu   ale zabití hlavního hrdiny   ne, tak to neberu. Pak ještě   nějaký nesmyslený   filozofování a najednou   konec. Pravda nepatřím mezi   milovníky Coenových filmů,   ale to ani většina   filmových diváků a proto   rada pro většinu - na tohle   nekoukejte ;)
Faustka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.1.2011
Na tuhle zemi sáhla smrt:(   Domnívala jsem se, že   chladnokrevnější   parchant(Stansfield - moje   modla) už nikdy nepřijde. A   náhle… a pro mě dost   nečekaně se odnikud zjevil   Anton Chigurh, aby mi   dokázal, že vždycky může   přijít lepší. Coenovci   zamakali na 120 %
Salám
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.1.2011
Vřele doporučuji - mírně   drsnější film - thriller.   Napínavý děj, s myšlenkou,   napínavý od začátku do   konce.
Honba za   penězi, jde o to, kdo z   koho.
Kdo neviděl a   nevadí mu trochu krve, můžu   jenom doporučit
urthred
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.11.2010
Celkem mě to bavilo, ten styl   a atmosféra na mě působila,   jako by to točil Tarantino   nebo Rodriguez...
jeden   z mála oscarových filmů u   kterého jsem se nekousal   nudou...
sakro
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.11.2010
nejlepší z filmu jsou herecké výkony
Čas od času se i v   americké, téměř pásové,   výrobě filmů objeví něco   solidního, něco nad rámec   standardu. Já osobně do   této kolonky řadím i tento   film. Když přichází do kin   něco od bratří Coenů, bylo   by obrovským překvapením,   kdyby to bylo špatné. U nich   už jsme si zvykli pouze na   hodnocení skvělé,   výborné, nebo alespoň   hodně dobré. U Týhle země   bych se asi přidržel   zlatého středu. Mi se film   líbil velmi a rád jsem   přešel spoustu nesmyslů,   naprosto neuvěřitelných   náhod a nelogičností v   počínání hlavních postav,   které byly jinak   prezentovány jako špičky ve   svém oboru, ať na dobré,   nebo špatné straně zákona.   Bylo to prostě perfektní   „pokoukání“, naprosto   mistrovsky natočené, s   výbornými a skvěle   hrajícími herci. Lokace asi   nemohla být vybrána lépe.   Poušť je pro nás,   středoevropany, určitě   jednou z nejexotičtějších   lokalit a lidi, kteří se v   ní dokážou pohybovat, nám   nezbývá než obdivovat.   Přes celý tento výčet   plusů však nejsem ochoten   posunout své hodnocení na   „skvělý“. Přece jen,   zapátrám-li ve své paměti,   už podobné náměty   zfilmovány byly, a některé   musely v sobě také mít   něco navíc, protože se mi   zachytily drápkem v paměti.   A z toho důvodu jsem ne až   tak plně pochopil to   Oscarové šílenství. Ale i   na to už jsem si zvykl, že   rozhodování americké   filmové akademie není vždy   shodné s úsudkem filmového   diváka. Pro mě prostě   zůstane tento snímek   „JEN“ výborným filmem,   ke kterému se určitě čas   od času rád vrátím a s   klidným svědomím jej jako   napínavou oddechovku rád   doporučím.
callaghan
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 19.9.2010
Zfilmovat McCarthyho, aby z   toho vznikla fakt dobrá   podívaná, to je asi dost   těžká dřina - hlavně   pokud jde o jeho nejnovější   tvorbu. Knížku jsem sice   nečetl, ale film mě teda   nenadchl. A na to že mám   rád překvapivé závěry,   tak tenhle byl na mě až moc.   Zas tak překvapivé je teda   nemusím..
kecup.007
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.4.2010
Hodne dobra zalezitost, Pan s   plynovou bombou byl tak ujaty,   az byl sympaticky. Jen skoda   zbytecne druhe linie filmu o   zkazenem svete, Tomovi jsem ty   radoby bilancujici zvasty   proste neveril.

