Suzanne (1996)

Suzanne
59.6 %
 
 
    Žánr: drama / psychologický
    Země: Slovenská republika / Česká republika
    Premiéra v ČR: 19.9.1996        
    Délka: 130 min.
„Slovensko-český celovečerní hraný film "o pádu do propasti, která nemá dno..."“
POZOR SPOILER

  Suzanne je mladá a krásná. A také má ráda legraci, protože zrovna lepí k podlaze papuče mladého muže Denyho, se kterým žije. Pak jde do práce. Dělá na železnici. Zde je celkem oblíbená, ale bohužel, drogy způsobí, že ji zrovna vyhodili. A ona to bere po svém. Svlékne uniformu a polonahá odchází.
Denny je zrovna u kovadliny. Jinak stálé zaměstnání nemá. Ne že by byl nějak líný, ale jeho život jsou drogy a ostatní je vedlejší. Občas se pokouší hrát si na umělce a fotí.  
Oba však mají dobré srdce, o čemž svědčí záchrana psíka, kterého chtěl majitel nechat uvázaného v lese. Oni psíka vzali a uvázali tam majitele. Psík putuje k Dennyho bratrovi, kterému říkají Chappi.  
Protože nedostatek peněz je akutní, dává se Suzanne naverbovat do nočního podniku který patří Paličkovi, mocnému muži podsvětí, pasákovi a také překupníkovi drog. Zde se pozná s dirigentem Chrisem d'Garnem. Suzanne se pak ocitá v nemocnici a on ji zde navštíví. Nabízí jí nový život a léčení. Suzanne odmítá.
Jenže napětí mezi Denym a Paličkou se stupňuje, peníze nejsou a dluh roste. Proto jde Deny domů krást. Je však načapán matkou.  
Chris d'Garne Suzanne sděluje, že je její otec.  
Dany musí vyhovět Paličkovi, a proto začíná fotit nahotinky a porno. To se Suzanne nelíbí. Stejně jako když se dozví, že je těhotná.
Tato zpráva ji sice změní, ale drogy bere dál až ji najde její otec. Zase jí chce pomoci, ale dostává nakládačku. Po návštěvě lékaře se Suzanne rozhodne se skoncovat s drogami a chce to dokázat bez doktorů. Proto se upoutá i s Denym k nějaké trubce, aby nepodlehli pokušení. Netušili, jaké peklo je čeká. Hned poté je Suzanne Paličkou za drogy zneužita a Deny si to později „užije“ také.  
To už však Suzanne neví, protože je na odvykací kůře a později porodí zdravé dítě. Svůj boj s drogou vyhrála. Možná by ji čekal krásný život, kdyby ji k Denymu nevolal Chappi a ona jede. Jejich setkání po takové době bude osudové...   Autor: Pitryx

režie:
Dušan Rapoš
 
 
hraje:
Eva Vejmělková (Suzanne), Maroš Kramár (Deny), Bolek Polívka (Chris d'Garne), Chantal Poullain (Catherine), Marián Geišberg (Chappi), Marián Slovák (Palička), Eva Krížiková (stará Anča), Božidara Turzonovová (Denyho matka), Eva Mária Chalupová (vrchní sestra), Eva Rysová (lékařka), Stano Dančiak (taxikář), František Kovár (ředitel filharmonie), Jozef Dóczy (chlap se psem), Peter Bzdúch (náčelník na nádraží), Ivan Matulík (majitel záložne), Ján Kramár (robotník na drezine), Igor Čillík (šéf kovošrotu), Jana Kopsová-Pizová (zdravotná sestra), Danica Jurčová (dievča na ulici), Saša (Nikita), Dagmar Grečnerová (Chappiho dívka), Jozef Husár (šofér), Vladimír Zboroň (vrátnik v ZOO), Ján Kubáň (šofér), Vladimír Furdík (dubler), Linda Zemánková (zdravotná sestra)
 
 
námět:
Dušan Rapoš, Eva Vejmělková
 
 
scénář:
Dušan Rapoš
 
 
kamera:
Jiří Fojtík
 
 
hudba:
Dušan Rapoš, Larry Cohen (píseň Suzanne), Giuseppe Verdi (Requiem)
 
 
výprava-architekt:
Boris Kudlička
 
 
kostýmy:
Marija Havran
 
 
střih:
Dušan Milko
 
 
zvuk:
Bohumil Martinák, Dušan Rapoš (zvukové efekty), Anton Kubasák (zvukové efekty)
 
 
produkce:
Fedor Flašík, Tatiana Pukalovičová, Martin Glváč
 
 
výtvarník:
Pavol Andraško (scénický výtvarník)
 
 
koordinátor kaskadérů:
Peter Hric
 
 
dramaturgie:
Slavomír Rosenberg, Emil Holečka
 
 
odborný poradce:
Václav MUDr. Dvořák, Jean Pierre MUDr. Fekete, Ivan Novotný
 
 
fotograf:
Mayo Hirc
 
 
spolupráce:
Vojtech Farkaš (výtvarná), Alexej Vojtášek (výtvarná), Václav MUDr. Dvořák (výtvarná), Tomáš Horváth (výtvarná)
 
 
výkonný producent:
Tatiana Pukalovičová
 
 
vedoucí výroby:
Marián Varga
 
 
skript:
Katarína Tvarožková
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.