Stratená dolina (1976)

Stratená dolina
65.9 %
 
 
    Žánr: komedie
    Země: Československo
    Premiéra v ČR: 5.8.1976        
    Délka: 83 min.
POZOR, SPOILER

Mišo a Dušan opět zdolali další tatranský vrch a jsou spokojení. Nejsou to jen horolezci, ale i správcové horské chaty. Když si stěžují na nedostatek pracovních sil, je k nim přidělena paní Stela, jako kuchařka. A také přichází jejich kamarád Gamboš - civilně Matúš Sobek. I ten je přijat do pracovního kolektivu, ale jen za byt a stravu. Jeho divoké sny jej vyženou k paní kuchařce, která je umí vykládat. A zdá se, že si budou rozumět.

Začíná se vyměřovat nová stavba hotelu Hohetatra a chata těch tří se má zbourat. Je pochopitelné, že s tím trojka nesouhlasí. Takže se chodí intervenovat. Ale nikdo to nechce řešit, dokonce ani šéf Atratatry, pod kterou dolina i s chatou spadá. A již jsou zde turisté a chovají se jako lidé. Odpadky jsou všude. Jedna skupina je dokonce na chatě, ale jsou odtud potupně vyhozeni Mišom a Dušanem. Začež jsou navštíveni příslušníky VB.

Když mužové přijdou na to, že jejich přírodu ničí nejvíce lidé, začnou mezi nimi dělat pořádek. Děsí je a fotí. Nu a po výstavě smetí po turistech končí na služebně VB.

Ještě je tu nápad se vzácným zvířetem. To by zabránilo jakékoli stavbě. A když sem přijede Matoušův kamarád s kolotočem a cirkusem, je jasno. V Tatrách žije velbloud. Jenže i toto se vymkne z rukou. Trojka se rozkmotří. Mišo a Dušan velmi rázně zakročí proti „hovädám“ kteří zničili řeku. Jenže ti končí v nemocnici. Takže opět nastupují příslušníci VB. Situace vypadá velmi špatně, a to pro všechny zúčastněné. Ale co bude dál s dolinou?  Autor: Pitryx

režie:
Martin Ťapák
 
 
hraje:
Michal Dočolomanský (Mišo), Dušan Tarageľ (Dušan), Jozef Kroner (Gamboš), Stella Zázvorková (Stella), Marian Kleis (Buňo), Ivan Krajíček (Oskar), Jozef Dóczy (prodavač na jarmarku), Ľubo Roman (nadporučík Pardek), Teodor Piovarči (rotný Lasík), Miloš Pietor (ředitel Atraktatatry), Marta Rašlová (Blanka), Eva Mária Chalupová (výletnice), Norina Bobrovská (Marcela), Karol Čálik (Ferdo), Oľga Gallová (Buňova žena), František Hudek (projektant), František Desset (lékař), Štefan Janči (otec), Juraj Sarvaš (Fraštiak), Magda Paveleková (Driemková), Sonja Korenčiová-Poloniová (sestra), Božena Slabejová (prodavačka), Taňa Biedniková (sekretářka), František Urcikán (Othello)
 
 
námět:
Ivan Bukovčan
 
 
scénář:
Ivan Bukovčan
 
 
kamera:
Benedikt Krivošík
 
 
hudba:
Svetozár Stračina
 
 
výprava-architekt:
Anton Krajčovič
 
 
střih:
Maxmilián Remeň
 
 
zvuk:
Ondrej Polomský
 
 
vedoucí produkce:
Viliam Čánky
 
 
dramaturgie:
Júlia Cyprichová
 
 
asistent kamery:
Fridrich Urban
 
 
pomocná režie:
Jozef Šafarka
 
 
fotograf:
Milan Kordoš
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.