Duben
ohodnotit

Svéráz národního lovu

Osobennosti nacionalnoj ochoty

Žánr:
Země:
Rok:
1995
Délka:
96 minut
Premiéra v ČR:
16.1.1997
„Komedie, ve které se víc pije než loví“

Obsah filmu Svéráz národního lovu

 
Komedie Svéráz národního lovu je jedním z mála filmů, které u nás v posledních
letech reprezentují ruskou kinematografii. Režisér Alexandr Rogožkin
vytvořil satirický obraz úpadku hodnot ve své vlasti: líčí prubéh několikadenní
lovecké výpravy, nahlížené očima cizince. - Mladý finský sociolog Raivo
chce v Rusku sbírat materiál pro knihu o zvláštnostech Jovu v různých zemích.
Kdesi na severu, blízko hranic Ruska a Finska, se připojí ke skupině lovců.
Místo očekávaného lovení zvěře se však musí účastnit nepřetržité pitky, provázené
řadou bizarních příhod... - Reálnou rovinu příběhu prokládá režisér
snovými výjevy z tradičního...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
dvd obal trailer
Distributor v ČR:
CinemArt
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Distribuční verze:
s titulky
 
 
Zvuk:
stereo
 
 
Přístupno:
od 12 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Svéráz národního lovu >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