Dik shlednuti Zeme jsem   objevil dalsi kousky z dilny   bratru Coenovych, dluzno rict   ze Fargo a Zbytecna krutost me   nebetycne nudily - rozvlacne,   predzvykane, uspavajici.   Roadmovie o Bratriccich je   zoufale trapna komedie, snad   jen Millerova krizovatka stala   za shlednuti.
Zimmy871
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.3.2010
Anton Chigurg je peknej   parchant se voji tlakovou   bombou zabiji lidi podle svych   dosti posahanych pravidel.   Dost morbidni pribeh. Klasicka   Coenovina.
M.A.G.
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.2.2010
Tohle byl hodně zajímavý   kousek, nic takového jsem   nečekal. Celkem kvalitní   herecké obsazení. Moc   neznám J.Bardema, ale toho   vraždícího magora zahrál   parádně - klobouk dolů.
Taky mě ale   překvapilo,že ve filmu není   skoro žádné hudební   pozadí, když nepočítám ty   4 mexikánce, kteří   zazpívali jednu a ještě ne   celou písničku. No zřejmě   to byl záměr tvůrců.
Worech
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 18.2.2010
Nic moc...
Kniha výborná (dočteno v   půl páté ráno), film   naprosto ztroskotává-repliky   z knihy vytržené mimo   kontext, děj zkratkovitě   přeskládaný...Kdybych   nečetl, nemám šanci se   zorientovat. Špatná   adaptace, na bří C. velice   špatná. Nedoporučuji film,   knihu ano.
jap
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.1.2010
Od dob, kdy jsem jako mladý   puberťák objevil bratry   Coenovi, v legendárním kinu   Oko v Praze, uteklo už   hezkých pár let. A tito dva   tvůrci, se postupem času   stávali z mých   nejoblíbenějších. Je   pravdou že jejich díla   většinou nejsou pro   každého, ale tak už to   bývá. Každopádně, kdo si   ne vždy potrpí na klišé   konce amerických filmů, s   klasickým happyendem, kdy   dobro znovu vítězí, má   možnost si užít temný   příběh, který má   otevřený konec. Tak jak to   bývá i v normálním   životě, kdy dokud někdo   nezemře, jeho příběh   zůstává otevřeným. Velmi   kvalitní herecké výkony   jsou korunovány famózním   Javierem Bardem a podtrženy   typickou atmosférou filmů   pánů Coenových.
luca-luciano
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 19.12.2009
Když jsem četl knížku, tak   jsem doufal, že i film bude   tak dobrý, ale popravdě   nebyl. Sám o sobě je celkem   slušný, ale s knihou se to   nedá srovnat. Herecké   obsazení je originální a   velmi dobře vybrané.
karlosphonic
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 27.9.2009
Moc pěkně   natočené,napínavé.Javier   vypadá démonicky   úchylně.Takže film se   povedl-ale kdyby měl tak   hodinovou stopáž.Občas se   stane,že ve filmu je   otevřený konec,ale v tomto   dílku jsem těch otazníků   našel mraky.Z prvotního   nadšení ve mně zůstali jen   rozpaky.Tenhle film není pro   masy:))
Kawis
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 26.9.2009
nejsem si úplně jistý, co   si o tom mám myslet... na   jednu stranu je nesporně   dobře natočený a zahraný,   ovšem na druhou stranu mě   prostě nebavil....
kanyak
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.4.2009
Nesouhlasim s predchozimi   nazory. Pravda, film je ke   konci mozna trosicku   zdlouhavy, ale pribeh je to   jinak napinavy a me se osobne   velice libil. doporucuji.
Llewelyn
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 9.3.2009
No...tenhle film na pohodové   odpoledne nedoporučuji,   protože pak by odpoledne   pohodové už být nemuselo a   to nikoliv ze strachu a   napětí, ale z čisté   nudy...začátek byl   zajímavý, pak to šlo z   kopce a zastavilo se to kdesi   pod kopcem, zhruba v hodině   těch samých scén a   trapných vtípků místních   policajtů či šerifů nebo   jak to mám   nazvat...sympatický byl   zabiják a také i hlavní   "hrdina", který   nečekaně zemřel i s druhým   zabijákem a ženou...no, film   na zamyšlení - proč jsem na   to koukal?
mushkiller
Hodnocení:
Přidáno: 14.2.2009
Tento film je nudný od   začátku do konce..nenašla   jsem v něm ani příběh ani   závěr...opravdu ztráta   času
IZiz
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.1.2009
Javier je v tomhle filmu   neuvěřitelně děsivej...   vážně bych ho nechtěla   potkat na opuštěný silnici   :-)
mikee
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 4.1.2009
Tenhle snímek že utržil 4   oscary , zajímalo by mě za   co? Tahle uměle natahovaná ,   občas nudící ,   nelogičnostmi a náhodami   degradovaná lehce   nadprůměrná kriminálka bez   konce? Upřímně nechápu a   kroutím hlavou nad tím ,   čemu jsou schopni akademici   udělit zlatého plešouna ,   hmm...
J-CoB
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 30.11.2008
Od filmu jsem neočekával   nějakou výraznou akci a   musím říct, že jsem se   místy i nudil kdyby byl   kratší tak o 45 minut   určitě by dostal vyšší   hodnocení a byl i   zábavnější. Smekám před   tím jak byl zahrán   zabijacký psychopat v   podání Bardema.
