Duben
ohodnotit

Svět podle Prota

K-PAX

Rok:
2001
Délka:
115 minut
Premiéra v ČR:
25.7.2002
„Svět jinýma očima“

Komentáře k filmu Svět podle Prota

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 49
Ostrovan
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.8.2022
Skvělý výkon Kevina   Spaceyho, který nás, stejně   jako film neustále drží   při otázkce, kdo a odkud   Prot je. Jednoznačně dílko,   které stojí za shlédnutí.
Věra263
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.2.2021
Vera
Naprosto úžasný film.
charlie1612
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.1.2020
Skvěle vystavěný   psychologický příběh muže   Roberta Portera (Kevin Spacey)   jemuž neznámý psychopat   vyvraždil rodinu a kterého   poté, co ho přistihl při   činu, vlastnoručně zabil.   Poznamenaný tímto traumatem   se uzavře do smyšleného   světa planety K-PAX a jako   mimozemšťan Prot putuje   tímto světem. V   psychiatrickém ústavu se mu   s nevšední péčí věnuje   racionálně založený Dr.   Mark Powell (Jeff Bridges),   který až použitím poněkud   nebezpečné metody   regresivní hypnózy odhalí   celou tragedii. Z tisku pak   zjistí řadu údajů, které   si na místě činu s pomocí   místního šerifa upřesní a   vše mu dá přesný obraz.   Konfrontuje Prota s touto   realitou, ten ji ale i nadále   odmítá, i když připustí   existenci Portera a požádá   doktora Powella, aby se o   Portera, pokud jej nalezne,   postaral. To se stane   skutečností až v samém   závěru filmu, kdy má Prot   odletět zpět na „rodnou“   planetu – ve stanovené   datum (shodné s datem   tragické událostí) upadne   do katatonického stavu a je   odkázaný na péči   okolí.
Přestože se   divák nakonec doví vše   podstatné, řada otázek   zůstává nezodpovězených   – on se na ně nikdo ani   neptal: přestože je Porter   absolvent střední školy,   kde získal jako dělník na   jatkách tak hluboké znalosti   astronomie a astrofyziky,   potvrzené odborným konsiliem   a má skutečně takové   parapsychologické schopnosti,   které předvádí? Naposledy   byl viděn, jak svlečený   vstupuje do řeky kdesi na   jihovýchodě Spojených   států a objevuje se   civilizovaný, oblečený a   upravený, byť bez dokladů a   prostředků, uprostřed haly   Centrálního nádraží v New   Yorku.
Divák je celý   film držen v napětí a   nejistotě o realitě, která   je odhalena až v samém   závěru filmu a vyústí v   tragický konec, kdy je   hlavní hrdina odkázaný na   specializovanou pomoc, tak,   jak to předvídal.
red.mann
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.5.2019
Velice zajímavý a působivý   film. Je celé postavené na   dialozích, ale diváka to   vtáhne plnou sílou do děje.   Má to neustále vnitřní   napětí a Kevin Spacey a Jeff   Bridges herecky excelují.   Hodně povedený příběh.
Jaras
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.1.2019
Super
Super film s vynikajícím   Kevinem. Film se vyvíjí jako   scifi s mimozemšťanem, ale   ve skutečnosti se o scifi   nejedná a o mimozemšťana   už vůbec ne. A proto je film   překvapující a napínavý   od začátku do konce. Konec   je strhující a nečekaný.   Je to o člověku a jeho stavu   mysli po traumatizujícím   zážitku,který zažil a   chtěl na něj zapomenout a   vytěsnit ze své   hlavy.Paradoxně díky této   trágédii a jeho stavu   dokáže pomoci několika   pacientům psychiatrické   kliniky kam se dostane...To se   nepodařilo ani jeho   ošetřujícím lékaři/Jeff   Bridges/ který se snaží   zjistit příčiny chování   jeho nového pacienta,který o   sobě tvrdí že je z jiné   planety K-pax.
petrusmev
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.2.2018
Film s pohodovou atmosférou -   mimozemšťanovi se na Zemi   líbí, na lidi je hodný, jen   to půjčené tělo v sobě   skrývá jisté trauma.   Současný Prot by musel být   o hodně víc jízlivý, náš   systém se nevyvíjí dobrým   směrem.