roox
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.10.2015
Kultovka
Kultovní film mýho mládí. Spolu s Big Lebowski   a Pulp Fiction. Když tento film běžel ve   studentským kině, byl jsem zrovna dost   nachlazenej... během filmu v sále putovaly   flašky a nahclazení bylo fuč... nicméně 2.   brutální kocovina a angýna :-). Přesto ten   večer a první promítání bylo   nezapomenutelný... z kina vycházel uslzenej,   nalitej a s bolavým břichem a s křečí v   čelistech. To všechno ze smíchu. Tuhle pro mne   bezkonkurenčně nejlepší zahraniční komedii   jsem rozdýchával ještě dlouho. I podruhé a   potřetí sem se královsky bavil a čas od času   si ji mám chuť opět pustit.... no asi to teď   brzo zase udělám... s flaškou vodky na stole!   :-D
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.10.2015
Ruští tvůrci tímto snímkem překvapují   hlavně tím, jak si dokáží udělat legraci   sami ze sebe, s typické ruské mentality i tolik   proslaveného národního alkoholického nápoje.   Drží se veškerého standartu pobavit i na   takových prekérních situacích, že by to snad   ani jiný národ takhle nedokázal. Byť to   vypadá na klasické použití motivu o lidské   hlouposti, není tomu tak. Démon alkohol je tomu   všemu viníkem a tak se jen poukazuje na   obyčejné lidské chování obyčejných lidí v   alkoholovém opojení. Takže to vlastně na   druhou stranu ani není nijak nucená komedie, jen   to tak přirozeně vyznívá. Není tedy divu   úspěšnosti tohoto snímku, který je v   určitém pohledu zcela zasloužený. Nakonec, s   opilci a lidmi mající vždy nějakou tu flašku   po ruce byla vždy nějaká ta legrace a to ať se   dělo co se dělo. Zde jde o lov a jak to nakonec   všechno dopadlo vypráví tento skvěle napsaný   příběh.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.11.2013
Mhmm, civilizácia
Film, ktorý môžu použiť ako vysvetlenie   notorici i abstinenti, prečo pijú resp. nepijú.   Alkoholik povie a hľa aká prča to môže byť,   a abstinent a hľa, tak takého pekla sa bojím   (resp. nechcem ho už zažiť). Mladý Fín ide s   dobrou partiou na ruský lov, o ktorom má   romantické predstavy, avšak realita je troška   iná. V prvom rade klobúk dole pred Rusami, že   si sami zo seba robili srandu a je to taká   šťipľavá satira. Na prvý pohľad jednoduchý   film, že ide sa loviť ale namiesto toho sa iba   chlastá, ale pozor. Ono to je nadrealizmus   sfilmovaný vo svojej čistej podobe. Ak si   všimnete, je tam mnoho... zvláštneho. Partia   prichádza na samotu k ostrému týpkovi   Kuzmičovi, ktorý medituje pri zvláštnych   kameňoch a strháva sa nevysvetliteľný chod   udalostí. Medveď alkoholik, ktorý ide po vodke   a keď sa sťaje do nemoty, tak sa s ním fotia,   inak ten medveď bol sťatý asi fakt. Celkom   divoký dabing, ale pohoda, ťažko sa potom   dohoduje návšteva. Potom pár totálne hardcore   záležitostí. Partia je zohraná a na čele je   generál, takže majú známosti na neďalekom   vojenskom letisku. Takže za fľašu vodky vám v   bombovom priestore prevezú kravu (kde sa tu   vzala? - asi išla okolo a tam vliezla? no jo, ale   prečo si nevzala padák?) alebo vojenský   vrtuľník im dovedie dve bedne... zasa vodky.   Mladý Fín sa teší na lov, ale ten sa nezhoduje   s jeho predstavami (o čom je vlastne váš lov? -   nakrmiť a nakojiť zver - a následne záber na   medveďa ako chľastá vodku). Potom pár extra   brutálnych detialoch ako idú navštíviť   dojičky, nahne sa, ja že ide kvety vziať a on   utne zo zeme ananás, Raivo chlastá s nimi pozrie   na oblohu a miesto mesiaca zem, Kuzmin číta o   nebezpečenstve alkoholizmu a jeho deštrukčných   vplyvoch, človek myslí že to je určené   Raivovi a on to recituje medveďovi vedla na   stole, medved sa vyhupne na stol a zas chlastá...   vodku. Ale najväčší vrchol filmu je... Yeti.   Toto jednoducho musíte vidieť, to sú jatky.   Keď chlastáte všetko ide až príliš   jednoducho, až to desí. Za fľašu vybavíte   všetko, aj stíhací bombardér. Príliš   kultová záležitosť a som zvedavý na ďalšie   pokračovania
supertom
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.10.2012
tahle trilogie je úžasná, nenápadně to   ukazuje co si člověk z vojenskou hodnosti mohl   dovoli a co mu prošlo a neberte to jenom jako   komedii vsecky veci ktere jsou ve filmu se mohli   klidne stat i do opravdy a řekl bych že to   čerpá z reálnejch záznamů, přece v   sovětském rusku bylo všecko možné země   neomezených možností ale bohužel jenom pro   pár vyvolených nahoře, a tak je to idnes co   zase tahle trilogie nenápadně naznačuj, pro to   10z10 a jeden tip mrkněte na to v ruštině je to   o 100000000000% lepší
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 3.9.2009
Tak je to takova prumerna   komedie.
Vodka,vodka,vodka - vsechno je to jenom   ochlastu.Jooo bez vodky v Rusku nic.
Ovsem ta   krava v tom letadle me dostala.....to byla parada.
řepešínský
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 2.5.2009
svéráz národního lovu podle kritik i podle   mnohých hodnocení slibuje nebývalou zábavu a   ruskou komedii. v čem jeho půvab tkví, ale ať   posoudí každý sám. já scény k smíchu   jednoduše nenašel, nechal jsem se sice zlákat   sloganem, ale buď jsem dílo v celku nepochopil   nebo jsem nebyl patřičně vodkou ojíněn.   možná, že také nerozumím, stejně jako   finský vědec na začátku snímku, co je ruská   duše, která jen pije, pije a pije. fin koncem   pochopí, já nikoliv a proto si soudím tvrdit,   že až na peripetie s letící krávou je   svéráz národního lovu nezáživným a silně   podprůměrným filmem.
pranama
Hodnocení:
Přidáno: 12.2.2009
Na FDb.cz nějak usnuli
Jednak jsou obrázky k "rybolovu",   jednak v r. 1995, kdy film vznikl byl SSSR už 4   roky "u kytek", takže by tam mělo být   Rusko. Možná detail, ale vypovídá to o   redakční práci, a taky mám pocit, že takový   Hollywood by si reklamu líp pohlídal. Ale film   je to hezký, scéna s krávou v bombovnici nemá   chybu.
lucy.v
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.12.2008
Na rybolov to nemá, ale vtipných scén je   dostatek. Kdo viděl rybolov, bude možná trochu   zklamaný, kdo ne, určitě se dobře pobaví.   Vodka samozřejmě opět hlavní smysl filmu, ale   tak už to prostě je. Kuzmič a jeho přátelé   jsou super!
Chrustyn
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 7.8.2008
Oproti novějšímu "rybolovu" o dost   nudnější a alespoň pro mě takřka bez humoru.   Celý film jsem se nudil a nenašel jsem ani jednu   humornou situaci.
dandysek
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.7.2008
sqjelá ruská komedie o ruském způsobu...   všeho. báječně se bavíte, pořád čekáte,   kdy už konečně půjdou lovit, divíte se, kolik   alkoholu snese ruský člověk a smějete se u   každé scény. napětí, zábava, delirický   yetti... pokud nevíte, jak strávit dvě volné   hodinky, pusťte si svérázný film!
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih24683minih24683Smuteční slavnost (1969) 
Smuteční slavnost n
minih43671minih43671Myšlenky zločince (2005) [TV seriál] 
Criminal Minds n
minih126437minih126437Cesta za spravedlností: V dobrém či zlém (2012) 
Goodnight for Justice: The Measure of a Man n
minih67121minih67121Tři dny ke svobodě (2010) 
The Next Three Days n
minih122384minih122384Prokletí Midasovy skříňky (2013) 
The Adventurer: The Curse of the Midas Box n
minih5278minih5278Conan ničitel (1984) 
Conan the Destroyer n
minih147872minih147872Miluji tě modře (2016) 
Miluji tě modře n
minih30188minih30188Brutální Nikita (1997) [TV seriál] 
La Femme Nikita n
minih23635minih23635Zastavení na Missouri (1976) 
The Missouri Breaks n
minih28266minih28266Jednoduchý plán (1998) 
A Simple Plan n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Svéráz národní politiky (2003)