pigal
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.10.2008
Vynikajuci film so spickovym   hereckym obsadenim,v ktorom   dominuje Javier Bardem.Ten sa   svojej psychopatickej role   zhostil vyborne a nechcel by   som ho stretnut v noci v parku   :))) Film bez zbytocneho   prikraslovania s pochmurnou   atmosferou a exteriermi patri   k vrcholu filmovej tvorby roku   2007.Kto caka bezduchu   strielacku bude sklamany,kto   vo filme najde hlbsi vyznam   bude nadseny presne ako   ja.Film jednoznacne   doporucujem.
sniki88
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 24.10.2008
tak ako neviem zaco to dostalo   oskara ved je to dost nuda az   na toho vrazdiaceho psychopata   ale inac fakt nic moc
hejtman
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 11.10.2008
Velice divný film,ani nevím   co si mám pořádně o něm   myslet.
Samozřejmě   psychopat se mi velmi   líbil,příběh z pouště   ušel, a i dalších pár   částí stálo za podívání   .Kromě ozvučení   filmu,natočeno skvěle.Naopak   celkově nudný příběh   prakticky o ničem,zbytečně   zašmodrchaný.Tommy Lee Jones   velké zklamání,jak postava   šerifa,tak jeho nevýrazný   výkon.Poslední půlhodina je   vůbec nepovedená a odsoudí   film k zapomění.
sevao
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 20.9.2008
nic moc
Podle ohlasu mých kamarádu   téměř dokonalý film. Mě   ale naopak nějak nepřišel   na chuť a u filmu jsem se   vyloženě nudil.
Rocky4
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.9.2008
Bude to slabší 8. U filmu   jsem chvilku přemýšlel i o   6, což je ale přece jen moc   nízké hodnocení pro toto   dílko. A hodně dlouhou dobu   o jisté 7. Nakonec nechám za   8.
A teď k filmu.   Jedná se o chladný film s   mrazivou atmosférou,   odehrávající se v Mexiku a   Texasu. Divoký západ 20.   století. Největším plusem   celého filmu je hodně   přesvědčivý výkon Javiera   Bardema, v roli Antona   Chigurha. Jednoznačný Oskar.   Studený pohled, a hodně   velká krutost, scény kdy   hází mincí jsou dobré.   Stejně tak všude kde se   objeví ve filmu, nuda nebude,   jelikož to znamená jediné,   blížící se jatka. Ale   nezaostává za ním ani Josh   Brolin, v roli Llewelina Mosse   a Tommy Lee Jones, jakožto   stárnoucí šerif. Nebudu se   tady rozepisovat o příběhu   a průběhu filmu. Podívejte   se na to každý sám. Ve   filmu prakticky nehraje   žádná hudba, u některých   scén je hodně dlouhé ticho   a jste stále v napětí co   příjde. Je zde i dost   černého humoru. Celé to   prostředí kde se to   odehrává se mi líbilo.
Ted trochu kritiky. Film   mně zase na jednu stranu   přišel až moc dlouhý, a u   některých scén se mi stalo   že jsem se začínal trochu   nudit. U konce jsem se trochu   ztrácel v ději. Jak film   skončí jsem tak trochu   čekal, po tom co se stalo   Brolinovi. A právě mně ten   konec tak trochu zklamal.   Čekal jsem kapánek víc, že   tam bude ještě nějaká   akce. Ale ono je to spíš o   mluvení. Jak dopadla Mossova   žena mi je také jasné.   Stačí se dívat na Antona   když vyjde z domu. Ten konec   zkrátka takový průměr.
Určitě se na to   podívám ještě jednou a   uvidím jestli se mi to   zalíbí ještě víc, nebo   ne. Hlavně poslední   půlhodina. Určitě to   napíšu do komentáře.
JVSoolen
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.4.2008
Moderni western s filozofickym   podtextem, vypraveny temer bez   hudby, s pomerne napinavym   dejem. Rozhodne velmi kvalitni   film, jen jsem cekal neco vic.
ELEONORA
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.4.2008
Bratři Coenové,
to je kapitola sama pro sebe.   Warden zde píše v   komentáři, že již nejsou,   to co byli. Já mám názor   zcela opačný. Zrají jako   víno. Nerada chodím na film   po nějakém doporučení,   tento mi doporučil můj syn a   já poslechla. A že děj   nekončí nějakým hepáčem,   proč by mělo být zlo   potrestáno? Je to skvěle   propracovaný film, stačí,   aby si Bardem prohlédl   podrážku a už víme, co se   uvnitř dělo. Já jsem od   filmu naopak čekala méně.   Spíše se zde chci pozastavit   nad Oskarem pro vedlejší   roli. Během filmu jsem došla   k názoru, že to není role   vedlejší, ale HLAVNÍ.   Závěr, tedy mně se naopak   líbil. Přesně tak jsem to z   tváře Tomma Lee jako   důchodkyně vyčetla, před   sebou nuda, řada   nedořešených věcí za   sebou, jeho smutná, ustaraná   tvář, má o čem   přemýšlet až do smrti.   Kelly užasná. Těším se na   další filmy brášků   Coenových!!!
Stegr
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.3.2008
Co k tomuto filmu říct?   Práce to byla od pánů   Coenů velmi slušně   odvedená, Javier Bardem byl   naprosto neuvěřitelný a   Josh Brolin za ním rozhodně   nezaostával... No, teď to   špatné... Od jedné   klíčové, ale vážně   špatně udělané scény, cca   20 minut před koncem, jsem   přestával dění před mýma   očima chápat, ale tutově.   Prostě mi unikalo, proč tam   tyhle scény vůbec jsou, což   mi celkový dojem bohužel   hodně zkazilo...