Máša13
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.7.2016
Velmi
silný film s vynikajícím   příběhem,námětem,scéná?   ?em,režií a v neposlední   řadě hereckými výkony.Se   sci-fi tedy podle mě má   společného dost málo,ale   budiž.Jinak   "doják",který   dostane i muže...
Didinka
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.6.2016
Jako fanoušek sci-fi jsem   trochu na rozpacích, zda jsem   sledovala sci-fi. Spíš jsem   měla dojem, že jde o hybrid   Krále rybáře a Starmana.   No, film to byl zajímavý,   docela i snadno pro mě   pochopitelný, jen tedy na ten   příběh byl hodně dlouhý,   místy nudný a příliš   často tam znělo   nepříjemné slovo kpax.   Některé další   nelogičnosti a zkratky jim   odpustím. (SPOILER: Prot   prostě odletěl, ale vrátí   se a vypůjčené tělo tam   holt musel nechat v původním   stavu.) Jestli bude někdy   druhý díl, tak se určitě   podívám.
GeorgeB
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.10.2015
K-Pax
Vynikající Kevin Spacey a   Jeff Bridges. To se dočtete v   komentářích. Protovi to   skutečně budete věřit až   do konce a vlastně i po konci   : o)) Já osobně dávám   jednu hvězdu navrch za scénu   s labužnickým pojídáním   banánu, další hvězdu za   dialog s doktorem ve kterém   se Prot zeptá: "Tak   proč je neléčíte?". A   jedna kulišárna a prosba   zároveň: pokud se Vám   dostane do rukou jakýkoliv   byrokratický dotazník, tak   vyplňujte do adresy K-PAX   !!!!
yerzi
Hodnocení:
Přidáno: 16.4.2015
film který není na jedno   podívání.má v sobě   poselství a lidskost   zašifrované v hávu sci-fi.   Empatie, lidskost,   přátelství a smysl rodiny   je právě ta pointa. naprosto   skvělí Spacey a Bridges.   dokonce i český dabing se   zdařil.
CyberMageFroll.LF
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.1.2015
Velmi zajímavý film   nastolující v psychologické   rovině spoustu otázek a jen   málo odpovědí. A ač je   Prot mimozemšťan či není,   každopádně zanechává   nesmazatelnou stopu v životě   lidí se kterými se setká.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.11.2014
Zachytiť lúč
Pekný ľudský príbeh o   ľudskosti... vďaka   mimozemšťanovi? Je to pekne   spravené, ale slabinu to má.   SPOILER. Nie pre otvorený   koniec, ale to akou formou bol   podaný. Hlavná otázka, či   je alebo nie je mimozemšťan,   zostáva nezodpovedaná a je   na danom divákovi, ku ktorej   možnosti sa prikloní, ale   práveže je tu mnoho vecí,   ktoré hovoria ZA i PROTI obom   možnostiam. Nejdem ich   menovať, lebo by som mohol   ešte viac zbytočne   spoilerovať, ale najlepšie   urobíte, ak túto otázku   necháte otvorenú a film si   vychutnáte ako zaujímavé   stretnutie so zvláštnou   bytosťou alebo skôr   zvláštnym človekom
M.A.G.
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.4.2013
Skoro celý film tomu   sráčovi-mimozemšťanovi   budeš věřit, pak dojde k   té hypnóze a začneš nad   tím přemýšlet.A až   uvidíš ten konec......konec   super - nejradši bych mu   urval hlavu :-D.
Už   jsem delší dobu nikde   nepotkal Kevina S. - spíš   moje chyba - jeho role tady a   to jak ji odehrál -   nepotřebuje komentáře - to   se rovná genialitě.
Leprikonek
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.9.2012
Film jsem sledovala s   anglickými titulkami. A   jelikož moje angličtina   není úplně nej, tak se na   film v brzké době podívám   i s titulkami českými. Abych   si mohla svým názorem být   úplně jistá. Zatím je to   pro mne dokonale   mystifukující film, který   můžeme označit za   psychologické drama s prvky   sci-fi. Scenář je napsaný   tak, že každý si fim může   intepretovat svým vlastním   způsobem.

