Silver River (1948)

Silver River
90 %
 
 
    Žánr: western / drama
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 110 min.
Raoul Walshe, měl šťastnou ruku, že se mu do rukou k režii dostal scénář Stephena Longstteeta, napsaný podle téměř autentického románu. Příběh začíná v době bitvy u Gettysburgu během občanské války. Důstojník Unie Michael McComb - Errol Flynn, chce zabránit, aby vojáci konfederace získali jejich peníze převážené k výplatám pro vojáky Unie, a proto vůz zapálí. Za to je nejen křivě obviněn z krádeže peněz, ale současně i z armády propuštěn.

Mike se přestěhuje na Západ, kde se stává profesionálním hráčem a dobrodruhem. Za čas se mu podaří postavit obchodní impérium, získává stříbrné doly, a spolu se svým partnerem Stanleyem Moorem - Bruce Bennet mají pod palcem průmysl, veškerou výrobu a také banky ve městě. To mu ale nestačí, protože se zakoukal do Stanleyho krásné manželky Georgie – hraje ji Ann Sheridan, ani nebrání Moorovi, aby se vydal na nebezpečný průzkum, do hor a prérie na další vytipované naleziště. Stanley je se svými průvodci napaden a zabit indiány, o čemž v podstatě McComb věděl. Zakrátko se začne o vdovu Georgií ucházet a ožení se s ní. Stává se vládcem města a jedním z nejvlivnějších mužů ve státě. Ale jeho pocit spokojenosti a triumfu netrvá dlouho. Georgie se dozvídá pravdu o smrti svého prvního muže, a také o svém druhém manželovi a Michaela opouští. Přátelé, které v hojné míře měl ať pravé, nebo falešné se od něj odvracejí. Na něm teď leží všechno špatné, ale i dobré, co kdy udělal, a pochopitelně, snad není nikdy u nikoho tak pozdě, aby mohl viník " jít do sebe", přehodnotit všechen svůj dosavadní život a ukázat, zda v něm zůstalo ještě něco dobrého….


MHCb  Autor: clara.bow

režie:
Raoul Walsh
 
 
hraje:
Errol Flynn (Mike McComb), Ann Sheridan (Georgia Mooreová), Thomas Mitchell (John Plato Beck), Bruce Bennett (Stanley Moore), Tom D'Andrea (Pistol Porter), Barton MacLane (Banjo Sweeney), Monte Blue (Buck Chevigee), Jonathan Hale (major Spencer), Al Bridge (Sam Slade), Arthur Space (major Ross)
 
 
námět:
Stephen Longstreet
 
 
scénář:
Stephen Longstreet, Harriet Frank
 
 
kamera:
Sidney Hickox
 
 
hudba:
Max Steiner
 
 
kostýmy:
Marjorie Best, Travilla
 
 
střih:
Alan Crosland
 
 
výtvarník:
William Wallace
 
 
masky:
Perc Westmore
 
 
producent:
Owen Crump
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.