Pardal
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 16.3.2008
Pro mě obrovský zklamání   od pánů Coenů, o tomto   filmu se hodně říká že se   autoři vrátily ke své   původní drsné tvorbě ale   nevěděl jsem že se tím   myslelo, že ji prostě   zopičily... Vše co je ve   filmu dobré už tady jednou   bylo. Navíc poslední půl   hodiny filmu mi připadalo   jako naprostá zbytečnost...   Zapoměňte na zemi pro starý   a pustě si raději Fargo - to   je drsný, surový a hlavně   originální!
ondrink
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 11.3.2008
oskarova nuda
ak aj tento film dostal oskary   , tak je to stale jedna velka   otrepana nuda, menej   originalny film som sa uz dlho   neprinutil dopozerat...ak   nieco dostane oskara za   vedlajsiu rolu, za reziu, za   kameru nic to nezanmena, stale   to moze byt nuda ako tento   film. A nezda sa mi az take   umenie zahrat niekoho koho   nikto nikdy nevidel. ako to   bolo v pripade sialeneho   vraha.
luongovae
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.3.2008
Takové chlapské filmy v   duchu westernu, mě vždycky   bavily a bude nejspíš bavit   dál. Snímky jako je   například fargo, lebowski od   bratru Coenů jsem neviděla,   a to je nejspíš důvod,   proč mě jejich oskarový   počin nadchnul. Knihu jsem   přečetla jedním hltem, a   film zas sledovala se   zadrženým dechem. Někdy   lituju, že jsem   Mccarthrovou adaptaci   vstřebala tak rychle (a tím   pádem mi určitě nějaká   drobnost unikla)...Film je   zcela věrný předloze, je   americký a moudrý jako kniha   sama...Vraždící Javier   Bardem je bezesporu   fenomenalní (stačí si jen   vzpomenou na jeho ďábelský   úsměv a účes) pokaždé,   když se objeví, máte o   jatka postaráno. Tenhle film   není - pro každého, hlavně   pro ti, kterým pohled na krev   a násilí vadí... Nevím, co   bych k tomu ještě dodala.   Asi jen to, že Tahle   země...) je krasný film,   skutečně intenzivní   filmový zážitek.
andriy
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.3.2008
Fakt nevím, co si mám o tom   filmu myslet??? Prostředí se   mi opravdu líbilo, hercům   taky nic nechybělo, Bardem   byl skvělej sociopat, ještě   bych vypíchl některý   dialogy, ale na oskara to fakt   ne! Byly tam fakt silný   chvíle, ale v celku to   vyznívá spíš hůř. Mne   tam něco chybělo!? A konec,   to se mi taky nelíbilo. Chce   se na to podívat asi ještě   jednou, fakt se to ve mne   vaří, řikám hodně   rozporuplný film.
Clockwork
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.2.2008
V kazdem pripade zajimavej   film,zajimava zapletka a jeste   zajimavejsi zabijak.Jediny co   me vadilo byly prilisny delky   veskerejch dialogu,ale jinak   neni veskrze co vytknout,sceny   kde se strili sou chladne a   desive lokace sou taky velmi   zajimave a temnpo take   neupada. Ja byl celkem   spokojenej, ale na 10* to   rozhodne neni zrovna tak jako   na 8 oscaru na ktery byl   tenhle filmek nominovanej.
Pauleta
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 14.2.2008
Nechápu americké akademiky,   proč tohle je hlavním   favoritem na Oscara za   nejlepší film, a o dost   lepší Americký gangster se   ani nedostane do nominace.   Pokud vážně Oscara získá,   je to podle mě asi   nejslabší vítěz od doby,   kdy vyhrálo Chicago. Na   druhou stranu si cenu   jednoznačně zaslouží   Javier Bardem, hlavně kvůli   němu hodnotím poměrně   vysoko.
Chrustyn
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.2.2008
Brilantní thriller, který i   když ke konci trochu ztrácí   tempo pořád má co   nabídnout. Film není   zbytečně překombinovaný a   ze začátku opravdu rychle   utíká. Filmu vévodí   výborní herci, skvělá   atmosféra, výborné dialogy   a skvělá kamera. Po dlouhé   době opravdu parádní   thriller, kterému k   dokonalosti chybí velice   málo.
Warden
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 27.1.2008
- Coeni už dávno nejsou co   bývali a tímhle to akorát   potvrzujou.Kdyby to mělo   hoďku,ok.Ale takhle....?
Cash89
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.1.2008
Když jsem o tomhle filmu   slyšel....nevěděl jsem co   si o něm mám myslet...tak   už jen ze zvědavosti sem to   zkusil. A musím říct že na   mě zapůsobil svou   propracovaností...nebudu   psát co se mi tam nejvíc   líbilo že kamera byla   skvělá a děj byl taky   dobrej...to si musí každej   prožít sám...tenhle film je   moc složitej a nevim jestli   bych měl trpělivost psát   dlouhý....nicméně se mi to   líbilo ( teda až na ten   konec ) a všem   doporučuju...určitě   neprohloupíte...myslim si že   letos je o Oscarovi   rozhodnuto!