Byl   Prot opravdu mimozenšťanem,   který si pouze na čas   "vypůjčil"   fyzickou schránku   nešťastného člověka, na   jehož tragický osud lékař   přichází během příběhu?   Nebo to jen právě tragický   osud člověka změnil jeho   myšlení tak, aby mohl dál   žít bez vzpomínek? Scená v   observatoři nasvědčuje, že   šlo o mimozemšťana... Ale   lidský rozum tomu nevěří,   že?
decepticon
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.6.2012
Po prvom pozreti ma to moc   nechytilo ale na druhy pokus   uz to bola parada. Jedno z   mala sci-fi kde nie su   prakticky ziadne specialne   efekty a predsa je to lepsie   nez vacsina vymakanych   bezduchych hovadin - proste   dokaz ze dobre efekty nerobia   dobry film.

/x-2002/ cz titulky
/13.6.12/ cz dabing Studio   Ebbi pro SPI 2002
hledaseniki
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.4.2012
K-PAX
Stydím se přiznat, že jsem   tenhle vynikající film   viděla až teď, ani vlastně   nevím proč jsem si ho někdy   nepustila, navíc když zde   hraje můj oblíbenec Kevin   Spacey. Tak co ještě dodat,   příběh Prota z planety   K-Pax mě pohltil a i když   má necelé dvě hodiny, tak   mi to vůbec nepřišlo, jen   co jsem se rozkoukala už byl   konec. Fantastický příběh,   který se jen tak nevidí.   Kevin je prostě jeden z   nejlepších herců a musím   přiznat, že mám několik   oblíbenců, ale jeho talent   je ohromný a málokdo mu   stačí, i když Jeff Bridges   je mu rovnoceným partnerem,   ale K.Spacey je prostě jen   jeden. K filmu se vrátím to   je jasná věc.
vojtam
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.3.2012
Mimo nebo ne?
Výbornej film a vynikající   Kevin Spacey. Na tenhle   snímek se vždycky rád   podívám. Když jsem na to   koukal poprvé, celou dobu   jsem byl na pochybách jak to   vlastně dopadne?Teď když to   vídím s odstupem času   vůbec mi nevadí, že znám   konec jen sedím a tiše   čučím. Velká paráda:)
Erkul
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.6.2011
Kevin Spacey a Jeff Bridges,   oba jsou mimořádnými herci,   těch nejvyšších kvalit a   zde i v tomto filmu ukazují,   že herectví může být   dvojí, to opravdové a   propracované hledáním   lidských hlubin, nebo to   přeumělkované a   předstírané.
ancaz
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.3.2011
Kdo má rád psychologické   filmy, kde nevíte na čem   jste, ten se tady vyžije.   Určitě to stojí za   vidění. Výkony herců jsou   zde prostě špičkové.   Atmosféra je vyumělkovaná   až k naprosté dokonalosti.   Hudba je tu příjemně v   pozadí.Bomba film.
vilicek77
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.2.2011
Protože mám ráda filmy, v   kterých nevybuchují auta a   nejsou v nich intrikáni a   vrazi.....tak proto ho   miluju,je to film, který jsem   z těch   "dospěláckých"   asi viděla nejčastěji a   když mám náladu, pouštím   si h znovu a znovu a vždy   potom několik minut   přemýšlím, jestli ano,   nebo nee.....každopádně v   čem se liším od   předchozích, já ho mám,   vyjímečně, ráda v   dabované verzi.....zdá se   mi, že hlasem Aleše   Procházky Kevin nabývá   více na tajemnosti...
mildaaxe
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.2.2011
Doktor Marc Powell se zrovna   dostal k asi   nejzajímavějšímu   pacientovi své psychiatrické   kariéry – Protovi. Mužje   přesvědčen že je   mimozemšťan z planety K-PAX.   Nejpodivnější na celém   případu je však mnoho   skutečností, které Protově   verzi dávají zapravdu. A   žádné léky na něj   nepůsobí. Může být   doopravdy z jiné planety?
