Duben
ohodnotit

Švéd

Men of War

Další název:
Švéd: Muži války
Žánr:
Rok:
1994
Délka:
99 minut
„Přišli, aby ostrov zničili, ale teď bojují, aby ho zachránili.“

Obsah filmu Švéd

 
Vynikající bojovník Nick Gunnar vede skupinu mezinárodních žoldáků na nevelký ostrov v jihočínském moři. Jejich úkolem je donutit domorodce, aby prodali jisté společnosti těžební práva na obrovské nerostné bohatství, které se tu marně snažili získat už mnozí. Jsou tvrdí, precizně vycvičení, až hazardérsky odvážní, sebejistí a připravení bojovat do posledního dechu. Jenže vše je nakonec trochu jinak. Gunnar je totiž na ostrově přátelsky přijat. Je ohromen jeho nádherou, kterou by těžba nerostných surovin zcela zničila. Navíc se zakouká do jedné z místních krasavic a skamarádí se s jejím malým synkem. A tak se nakonec parta žoldáků postaví na...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Perry LangPerry Lang  
hraje:
Trevor GoddardTrevor Goddard.....Keefer [31]   
Dolph LundgrenDolph Lundgren.....Nick Gunar [36]   
Charlotte LewisCharlotte Lewis.....Loki [26]   
BD WongBD Wong.....Po [33]   
Anthony John DenisonAnthony John Denison.....Jimmy G [44]   
Tim GuineeTim Guinee.....Ocker [31]   
Don HarveyDon Harvey.....Nolan [33]   
Tom WrightTom Wright.....Jamaal [41]   
Catherine BellCatherine Bell.....Grace Lashield [25]   
Kevin TigheKevin Tighe.....Colonel Merrick [49]   
Thomas GibsonThomas Gibson.....Warren [31]   
Aldo SambrellAldo Sambrell.....Goldmouth [63]   
Tommy Tiny ListerTommy Tiny Lister.....Blades [35]   
Perry LangPerry Lang.....Lyle [34]   
Juan Pedro TudelaJuan Pedro Tudela.....Waldo   
Ignacio CarreñoIgnacio Carreño.....John   
scénář:
John SaylesJohn Sayles  
Ethan ReiffEthan Reiff  
Cyrus VorisCyrus Voris  
námět:
Stan RogowStan Rogow  
hudba:
Gerald GourietGerald Gouriet  
Paul RabjohnsPaul Rabjohns  
kamera:
Ronn SchmidtRonn Schmidt  
střih:
Jeffrey ReinerJeffrey Reiner  
  Nahrát trailer k filmu
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Přístupno:
od 15 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Švéd >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