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih6164minih6164Dětská hra 3 (1991) 
Child's Play 3 n
minih31975minih31975Plán 9 (1959) 
Plan 9 from Outer Space n
minih60997minih60997Sociální síť (2010) 
The Social Network n
minih174589minih174589Tenet (2020) 
Tenet n
minih152421minih152421Western (2017) 
Western n
minih18791minih18791Schindlerův seznam (1993) 
Schindler's List n
minih17592minih17592Pulp Fiction - Historky z podsvětí (1994) 
Pulp Fiction n
minih21280minih21280Trhák (1980) 
n
minih67855minih67855Obřad (2011) 
The Rite n
minih48713minih48713Krysy: Noc hrůzy (1984) 
Rats - Notte di terrore n


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190378
Osobností: 697528
Fotografií: 763185
Plakátů: 375846
Obsahů a biografií: 178001

Poslední komentáře

Deník malého poseroutky: Výlet z...

Deník malého poseroutky: Výlet za všechny peníze
Narozdíl od předchozích   dílů,tohle byl propadák.   Nesympatičtí herci,   stupidní námět, špatný   scénař, žádný humor,   absolutně nepochopitelné   scény. Prostě bída...

Autor: Máša13 | Hodnocení: 2 / 10

Cesta za králem trollů (2017)

Cesta za králem trollů
Já mám pro dobrodružné a   fantasy filmy tak trošku   slabost, takže mě tohle   docela zajímalo. No, byť to   není žádné veledílo v   podobě více >

Autor: Karius | Hodnocení: 7 / 10

Knight Rider 2000 (1991) [TV fil...

Knight Rider 2000
Já nemůžu dát pár hvězd   ani z nostalgie, leda by tam   byl pravý, původní KITT v   černém obalu. To bych byl i   štědřejší, ale takhle?   více >

Autor: Karius | Hodnocení: 1 / 10

Býčí oko (1990)

Býčí oko
Ona je to obsahově vlastně   úplná pitomost, ale je to   taky docela nápadité,   vtipné a má to správný   švih. No a když vám tu   pitomost více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Expend4bles: Postrad4telní (2023...

Návrat v dobrej forme...

Expend4bles: Postrad4telní
V nejakom článku som čítal   vyjadrenie Dolpha Lundgrena o   sklamaní zo štvrtého   pokračovania   Expendables.Určite mal na   mysli finančnú více >

Autor: pigal | Hodnocení: 8 / 10