Kevin Spacey mi dvakrát   dokázal, jak výborným   hercem je. Za obě role také   dostal právem Oscara. Proto   jsem se na další filmové   setkání s ním velmi   těšil. A rozhodně jsem   nebyl zklamán – Spacey   opět hraje, jako by byl z   jiné planety, takže jsem mu   od začátku jeho roli   uvěřil. Svět podle Prota   pro mě sice nebyl tak   „kulervoucím“ počinem,   jako Americká krása či   Obvyklí podezřelí, přesto   mě dokázal zaujmout od   samého začátku, protože   má výbornou myšlenku a   Spacey, ztvárněnému   charakteru navzdory, tomu   dodává na uvěřitelnosti.   Snímek má velmi pomalé   tempo, přesto se co několik   minut objevuje spoustu   zajímavých věcí na   zamyšlení, které většinou   vyplývají z rozhovorů mezi   Protem a Powellem. Protovo   vyprávění o K-PAXU je   skvělé a moc jsem se těšil   na každou další informaci.   Přitom tahle záležitost   není smrtelně vážným   počinem a několikrát jsem   se musel i zasmát. Byl jsem   hodně zvědavý na konec,   jestli to tvůrci nezazdí   nějakým kiksem. Místo toho   je posledních asi dvacet   minut takřka detektivním   pátráním po Protově   minulosti, které končí   skvěle natočeným osudným   27. červencem. A jasně   řečeno není stejně nic –   diváci, přeberte si to jak   chcete. U mnoha filmů bych za   takový konec nadával, tady   však jsem za něj vděčnej,   protože se sem tak nějak   hodí. Vždyť režisér nám   nikdy necpal, že je Prot   opravdu mimozemšťan…Ale za   celý film ani záběrem   nenaznačil, že není…Já   mám však jasno.
Pitryx
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 25.1.2011
Pokud tedy jako mělo jít o   SF, tak u mne absolutní   propadák a hluboce   podprůměrný film. Pokud   šlo o psychostudii, tak mne   to zase nebavilo. Mohu jen   ocenit excelentní výkony   hlavních protagonistů, ale   to je vše. Prostě tento film   podruhé vidět nechci. CI   07112010 11033/11445
kockak1
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.8.2010
Pěkný film, ničím   nevybočuje z řady.   Příjemně se na něj kouká   a toť vše. Mezi mé favority   určitě patřit nebude.
Marco007
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.5.2010
jeden z nejlepších filmu co   jsem kdy viděl..užasné   herecké výkony..Pro mě   jasno Prot byl s planety K-PAX   a za tím si stojím))))
scorpiontom
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.11.2009
Zvláštní, originální   lidský příběh. Dva   výborní herci Jeff Bridges a   Kevin Spacey. Takový skvělý   oddechový film.
salsaverde
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 22.10.2009
Kevin S: zahral nostlagickeho   mimozemstana, ktory je ochotny   podelit sa s ostatnymi o   zivote na K-PAXe. Pacilo sa   mi, ze tvorcovia filmu sa   nesnazili z Prota urobit   osobu, ktora silou-mocou   presvedcuje   "neveriacich", ze z   inej planety pochadza. Po   navsteve jeho psychiatra v   dome, kde Prot prezil svoju   osobnu tragediu prichadzame na   to, ze z K-PAXu   nepochadza...alebo ano? Kam   potom zmizol, ked uz musel   odist a vratit sa   "domov"?
pigal
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.10.2009
Kevin-vezmes ma na K-Pax?
Nadherny film s prepracovanym   scenarom,slusnou reziou a   fantastickym vykonom Kevina   Spaceyho.Ten posobi vo filme   absolutne vierohodne a do   poslednej chvile budete na   pochybach,ci je alebo nie je   tym,za koho sa vydava.Velmi   zdatne mu sekunduje Jeff   Bridges-hlavne scena v Novom   Mexiku je velmi silna.Film vo   vas zanecha mnoho otazok a   mozno poucenie,ze na psychicky   chorych ludi sa netreba   pozerat s odporom,ale s   pochopenim.Jednoznacne   doporucujem.