 Svéráz národní politiky (2003)
Svéráz národní politiky n
Osobennosti naciovalnoj politiki
Žánr: komedie
Země: Rusko
Režie: Jurij Konopkin, Dmitrij Meschijev

(pokračování)

Svéráz národního lovu v zimě (2000)

 Svéráz národního lovu v zimě (2000)
Svéráz národního lovu v zimě n
Osobennosti nacionalnoj ochoty v zimnij period
Žánr: komedie
Země: Rusko
Režie: Alexandr Rogožkin

(pokračování)

Svéráz národního rybolovu (1998)

 Svéráz národního rybolovu (1998)
Svéráz národního rybolovu n
0sobennosti nacionalnoj rybalki
Žánr: komedie
Země: Rusko
Režie: Alexandr Rogožkin

(pokračování)

Svéráz národního lovu (1995)Svéráz národního lovu (1995)Svéráz národního lovu (1995)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190575
Osobností: 697870
Fotografií: 764026
Plakátů: 376658
Obsahů a biografií: 178301

Poslední komentáře

Útěk do bezpečí (1955)

Útěk do bezpečí
Průměrná westernová   podívaná s né moc   výrazným hereckým   obsazením,na začátku   krátká přestřelka a potom   už nijak zvlášť záživná   podívaná.

Autor: PORTER | Hodnocení: 5 / 10

Konec rozkvětu (1972)

Konec rozkvětu
Povedená gangsterka v čele s   L.Marvinem .který má dostat   peníze s gangstera který   prodává jak drogy tak holky   a když odmítne L.Marvin si   to s ním vyřídí po svém.

Autor: PORTER | Hodnocení: 8 / 10

Neviditelné zlo (2024)

Neviditelné zlo
rozpočet - 13 milionů a   nikde to není vidět. Tak to   je vážně ubohý, něco   takovýho vůbec pustit ven

Autor: svitani | Hodnocení: 1 / 10

Piňero (2001)

Piňero
Pro mne byl tohle velmi   solidní a zajímavě   natočený životopisný film   s vynikajícím výkonem   Benjamina Bratta v titulní   roli i když více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Mizerná neděle (1998) [TV epizod...

Mizerná neděle
K Formanům přijede babička   a moc se na ni nikdo   netěší. Red porád utíká   do dílny a sklepa, Kitty je z   ní taky hotová, Eric musí   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10