Sůl na naší kůži (1992)

Sůl na naší kůži (Salt on Our Skin)

Salt on Our Skin

Další název: Salz auf unserer Haut

    Země: Spolková republika Německo / Kanada / Francie
    Délka: 111 min.
Příběh romantické lásky dvou zcela rozdílných milenců v průběhu třiceti let. George žije v Paříži, ale protože její otec má rodinu ve Skotsku, tráví letní prázdniny za kanálem. Na prázdninách se setká s Gavinem, synem zemědělce a budoucím rybářem. Oba mladí lidé se do sebe zamilují a po několika dalších setkáních, včetně Gavinovy návštěvy v Paříži, požádá muž George o ruku. Pragmatická žena, vědomá si, jak jsou jejich životy neslučitelné, nabídku manželství odmítne.

Každý žije svůj život a po deseti letech se náhodně setkají v Londýně. Manželství George skončila dvakrát rozvodem a nyní se věnuje akademické kariéře. Gavin nedokázal na svou lásku vymazat vzpomínky z paměti. Bývalí milenci se rozhodnou, že spolu stráví dovolenou na Panenských ostrovech. Opět se rozloučí, ale začnou se v průběhu let setkávat v určitých frekvencích. Milují se, i když ví, že spolu natrvalo žít nebudou. Rozdělí je až smrt jednoho z nich.  Autor: curil

režie:
Andrew Birkin
 
 
hraje:
Vincent D'Onofrio (Gavin), Greta Scacchi (George), Anais Jeanneret (Frédérique), Hanns Zischler (Sidney), Barbara Jones (Ellen), Rolf Illig (otec od George), Petra Berndt (Jodie), László I. Kish (Angus), Shirley Henderson (Mary), Sandra Voe (Gavinova matka), Claudine Auger (Georgina matka), Charles Berling (Roger), Philip Pretten (Al), Bill Little, Gene D'Onofrio (Gavinův otec), Richard Jutras, Robert Higden (prodavač suvenýrů)
 
 
námět:
Benoîte Groult (román "Les vaisseaux du coeur")
 
 
scénář:
Andrew Birkin, Bee Gilbert
 
 
kamera:
Dietrich Lohmann
 
 
hudba:
Klaus Doldinger
 
 
výprava-architekt:
Robert Laing, Jean-Baptiste Tard
 
 
kostýmy:
Catherine Leterrier
 
 
střih:
Dagmar Hirtz
 
 
zvuk:
Andreas Biegler, Friedrich M. Dosch
 
 
zvláštní efekty:
Richard Van Den Bergh
 
 
producent:
Bernd Eichinger, Martin Moszkowicz
 
 
casting:
Leonard Finger
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.