Syn nevěsty (2001)

Syn nevěsty (El Hijo de la Novia)
80 %
 
 

El Hijo de la Novia

Další název: Son of the Bride

    Žánr: hořká komedie
    Země: Španělsko / Argentina
    Premiéra v ČR: 1.4.2004        
    Délka: 126 min.
„V Rafaelově životě bylo všechno špatně. Teprve infarkt mu pomohl dát věci do pořádku. Argentinská komedie o dospívání dvaačtyřicetiletého mladíka.“
Hořká komedie argentinského režiséra Juana Josého Campanelly Syn nevěsty (2001) nabízí poněkud jiný pohled na úspěšnou latinskoamerickou kinematografii, než ostatní tituly této provenience, uvedené u nás v poslední době. Protagonistou je dvaačtyřicetiletý restauratér Rafael, který po srdečním záchvatu musí přehodnotit svůj dosavadní život a vyřešit pokřivené vztahy se svými blízkými. Muž až doposud žil na pokraji pracovního vyčerpání v usilovné snaze o udržení zavedené rodinné restaurace. Nucená „přestávka“ mu umožní, aby pochopil řadu věcí, jež mu dosud kvůli zaneprázdněnosti unikaly. Díky tomu se sblíží s dcerkou Vicky, znovu nalezne přítele z dětství, pochopí, jak mu záleží na mladé milence Nati, a hlavně pomůže otci uskutečnit jeho předsevzetí. Starý pán chce darovat milované manželce Normě, trpící Alzheimerovou chorobou, k narozeninám církevní svatbu, kterou kdysi v mládí odmítl. – Juan José Campanella se svým dlouholetým spolupracovníkem, scenáristou Fernandem Castetsem, realizovali jednoduchý film s vtipnými dialogy, s odpozorovanými situacemi a s dobře charakterizovanými postavami. – Héctor Alterio a Norma Aleandroová zde hrají manželský pár, podobně jako jej ztvárnili kdysi v oscarové Oficiální verzi (1984, FP 10/88).
Tomáš Bartošek, Filmový přehled 2004/5

režie:
Juan José Campanella
 
 
hraje:
Ricardo Darín (Rafael Belvedere), Héctor Alterio (Nino Belvedere), Norma Aleandro (Norma Belvedere), Eduardo Blanco (Juan Carlos), Natalia Verbeke (Nati), Gimena Nóbile (Vicky), David Masajnik (Nacho), Claudia Font (Sandra), Atilio Pozzobón (Francesco), Salo Pasik (Daniel), Humberto Serrano (Mariův otec), Fabián Arenillas (Sciacalli), Mónica Cabrera (Carmen), Giorgio Bellora (Marchiolli), Adrián Suar (režisér), Antonio Caride (Natiin otec), Juan José Campanella (lékař)
 
 
scénář:
Juan José Campanella, Fernando Castets
 
 
kamera:
Daniel Shulman
 
 
hudba:
Ángel Illarramendi, Iván Wyszogrod
 
 
kostýmy:
Cecilia Montiel
 
 
střih:
Camilo Antolini
 
 
zvuk:
Perfecto de San José, José Luis Diaz (design)
 
 
produkce:
Gerardo Herrero
 
 
titulky-česká verze:
Šárka Holišová
 
 
koproducent:
Mariela Besuievski, Fernando Blanco, Pablo Bossi, Jorge Estrada Mora
 
 
asistent architekta:
Matías Martínez
 
 
výprava:
Pablo Racioppi, Mercedes Alfonsín
 
 
výkonný producent:
Juan Pablo Galli
 
 
producent:
Juan Pablo Galli, Juan Vera, Adrián Suar
 
 
vedoucí postprodukce:
Eva Garrido
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.