karlosphonic
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.6.2009
Vynikající film,který jsem   sledoval skoro jedním   dechem.Jen příběh o   ztraceném člověku při   hypnóze mě celkem dost   rušil.Myslím,že kdyby děj   v těchto pasážích byl   jiný,dal bych za 10.Čekal   jsem,že budu mít guláš v   tom ,jestli Prot je z jiného   světa,soudě podle jiných   příspěvků,ale během   celého filmu to bylo jasně   danné.Super film,ale mezi mé   top patřit nebude.
Tink
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.8.2008
Nebudu vám vykládat jaká je   úžasná výprava, jak je   film poutavý, nebo o   úžasných výkonech. Prostě   se na to podívejte a   zjistíte, proč je Kevin   Spacey považován za Pana   Herce!
Cash89
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.5.2008
Svět podle Prota
Svět podle Prota je velmi   atmosférický film který je   založen z velké části na   skvělém herectví mistra   tohoto řemesla Spaceyho, a   také na nezanedbatelném   aspektu hry světel a   podivných úhlů   kamery…Silný a zároveň   lidský film, který je místy   možná až příliš vlídný   a mírumilovný a poukazuje na   to, abychom v něm viděli   právě takový svět jaký   viděl Prot, bohužel všichni   víme jak to ve skutečnosti   je, většinou je šedý a   krutý…Režisér Softley   staví především na   kvalitním hereckém výkonu   hlavních herců,   Spacey-Bridges, kteří tuhle   ne právě lehkou hru   zvládají jako staří   mazáci - civilně a s   přehledem…V tomto filmu se   rozjíždí pro diváka   vícero možné chápání,   první věc je ta že   věříte Protovi když tvrdí   že je z planety K-PAX a je   mimozemšťan, v druhé půli   filmu si budete myslet že   Prot je jen duševně nemocný   a že takto skrývá trauma z   minulosti, a pak je tu ještě   jedna fáze a ta bourá obě   první, tak je jen na vás   které budete věřit…Po   shlédnutí závěrečné 20   minutovky i největší   skeptik musí na pár   okamžiků zaváhat…   Výborné zpracování filmu   po všech stránkách,   nicméně jeho překvapivé   vyústění mě opravdu mile   překvapilo a nevím čemu   mám věřit, myslím si že   takhle nějak to mělo   skončit, ne aby divák řekl   bylo to takhle on byl   nemocný, nebo aby někdo   říkal, ne on byl opravdu   mimozemšťan, ale aby to v   člověku hlodalo a aby o tom   přemýšlel, zkrátka mě to   dojalo…Působivý příběh   je doplněn podmanivou hudbou   s hlubším poselstvím,   která se mi zaryla hluboko   pod kůži, k tomuto filmu se   budu rád vracet…
Jarda66
Hodnocení:
Přidáno: 10.3.2008
Nejprve jsem uviděl kousek   tohoto filmu a toužil jsem   jej shlédnout celý.   Podařilo se, mám ho na DVD.   Celý film je zahalen   tajemstvím a i já mám   nezodpovězenou otázku:
Byl či nebyl to host z   kosmu?! Já bych si dovolil   typnout, že ANO. Na konci   filmu se opět dostávám na   "pevnou zem", kdy   tento zprvu tak rozhodný   člověk se ocitne tam, kde   vzhledem k svému prožitku,   musel zákonitě skončit.   Není náhoda, že oba hlavní   protagonisté zase ve svých   rolích ekcelují.
biskis
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.12.2007
vynikající
I přesto, že mě sci-fi   filmy nic neříkají, tak   tenhle snímek mě jednoduše   dostal.Zařadil bych jej   minimálně mezi deset   nejlepších filmů, které   jsem měl čest   shlédnout.Nenahraditelná   atmosféra + brilantní výkon   Kevina Spaceho + emotivní   hudba = film na který nikdy   nezapomenete.Nevím zda je to   pouze náhoda, ale příběh   Prota mě velmi podezřele   připomínal osud Malého   pince(v knižním   zpracování).
blest
Hodnocení:
Přidáno: 24.11.2007