martin.stusak.9
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 6.3.2018
Akční snímek nepostrádající nejen důvtip,   myšlenku či citovou stránku hlavní postavy,   ale i očekávanou naivitu a bezbřehost. Co je   však nejzajímavější, málokdo si všimne, že   celé dějství je vyobrazeno podle několika   velice známých scén z několika starších,   převážně akčních snímků. Už začátek,   kdy je Nick Gunnar přemlouván k akci a kdy on   pronese že už to nedělá, připomene Ramba.   Následuje sestavování jednotky po vzoru Sedmi   statečných. Tento western dá o sobě vědět   ještě několikrát, jako například ve scéně   s Jamaalem obklopeného dětmi. A džungle jako   taková? Co takhle Nezvěstní v boji? Napadení   ostrova jako z Dvojitého zásahu. Dalo by se   pokračovat, neboť rozpoznatelných snímků je   tu víc. Film jako takový samozřejmě žádnou   peckou není. Děj je místy hodně zkratkovitý a   bez logiky. Je na něm vidět i malý rozpočet.   Jako nenáročný akční zábavný film však   může posloužit dobře a to snad i bylo hlavním   tvůrčím úmyslem.
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 5.2.2013
Hlavním kladem filmu pro mě je "akce v   džungli" - to mám rád, byť Predátor nebo   Rambo 2 a 4 jsou mnohonásobně lepší.   Koneckonců nic jiného mě zde ani nezaujalo;   jsou tu mnohá žánrová klišé, chvílemi   jakoby pokus o "mystiku", a ty to   hooodně snižují.
PORTER
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.2.2013
Docela dobrej akční film z devádesátych   let.D.Lundgren si sestavý vlastní komando   žoldáků a vyrážejí na jakej si ostrov do   Číny.Na tu dobu slušný akční scény a   nechybí ani vtipný situace a hlášky.
enejčel
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.11.2012
John Rambo v podání Dolpha Lundgrena
Dolph Lundgren ani nemusí být špičkový herec,   aby zahrál role, co se podobají Johnu Rambovi.   Nejlepší výkon ve filmu podal Trevor Goddard,   který hajzly prostě zahrát umí. Teď k filmu   samotnému.
Hereckému obsazení bych vyjmul   jedinou osobu - BD Wonga, který si zahrál Po.   Jeho role mi přišla nesympatická, hloupá a   navíc místy i zbytečná. Příběh je na   začátku moc rychlý. Po krátkých titulcích   jde děj přímo k hlavnímu hrdinovi a rychle k   věci. Nastává úsek, jako v Rambovi II. Hlavní   hrdina dostane nabídku na misi, chvilku to bude   zvažovat, ale pak to vezme a jde na věc.   Příběh ale stejně není špatný, jak se u   tohohle typu filmu zdá a jak už je to zvykem,   finální bitka mezi hlavním hajzlem a hrdinou   zakončí příběh s vítězstvím   klaďase.
Nuže verdikt? Pár úseků ve filmu   bych klidně vystřihl, ale jiné mě překvapili,   jako scéna, kdy naši hrdinové pijou ty vejce.   Takže dávám 7/10, protože není to zas tak   špatný, ale ani nejlepší.
hvezdyn
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 24.6.2011
Jakási setrvačnost akčních slátanin z   osmdesátých let. Film pro publikum, které u   filmu nechce přemýšlet. Rádoby ostré dialogy   plné sprostých a vulgárních slov střídají   tupé akční scény. Lungren patří mezi   nejhorší herce všech dob a zde to jen   potvrzuje. Film patří mezi tzv. eko akční   filmy. Do mé sbírky se snímek dostal jen díky   tomu, že byl přílohou časopisu. Dobrovolně   bych si film samostatně rozhodně nekoupil. Ale   jsem na něj hodný, dostává krásné tři body.
frankleone
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.3.2011
Men of War
Začátek nic moc ale jakmile se žoldáci pod   vedením Dolpha Lundgrena dostanou na ostrov, tak   začne docela slušná akční řežba. Já jsem   se velice dobře bavil.
BinLADIN
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.10.2009
Povedení snímek o žoldácích je škoda že   není
dodnes doceněn a že se   málo uvádí.Takové filmy pak končí v   časopisech pro fanoušky je to výhoda jsou   levné.Ale tak dobrým filmům se to stát   nemusí.Tak trochu na styl RUDÉHO ŠKORPIONA
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.9.2009
Dost dobre natoceny film o zoldacich.
Tady musim   velice moc pochvalit tvurce filmu.......i kdybych   nemel za nic jineho,tak za tuto scenu......proste   musim......to jinak nejde.
Vy kdo jste to   videli,tak si vzpomente a vy kdo jste to   nevideli,tak to tam uvidite.
...........jak tam   zacali mirit temi zbranemi......jo to bylo jeste v   poho,ale jakmile si stoupli ty deti a prisli k tem   zoldnerum,pak si kazde z nich prilozilo hlaven k   hlave.......a pak strilej......jsem teda   cumel........je to jedna z nejlepsich scen,ktera   byla vubec kdy natocena.
A za timto si stojim.
řepešínský
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.7.2009
nedoceněný se pro současnost zdá americký   film s českým distribučním názvem švéd,   natáčený v thajsku. nebýt klasického a   nutného schéma pro typ akčních snímků, mohl   švéd dosáhnout určitě i o něco příček   výše. místy je do filmu vpasovaná zvláštní   poetika a poselství, které u jiných obdobných   děl nenajdete. snímek švéd se i notně   oprostil od slaboduchých dialogů, typických pro   jiná podobná díla, a místo nich nabízí   divákovi košatě rozvité dějové i   charakterové linie hlavních hrdinů. ve   švédovi se v celkovém hledisku mísí akčnost   s komičností i prozření a uvědomění se   zabíjením. v případě filmu švéd se jeho   autorům podařil výsledek, za který se   rozhodně nemusí stydět a i když by si jistě   přáli, stanout se svým výtvorem ve hvězdných   výšinách, pro neprolomené klasické klišé   akčních filmů, nakonec zůstávají na pozici   mezi nejlepšími filmy střední   kinematografické třídy; což jistě také není   k zahození.
pepe15
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.4.2009
Americký akční film vystavěný z tradičních   žánrových prefabrikátů nepostrádá nic z   toho,co od něj fanda očekává, zejména pak   akci,přestřelky a boj muže proti muži na   všechny způsoby.Vynikající film vřele   doporučuji.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih86163minih86163Světová válka Z (2013) 
World War Z n
minih9110minih9110Indiáni z Větrova (1979) 
Indiáni z Větrova n
minih31952minih31952Srdce v Atlantidě (2001) 
Heart's in Atlantis n
minih24211minih24211Zvoník u Matky Boží (1997) 
The Hunchback of Notre Dame n
minih45514minih45514Rebel (1970) 
No Place to Hide/Rebel n
minih28219minih28219T.M.A. (2009) 
Darkness n
minih39223minih39223Znamení hada (2004) 
Snakehead Terror n
minih54922minih54922Nickyho rodina (2011) 
Nickyho rodina n
minih53772minih53772Machete (2010) 
Machete n
minih6804minih6804Doupě bílého červa (1988) 
The Lair of the White Worm n


Hodnocení:n12345678910
Švéd (1994)Švéd (1994)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190572
Osobností: 697863
Fotografií: 764000
Plakátů: 376644
Obsahů a biografií: 178297

Poslední komentáře

Neviditelné zlo (2024)

Neviditelné zlo
rozpočet - 13 milionů a   nikde to není vidět. Tak to   je vážně ubohý, něco   takovýho vůbec pustit ven

Autor: svitani | Hodnocení: 1 / 10

Piňero (2001)

Piňero
Pro mne byl tohle velmi   solidní a zajímavě   natočený životopisný film   s vynikajícím výkonem   Benjamina Bratra v titulní   roli i když více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Mizerná neděle (1998) [TV epizod...

Mizerná neděle
K Formanům přijede babička   a moc se na ni nikdo   netěší. Red porád utíká   do dílny a sklepa, Kitty je z   ní taky hotová, Eric musí   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10