Duben
ohodnotit

Světla páteční noci

Friday Night Lights

Rok:
2004
Délka:
113 minut
„Pro toho, kdo přichází z ničeho, neznamená vyhrát všechno. Pro něj je to ta jediná možná cesta.“

Komentáře k filmu Světla páteční noci

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 11
PROCESOR
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.9.2017
PROCESOR!
Pro americký maloměsto je   jejich fotbálek asi totéž   co pro nás hokej pardon-   film. Tedy útěk ze   stereotypu a všedních   starostí. Celkem pěkně   vykreslená sezona   "Panterů". A nechce   se mi rozebírat, jakže to   bylo s tou mincí a kdeže a   onože a třebaže a jestliže   a cože. Já jsem vypnul a   film si užil.
M.A.G.
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 24.1.2016
Další ze sportovních filmů   z velkého světa amerického   fotbalu. Né, že bych tento   sport nějak extra žral,   filmy o něm ale vidět   můžu.
Tady je navíc   velmi dobré herecké   obsazení. B.B.Thorton tady   jako trenér exceloval.
Překvapením byl pro mě   konec filmu - není vůbec   "americký" -   kupodivu :-).
Naki
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.1.2013
Tenkrát mi kamarád film   doporučil a já jen   potvrdím, že je super.   Strhující dramatický   snímek v podání mladých   talentovaných kluků, který   byli pod obrovským tlakem a   očekáváním. Já tenhle   sport miluji a vzhledem k   vývoji scén, konečného   finálového zápasu a   nekonečných emocí   spojených dokonale s hudbou.   Ani mi nevadily některé   herní nedostatky. Režie   vzala snímek silně do svých   rukou a vnímáte jen   napětí, které graduje mezi   týmem a fans. Billy Bob   Thornton a Lucas Black si   perfektně poradili se svým   úkolem a to v roli trenéra a   Quarterbacka. Scénář občas   zaostával, ale atmosféra   byla více než super. Rád   jsem si film po roce   připomněl.
mat.ilda
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 27.6.2012
Během první poloviny jsem si   jen tiše zoufala - nad   amatérským vyzněním,   příšernou kamerou a   absolutně nezaujatelným   průběhem, k zoufalství se   přidružily pocity pohrdání   - nad vidlákovem světa,   odpudivým večírkem a   dokonce i nad tím burgerem,   který Winchell přežvykoval.   Vůbec největší   katastrofou, která často   atakovala krajní mez, odkud   posílám podobné touchdowny   rovnou do odpadu, však byla   obrovská hromada   nabubřelých žvástů,   kterými spoluhráče   častoval oblíbenec číslo   jedna - Boobie Miles, kterému   naštěstí brzy došel humor,   nicméně ho důstojně   zastupoval zbytek obyvatelstva   texaské Odessy, který měl   místo hlavy šišatou merunu   a v té šišce se pořád   dokola motala jediná otázka   ... "vyhrajete stát,   vyhrajete stát, vyhrajete   stát ????" Ani nevím,   jak se mně podařilo   přehoupnout do druhé,   stokrát lepší poloviny   (podezřívám se z několika   mikrospánků), kde konečně   dostal prostor Billy Bob a   hlavně sport samotný.   Přesto, že humbuk okolo   amerického fotbalu   neobdivuju, zaujalo mě jeho   až hmatatelné vyobrazení,   vyblázněné basovým   hudebním doprovodem, dokonale   vystihující euforický tlak   na diváky v ochozech. A   nejlepší nakonec -   rozhodující zápas sám, byl   sportovním, záběrovým i   emočním zákuskem a   vybičoval tak moje konečné   hodnocení na krásných 40%.
dobes.pavel
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.7.2011
Světla páteční noci
Povedené sportovní drama o   americkém fotbale. Abych   pravdu řekl, tak tenhle sport   mi není moc blízký,   nicméně film je natočen   poměrně poutavě a mimo   jiné nahlíží taky na   osobní problémy   jednotlivých hráču.   Samozřejmě se nevyhneme   zbytečným rádoby dojemným   a působivým proslovům, ale   to už ke sportu a tudíž i k   filmům o sportu patří.
Dawid199
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.7.2009
Skvělé sportovní drama.   Perfektní výkon jak   režiséra Petera Berga, tak   Billy Bob Thortona dělá z   tohoto filmu nezapomenutelnou   záležitost.
LenC2
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.7.2009
Dobře natočené sportovní   drama o americkém fotbalu ,   které by se asi moc   nelišilo od ostatních filmů   na téma sport , ale Světla   páteční noci jsou výjimkou   síla týmu vyhrát je něco   úžasného sledovat . B. B.   Thornton v roli trenéra se mi   také líbil.
sharp69
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.11.2008