Po mnoha průměrných a lehce   nadprůměrných sci-fi je   tenhle přesně to, na co se   potřebujete podívat.   Ukazuje, že fatazie se   nemusí odehrávat jen v na   cizích planetách.O to je to   zajímavější, že je něco   takového možné i na zemi.   Opravdu inteligentní film   podtrhává i skvělý výkon   Kevina Spaceho.
Ivett
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.11.2007
Nádherný film. Do   dokonalosti mu chybí už   opravdu jen malý kousek.   Kevin Spacey je úžasný. No   ale kde on není úžasný.   Příběh je trochu   astro-psycho-drama. Opravdu   výborný
wawer
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.11.2007
nádrehrný, dojemný film s   velmi hlubokou myšlenkou,   který zaujme svým namětem   nejen psychologa nebo   astrofyzika, ale i ty kterým   ani jedno nic neříká. V   filmu dominují zvláště   herecké výkony (výborný   Bridges a ještě lepší   Spacey), škoda jen těch   místy příliš vyditelných   klišé
Dery
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.10.2007
Slovo "dobré" nestačí.
Měl jsem chuť na sci-fi a   tak jsem vložil toto DVD do   mašiny.Asi za 15 minut jsem   přestal vnímat okolí a   když film skončil,šel jsem   si na balkon   zakouřit,vzhlédl k   obloze,nalil sklenku a pustil   si to znovu! A já myslel,že   Kevin hraje jen průměrné   americké fotry.Slovo   "dobré" v tomto   případě opravdu   nestačí.Už jste viděli   Váš K-PAX?
Nalimex
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.9.2007
Kevin Spacey je skvelý herec   a keď má dobrý scenár tak   výsledkom je superfilm.   Odporúčam si to pozrieť a   zamyslieť sa...
aduliatko
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.6.2007
aduliatko
excelentny herecky vykon   Kevina Spaceyho dodal filmu   ten spravny feelibng a   tajomnost. tajomne   zakoncenie filmu necha   divaka este aj niekolko   minut po skonceni filmu   uvazovat nad tym, ci je   Prot skutocne z planety   K-PAX, alebo nie. skutocne   dobry film. odporucam   pozriet
Čestmír
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.6.2007
Ačkoliv tomu snímku tak   úplně nerozumím, Kevin   Spacey mi to několikrát   vynahradí. A po filmu si   kladete otázku: Tak jak to   sakra je? Na tohle vám asi   nikdy už nikdo neodpoví, ale   právě kvůli tomu stojí za   to ten film vidět. Je   nenápadným sci-fi nebo   složitým psychologickým   snímkem? To už musíte   zjistit sami, já jen vřele   doporučuji.
ondey
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.4.2007
K-pax
Spacey je tu dokonalý. Z jeho   pusy nespustíte až do konce   oči. Příběh je   zvláštní, jakoby éterický   a tak působí i celý film.   Chcete-li si odpočinout a   máte rádi malá   překvapení, tohle je film   pro vás;)
hejtman
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.11.2006
No nevím,asi jsem čekal víc   jako by mě v této krásné   podívané s   příběhem,který je tak   trochu o ničem, scénářem,   který ve své první půli   dává naději na něco   jiného než se ve druhé   půli stane,něco zásadního   chybělo - že by trochu   života do té krásy či   napětí do toho jinak   klidného příběhu ?
Děj je postaven na   dialozích,kde perfektní a   unášející   chvíle,střídají   překvapující a tak trochu   hluchá místa.Film plný   uměleckých paradoxů se   zvláštním,originálním a   lidským příběhem,spoustou   skvělých herců,kde   zvláště Kevin Spacey má   snad talent od pánaboha a   strašně příjemně se na   něj kouká, dobrá a citlivá   režie, velmi slušná kamera.
TykvaB
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.7.2006
Paráda
