Syn kapitána Blooda (1962)

Syn kapitána Blooda (The Son of Captain Blood)
76.9 %
 
 

The Son of Captain Blood

Další název: El Hijo del capitán Blood; Il Figlio del capitano Blood

    Žánr: dobrodružný
    Země: Spojené státy americké / Itálie / Španělsko
    Délka: 88 min.
V ostrovním městečku Port Roial již několik desítek let žije rodina Blood, která vlastní několik plantáží, kam si na práci najímá zaměstnance, kterým také za práci zaplatí. Nelíbí se to jejim sousedům a hlavně guvernérovi, protože pro ně na polích práci vykonávají otroci. U mladého Roberta Blooda (Sean Flynn) se nezapře jeho touha za dobrodružstvím a poznáním, dobýt svět, když jeho otec po moři jako kapitán procestoval snad celý svět. Robert se rozhodne a matka (Ann Todd) mu v jeho odchodu nebrání, je to žena již praktická a co by pro jediného potomka neudělala.

Syn je na moři a toho využívá guvernér, který začíná likvidovat plantáže rodiny Blood ohněm a jeho zaměstnance unáší do otroctví. Robert Blood zatím na moři zažívá jedno dobrodružství za druhým, potkává se opět s krásnou dívkou Abigail (Alessandra Panaro), ale zažívá také krušné chvíle v pirátském zajetí. Díky svým přátelům, kteří rádi vzpomínají na jeho otce, se mu podaří z vězení dostat a v souboji zvítězit nad svým úhlavním nepřítelem a stává se kapitánem lodi. Po dalších dobrodružstvích se rozhodne, vrátit se domů, kde zatím lidé před vojáky utíkají do kostela a modlením k bohu, jej upozorňují, že se jim koná příkoří.

Vojáci vniknou do kostela a řídí se rozkazem buď odvést, nebo zabít. Ostrov se otřásá zemětřesením, kde epicentrum je blízko v moři. Robert a jeho přátelé přicházejí ve chvíli totálního zmatku. Na ostrov se valí ohromná mořská masa vody, která všechno likviduje a kdo neuteče, ten nepřežije. Nyní již je klid, ostrov částečně zmizel v moři, ve vlnách prosvítá věžička kostela a ti, co se zachránili, se ocitají ve víru veselí na slavné svatbě. A byla to slavná svatba, vždyť ještě dnes se o ní povídá.

Hlavní mužskou postavu hraje krasavec Sean Flynn, kterému nestačila již filmová dobrodružství na plátně, proto přešel na dráhu novináře a fotografa ve válečném Vietnamu, kde také našel smrt. V českém dabingu jej namluvil Lukáš Vaculík...  Autor: jarda53

režie:
Tulio Demicheli
 
 
hraje:
Sean Flynn (Robert Blood), Ann Todd (Arabella Blood), Alessandra Panaro (Abigail/Abby), John Kitzmiller (Moses), José Nieto (De Malagon), Raf Baldassarre (Bruno), Fernando Sancho (Timothy Thomas), Roberto Camardiel (Orguelthorpe), Barta Barri, Xan das Bolas, José María Caffarel, Carlos Casaravilla, Antonio Casas, Luisa de Córdoba, Ángeles Macua, Arnaldo Martelli, Ettore Ribotta
 
 
námět:
Casey Robinson
 
 
scénář:
Casey Robinson, Arturo Rígel
 
 
kamera:
Antonio L. Ballesteros, Alejandro Ulloa
 
 
hudba:
Gregorío Garcia Segura, Angelo Francesco Lavagnino (píseň "Quindici uomini"), Simoni (píseň "Quindici uomini")
 
 
střih:
Renato Cinquini, Antonio Ramírez de Loaysa
 
 
produkce:
Harry Joe Brown, Benito Perojo
 
 
výtvarník:
Enrique Alarcón
 
 
výprava:
Piero Filippone
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.