Svatební cesta aneb Ještě ne, Evžene! (1966) [TV film]

Svatební cesta aneb Ještě ne, Evžene!
61.5 %
 
 
    Žánr: komedie / muzikál
    Země: Československo
    Délka: 22 min.
„Krátká současná televizní komedie s hudbou na věčné téma.“
POZOR, SPOILER

Evžen sedí na židli uprostřed místnosti. Slyší bouchání na dveře, tak jde otevřít - skříň. Odtud vystoupí kamarád, ale bouchání pokračuje. Evžen je trochu mimo. On se totiž bude ženit a včera zapíjeli svobodu. Bouchání pokračuje. Je to ode dveří a přicházejí jimi stěhováci. Přinesli nábytek, ovšem mimo válendy.

Cestou na svatbu padá Evžen do výkopu a ocitá se tedy v nemocnici. Z té odchází řádně ošetřen, ale bez odvozu. Projdou tedy s Pepou město, staví se v cestovní kanceláři a konečně se dostaví k nevěstě. Odtud se dostaví na národní výbor a přitom se stále zpívá. Z výboru se spěchá na vlak a odjíždí se na svatební cestu. „Manželata“ tedy přijedou na místo, ale zde je cedule, že je zavřeno. Navíc je zde vojenské cvičení...  Autor: Pitryx

režie:
Zdeněk Podskalský
 
 
hraje:
Vladimír Menšík (ženich), Jan Libíček (Josef, kamarád ženicha), Josef Beyvl (otec nevěsty), Stella Zázvorková (matka nevěsty), Karel Effa (taxikář), Eva Olmerová (nevěsta), Jiří Lír (policista), Vlastimil Bedrna (role neurčena), Jiří Bruder (role neurčena), Lubomír Bryg (role neurčena), Zdeněk Dítě (role neurčena), Arnošt Faltýnek (role neurčena), Ljuba Hermanová (role neurčena), Miloš Kopecký (role neurčena), Lubomír Kostelka (role neurčena), Ferdinand Krůta (role neurčena), Bohuslav Kupšovský (role neurčena), Mirko Musil (role neurčena), Milan Neděla (role neurčena), Otto Šimánek (role neurčena), Václav Štekl (role neurčena), Jaroslav Štercl (role neurčena), Milena Zahrynowská (role neurčena), Josef Maršík (role neurčena), Václav Konvička (role neurčena), Josef Žák (role neurčena)
 
 
námět:
Gustav Oplustil, Zdeněk Podskalský
 
 
scénář:
Gustav Oplustil, Zdeněk Podskalský
 
 
kamera:
František Valert
 
 
hudba:
Karel Sodomka (úprava)
 
 
výprava-architekt:
Boris Moravec
 
 
střih:
Zdeněk Stehlík
 
 
zvuk:
Josef Vlček, Aleš Wimmer
 
 
vedoucí výroby:
Josef Ouzký
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.