Filmy o americkym fotbalu mám   rád i když sem nikdy   pořádně nepochopil ty   pravidla tak je to skvělá   hra.film byl dobrej a   potěšil mě že jako u   každýho americkýho filmu   nebyl happy end do první   chvíle víte že vyhrajou ale   pak najednou cože oni to   nevyhráli co se to děje,ale   film opravu dobrý.
Cash89
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.7.2008
Jak tak koukám na své   názory, začínám si   uvědomovat že koukám na   víc filmových žánrů, a   že mám také dost vysoké   hodnocení, nemůžu si pomoci   mě se ty filmy opravdu moc   líbí také si snažím   vybírat filmy u kterých vím   že se mi budou líbit, takže   opravdu jen stěží narazím   na film u kterého nejsem   přesvědčen o výkonu,   naneštěstí Světla   páteční noci byly opět   skvělé a mě se moc   líbili…Jako fotbalista vím   že půl úspěchu je samotná   příprava na soutěž, ale   takovou jakou mají hráči   amerického fotbalu bych   opravdu zažít nechtěl, a   zvlášť v tomto filmu je to   zobrazeno tak brutálně že   po prvním tréninku bych se   sbalil a už se tam nikdy víc   neukázal…První půle filmu   celkem poklidně utíká a vy   si uvědomujete že to těm   klukům přejete a víc než   zápasy poznáváte duše   mladých hráčů, jak moc si   přejí vyhrát a postoupit   dál, také je tam vyobrazenou   kdo má jaké rodinné   problémy, ale když nastoupí   druhá půle tak teprve   začíná pravá bomba,   finálový zápas nemá chybu,   smrtící rána za ranou a do   toho tvrdý rock, co víc si   přát…Dalo by se říct že   celý příběh je jedno   velké klišé ale ke sportu   klišé patří, a musím   přiznat že díky takovýmto   sportovním filmům je   radost se na ně koukat!
pigal
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.3.2008
Zaujimavy film so sportovou   tematikou,ktory ozdobila   predovsetkym vynikajuca hudba   a autenticke zabery z kabiny   aj hriska.Druhe miesto v   Amerike nikoho nezaujima a je   az prekvapujuce aky tlak sa   vyvija na ludi v honbe za   prvym miestom.Celkovy dojem   trochu pokazili pateticke   preslovy trenera v   kabine/hrajte s radostou,chcem   vidiet perfektnu hru,hra je vo   vasom v srdci,podivajte sa do   oci atd.-strasne hovadiny   :)/.Suma sumarum:Sledovanie   filmu nie je stratou casu.
Snura
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.2.2008
Filmů se sportovní   tématikou je mnoho a těch,   kde klíčovou roli hraje   americký fotbal velké   procento z nich. Ale tento   opravdu stojí za to vidět.   Peter Berg snad každým svým   filmem dokazuje, jak dobrým   je režisérem, možná zatím   trochu nedoceněným. Billy   Bob Thornton, to už je jen   taková třešinka na dortu   tohohle vynikajícího   dramatu. Na druhou stranu je   to jeden z mála sportovních   filmů, kde tým hlavních   hrdinů... ale to už bych   vlastně prozrazoval děj.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih24698minih24698Strach (1963) 
Strach n
minih36644minih36644Liga výjimečných (2003) 
The League of Extraordinary Gentlemen n
minih154250minih154250Ready Player One: Hra začíná (2018) 
Ready Player One n
minih20209minih20209Šimon a Matouš jedou na Riviéru (1975) 
Simone e Matteo: Un gioco da ragazzi n
minih44963minih44963Roseanne (1988) [TV seriál] 
Roseanne n
minih13040minih13040Můj nepřítel (1985) 
Enemy Mine n
minih27630minih27630Tarzan (1999) 
Tarzan n
minih24691minih24691Stav ztroskotání (1983) 
Stav ztroskotání n
minih29727minih29727Kamufláž (2001) 
Camouflage n
minih159655minih159655Bohemian Rhapsody (2018) 
Bohemian Rhapsody n


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190549
Osobností: 697848
Fotografií: 763972
Plakátů: 376576
Obsahů a biografií: 178276

Poslední komentáře

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Bitva pohlaví (1998) [TV epizoda...

Bitva pohlaví
Bitva pohlaví je podle mně   spíš "obyčejněší" díl,   ale pár hlášek a scének   zabaví. Nejlepší je závěr   s telefonováním a se stolem   u Formanů:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Nesnáším chlupy (1998) [TV epizo...

Nesnáším chlupy
Blíží se příjezd   prezidenta a každej se na   něj chystá po svém. Někdo   ho chce vřele uvítat, někdo   kuje klukoviny, Bob Pinciotti   s více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Příšerná chvíle (1927)

Příšerná chvíle
Jedná se o strhující   filmové dílo, které   obstálo ve zkoušce časem a   i v dnešní době dokáže   přinést mrazivé napětí a   strhující příběh. více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10