bezva film chytrý příběh a   otevřený konec prostě   paráda pro vnímavého   diváka nutnost. Kevin Spacey   jaky skoro vždy na 1. A hudba   od Eda Shearmura je naprosto   bez chyby a je součástí   děje ale co je výborný   vůbec se nevnucuje.
huron
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.5.2006
Film přesně podle mého   gusta - tajemno, skvělý   scénář, můj oblíbenec   Spacey. Nevím, co více   dodat, pro mě bez chybičky.
PoliptheShits
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.2.2005
Už jsem domníval, že v   daném tématu nemůže nikdo   Formanův Přelet nad   kukaččím hnízdem   překonat. Přesto se   neuvěřitelné stalo skutkem.   Přichází další velmi   silný příběh z prostředí   psychiatrické léčebny o   muži,který ukázal ostatním   cestu.Mimochodem určitě je   na místě otázka: Kde je ta   správná strana ? Předplotem   nebo za plotem?
fifoml
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.2.2005
Tenhle film si doporucuji   pozret. Je v nem receno mnoho   zajimavych a moudrych veci.   Souhlasim s   "Bouvardom" ze je   mnohem lepsi v originale nez v   dabingu.
Leroy
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.1.2005
Zajimavy pohled na svet z oci   mimozemstana a jeho psychiatra   :) ale je to fajn film. Docela   originalni napad
Bouvard
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.7.2004
K-Pax
Nic naplat, když se potká   dobrý námět s ještě   lepšími herci, výsledkem   nemůže být špatný film.   K- Pax je vynikající film s   výbornou hudbou, která   násobí každou scénu. I   když je to vědecko   fantastický film, oceňuju   jak uceleně a reálně film   působí.
Doporučuji v   původním znění.
lelvicek
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.6.2004
Nádhera, sice trochu sci-fi,   ale skvěle udělaný
Petrusis
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.1.2004
Těžce definovatelný film,   ale moc moc pěkný.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih39634minih39634Doom (2005) 
Doom n
minih48041minih48041Den, kdy se zastavila Země (2008) 
The Day the Earth Stood Still n
minih27246minih27246Notting Hill (1999) 
Notting Hill n
minih9108minih9108Indiana Jones a poslední křížová výprava (1989) 
Indiana Jones and the Last Crusade n
minih42469minih42469Temná hvězda (1974) 
Dark Star n
minih168124minih168124Modelář (2019) [DCP] 
Modelář n
minih82314minih82314Sny o životě (2011) 
Dreams of a Life n
minih165871minih165871Prodaná nevěsta (2015) [TV divadelní představení] 
Prodaná nevěsta n
minih141561minih141561Aloys (2016) 
Aloys n
minih33366minih33366Lída Baarová (2016) 
Lída Baarová n


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190548
Osobností: 697847
Fotografií: 763972
Plakátů: 376574
Obsahů a biografií: 178276

Poslední komentáře

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Bitva pohlaví (1998) [TV epizoda...

Bitva pohlaví
Bitva pohlaví je podle mně   spíš "obyčejněší" díl,   ale pár hlášek a scének   zabaví. Nejlepší je závěr   s telefonováním a se stolem   u Formanů:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Nesnáším chlupy (1998) [TV epizo...

Nesnáším chlupy
Blíží se příjezd   prezidenta a každej se na   něj chystá po svém. Někdo   ho chce vřele uvítat, někdo   kuje klukoviny, Bob Pinciotti   s více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Příšerná chvíle (1927)

Příšerná chvíle
Jedná se o strhující   filmové dílo, které   obstálo ve zkoušce časem a   i v dnešní době dokáže   přinést mrazivé napětí a   strhující příběh. více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10